Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 215 hír

Az Európai Bizottság vizsgálja a civiltörvény miatt elutasított pécsi alapítvány ügyét

HVG
-
 Ma 12:08Belföld

Tempus Közalapítvány az uniós jogot sértő civiltörvényre hivatkozva vonta vissza az Emberség Erejével Alapítvány nyertes pályázatát. Vera Jourová levélben jeleztek a magyar civileknek, hogy vizsgálják az ügyet.

Varga Judit összehívta a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését

IT café
-
 Ma 11:59Infotech

Az igazságügyi miniszter a tech cégek "rendszerszintű visszaéléseivel" indokolta döntését.

Ma ünnepli a 66. születésnapját az ezüstcipős magyar futball-legenda – Első Nb I-es mérkőzéséről megtaláltuk a korabe…

Blikk
-
 Ma 11:39Foci

Nyilasi Tibor 1955. január 18-án született Várpalotán. A kiváló futballista a Ferencváros és az osztrák Austria Wien csapatában 363 mérkőzésen 131 gólt rúgott.

A Bárdos-gimnázium tanulóját választották Tatabánya diákpolgármesterének

Kemma
-
 Ma 11:30Belföld

Kilenc év után újraszerveződött a diákönkormányzat a városban. Diákpolgármesternek a Bárdos-gimnázium tanulóját, Kerekes Máté Istvánt választották.

Varga Judit bizottsági ülésen lépne a tech cégek visszaélései ellen

Az igazságügyi miniszter szerint a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülésére a tech cégek "rendszerszintű visszaélései" miatt van szükség.

Vizsgálatot indított az Európai Bizottság az Emberség Erejével Alapítvány kérésére

Amint arról a Pécs Aktuál korábban beszámolt, az Emberség Erejével Alapítvány (EEA) azt követően fordult levélben az Európai Bizottság több biztosához és az Erasmus+ program Végrehajtó Ügynökségének igazgatójához, hogy a Tempus Közalapítvány (TKA) visszavonta nyertes pályázatuk támogatását, miután az EEA nem nyilatkozott arról,…

Rendkívüli ülését tart a Digitális Szabadság Bizottság

Varga Judit hétfőn a Facebook-oldalán azt írta: az „árnyék tiltás” vagy „shadowban” azt jelenti, hogy a közösségimédia-szolgáltatók titokban, politikai céllal úgy korlátozzák egy felhasználói profil láthatóságát, elérését, hogy „arról mi ne tudjunk”.

Varga Judit összehívta a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését

A miniszter szerint a tech cégek minden alapvető demokratikus jogi normát megszegnek.

Varga Judit összehívta a Digitális Szabadság Bizottságot

„Shadowban” esetén a közösségimédia-szolgáltatók titokban úgy korlátozzák egy profil elérését, hogy arról mi ne tudjunk – figyelmeztetett a miniszter.

Pár napja tejes dobozon is kampányol az Országos Tűzmegelőzési Bizottság

Pár napja tejes dobozon is kampányol az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. A testület egyik partnerével, az Alföldi Tej Kft-vel kötött támogatási megállapodás alapján a közelmúltban több százezer tejes dobozra szén-monoxid-érzékelőkkel kapcsolatos információk kerültek rá.

Varga Judit összehívta a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését

A bizottság rendkívüli ülését a tech cégek "rendszerszintű visszaélései" miatt hívták össze.

Vizsgálódik az Európai Bizottság, miután egy civil szervezet azért bukta a pályázatát, mert nem igazolta, kap-e támogat…

444.hu
-
 Ma 10:18Belföld

Amikor igazolást kértek erről, az uniós bíróság már kimondta, hogy jogsértő a magyar civil törvény.

Tárnok Balázs: A Bizottság nem csak 1,1 millió európai polgár akaratát hagyta figyelmen kívül, a részvételi demokráciát j…

Néhány órával ezelőtt jelent meg az Európai Bizottság állásfoglalása a Minority SafePack kapcsán, amelyből kiderül, az EB a javaslatcsomag kilenc eleme közül egyetlen egyben sem érzi úgy, jogalkotó eljárást kellene kezdeményeznie. A hírre reagálva Dr. Tárnok Balázs szakjogász, a NKE kutatója kijelentette, “a Bizottság nem csupán a Minority…

Jogállamiság: Pécsi civilek panasza miatt indít újabb vizsgálatot az Európai Bizottság

Az Emberség Erejével Alapítvány levelére Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke válaszolt

Szili Katalin: az Európai Bizottság kimutatta a foga fehérjét a polgári kezdeményezés ügyében

Az Európai Bizottság kimutatta a foga fehérjét a Minority SafePack polgári kezdeményezés ügyében – értékelte Szili Katalin miniszterelnöki megbízott a testület pénteki döntését az MTI-hez eljuttatott közleményében. Szili Katalin közölte, a bizottság az Európai Parlament támogatása ellenére megismételte azt a határozatát, mely szerint nincs jogszabá