Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Hogyan kezelhető a miaszténia grávisz?

Videoklinika
-
  Ma 11:08 Egészség

Ma már miaszténiacentrumok is működnek Magyarországon, nagy tapasztalattal a miaszténia grávisz és hasonló betegségek kezelésében.

Először találtak zsírszövetet túlsúlyos emberek tüdejében

Napidoktor
-
  Ma 11:03 Egészség

Először találtak zsírszövetet túlsúlyos és elhízott emberek tüdejében ausztrál kutatók – számolt be tanulmányukról a BBC hírportálja. A tudósok 52 ember tüdőmintáit elemezték, és azt találták, hogy a testtömegindexszel (BMI) együtt növekedett a zsír mennyisége a mintákban. Az eredmények segíthetnek megmagyarázni, miért emelkedik az asztma…

Egy héttel tovább lehet pályázni az egészségértés díjra

Egy héttel meghosszabbították a határidőt, így október 27-ig lehet pályázni az idén negyedik alkalommal meghirdetett Nekem Szól! Egészségértés Díjra. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) több mint egymillió forint összdíjazású...

Európai óraátállítás: október 27.

Az uniós választásokat követően az óraátállítás kérdése is napirendre kerül, írja közleményében a Magyar Alvás Szövetség.

Életet menthetsz allergiás sokk esetén

Ragazze
-
  Ma 10:53 Egészség

Élelmiszer, gyógyszer, de akár darázscsípés is kiválthatja a súlyos, esetenként akár életveszélyes allergiás reakciót.

II. Innovatív Gyógyszeripari Körkép

Komoly betegségek gyógyításában várható jelentős előrelépés a következő évtizedben, közülük is leginkább a daganatok orvoslásának fejlődésében bíznak a legnagyobb gyógyszergyártók vezetői – derül ki az AIPM kutatásának eredményeiből.

Így diagnosztizálható az érelmeszesedés

Videoklinika
-
  Ma 10:08 Egészség

Többféle célzott vizsgálatra is lehetőség van, amikor érelmeszesedés gyanúja merül fel.

Áttörés a rákkutatásban

A rákkutatásban gyakran születnek új, biztató eredmények, a mostani felismerés valóban fontos mérföldkő. Egy új orvosi módszerrel a kutatók láthatóvá tették a rákos sejteket az immunrendszer számára és segítették, hogy az megsemmisítsen olyan daganatokat, amelyeket az immunterápia más formái nem képesek észlelni. A témában Prof. Dr.…

Az egészségügy így lehet sikeresebb

HáziPatika
-
  Ma 10:01 Egészség

Kilenc területet kell sikeresebbé tenni ahhoz, hogy az egészséggazdaság valódi nemzeti erőforrássá válhasson.

Így szabaduljunk meg a horkolástól!

Life
-
  Ma 10:00 Egészség

Így szabaduljunk meg a horkolástól!

A haj eredeti eredeti színe is visszajöhet

Vital
-
  Ma 09:41 Egészség

Bizony, vissza! Mégpedig elég rövid idő alatt, elég hozzá 14-28 nap. Szinte hihetetlen, pedig ez a francia termék klinikai körülmények között is megállta a helyét.

Óvatosan a szoláriumozással!

Az egyre publikusabbá váló egészségi kockázatok ellenére is töretlen a barna bőr iránti trend Európa számos országában. Télen, tavasszal ez egyet jelent a rendszeres szoláriumhasználattal… A szakértők szigorúbb feltételeket követelnek a napstúdiók üzemeltetésére. Törvényi tilalmat terveznek 2009-től a szoláriumok használatához, főként a…

Mennyire veszélyesek a lenyelt tárgyak?

WebBeteg
-
  Ma 09:33 Egészség

Gyermekeink sok csodára képesek, de ez nemcsak remek képességeikre vonatkozik, hanem találékonyságukra, ötletgazdagságukra is. Ezért találkozhatunk számos idegentesttel a kicsik szervezetében.

Mi is az a HPV?

KamaszPanasz
-
  Ma 09:14 Egészség

A HPV, vagy más néven a humán papilloma-vírus, igen gyakori vírus, és rengeteg változata létezik. A legtöbb HPV-fertőzés tünetmentes és nem veszélyes, s egy idő után magától megszűnik. Ám bizonyos esetekben előfordul, hogy a vírus tovább élősködik a testben.