Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 108 hír

Szinte teljes egészében az emberi tevékenység felelős a globális felmelegedésért

Nem természetes folyamat, mi tehetünk róla – mutatják az újabb kutatások is.

Az emberi tevékenység tehet a felmelegedésről egy új kutatás szerint

Az ember által előidézett károsanyag-kibocsátás a felelős szinte teljes egészében az iparosodás kora óta végbemenő globális felmelegedésért - erre a következtetésre jutott egy nemzetközi kutatócsoport. 

Leginkább az emberi tevékenység okozza a globális felmelegedést egy tanulmány szerint

A kutatók szerint az emberiség 0,9-1,3 Celsius-fokkal járult hozzá a globális hőmérséklet-növekedéshez.

A Purdue Egyetem kutatói megoldják Dick Cheney problémáját az emberi testbe költöztetett internettel

Rakéta
-
 Ma 12:00Infotech

A Homeland második évadában a sorozatbeli alelnököt kreatív módon állítják félre az útból: meghackelik a szívét. Hogy a valóság ne forduljon ilyen disztópiába, a kutatók a jövőben zárt adatközlő rendszerré alakítanák az emberi testet, így nyugodtan ültethetünk majd chipeket magunkba.

Gyorsabban kelnek el a családi házak, mint eddig bármikor

Ütemesen növekszik a családi házak ára a budapesti agglomerációban és egyes nagyvárosaink közvetlen környékén. A tavalyinál akár 5-8 százalékkal magasabb áron tudják eladni a tulajdonosok az ingatlanjaikat – emelte ki a lakáspiac ezen szegletének fejleményeit munkatársunk, Mester Nándor a Trend FM műsorában. 

Rip és Beauty, a háborús mentőkutyák: háziállatokat és emberi életeket mentettek

A háborúk során több háziállatból vált valódi hős. Egyesek civil embereket mentettek, civil gazdájuk segítségével. Mások elvesztették családjukat és katonai kutyának álltak, csupán a véletlennek köszönhetően.

Szinte teljes egészében az emberi tevékenység felelős a globális felmelegedésért

A földfelszín fölötti hőmérséklet átlagosan több mint egy Celsius-fokkal emelkedett világszerte a 19. század közepe óta, erőteljes szélsőséges időjárási jelenségek, mint szárazságok és áradások, a tengerszint-emelkedés előidézte szuper erős viharok egyre gyakoribbá váltak. A 2015-ben elfogadott párizsi klímaegyezmény aláírói…

Az emberiségre leselkedő egyik legnagyobb veszély: az antibiotikum-rezisztencia

Új kutatást indít az antibiotikumokkal szembeni ellenállást vizsgálva az Oxfordi Egyetem - írja a BBC.

Gyorsabban kell csökkenteni a szénintenzitást

A PwC elemzése szerint ahhoz, hogy az éves átlaghőmérséklet emelkedése globális szinten 1,5 Celsius-fok alatt maradjon, a 2020-ra elért érték ötszörösének megfelelő mértékben kell csökkenteni az energiatermeléssel összefüggő szén-dioxid-kibocsátást.

A KMKSZ támogatása révén fejlődik a verbőci és feketepataki közösség (videó)

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Verbőci és Feketepataki Alapszervezete meghatározó szerepet játszik a helyi közösség életében. A két településen komoly beruházások, infrastrukturális fejlesztések történtek és történnek az utóbbi időben.

A jelenleginél ötször gyorsabban kell csökkenteni a szénintenzitást világszerte

A PwC elemzése szerint ahhoz, hogy az éves átlaghőmérséklet emelkedése globális szinten 1,5 Celsius-fok alatt maradjon, évi 11,7 százalékos, vagyis a 2020-ra elért érték (2,4%) ötszörösének megfelelő mértékben kell csökkenteni a globális GDP alakulásához viszonyított, az energiatermeléssel összefüggő szén-dioxid-kibocsátást.   A PwC –…

A magyar rendőrök gyorsabban oldották meg az ügyet, mint Columbo

Liner
-
 Ma 05:51Életmód

Az Edelényi Rendőrkapitányság büszke lehet a munkatársaira, akik igen hamar oldottak meg egy betöréses ügyet, köszönhetően a hónak és annak, hogy amatőrök voltak az elkövetők.

Kellemetlen csalódás, a Bakot cserben hagyta az emberismerete

A mai horoszkópból minden kiderül, a Bak kiábrándul egy számára fontos személyből, az Ikrek viszont tele lesznek energiával és vidámsággal.

Mondjátok el az emberi brutalitás híreit és a jézusi örömhírt is! Ő legyőzte a világot…

A mostani egyetemes imahéten imádkozzunk 340 millió üldözött keresztyén testvérünkért, akiket nem csak a koronavírus sújt! Anglikán könyörgés Mindenható Isten, áldunk Téged és tudjuk, hogy Te mindenkit számon tartasz, aki a Te nevedért szenved.  Imádkozunk most azokért, akik börtönben vannak hitük miatt, kérve Téged, hadd…

“Emberi hiba” miatt több százezer adatot töröltek brit országos bűnügyi nyilvántartásból

Körkép
-
 Tegnap 22:07Külföld

„Emberi hiba” miatt több százezer gyanúsítottakra vonatkozó DNS- és egyéb adat törlődött a brit országos bűnügyi nyilvántartásból.   A hatalmas bakit egy „rutin karbantartási folyamat” során követték el. Az érintett adatbázis 13 millió rekordjából 400 ezret véletlenül töröltek, köztük 213 ezer szabálysértési és 170 ezer letartóztatási jelentést.