Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 15 hír

Megavalanche: látványos videók az őrült hegyikerékpárosokról

Síelők
-
  19.07.16 00:27 Életmód

Július az őrült hegyikerékpáros versenyek hónapja a Francia-Alpokban. Korábban már beszámoltunk a híres síterep, Les 2 Alpes gleccserén megrendezett versenyről, az előző hétvégén a másik francia gleccser, Alpe d'Huez rendezte meg a saját őrült versenyét.

Nassfeld vagy Gerlitzen alpesi világkupa versenyt rendezhet?

Síelők
-
  19.07.15 05:34 Sport

Bad Kleinkirchheim 2020-ban, a karácsonyi ünnepek után női alpesi sí világkupa versenyeket rendezhetne, de jelenleg kérdéses, hogy lesznek-e itt versenyek. Mindenesetre a tartomány (Karintia) két másik síterepe is szóba jött póthelyszínként.

Havazás a Tátrában: hirtelen tél lett a Lomnici-csúcson

Nálunk a héten kétszer is megdőlt a napi hidegrekord, ezzel egyidőben északi szomszédunknál pedig havazást hozott a júliusi hideg. A nagyobb havat ma reggel mérték, a Lomnici-csúcsról 7 cm havat jelentett a meteorológiai intézet.

Szerdán megdőlt az országos hidegrekord

Síelők
-
  19.07.11 00:00 Időjárás

Szerdára virradó éjjel megdőlt az országos minimumhőmérsékleti rekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. Hazánk legendásan leghidegebb településén, Zabarban 3,5 fokot mértek.

Óriási tömegbukás a látványos hegyikerékpáros versenyen

Síelők
-
  19.07.09 00:01 Életmód

Idén 20. alkalommal rendezték meg a francia Les 2 Alpes síterepén a már kultikusnak számító hegyikerékpáros versenyt. A rajt még a gleccser haváról indul, majd 25 kilométer múlva kell megérkezni a faluba, lehetőleg minél gyorsabban.

Ausztria: dohányzási tilalom novembertől a vendéglátóhelyeken

Síelők
-
  19.07.08 00:45 Külföld

Az osztrák vendéglátóhelyeken a dohányzás engedélyezése vagy tiltása az utóbbi időkben a helyi politika egyik fontos kérdése lett. Miután a dohányzást támogató politikai párt pozíciója meggyengült, ismét bevezetik az általános tilalmat a zárt helyeken.

A tanév rendje, iskolaszünet naptár 2019/20

Naptárunkkal azoknak szeretnénk segíteni, akik az őszi, téli és tavaszi szünet idejére sítábort vagy bármi más családi programot szerveznek. Jól láthatóan jelöltünk minden iskolaszüneti és tanítási napot.

2020. január 19-én lesz a World Snow Day, a hó világnapja

Síelők
-
  19.07.03 00:00 Életmód

Világszerte 2020. január 19-én, vasárnap fogják megrendezni a Hó Világnapját. A havas sportok népszerűsítése céljából kitalált szabadidős programnap a világ számos országában egyidőben kerül megrendezésre már 2012 óta.

Ötödik születésnapját ünnepelte a Síklaszter

Síelők
-
  19.07.02 00:00 Utazás

A Normafa Park meghívására, a budai Zugligetben lévő Niche Camping éttermében gyűltek össze júniusban a Chernel István Sí és Turisztikai klaszter alapítói és a későbbiekben csatlakozott tagszervezetek képviselői. A klaszter 5. születésnapja alkalmából Fehér Gyula, a klaszter elnöke emléklappal köszöntötte a meghívottakat.

45,9 fok! Megdőlt az abszolút melegrekord Franciaországban

A napok óta tartó forróságban, a meteorológusok péntekre várták, hogy megdőlhet a melegrekord Franciaországban. Az előrejelzés bejött, több helyen is megdőlt a 2003-as rekord.

Mölltal: szlovák kézbe került a gleccser síterepe

Síelők
-
  19.06.28 05:35 Életmód

A mostani szezontól már a szlovák Tatry Mountain Resorts (TMR) cég fogja üzemeltetni a karintiai Mölltal és Mallnitz (Ankogel) síterepeit. A szlovákok 100%-os tulajdonrészt szereztek.

Extrém sílesiklást tervez a Lenin-csúcsról Héjja Bálint

Síelők
-
  19.06.26 11:23 Sport

Extrém sílesiklást tervez Héjja Bálint hegymászó a Kirgizisztán és Tádzsikisztán határán fekvő 7134 méteres Lenin-csúcsról, másik nevén Ibn Szína-csúcsról.

Milánó és Cortina d' Ampezzo rendezi a 2026-os téli olimpiát

Tegnap délután Svájcban eldőlt, hogy a svédek ezúttal sem rendezhetnek téli olimpiát. A 2026-os rendezés jogát az olaszországi Milánó és Cortina d’Ampezzo nyerte el közösen. Ez lesz az első téli olimpia, ahol két település neve szerepel rendezőként.

Mont Blanc botrány: hegymászás repülővel majdnem a csúcsig

Síelők
-
  19.06.23 06:35 Bulvár

Olcsón megúszta az a két svájci hegymászó, akik kisrepülőgéppel indultak hegyet mászni a Mont Blanc-ra és általános felháborodásra leszálltak 4450 méteres magasságban. A francia hatóságok egy joghézag miatt nem igazán tudták szankcionálni a svájciak akcióját.

Újabb osztrák és francia gleccsereken lehet síelni

Síelők
-
  19.06.20 05:36 Életmód

Szokás szerint, a gleccserek nagy része a szezon után egy kis időre bezár, majd rövid karbantartás után megkezdődik a nyári szezon, vagy van, ahol már a következő szezon végéig be sem zárnak.