Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Kétezer cégen múlik a gazdaság jövője

VG
-
 Ma 20:30Gazdaság

A magyar gazdaságnak el kell tolódnia egy olyan szerkezet felé, ahol a korszerű technológia nagyobb bérköltséget, de magasabb profitot is hoz – mondta a lapunknak Essősy Zsombor, a Magyarok a Piacon Klub elnöke.

 Az állami beruházások elmaradását okolja Matolcsy a gazdasági visszaesésért

A jegybankelnök korábban azt jósolta, a járvány ellenére nem esik vissza a gazdaság, sőt, bővül a GDP.

Éledezik a gazdaság – Ezt mutatja a Századvég januári kutatása

A Századvég januári kutatása szerint a vállalkozások és háztartások konjunktúraérzete is javult.

Angela Merkel: meg kell akadályozni a harmadik hullámot

Delina
-
 Ma 20:04Bulvár

A német kancellár nem zárja ki a határok lezárását sem a koronavírus-járvány harmadik hullámának megakadályozása érdekében. Angela Merkel szerint le kell lassítani a vírus új mutációinak terjedését, szerinte indokoltak az országban bevezetett szigorú intézkedések.

Nem akar tovább Trump ügyeivel foglalkozni a Legfelsőbb Bíróság

Az amerikai legfelsőbb bíróság öt nappal elnökségének vége után több olyan pert leállított Donald Trump ellen, amelyekben azzal vádolták meg őt egyes tagállamok, egy civilszervezet, továbbá szállodák és éttermek, hogy megsértette az alkotmány korrupcióellenes pontjait.

Matolcsy: nem költött eleget az állam, ezért esett vissza gazdaság 

A jegybankelnök korábban azt jósolta, a járvány ellenére nem esik vissza a gazdaság, sőt, bővül a GDP. Míg a társadalom, az egészségügy és a kormány állta a sarat, a gazdasági hadviselés vegyes eredményt hozott Matolcsy György szerint.  A Magyar Nemzeti Bank elnöke a növekedés.hu-n megjelent cikkében azt írja, az állami…

Férfi kézi-vb: Spanyolország nyert, a 2. helyen jutottunk tovább

Az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság I. számú középdöntős csoportjának utolsó fordulójában Spanyolország biztos győzelmet aratott a rendkívül tartalékos Magyarország felett. A spanyolok már az első félidőben nagy különbséggel vezettek, nekünk csak a kozmetikázás jutott (36–28). Ezzel eldőlt, hogy a magyarok Franciaországgal találkoznak…

Tovább zakatol a defi, a 2020-as hájp után sincs megállás

A decentralizált pénzügyi tokenek piaci összértéke a mai nap során meghaladta a 45 milliárd dollárt a CoinGecko független kripto-adataggregátor adatai szerint. A piaci kapitalizáció egy eszköz aktuális ára megszorozva annak

Az EKB vezető közgazdásza szerint a koronavírus nem okoz tartós gazdasági károkat

A koronavírus ellen hozott korlátozások nem tűnnek el idén teljes mértékben Philip Lane, az Európai Központi Bank kormányzótanácsának tagja szerint. Az ír jegybank egykori elnöke szerint viszont az intézkedések nagy részét nyáron visszavonják, vagyis a gazdasági aktivitás akkor kezdhet helyreállni. Lane egyben azt is elmondta, hogy az…

Debrecenben továbbra is alacsony a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Az új koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban csökkenő tendenciát mutat a harmadik heti szennyvízvizsgálatok eredményei alapján.

Továbbra is stagnál a szennyvízben mért Covid-örökítőanyag Kecskeméten

2021 harmadik hetében a szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 koncentrációja továbbra is stagnáló vagy enyhén csökkenő tendenciát mutat.

Új befektetés, amelynek révén a Leeds tovább fejlődhet

Növelte részesedését a Leeds Unitedben a San Francisco 49ers.

„Nem bírjuk már tovább” – mondja az egyik február 1-jén nyitással tiltakozó hely tulajdonosa

A budai Kuckó kávézó jelenleg a törzsvendégei és tulajdonosai ügyszeretete miatt tart nyitva, üzletileg jobban megérné bezárniuk. A kormányzati bértámogatást hiába igényelték meg, nem kaptak semmit. Így az öt-hat alkalmazottból mára egy maradt, de ő sem kap teljes bért. Ezért úgy döntöttek, február 1-jén tiltakozásból kinyitnak.

Januárban javult a gazdasági közérzet hazánkban

A mutatók javultak az előző hónaphoz képest, a pesszimizmus folyamatosan csökken – közölte a Századvég Gazdaságkutató.