Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 36 hír

"A probléma lényege, hogy fegyvertelen feketéket ölnek meg Amerikában" – ezért áll lángokban az Egyesült Államok

George Floyd halála felzaklatta az országot. Afroamerikai polgármesterek vasárnapi nyilatkozataikban az erőszak helyett építő jellegű lépéseket sürgettek a George Floyd halála után kirobbant megmozdulások kapcsán. A georgiai Atlanta, a szövetségi főváros, Washington és a minnesotai St. Paul polgármesterei vasárnapi televíziós…

Spöttle: A film lényege, hogy Angela Merkel egy szent, Orbán Viktor a gonosz

hirado.hu
-
  Ma 09:59 Külföld

Négymillió néző látta a német köztelevízió Az űzöttek című dokumentum-drámájának bemutatóját, amely élénk vitát váltott ki a német közbeszédben.

„A probléma lényege, hogy fegyvertelen feketéket ölnek meg Amerikában” – George Floyd halála teljesen felzaklatta Am…

Afroamerikai polgármesterek vasárnapi nyilatkozataikban az erőszak helyett építő jellegű lépéseket sürgettek a George Floyd halála után kirobbant megmozdulások kapcsán.

Csíksomlyói búcsú - A járvány visszavezet bennünket a lényeghez, az ünnep magvához

Nem az első alkalom a búcsú történetében, amikor nem gyűlhettek össze a zarándokok.

Kormányszóvivő: ez lesz a Sorossal kapcsolatos kérdés lényege a nemzeti konultációban

A koronavírus-járvány elleni védekezés eddig sikeres volt, de a járványveszély nem múlt el, ezért fenn kell tartani a járványügyi készültséget – mondta a kormányszóvivő szombaton, a közösségi oldalán közzétett Kormányinfó Plusz tájékoztatón. Szentkirályi Alexandra úgy fogalmazott: a kormány és a koronavírus-járvány elleni védekezésért…

„A zarándokok nélküli ünnep visszavezet bennünket a lényeghez, az ünnep magvához”

A hazai vasárnapi szentmisékre és istentiszteletekre maszkban várják a hívőket, akiknek a templomokban is be kell tartaniuk a védőtávolságot.

Csíksomlyói búcsú – Kovács Gergely érsek: a járvány visszavezet bennünket a lényeghez, az ünnep magvához

Kovács Gergely gyulafehérvári érsek szerint ugyan más, de nem biztos, hogy rossz az, hogy a járvány miatt zarándokok nélkül kellett megrendezni az idei csíksomlyói búcsút.

A járvány visszavezet bennünket a lényeghez, az ünnep magvához

„A Szentlélek száll le rád” (Lk 1, 36) – ezzel a mottóval szervezték meg az idei, különleges csíksomlyói fogadalmi búcsút, melynek főcelebránsa és ünnepi szónoka a kegytemplomban május 30-án Kovács Gergely gyulafehérvári érsek volt.

Érsek: A járvány visszavezet bennünket az ünnep lényegéhez

Magyar Nemzet
-
  20.05.30 16:34 Külföld

Ugyan más, de nem biztos, hogy rossz, hogy a járvány miatt zarándokok nélkül kellett megrendezni a csíksomlyói búcsút.

Kovács Gergely érsek: a járvány visszavezet bennünket a lényeghez, az ünnep magvához

vasárnap.hu
-
  20.05.30 16:06 Külföld

A februárban felszentelt Kovács Gergely érsek egy idős bölcs ember példázatával kezdte prédikációját, akinek egy vihar idején elkóboroltak a lovai,...

Kovács Gergely érsek: a járvány visszavezet bennünket a lényeghez, az ünnep magvához

Kovács Gergely gyulafehérvári érsek szerint ugyan más, de nem biztos, hogy rossz az, hogy a járvány miatt zarándokok nélkül kellett megrendezni az idei csíksomlyói búcsút. A búcsús szentmise szónoka abbeli hitének adott hangot, hogy "a járvány visszavezet bennünket a lényeghez, az ünnep magvához".

Kovács Gergely Csíksomlyón: a járvány visszavezet bennünket a lényeghez

A csíksomlyói kegytemplomban mindössze tizenhat fő részvételével mutatták be a pünkösdszombati ünnepi búcsús szentmisét, amelyet Kovács Gergely, a Gyulafehérvári Főegyházmegye nemrégiben beiktatott érseke, valamint Jakubinyi György nyugalmazott érsek és Tamás József nyugalmazott püspök celebrált.

Csíksomlyó: „a járvány visszavezet bennünket a lényeghez, az ünnep magvához”

Kovács Gergely gyulafehérvári érsek szerint ugyan más, de nem biztos, hogy rossz az, hogy a járvány miatt zarándokok nélkül kellett megrendezni az idei csíksomlyói búcsút. A búcsús szentmise szónoka abbeli hitének adott hangot, hogy „a járvány visszavezet bennünket a lényeghez, az ünnep magvához. A februárban felszentelt Kovács Gergely…

Szentmise Csíksomlyón: a járvány visszavezet bennünket a lényeghez, az ünnep magvához

Kovács Gergely gyulafehérvári érsek szerint nem biztos, hogy rossz az, hogy a járvány miatt zarándokok nélkül kellett megrendezni az idei csíksomlyói búcsút.