Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

A lengyelek szerint fikció, hogy feladnák az EU-tagságot

MFor
-
 Ma 17:27Gazdaság

A jogállamisági mechanizmust ugyanakkor továbbra is elutasítják.

Újra megrendezik a Kutatók éjszakáját

Index
-
 Ma 17:26Tudomány

A koronavírus miatt szeptember vége helyett november 27-én és 28-án tartják a nagy érdeklődéssel várt rendezvénysorozatot. Online.

Varga Judit szerint az Európai Bizottság az embercsempészet támogatását várja el

Európai Unió Bírósága a hétfőn tárgyalja a „Stop Soros” törvénycsomag elemeit.    Varga Judit hétfő délután bejelentette, hogy az Európai Unió Bírósága a hétfői napon tárgyalja a „Stop Soros” törvénycsomag egyes elemeit.   Varga szerint kifogásolják továbbá a Büntető Törvénykönyvnek azt a tényállását, amely bűncselekménynek minősíti a…

Az Orbán-kormány szerint már George Clooney is Soros György politikai szándékát hajtja végre

A színész jó barátja a Soros családnak – állítja a közmédia híradója.

Vakcina-verseny: az infektológus szerint a Pfizer oltóanyaga a legígéretesebb

ATV
-
 Ma 17:10Belföld

Több versengő vakcináról lehet értesülni sajtóhírek szerint, viszont kérdés melyik a leghatékonyabb és legbiztonságosabb ezek közül. Pusztai Erzsébet szerint eltúlzottak a tömeges oltással kapcsolatos remények.

Szörnyekért nem kell Loch Nessig menni – Öt mitikus lény, amely a legendák szerint Magyarországon tanyázik

WMN
-
 Ma 17:00Életmód

Mindenki hallott már a mumusról és a vasorrú bábáról, de kattintás után öt olyan lényről olvashattok, amelyekkel Magyarország bizonyos területein lehet összefutni. Elvileg. Ti találkoztatok már az egyik legendás lénnyel? Vagy ismertek még ilyen rémeket? Írjátok meg nekünk kommentben!

Kunetz Zsombor szerint így semmi értelme az idősek vásárlási idősávjának

Az egészségügyi szakértő szerint az intézkedéssel csak azt lehet elérni, hogy „még többen kívánják a kormányt a megfelelő helyre”.

A kormányfő szerint a decemberi tömeges tesztelés nem lehet önkéntes alapú

Az országos tesztelés következő, decemberi fordulója nem lehet önkéntes alapú – jelentette ki Igor Matovič kormányfő.   „Nekünk arról kell döntenünk, hogy vagy tömeges tesztelés lesz, vagy Sulík kolléga kiáll mindenki elé és bejelenti, hogy kemény lockdown következik”   – mondta Matovič, aki arra is rámutatott, hogy harmadik lehetőség…

Nem vicc: visszafordíthatja az öregedést egy izraeli oxigénterápia

A hiperbár oxigénterápia (HBOT) egészséges idősödő felnőtteknél megállíthatja a vérsejtek öregedését, és megfordíthatja az öregedés folyamatát - írta az MTI a Tel-Aviv-i Egyetem (TAU) és az izraeli Samír kórház közös kutatására hivatkozva.

Kutatók egy fosszilis galaxis nyomaira bukkantak a Tejútrendszer mélyén

Telex
-
 Ma 16:32Tudomány

A két galaxis valamikor 10 milliárd évvel ezelőtt ütközhetett, ekkor került néhány teljesen különböző összetételű csillag a Tejútrendszerbe.

Kunetz Zsombor szerint semmi értelme az idősek vásárlási sávjának

Az egészségügyi szakértő úgy véli, a maszkhasználat és a kötelező távolságtartás többet segít.

Izraeli tudósok visszafordítanák az öregedés folyamatát

A hiperbár oxigénterápia (HBOT) egészséges idősödő felnőtteknél megállíthatja a vérsejtek öregedését, és megfordíthatja az öregedés folyamatát egy izraeli kutatás szerint.

Svéd politikusok szerint a magyaroknak és a lengyeleknek el kell hagyniuk az Uniót

Magyarország és Lengyelország EU-ból történő kilépéséről beszélnek Svédországban. A két országot egyre több liberális politikus támadja, amiért nem hajlandóak egy...

Az asztmások szervezete szerint gond van a maszkhordási előírásokkal

A szervezet továbbá abszurd és káros előírásnak tartja, hogy november 11-től pontosítás nélkül kötelezővé tették a közterületi maszkviselést.

Online előadásokkal várják az érdeklődőket az ELTE Bölcsészettudományi Karán a Kutatók éjszakája keretében

Az ELTE Bölcsészettudományi Karának (BTK) 11 intézete és doktori iskolája összesen 38 online előadással várja a humán tudományok iránt érdeklődőket pénteken, a Kutatók Éjszakáján.