Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 150 hír

Koszorúzással emlékeztek a kápolnai csatára Egerben

Heol
-
 Ma 16:44Belföld

Két egri helyszínen is koszorúzással emlékeztek a kápolnai csatára pénteken.

Katasztrofális következményekkel jár a briteknél, hogy elhajtják a bevándorlókat

Napi.hu
-
 Ma 15:33Külföld

Becsléstől függően 900 ezer és 1,3 hárommillió között szóródik azoknak az európai vendégmunkásoknak a száma, akik az elmúlt egy évben visszatértek a kontinensre az Egyesült Királyságból. Ez több szempontból is nagy csapás a járvány miatt amúgy is bajban lévő brit gazdaságnak.

A kommunista diktatúra áldozataira emlékeztek az Ortutay-kollégiumban

Dupka György történész által összeállított pannókiállítást nyitottak meg az Ortutay Elemér Görögkatolikus Szakkollégiumban február 25-én, a kommunizmus áldozatainak emléknapján. Az eseményre a jelenleg érvényben lévő karanténszabályok miatt zárt körben került sor. A kommunizmus áldozatainak emléknapja azokra az emberi…

A kommunizmus áldozataira emlékeztek Félegyházán

A kommunista diktatúrák áldozataira Kiskunfélegyházán a vasútállomás előtti Návay-emlékműnél emlékeztek meg február 25-én a félegyháziak.

„Oltási katasztrófához vezettek az EU elkésett döntései”

Brüsszel késői rendelése vezetett ahhoz is, hogy jelenleg túl kevés oltás áll rendelkezésre az egész Európai Unióban – állítják a helyzetre rálátó szakemberek a Tagesschau című német lapnak. Sokak szerint a probléma megelőzhető lett volna, a gyártói kapacitásnövelés teljes erővel történő támogatása helyett azonban Berlinben, kormányzati…

A kommunizmus áldozataira emlékeztek Tasson

Helyi civil szervezetekkel közösen emlékezet meg az önkormányzat a kommunista diktatúra áldozatairól Tasson.

Katasztrófa fenyeget Prágában, drámaiak a koronavírus fertőzési adatok

Hasonlóan tragikus állapotok kezdenek kialakulni Csehországban a koronavírusjárvány következtében, mint ősszel. Az ellenzék szerint súlyos felelősség terheli Andrej Babis kormányát a silány válságkezelésért.

Katasztrófavédelem: Idén eddig tizennyolcan haltak meg lakástűzben, még csak február van

Idén már több mint ezerháromszáz otthonban keletkezett tűz, kilencvenöten sérültek meg és tizennyolcan vesztették életüket - közölte pénteken az Mti-vel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Majdnem katasztrófa vagy rutineljárás a repülőgép-átstartolás?

Player
-
 Ma 10:12Tudomány

Utasként rémisztő lehet – de nem biztos, hogy tényleg az.

Kelemen Imrére, a néhai jezsuita jogtudósra emlékeztek Zalatárnokon

Zaol
-
 Ma 10:00Megyei

A község híres szülöttére, Kelemen Imre néhai jezsuita jogtudósra emlékeztek csütörtökön a településen. A pesti egyetem egykori rektorának mellszobránál Soós Zsolt polgármester és Gyarmati Mariann közművelődési munkatárs koszorúzott.

Állandó kiállítással emlékeztek a kommunizmus áldozataira Munkácson

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapját a magyar Országgyűlés 2000-ben elfogadott rendelete szerint minden év február 25-én tartják. Erről megemlékezvén rendezvényeket tart a világ magyarsága. Kárpátalján több tízezren szenvedték meg a magyar és német nemzetiségű férfiak sztálini táborokba történő internálását. Így…

Újabb katasztrófára készül a sztárbefektető, aki rommá kereste magát a koronavírus-járvány alatt

A legendás befektető, Bill Ackman, még tavaly hívta fel magára a figyelmet azzal, hogy a koronavírus-járvány kitörése előtt kötött néhány ügyletet, amin később rommá kereste magát, gyakorlatilag 100-szoros nyereséget ért el. Ezúttal úgy gondolja, hogy egy inflációs sokk és a kamatok meglepetésszerű emelkedése okozhat majd pánikot a…

Így emlékeztek a kommunizmus áldozataira

Az áldozatok helytállásáról, a szabadság kivívásában játszott szerepükről, a diktatúra bűneiről és a múlttal való szembenézés fontosságáról beszéltek, írtak a megemlékezők csütörtökön, a kommunizmus áldozatainak emléknapján. A legtöbb rendezvényt a koronavírus-járvány miatt online tartották.

Az evangélikus teológia professzorára emlékeztek Pápán

Veol
-
 Ma 07:00Megyei

A helyi református gimnáziumból indulva a lutheránusok legtöbbet publikáló egyházi írója lett Payr Sándor, akit még a püspöki szék sem tudott elcsábítani a tanári és kutatói hivatásától.

Kommunista diktatúra áldozataira emlékeztünk Vas megyében

A Honderű Asztaltársaság, társszervezetei, a szombathelyi Fidelitas és Kőszeg városa is a kommunista diktatúrák áldozataira emlékezett csütörtökön.