Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

7 dolog, amit nem tudtál az afrodiziákumokról!

Aphrodité görög istennő nevéből ered az elnevezés, mely a szerelem minden tudományának ismerőjeként hatalommal bírt a vágyak felett is.

Végső próbarepülésére készülődik az OSIRIS-REx az éles mintagyűjtés előtt

Androgeek
-
  Ma 09:30 Tudomány

Egészen 2018 óta kering a Bennu aszteroida körül a NASA OSIRIS-REx űrszondája, hamarosan pedig megtörténik a második próbaleszállás is, ami ahhoz kell, hogy a későbbiekben simán tudjon mintát gyűjteni a küldetés keretein belül. Az első két manővert már begyakorolták az űrszondával az előző próba során, azonban most egy harm...

A tulajdonosok többsége már megkapta a madárinfluenza miatti kártalanítást

Több nyugodt év után 2020-ban ismét megjelent a madárinfluenza betegség Magyarországon. A járványt – gyors és határozott intézkedésekkel – sikerült megállítani. A járványvédelmi szabályokat betartó, felelősen gazdálkodó tulajdonosoknak állami kártalanítás jár, amelyek több mint 80%-át, csaknem 9,5 mrd Ft-ot, már kifizetett a Nébih.

Lukasenka hatodszor – Több indulót eleve kizártak

Augusztus 9-én elnökválasztást tartanak Fehéroroszországban. Aljakszandr Lukasenka, aki 1994 óta áll a kilenc és fél milliós ország élén, hatodszor fut neki az államfői tisztség elnyerésének.

Koronavírus: már több mint 5 millió fertőzött lehet az USA-ban, miközben Új-Zéland fontos mérföldkőhöz érkezett

Ötmillió fölé emelkedett szombaton a koronavírussal fertőzöttek száma az Egyesült Államokban a Reuters hírügynökség összesítése szerint. Brazíliában már több mint 100 ezren hunytak el, miközben Új-Zélandon úgy tűnik sikerült az, ami máshol még nem. A világon jelenleg 19,6 millió ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos…

Több évtizednyi kutatás után megtalálhatták az 1987-ben feltűnt híres szupernóva összeomlott magját

Csillagászat
-
  Ma 09:00 Tudomány

Úgy tűnik, végre megtalálták az újszülött neutroncsillagot az SN 1987A jelű szupernóva maradványában. 33 évvel ezelőtt észleltek egy szupernóva-robbanást az egyik legközelebbi galaxisban, és azóta sem derült ki, hogy pontosan mi történt a csillaggal. Az SN 1987A a történelem egyik legtöbbet észlelt szupernóvája, amely 168 ezer…

„Elkötelezett vagyok: a templomok minősüljenek fel mint a zene otthonai”

kultura.hu
-
  Ma 09:00 Zene

Sokszor leírták már: Selmeczi György reneszánsz ember, komponál, vezényel, rendez – filmet és operaelőadást egyaránt –, tanít a Színház és Filmművészeti Egyetemen, lemezcéget és kottakiadót működtet, persze nem egyedül, hanem János fiával. Ezen a nyáron egyházzenei fórumot szervez.

Felborult egy busz Magyarországon - egy ember meghalt, több mint 30-an megsérültek

Az MTI érdeklődésére elmondták, a turistabusz Lengyelországból hozott utasokat Magyarországra. A közlemény szerint vasárnap reggel fél hét körül az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 115-ös kilométerszelvényben, Kiskunfélegyháza térségében tért le az útról és borult az árokba az autóbusz eddig tisztázatlan körülmények…

A Bitcoin majdnem olyan sikeres, mint a Bank of America

Kriptoworld
-
  Ma 08:46 Gazdaság

Miközben a kriptoárak tovább növekednek, a Bitcoin piaci összértéke majdnem megegyezik a Bank of America vállalatáéval. A Bitcoinba befektetett összes spekulatív tőke jelenleg csupán néhány milliárd dollárral kevesebb, mint a

Egyre több itthon a medve és a farkas?

Csak akkor lehetünk biztonságban az erdőben, ha betartjuk a szabályokat. Az pedig, hogy több a nagyragadozónk, hosszabb távon minden érdekcsoportnak jó – állítja Patkó László vadbiológus, a WWF Magyarország programvezetője, aki egyszerre vadász és természetvédő.

Profi Facebook harcosok lesznek a kormánypárti trollképző hallgatói

Ingyenes, négynapos tanfolyamon képeznek kormányközeli, „profi Facebook-harcosokat". Az egy hónappal ezelőtt indult Megafon saját elmondása szerint, „profi Facebook-harcost” képez azokból, akik jelentkeznek hozzájuk.

Koronavírus: Csaknem 19,6 millió a fertőzöttek, több mint 725 ezer a halálos áldozatok száma

Egy nappal korábban még 19 296 761 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 720 074, a gyógyultaké pedig 11 682 733 volt. A fertőzöttek száma egyetlen nap alatt több mint 275 ezerrel, a haláleseteké közel hatezerrel nőtt. A fertőzés 188 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pont

Légiósok: Erősebb, mint valaha – interjú Willi Orbánnal

NSO
-
  Ma 08:32 Foci

Az Atlético Madrid kellemetlen stílusára is felkészült az RB Leipzig és a magyar válogatott hátvédje, aki igyekezett fejleszteni magát a rehabilitáció alatt, és immár százszázalékos állapotban várja a Bajnokok Ligája negyeddöntőjét.

Nincs megállás - ötmilliónál is többen fertőződtek meg az USA-ban

A koronavírus-járvány két legfertőzöttebb gócpontjában, az Egyesült Államokban és Brazíliában továbbra is erős tempóban terjed a betegség.

Már több mint ötmillió fertőzött van az Egyesült Államokban

Tombol a koronavírus-járvány az USA-ban: lényegében minden 66. amerikaira jut egy fertőzött és már 160 ezer áldozatot szedett a járvány.