Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Jótékonysági kampány a zeneipari háttérmunkások megsegítésére

Jótékonysági kezdeményezés indul #savethebackstage néven a járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe került zene- és rendezvényipari munkavállalók megsegítésére. A befolyó bevételt a Fábián Juli Emlékalapítvány gondozza és osztja szét a rászorulóknak.

Fordulat, meghosszabbítják a zárlatot Németországban

Metropol
-
 Ma 17:40Bulvár

Február közepéig hosszabbíthatják meg Németországban a koronavírus-járvány második hulláma miatt a gazdasági és társadalmi élet legtöbb területét befagyasztó zárlatot.

2021-ben megváltoztak a párlatkészítés feltételei

  2021. január elsejétől megváltoztak a párlatkészítés feltételei. Egy új, Európai Uniós jogszabálynak köszönhetően immár adómentesen lehet bérfőzetni pálinkát. Egy liter, 50 fokos pálinkára a főzési díj a korábbi, közel 1900 forint helyett 1270 forintra csökkent. Ezáltal sokkal kedvezőbb és olcsóbb pálinkát készíteni bérfőzetésben, így a Gyulai Pá

Mi hat serkentően a munkára? Meg fogsz lepődni!

Hírhatár
-
 Ma 17:38Megyei

Dolgozni nem mindenki szeret, de van olyan dolog, amit az emberek többsége igenis szívesen csinál. Ez pedig nem más, mint amikor összebújunk a kedvesünkkel. Bármilyen hihetetlen, rettentő jó hatással van a munkakedvünkre és a teljesítményünkre is. Lássuk, hogy még mire jó!

Csodálatos fénygyűrű jelent meg Pécs egén! Mutatjuk!

Több típusa létezik, azonban mindet a 8–12 km magasban képződő fátyol- és pehelyfelhőkben levő jégkristályok okozzák a felső troposzférában. Fotó: Hadra Adél A kristályok változatos alakja és különös rendeződése, valamint a fénysugarak beesési szöge egyaránt felelős a megfigyelt halo típusáért.…

Németországban február közepéig hosszabbítják meg a zárlatot

Február 14-ig meghosszabbítják a gazdasági és társadalmi élet egyes területeit korlátozó zárlatot Németországban – írja hírügynökségi források alapján a hvg.hu. Angela Merkel kancellár és a

Melyik állatot láttad meg először a képen? A válaszod fontos dolgokat árul el

Bien
-
 Ma 17:31Életmód

Robert W. Sperry Nobel-díjas tudós rájött, hogy az agynak két agyféltekéje van: jobb és bal, amelyek másképp működnek, és az, ahogy gondolkodsz, felfedi, hogy a kettő közül nálad melyik dominánsabb. Ebből kiindulva a személyiséged számtalan vonására is lehet következtetni. Ebben segít ez a teszt. Nézd meg a képet, és döntsd el, a legelső…

Nagyon megviselte a vírus Kautzky Armandot, ezért is fontosnak tartja a védőoltás beadatását

Nool
-
 Ma 17:30Belföld

Ősszel már átesett a koronavírus-fertőzésen Kautzky Armand, a pásztói Balassi Bálint Színház igazgatója. A színész portálunk megkeresésére elmondta, hogy akkor nagyon rosszul érezte magát, de szerencsére mostanra már felépült.

Szlovéniában is megjelenhetett az új vírustörzs

A Nagy-Britanniában decemberben azonosított új koronavírustörzs, vagy annak egy újabb mutációja jelenhetett meg Szlovéniában, a hivatalos bejelentések szerint ugyanis egy korábban Angliából hazatérő szlovén állampolgárnál kedden ilyen fertőzést azonosítottak.

Ők indítanak osztályt a következő tanévben a megújult SZFE-n

Papageno
-
 Ma 17:29Színpad

„A Színház- és Filmművészeti Egyetem felkérte a 2021/22-es tanévben induló osztályok vezetőit” – olvasható a mandiner.hu-n az SZFE-kuratórium közleménye. „Az osztályfőnökök a magyar színházi élet elismert személyiségei, akik nagy ambícióval és izgalmas tervekkel várják a megújuló Egyetem hallgatóit”. A következő tanévben induló…

Donald Trump utolsó döntéseként meghirdette az emberi élet szentségének napját

Ötven éve először a világjárvány és egyéb biztonsági indokok miatt online rendezik meg a „March for Life” életpárti menetet Washington D.C.-ben január 29-én. Mindeközben, míg Joe Biden megválasztott elnök ígéretet tett életpárti rendeleteinek visszafordítására, Trump hozott még egy utolsót, és január 22-ét, azaz pénteket az emberi élet…

Ötszáz éves festményt találtak egy nápolyi hálószoba szekrényében

Telex
-
 Ma 17:26Kultúra

Fel sem tűnt a koronavírus miatt bezárt nápolyi múzeumnak, hogy ellopták tőlük Leonardo da Vinci egyik festményének a másolatát.

Meg akartak erőszakolni egy nőt, majd betörték az orrát, mert ellenállt a gödöllői HÉV-en

Amikor a szerelvény megállt Gödöllőn, a fiatal támadója az Erzsébet Park irányába elmenekült.

Civil szervezetekre marad a romániai kisvasutak megmentése

A rendszerváltás utáni 23. kormány alakult meg tavaly decemberben Romániában, de a három évtized alatt még egyik kabinet sem rukkolt elő a kisvasutakat felélesztő-megmentő projekttel.

Tokió 2020: a londoni szervező szerint valószínűtlen az idei olimpia megtartása

888.hu
-
 Ma 17:15Külföld

Valószínűtlen a tokiói olimpia idei megrendezése a 2012-es londoni játékok szervezőbizottságának egyik vezetője szerint.