Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

A vízfelszínt tisztító technológiák nem jelentenek megoldást az óceánokban úszó műanyag problémájára kutatók szerint

A hulladékot a víz felszínéről  összegyűjtő tisztító technológiák nem jelentenek megoldást az óceánok műanyag-szennyezettségére – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport. A szakemberek összehasonlították a jelenlegi és a jövőbeni műanyaghulladék mennyiségét ezen eszközök hulladékgyűjtő képességeivel és azt találták, hogy…

Egyre fogy a bájos partifecskék száma, de vajon miért? + galéria

Magyar Nemzet
-
  Tegnap 22:30 Életmód

A Magyar Madártani Egyesület szakemberei gyűrűzés céljából ejtik néhány percre foglyul a védett madarakat.

Jelentősen csökken a US Open összdíjazása

Sport365
-
  Tegnap 21:42 Sport

A férfi és a női egyes bajnokai fejenként 3 millió dollárt kapnak.

Egyre több a fertőzött: péntektől ismét sárga besorolásba tartozik Spanyolország

A koronavírus-fertőzés miatt zöldből sárga besorolású lett Spanyolország – az erről szóló országos tiszti főorvosi határozat a Hivatalos Értesítő szerdai számában jelent meg.

Mégsem jelentenek megoldást az "óceántisztító" gépek a műanyagszennyezésre?

A hulladékot a víz felszínéről  összegyűjtő tisztító technológiák nem jelentenek megoldást az óceánok műanyag-szennyezettségére - állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport.

Egyre több az élelmiszer a magyar hűtőkben

Haszon.hu
-
  Tegnap 20:45 GazdaságJárvány

Magyarországon a lakosság számára rendelkezésre álló összes élelmiszer mennyisége 2018-ban 2,2 százalékkal nőtt az előző évhez viszonyítva és 9,1 százalékkal múlta felül a tíz évvel korábbit – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal kiadványából.

A gólyatábor elmarad, viszont több fejlesztés is zajlik a vásárhelyi mezőgazdasági karon

Vásárhely24
-
  Tegnap 20:45 Karrier

Mikó Edit, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának dékánja a Rádió 7-nek elmondta, hogy az intézményben oktatási és infrastrukturális korszerűsítéseket hajtanak végre. Új felnőttképzési formát és egy új képzést: hivatásos lótenyésztő szakmérnök szakot is indítanak, valamint felújítják az intézmény egyik nagyelőadó termét is.

A vízfelszínt tisztító technológiák nem jelentenek megoldást az óceánokban úszó műanyag problémájára

A tanulmány fontos üzenete, hogy nem folytathatjuk az óceánok szennyezését abban reménykedve, hogy a technológia feltakarítja azt – mondta Jesse F. Abrams, az Exeteri Egyetem kutatója.

Biztonságos a nemzetközi edzőtábor

Wtf Taekwondo
-
  Tegnap 20:25 Sport

A Magyar Taekwondo Szövetség ezúton teszi közzé, hogy az augusztus 8-12-ig tartó, Budapesten rendezendő Keumgang nemzetközi edzőtábort a kormány ide vonatkozó rendelete, az EMMI Sport Államtitkársága, valamint a fentiek alapján az Országos Sportegészségügyi Intézet által kialakított nemzetközi edzőtábori előírások és ajánlások…

Új videók jelentek meg a Bükkben élő farkasokról: erre figyelmeztette a túrázókat a Bükki Nemzeti Park

Blikk
-
  Tegnap 20:22 Belföld

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága szerdán arra hívta fel a túrázók és természetjárók figyelmét, hogy a farkasok szaporodása és faji fennmaradása érdekében kizárólag a kijelölt turistaútvonalakat használják a Bükkben.

Véres fotó: Biztonsági őrök verték össze a csinos modellt?

Ripost
-
  Tegnap 20:00 Külföld

Egy népszerű ukrán manöken azt állítja, hogy a vakációja alatt bántalmazták a hotel dolgozói.

Még lehet jelentkezni a Csopaki Művésztelep nyári táborába

kultura.hu
-
  Tegnap 19:37 Kultúra

A tábort augusztus 8. és 17. között tartják meg a

Csökkenő számokról jelentett a Telekom

Napi
-
  Tegnap 19:35 Pénzügy

Az elemzői várakozásokkal csaknem megegyezően, 2,2 százalékkal 157,2 milliárd forintra mérséklődött a Magyar Telekom Nyrt. árbevétele idén a második negyedévben, adózott nyeresége pedig 20,8 százalékkal 11,5 milliárd forintra csökkent az előző év azonos időszakához képest - közölte a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján…

Ez lenne a világszínvonal? - új jelentés a magyar egészségügyről

A magyar kormány nem tartja be a betegek és az egészségügyi dolgozók egészséghez való jogával kapcsolatos nemzetközi jog által előírt kötelezettségeit - állapította meg a Human Rights Watch civilszervezet, amely szerint életeket veszélyeztetnek az egészségügy hiányosságai Magyarországon.