Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Tavaly már a megújuló energiaforrások vitték a prímet az Unióban

VG
-
 Ma 17:53Tudomány

Meghaladta a megújuló energiaforrások aránya a szén-dioxid-kibocsátással járó fosszilis tüzelőanyagok arányát az Európai Unióban.

Plan B. szerint még semmit nem láttunk.

Hulla vagyok a meló miatt, (meg mert lenyomtam közben szakjogászi képzésen eddig 4 vizsgát), de gondolom megosztom az érdeklődőkkel a sokak által követett Plan B Bitcoin árfolyamelőrejelzését: Tudjátok ő a stock to flow modelles arc. Most ilyen szép jövőt láttat meg velünk: 100.000 dollár/BTC 2021. áprilisa és szeptembere között. Ezek szerint…

Moszkva elkezdte előkészíteni a START-3 megállapodás meghosszabbítását

Szakértői tárgyalások kezdődtek a nukleáris hadászati támadófegyverekről megkötött START-3 szerződés februárban lejáró hatályának meghosszabbításáról – jelentette be Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő Moszkvában a Rosszija 24 hírtelevíziónak nyilatkozva.

A megyei vezető mentőtiszt szerint életeket menthet a védőoltás

Nool
-
 Ma 17:30Belföld

Megkapta a koronavírus elleni védőoltást Pifka Zsolt, az Országos Mentőszolgálat megyei vezető mentőtisztje a balassagyarmati dr. Kenessey Albert Kórház oltópontján. A hónap végén pedig beadják neki az ismétlő, második oltást is.

A hónap végéig még jelentkezhetsz az MVM Edison 2021 versenyre!

Idén már ötödik alkalommal kerül megrendezésre az MVM Edison startup verseny, ahová a régió legizgalmasabb, leginnovatívabb ötleteit várják a szervezők. Az elmúlt években több mint 500 pályázat, 32 döntős és 12 dobogós csapat kapott a bemutatkozási lehetőségen, és a megmérettetésen túl milliós nyereményeket is. 

Hiába támadja a Fidesz, megújul a Lánchíd – még a fideszesek is használhatják

Mióta kiderült, hogy a főváros képes megkezdeni a Lánchíd régóta halogatott felújítását, szinte kötelező pártfeladat lett a kormánypárt részéről, hogy folyamatosan támadják. Tüttő Kata főpolgármester-helyettes gyakorlatias családi példával jellemezte a beruházás átlátható költségét – hogy mindenki értse.

Megkezdődött az U2/U5-ös metró építése Bécsben

A tíz napig tartó előkészületek után 2021. január 20-án hivatalosan is megkezdődtek az U2/U5-ös metró építési munkálatai Bécsben. A 2,1 milliárd eurós projekt keretében 2028-ig 11 megállóval bővül az osztrák főváros metróhálózata. Ez további 300 millió utas kiszolgálását teszi lehetővé.

Kiskorúak is megkapták a koronavírus elleni védőoltást

Maros megye országos első helyen áll, ami a szociális intézményekben gondozottak oltási hajlandóságát illeti, és immár ezernél többen – bentlakók, illetve alkalmazottak – kapták meg a koronavírus elleni vakcinát.

Tárgyalások kezdődnek a fontos atomfegyver-megállapodás meghosszabbításáról

Szakértői tárgyalások kezdődtek a nukleáris hadászati támadófegyverzetek csökkentéséről megkötött orosz-amerikai Új START- (START-3) szerződés február 5-én lejáró hatályának meghosszabbításáról - jelentette be Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő hétfőn Moszkvában a Rosszija 24 hírtelevíziónak nyilatkozva.

Meghallgatták a jelölteket, Kovaříkot javasolják országos rendőrfőkapitánynak

Hétfőn hallgatták meg a jelölteket, Kovařík mellett Hamran István indult a posztért. A bizottság tagjai Kovařík mellett tették le voksukat – tíz képviselő szavazatát szerezte meg, míg Hamran csupán hatét. Mindkét esetben egy képviselő nem szavazott, a többiek pedig tartózkodtak. Juraj Krúpa (OĽaNO), a bizottság elnöke megállapította, hogy…

Mit jósolnak a népi megfigyelések? Mutatjuk, milyen idő várható a következő hetekben

A legtöbb időjárás jelentés elején vagy végén mindig megemlítik az aktuális időszakra vonatkozó népi megfigyeléseket, jóslatokat, melyek még őseink, felmenőink idejéből maradtak ránk. Gondoljunk csak bele, a régi korok embere csak saját megfigyelésére, tapasztalataira támaszkodhatott az időjárást illetően, nem voltak még modern…

Felújítási támogatás: megérkezett a hivatalos válasz a magyarok százezreit érintő kérdésre

Fontos kérdést tisztázott a családtámogatások odaítéléséről döntő Magyar Államkincstár a felújítási támogatással kapcsolatban a Portfolio megkeresésére: ha többféle felújítást is elvégzünk 2022 végéig a lakásunkon, akkor a felújítási támogatás igénybevételéhez mégsem szükséges, hogy minden egyes munkálatra vonatkozóan az…

A Hertha 100 millióval többet költött, mégis gyengébben szerepelt Dárdai nélkül

Amikor Dárdai Pált először kinevezték a Hertha élére 2015-ben, kieső helyen állt a csapat. Vezetésével nemcsak megszilárdította a helyét az élvonalban, hanem kilépett a nemzetközi porondra is. A magyar szakember 2019-es távozása óta irányt váltott a klub, másfél év alatt százmillió euróval többet költött erősítésre, mint a megelőző négy évben…

Ágakat szakított le az erős szél Békés megyében

A vasárnapról hétfőre virradóra, a hajnali órákban megélénkülő erős szél következtében több esetben kellett beavatkozni megyénk tűzoltóinak.

Megkezdődött Bécs legnagyobb klímavédelmi beruházása

Az új metróvonal megépítésével évente mintegy 75 ezer tonnányi szén-dioxidtól lehet megkímélni Bécs levegőjét. A Megkezdődött Bécs legnagyobb klímavédelmi beruházása bejegyzés először VIP-én jelent meg.