Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 71 hír

Rekordmennyiségű klímához kapcsolódó katasztrófa jutott tavaly az Egyesült Államoknak

Rekordszámú, a szélsőséges időjárásnak és az éghajlatváltozásnak köszönhető katasztrófa sújtotta az Egyesült Államokat 2020-ban: tűzvészek perzseltek nyugaton, gyors egymásutánban kialakuló hurrikánok pusztítottak keleten, és rendkívüli hőség söpört végig az ország szívében.

Katasztrófa: halálos tűzvész az ukrajnai idősotthonban

Tizenöten meghaltak és öten megsérültek a kelet-ukrajnai Harkiv városában egy idősotthonban kitört tűz következtében - közölte csütörtökön az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat.

Így emlékeznek a veronai buszbaleset áldozataira

Már négy éve, hogy megtörtént hazánk egyik legdrámaibb balesete, amiben 17-en vesztették életüket.

A bányaszerencsétlenség áldozataira emlékeztek Sárisápon

Dorogi-medence
-
 Tegnap 11:22Megyei

2021. január 20-án, a bányaszerencsétlenség hetvennegyedik évfordulóján a sárisápi temető bányászsírjainál emlékeztek meg a tragédiában elhunyt bányászmunkásokról.

Endrődi Sándorra emlékeztek Veszprémben

Veol
-
 Tegnap 11:00Kultúra

A Jeruzsálemhegyi Baráti Kör és a Magyar Irodalomtörténeti Társaság közös megemlékezést tartott az Endrődi-szobornál a költő születésének évfordulója alkalmából.

Ökológiai katasztrófa: hamvasztás helyett eltemették a több ezer vízbe fulladt juhot

Az égetéssel megbízott cég komoly pénzt kapott, de inkább az egyszerűbb utat választotta. Még 2019 novemberében borult fel a Queen Hind nevű teherszállító hajó, több mint 14 ezer birkával a fedélzetén a román tengerparttól körülbelül 500 méterre. Az állatok közül alig pár százat sikerült kimenteni, a többi megfulladt – írja a foter.ro. Összesen hár

Hamvasztás helyett eltemették a több ezer vízbe fulladt juhot, ökológiai katasztrófa is lehet belőle

Az égetéssel megbízott cég komoly pénzt kapott, de inkább az egyszerűbb utat választotta.

Katasztrófa, de nem világvége

Népszava
-
 Tegnap 08:00Vélemény

Nehéz lesz talpra állniuk a világ filmszínházainak a járvány után, igaz, országoktól függ a bevételkiesés mértéke. A csökkenés nem csupán a Covid-19-re vezethető vissza. Az Európai Unió a korlátozások fenntartását javasolja az átoltottságig.

Döbbenet! A katasztrófavédelem nem tudta kideríteni a kastélytűz okát, amelyben életét vesztette a budai milliárdos - az…

„A tűz keletkezési okát a tűzvizsgálati eljárás során nem lehetett megállapítani” - ez a leglényegesebb mondata annak a „Tűzvizsgálati jelentésnek”, amelyet a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság készített a Bár községben, 2020. augusztus 10-én, hajnalban keletkezett kastélytűzzel összefüggésben, amelyben M. István milliárdos…

Benkő koszorúval tisztelgett a hejcei légi katasztrófa áldozatainak emléke előtt

Biztonságpiac
-
 21.01.20 16:35Belföld

Benkő Tibor honvédelmi miniszter koszorúval tisztelgett a hejcei légi katasztrófa áldozatainak emléke előtt. A szlovák szállítógép lezuhanása után tizenöt évvel – a kialakult koronavírus-járványhelyzetre való tekintettel szűk körben – katonai tiszteletadással emlékeztek az áldozatokra. A honvedelem.hu cikke szerint a repülőbaleset tizenötödik évfor

Katasztrófa: felrobbant és összedőlt egy épület Madrid belvárosában – drámai felvételek

Összedőlt egy épület szerdán Madrid belvárosában egy robbanás következtében, a helyi sajtó szerint többen megsérültek. A robbanás a belvárosi Toledo utcában történt, az ok egyelőre ismeretlen. Két halálos áldozatról szólnak eddig a helyi tudósítások.

Online emlékeztek meg a magyarországi németek elhurcolásának emléknapjáról

Médiapiac
-
 21.01.20 11:00Kultúra

Online emlékezett a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke a magyarországi németek elhurcolására a történtek 75. évfordulóján kedden. Az esemény helyszíne eredetileg Bonyhád lett volna.