Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 56 hír

Ez az igazi olasz kávé titka - Így készíts krémes és aromás olasz kávét!

NLC
-
  Ma 08:08 Recept

Amikor az olaszok kávéról beszélnek, az szigorúan az espressót jelent. Nem latte macchiatót, nem melange-ot, és nem is tejeskávét, hanem espressót. Az espresso elkészítése külön technikát igényel, nemkülönben a fogyasztása: akár az asztalnál ülve, akár a pultnál, de semmiképp sem elvitelre!

A kávézás története - a legendás ital, amit az arabok és a keresztények is a magukénak vallanak

NLC
-
  Ma 08:08 Életmód

Habár a kávé, pontosabban a kávéházak nem egy uralkodó szemét szúrták az évszázadok alatt, hiszen a társasági élet színterei voltak, mégsem tudták megtörni a kávé szeretetét egyetlen országban sem.

Kávézás a világ körül: így kávéznak az olaszok, a franciák, a törökök és az spanyolok

NLC
-
  Ma 08:08 Otthon

A finnek sajtot tesznek a kávéjukba, a törökök jósolnak belőle, Thaiföldön elefántok által megemésztett kávébabot kínálnak csillagászati áron, az etiópok pedig 2 órán át főzik. Te melyik nemzet kávéját kóstolnád meg a legszívesebben?

A kávé, ami felforgatta a történelmet: királyok és papok féltek a hatásától

NLC
-
  Ma 08:07 Otthon

Volt, ahol halál járt a kávéfogyasztásért, máshol forradalmakat robbantott ki, és persze, világhírű magyar szabadalom is kapcsolódik hozzá. Érdekességek, amiket eddig nem hallhattál a kávéról!

Egy haibungyűjteményből: Egy nő várta a kávézóval szemközti szobában

Librarius
-
  Ma 07:59 Könyv

Séra András* A szoba Az utolsó korty kávét is felhörpintette, fizetett, majd a napszemüvegét felvéve hagyta el a teraszt. Hosszú órákat ült ott a kávé, az ásványvíz, és a napilapok mellett. Várakozott. Most azonban jelzés jött, így aztán magabiztosan haladt át a téren. Gyorsította lépteit, galambok röppentek szét. Nyári zsivaj hangja hallatszott, t

Lehet, hogy a jövőben ugyanúgy vehetünk áramot a telefonunkhoz, mint kávét a Starbucksban

Rakéta
-
  Ma 04:59 Infotech

10 teljes telefonfeltöltést valaki? Kérnék 22 Celsius fok meleget 7 napra! 24 lett, maradhat? A jövőben talán nem is lesz olyan szokatlan, ha úgy adjuk vesszük a szükséges energia vagy adatmennyiséget mint ma a zöldséget vagy ingóságainkat. De mikor is érkezik el ez a jövő pontosan?

A vegetáriánus étrend növeli a stroke kockázatát: mire kell figyelniük a vegáknak, hogy ne legyen baj?

Nagyobb lehet a stroke kockázata a vegetáriánusok körében, ha nem figyelnek minden szükséges tápanyagra.

Ismét sikeres gardróbvásárt rendezett az Otthon Kávézó

Baon
-
  Tegnap 17:09 Belföld

Az első Gardróbürítés címmel megrendezett esemény sikere után, az Otthon Kávézó szombaton ismételten megszervezte a nagy érdeklődésre számot adó helyi gardróbvásárt.

Heti egy futás is negyedével csökkenti a korai halálozás kockázatát

Az elemzésből – melybe több mint 230 ezer embert vontak be – kiderül, hogy azoknak, akik rendszeresen járnak kocogni vagy futni, jóval kevesebb esélye van az idő előtti halálozásra. A rendszeres testmozgásnak köszönhetően pedig a világgazdaság is fellendülhetne. A kutatásban férfiak és nők életvitelét és sportolási szokásait követték…

A szívbetegség kockázatát is jelzi

HáziPatika
-
  Tegnap 16:30 Egészség

A vércukorszint hosszú távú kilengései is kimutathatóak a HgbA1c értékének vizsgálatával. A glikohemoglobin tesztnek is hívott vizsgálat több másik betegség diagnózisában is segíthet.

A globális felmelegedés növeli a stroke kockázatát izraeli kutatók szerint

Izraeli kutatók kimutatták, hogy a globális felmelegedés növeli a stroke (szélütés) kockázatát az 50 évesek és az annál idősebbek körében. A szélütés akkor alakul ki, ha az agy valamely területének a vérellátása elégtelenné válik, ami az ott lévő sejtek pusztulását idézi elő.

Tovább bonyolódik a Trónok harca kávéspohár-balhéja

Port
-
  Tegnap 12:20 Film

Emilia Clarke nemrég rákente az egészet a Varyst alakító Conleth Hillre, de ő most már tagad mindent.

A stroke kockázatát is növeli a globális felmelegedés

Izraeli kutatók kimutatták, hogy a hőmérséklet egyetlen Celsius-fokos emelkedése 50 évesnél idősebb embereknél 10 százalékkal növeli az agyvérzés kialakulásának kockázatát.

Az egykori Horizont Mozi előterét rendezték be divatos kávéháznak – Horizont reggeliző és kávézó

WeLoveBudapest
-
  Tegnap 06:03 Utazás

Szeretjük a Kontaktot és a Szimply-t is, a két belvárosi hely megálmodói pedig egy újabb reggelizőt nyitottak, ugyanabból a vagány, újvilági fajtából, amit már a Röser Udvarban is megtapasztalhattunk. Az egykori Horizont Mozi előterét rendezték be trendsetter kávéházzá, sok növénnyel, színekkel és remek kínálattal. A menü sűrűn változik, de mindig

A globális felmelegedés növeli a stroke kockázatát kutatók szerint

Izraeli kutatók kimutatták, hogy a globális felmelegedés növeli a stroke kockázatát az 50 évesek és az annál idősebbek körében.