Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 344 hír

Miért olyan fontos hazánknak Szerbia?

moszkvater
-
  Ma 06:00 Vélemény

A két ország közötti egyre intenzívebb közeledésnek nem csak külpolitikai és gazdasági, hanem fontos belpolitikai okai vannak. Kérdés, ki tud ebből többet profitálni?

Eger is szerepet kap a levegőminőség javítását célzó uniós programban

Egri Ügyek
-
  Tegnap 22:09 Megyei

Ökomenedzseri hálózat felállítása, környezetbarát közlekedési módok népszerűsítése, szemléletformálás és tudatosságnövelés is szerepel a kitűzött célok között.

Több ország előtt nyitja meg határait Montenegró, Szerbia nincs közöttük

Duško Marković montenegrói kormányfő hétfőn kijelentette, hogy a járványügyi helyzet alakulásával összhangban Montenegró június elsején megnyitja határait azon országok polgárai előtt, melyek megfelelnek a közegészségügyi intézet által meghatározott követelményeknek, írja a 021.rs hírportál. A kormányfő azt mondta, hogy június elsejétől…

Erős Kína-stratégiát akar az uniós diplomácia vezetője

Borrell szerint se stratégiai együttműködés nincs az uniós államok között, se bizalom és átláthatóság az EU és Kína viszonyában.

Pénteken véget ér a távoktatás Vajdaságban

A vajdasági diákok számára május huszonkilencedikén, pénteken ér véget távoktatás, júniustól pedig elkezdődnek a felkészítő órák, közölte a Tartományi Oktatási Titkárság. A nyolcadikosok hivatalosan június ötödikén fejeznek, a többi általános iskolás pedig június tizenhatodikán. Az általános iskolák végzősei június másodikán matematikából…

Úgy tűnik, megvan, miért szorul ki a Jobbikból Sneider Tamás

Az Azonnali arról írt, hogy Sneider Tamást – 2-3 nappal azelőtt, hogy a Jobbik frakciójának elnöksége tudatta Sneiderrel, hogy szeretnék visszahívni a parlament alelnöki posztjáról – hamisan vádolta egy vezető beosztású politikustársa, ezért szeretné, ha a párt Országos Etikai és Fegyelmi Bizottsága kivizsgálná az állításokat.

Szerbiát is elérheti a Horvátországra lesújtó ítéletidő (Videó)

Jégeső, viharos széllökések és villámlás kíséretében sújtott le az ítéletidő hétfőn Horvátország északi részén, írja a 021.rs hírportál. Zágrábban és környékén mennydörgés kíséretében heves eső esett. Beszámolók szerint Varaždinban több mint kétezer villám csapott le. A szerbiai Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetést adott ki,…

Miért épp Szerbiába mehetünk elsőként szabadon?

Azonnali
-
  Tegnap 18:56 Vélemény

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Hogy mi ennek az oka, azt csak találgatni tudjuk: mondd meg nekünk te!

Szerbiából hazatérve, nem lesz kötelező a kéthetes házikarantén

Meg van az első ország, ahonnan hazatérve, nem lesz kötelező a kéthetes házikarantén. Szerbiából mától korlátozások nélkül, szabadon utazhatnak a két ország között a magyar és a szerb állampolgárok. Ezt a külgazdasági és külügyminiszter jelentette be Röszkén. Az áruforgalom eddig is zavartalan volt, és az ingázók is átjárhattak a határon,…

Saját maga ellen indítana etikai eljárást a Jobbikon belül Sneider Tamás

Mielőtt Sneider Tamás visszahívását kezdeményezte a Jobbik a parlament alelnöki posztjáról, a politikus konfliktusba került a párt egyik alelnökével. Sneider ezt azzal tisztázná, hogy etikai vizsgálatot indítana maga ellen, a Jobbik szerint viszont ezt a párt alapszabálya nem teszi lehetővé.

A Jobbiknak annyi, Dobrev feltör – izgalmas átrendeződést jósol ellenzéki térfélen a kormányközeli intézet

A koronavírus-járvány rövid időre háttérbe szorította az ellenzéki pártok belső konfliktusait, ugyanakkor a járvány csillapodásával újra felerősödik a már régóta tartó átrendeződés az ellenzéki oldalon – olvasható a XXI. Század Intézet legfrissebb elemzésében. Az elemzés szerint a Jobbik szétesése megállíthatatlannak tűnik, a "baloldallal…

Találó nevet kap a híd, amelyet uniós támogatásból húzott fel Mészáros Lőrinc a két Komárom közé

A két Komáromot összekötő hidat Monostori hídnak (Most Monoštor) fogják nevezni - jelentette a TASR hírügynökség beszámolója nyomán a Parameter. A névadást indokolja, hogy magyar oldalon Komárom Koppánymonostor nevű városrészében szeli át a Dunát az új híd, melyhez ráadásul közel lesz a Monostori erőd, mely a komáromi…

Figyelemfelkeltő uniós adatok – Javítani kell a készségek szintjét Magyarországon

VG
-
  Tegnap 16:21 Gazdaság

A digitalizáció sikere nem a technikai beruházásoktól függ elsősorban, hanem a tudásszint általános emelésétől, a regionális, kor és képzettség szerinti különbségek csökkentésétől. Vélemény.

Jobbik: mit tervez a kormányfő Kásler Miklóssal?

Demokrata
-
  Tegnap 16:13 Belföld

Orbán Viktor válaszában köszönetet mondott Kásler Miklósnak, mert átvitte a kormányon azt a felismerést, hogy súlyos járvány várható, amely ellen időben kell fellépni.