Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Az emberi faj közeli rokonának kétmillió éves koponyáját tárták fel Dél-Afrikában

Az emberi faj közeli rokonának kétmillió éves koponyáját tárták fel Dél-Afrikában, a különleges lelet új információkkal szolgál az emberi evolúcióról. A koponya egy hím Paranthropus robustushoz tartozik, mely a modern ember közvetlen ősének, a Homo erectusnak rokon faja. A két faj nagyjából egy időben élt, a Paranthropus robustus viszont…

Ujhelyi választ vár a Fidesz EP-képviselőitől, miért nem támogatták az hajléktalanság felszámolásáról szóló javaslatot

ATV
-
 Ma 11:52Belföld

Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő szerint szégyen, hogy a Fidesz nem szavazta meg az Európai Parlament (EP) európai hajléktalanság felszámolásáról szóló javaslatát.

Veszélyhelyzet alatt nem mondhatnak fel az egészségügyben dolgozók

Veszélyhelyzet alatt nincs felmondás – derül ki az új szolgálati jogviszonyról szóló törvény szombaton nyilvánosságra hozott végrehajtási rendeletéből. Különös módon nem a törvény módosításával, csupán egy kormányrendelettel tolták ki az új egészségügyi szolgálati jogviszony megkötésének határidejét három hónappal. A módosítások jó része…

Tízmillió dolláros magyar felajánlás a kommunizmus áldozatainak emlékére

HírTV
-
 Ma 11:51Vélemény

Kommunista diktatúrák emberek tízmillióit gyilkolták le, nyomorították meg vagy tették tönkre az életüket - emlékeztetett Szijjártó Péter a Facebook-oldalán.

Európában már 400 ezer felett a járvány halálos áldozatainak száma

Az Egyesült Királyságban és Olaszországban van a legtöbb áldozat. Vasárnap Magyarországon is minden korábbinál többen haltak meg a járvány miatt. Laposodik a járványgörbe Világszerte, szombati adatok szerint 61 604 201 volt a fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké pedig 1 442 171. Az Európai Unió járványügyi központja szerint…

„A föld dönt, nem én” – beszélgetés Felföldi László kinevezett pécsi megyéspüspökkel

Szon
-
 Ma 11:30Belföld

Ferenc pápa a Pécsi Egyházmegye megyéspüspökévé Felföldi Lászlót, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye általános helynökét, a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház plébánosát nevezte ki.

Új helyett felújított páncélosokat kap az ukrán hadsereg

A mikolajivi harckocsi gyárban befejezték nyolc darab BTR-80 típusú könnyű-páncélozott

Koktéltörténelmi utazás és fővárosi felfedezőtúra Náksi Attilával – Nézze meg a 061 legújabb adását!

NullHatEgy
-
 Ma 11:27Film

E heti adásunkban izgalmas utazást teszünk a koktélok történelmében. Felidézzük a Titanicot mentő Carpathia hajó magyar orvosának élettörténetét. Megnézzük mi történik egy restaurátor műhelyében, majd városi felfedezőtúrát teszünk Náksi Attilával. Végül Kautzky Armand színművész mesél a színészet iránti érzett szent elkötelezettségről.  

„Nem kell robotcseléd a felsöpréshez”

Index
-
 Ma 11:23Tudomány

Neil deGrasse Tyson szerint nagyon távol vagyunk a mesterséges intelligencia hatalomátvételétől. Interjú.

Veszélyhelyzet alatt nincs felmondás az egészségügyben - itt az új rendelet

Veszélyhelyzet alatt nincs felmondás - derül ki az új szolgálati jogviszonyról szóló törvény szombaton nyilvánosságra hozott végrehajtási rendeletéből. A kollektív szerződések viszont 2021. január 1-jén mindenhol hatályukat vesztik - írja a Népszava.

Egy bő fél hónappal megelőzte a Cyberpunk 2077 pornóváltozata a játék megjelenését

Player
-
 Ma 11:18Kultúra

December 10-ig, a Cyberpunk 2077 várva-várt megjelenéséig még aludni kell néhányat, de ha te csak a pornóverzióra vagy kíváncsi, megnyugtatunk, az már november 20. óta elérhető.

Tízmillió dolláros felajánlás a kommunizmus áldozatainak emlékére

Szijjártó Péter figyelmeztetett, a kommunista diktatúrák bűneit nem szabad feledni vagy mentegetni.

Minisztereket hívtak be a parlamentbe, meghallgatás vár rájuk

Szijjártó Péter és Palkovics László is tájékoztatást ad a jövő hét elején a tevékenységükről. Szóba kerülhet az amerikai választás, a vakcinabeszerzés, az uniós költségvetési vita.

Ekkor tilos felmondani az egészségügyi dolgozóknak

Megjelent egy új kormányrendelet, amely az egészségügyi dolgozók munkáját szabályozza veszélyhelyzetben.