Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 34 hír

Megérkezett az eső és már terjednek is a gyümölcsbetegségek

Agroinform
-
  Ma 17:20 Gazdaság

A növényeknek még mindig kevés a lehullott csapadék, de a gombakórokozók beindulásához épp elegendő esőcskék érkeztek. Így lassan „normalizálódik a helyzet”, ami itt azt jeleneti, hogy a nedves levélfelületeken már a varasodásra, és ha megérkezik a felmelegedés, akkor peronoszpórára, a csonthéjasok levélbetegségeire és a burgonya,…

Soha nem látott kár a gyümölcsösökben – meddig szaladhatnak fel az árak?

A hazai gyümölcstermés legalább 40 százaléka áldozatul esett a május közepéig pusztító fagyoknak. Szinte nincs olyan gyümölcsfajta, amely átvészelte volna ezt az időszakot.

Vitaminok vagy gyümölcsök? - Orvosi vélemény

Videoklinika
-
  Ma 12:39 Egészség

Nem tudunk olyan mennyiségű gyümölcsöt, zöldséget fogyasztani, hogy az fedezze a napi vitaminszükségletünket, főleg nem télen.

Aranyáruk lesz a magyar gyümölcsöknek, sosem volt még ennyire rossz termőév

A teljes hazai gyümölcstermés mintegy felét tönkre tették a kora tavaszi fagyok.

A termés mennyisége egy hónappal a gyümölcsérés előtt meghatározható

Agroinform
-
  Ma 10:52 Gazdaság

A távérzékelési technika tökéletesíti a termésbecslést a gyümölcsösökben.

Soha nem látott kár érte a magyar gyümölcstermesztőket: ez az árakban is látszani fog

A teljes hazai gyümölcstermés legalább 40%-át tették tönkre a március elejétől május közepéig pusztító fagyok. Nincs is olyan gyümölcsfajta, amelyik jól átvészelte volna ezt az időszakot - mondta az InfoRádiónak Mártonffy Béla, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (Nak) kertészeti osztályának elnöke.

Dráma: a hazai gyümölcstermés 40 százalékát tönkretette a fagy

Ilyen rossz évük még sose volt a hazai gyümölcstermesztőknek. Ilyen rossz év még sose fordult elő a gyümölcstermelésben. Március végétől május közepéig visszatérő fagyok voltak. A legkorábban virágzó kajszit szinte teljes egészében letarolta a hideg, de minden növényt érte fagy, még a szamócát is, aminek a szezonja éppen most van. Az összes…

Még drágább lehet idén a hazai gyümölcs: rájárt a rúd a termesztőkre

A teljes hazai gyümölcstermés legalább 40 százalékát tették tönkre a március elejétől május közepéig pusztító fagyok. Nincs is olyan gyümölcsfajta, amelyik jól átvészelte volna ezt az időszakot - mondta az InfoRádiónak Mártonffy

Sosem volt még ilyen rossz éve a magyar gyümölcstermesztőknek: már most áremelkedést jósolnak

Az összes gyümölcsfajtát - a kajszit, a cseresznyét, a meggyet, a szilvát, az almát és a körtét - folyamatosan érte valamilyen fagykár. Idén nagyon gyenge terméssel számolnak, ami valószínűleg meg fog látszani a termékek árában is.

Emelkedhet a gyümölcs ára: még sosem voltak ekkora bajban a hazai termelők

A hazai gyümölcstermés legalább 40 százalékát tették tönkre a március elejétől május közepéig pusztító fagyok.

Drámai hír jött a hazai gyümölcstermésről, hatalmas a kár

A teljes hazai gyümölcstermés legalább 40 százalékát tették tönkre a március elejétől május közepéig pusztító fagyok. Nincs is olyan gyümölcsfajta, amelyik jól átvészelte volna ezt az időszakot - mondta az InfoRádiónak Mártonffy Béla, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kertészeti osztályának elnöke.

A tavaszi fagyok károsították Békés megye gyümölcsöseit

Beol
-
  Tegnap 19:55 Gazdaság

A kajszibarack, a cseresznye, a meggy a legnagyobb vesztes, a szilva, a birsalma és a szőlő nyerő lehet, de ezekből sem lesz 50–70 százaléknál nagyobb hozam.

Édes és savanyú: ecetes lében eltett gyümölcsök

Nosalty
-
  Tegnap 12:59 Recept

Ahogy cukros lében eltesszük a kompótot, éppúgy tartósíthatjuk a gyümölcsöt ecetes vízben, egy még összetettebb ízélményért.

Igazi bőrszépítő gyümölcs az eper: 5 ok, amiért most érdemes belőle sokat enned

Joy
-
  Tegnap 09:19 Divat

Eperszezon van, így ha teheted, érdemes napi szinten beiktatnod a friss gyümölcsöt az étrendedbe. Eheted magában, de zabkásába, turmixba, salátába is tökéletes - és csodát fog tenni a bőröddel is!

Jelentős terméskiesés várható a fagyok miatt, drágulhatnak a gyümölcsök

HírTV
-
  20.06.01 12:26 Gazdaság

Az őszibarack, a cseresznye, a körte és a szilvatermést is érintik a fagyok.