Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 45 hír

Cervinia (Olaszország): kék éggel rajtolt a szezon

Síelők
-
  Ma 00:42 Utazás

Szombaton Zermatt olasz oldala, Breuil-Cervinia is megkezdte a síszezont. Csodás napsütésben élvezhették a lesiklást az ide látogató síelők, snowboardosok. Olaszországban immáron négy síterep fogadja a vendégeket.

Osztrák gleccserkörkép: remek hóviszonyok

Síelők
-
  20.10.24 13:30 Utazás

Az idei október kitett magáért, havazás havazást követett és a következő hóesés már a spájzban, olyannyira, hogy a mai napon is sokfelé havazik, 10-20 cm friss hóval számolhatunk, a nagyobb hóesés hétfőtől érkezhet.

90 éves a Normafa Síház - Születésnapi Hétvége

Síelők
-
  20.10.23 17:03 Utazás

Immár 90 éve annak, hogy a Normafán létrejött Magyarország egyik legjelentősebb síközpontja. 1930-ra épült fel a Síház is, mely az akkori pezsgő sportéletnek még nagyobb lendületet adott.

Elkezdődött a síszezon Suldenben (Dél-Tirol)

Síelők
-
  20.10.23 13:30 Utazás

A dél-tiroli Suldenben is kezdetét vette a havas szezon. Olaszországban Schnalstal és Stelvio mellett ez a harmadik síterep, ahol hódolhatunk téli szenvedélyünknek.

Kitzbühel: szombaton kezdődik a szezon

Síelők
-
  20.10.22 15:00 Utazás

Október 24-én rajtol a téli szezon Kitzbühelben. Elsőként a nem gleccserterepek közül kezdődik az idény a tiroli síparadicsomban.

Világkupa: mindenki erről a maszkról beszélt a verseny után

Síelők
-
  20.10.22 03:15 Utazás

Szerencsére a hétvégi alpesi világkupa versenyeket a söldeni gleccseren gond nélkül sikerült lebonyolítani. A győztesek mellett a világ leginkább egy svájci síelő maszkjáról beszélt, amely elég viccesnek, illetve bizarrnak tűnt a közvetítésben.

Dachstein gleccser: elkezdődött a síszezon

Síelők
-
  20.10.20 13:51 Utazás

A múlt hétvégén Dachsteinon is kezdetét vette a 2020/21-es téli szezon. Immáron az összes osztrák gleccser nyitva, és várja a síelőket és snowboardosokat.

Magyarországról korlátozás nélkül lehet Ausztriába utazni

Megváltoztak a személyforgalmat érintő beutazási szabályok Ausztriába szombattól, Magyarországról ugyanakkor korlátozás nélkül lehet beutazni Ausztriába, mert Magyarország pozitív jellegű biztonsági kockázati besorolást kapott - közölte az operatív törzs a hétfői online sajtótájékoztatón.

Hochkar: ingyenes nappal tesztelték a covidos szabályokat

Síelők
-
  20.10.19 00:00 Utazás

Kisebb meglepetésre, vasárnap egy napra kinyitott a magyar határhoz közeli síterep Hochkar. Annak ellenére, hogy a síterep ingyenes síelést ígért, nagyobb tömeg a létszámkorlátozás miatt nem alakulhatott ki. Magyar állampolgárok nagy részének pedig jelen helyzetben nem volt opció az ingyenes síelés.

Nagyszerű hóviszonyokkal nyitottak a francia gleccserek

Síelők
-
  20.10.18 21:06 Utazás

A hétvégén újabb alpesi országban indult be az élet a síterepeken. Az osztrák, olasz és svájci gleccserek után ezúttal a francia gleccsereken indították be a lifteket. Tignes és Les 2 Alpes is nagyszerű hóviszonyok között kezdte meg az idei szezont.

Hochkar kinyit vasárnapra, újabb havazás Ausztriában

Síelők
-
  20.10.17 11:12 Utazás

Az idei október kitesz magáért, havazás havazást követ Ausztriában, legutóbb csütörtökön és pénteken esett jelentősebb hó.

Sípályát avattak a csömöri Decathlon áruház mellett

Síelők
-
  20.10.16 20:00 Utazás

A mai napon hivatalosan is felavatta a Babos Síklub második műanyag borítású sípályáját a csömöri Decathlon áruház mellett. Egy mesterségesen kialakított dombon kapott helyett a két lesikló pályából álló tanpálya, melyen összesen 1000 négyzetméter műanyagot fektettek le.

Kezdődik! Hétvégén az egész sívilág Söldenre figyel

Túlzás nélkül mondható, nagyon fontos versenyeket rendeznek hétvégén a tiroli Sölden síterepének gleccserén. A koronavírusos időszakban is fontos, hogy a síversenyek ne tűnjenek el a képernyőről. Az első versenyt nagyon szigorú feltételek mellett rendezik, főpróbája lehet az egész világkupa sorozatnak.

Így néztek ki havazás után az osztrák hegyek

Síelők
-
  20.10.16 01:21 Utazás

Havazás után szerdán kiderült az osztrák hegyek felett. Október közepéhez képest csodás tél van a szomszédban.

Lomnici-csúcs: 38 cm, Chopok: 20 cm hó csütörtök reggel!

Tegnap és ma reggel is folytatódott a szezon első havazása az alacsonyabban fekvő szlovák síterepeken. Most nemcsak a Magas- és az Alacsony-Tátrában havazott, hanem fehér lett pl. Vrátna, Donovaly, Sachticky vagy Rózsahegy lejtői is.