Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 167 hír

Elzárást és pénzbüntetést kapott két állatkínzó

Jogerősen 90 napi elzárásra, illetve 180 ezer forint pénzbüntetésre ítéltek két zalai állatkínzót pénteken - közölte a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője az MTI-vel.

Történelmi csúcson az amerikai sertéshúsexport

Rekordszintre emelkedett az Egyesült Államok sertéshús kivitele a múlt héten annak a hatására, hogy a vásárlók növelik tartalékaikat az Ázsia több országába pusztító sertésvész miatt.

Így védekezzen a nyestek ellen!

BorsOnline
-
  Ma 10:30 Állatvilág

[lead_kep] Komoly fejtörést okoznak a padlásokra beköltöző nyestek. A szakértők

Rágcsálóirtó szerek okoztak sasmérgezést Magyarországon

A nem megfelelően alkalmazott rágcsálóirtó szerek miatt ismét ragadozómadarak pusztultak el Magyarországon, ezért a Magyar Madártani Egyesület (MME) felhívja a gazdák figyelmét arra, hogy az előírásokat betartva, csak zárt térben vagy zárt etetőállomásban használják a mérgező készítményeket.

Feljelentés követheti a kínos videót: pórul járhatnak az állattartók

Németországban már nagyon elterjedt az a gyakorlat, hogy az állatvédők rejtett kamerákkal készítenek olyan felvételeket, amelyek alapján azonnal kérdőre vonják az állattartót. A legutóbbi kínos videók szeptember közepén készültek. Az aktivisták éjjel törtek be a családi gazdaságokba.

Zöld kiskutya született egy német dog alomban

De mi az oka a különös elváltozásnak?

Top 10 legjobb kutyafajta gyerek mellé

Bien
-
  Ma 09:02 Állatvilág

Sok család olyan kutyafajtát szeretne választani, amely megfelelő gyerekei mellé, és jó pajtás számukra. A következőkben összeállítottunk...

Külföldön is népszerűek hófehér galambjaink

A csepeli magasröptű hófehér keringőnk egyre népszerűbb hazánkban úgy a röpgalambászok, mint a díszgalambászok táborában. Kialakulása teljes mértékben nyomon követhető. Különleges élő relikvia is a fajta, hiszen Csepelnek abban korszakában keletkezett, amikor a mai panelrengeteg helyén még családi házak álltak.

A téli madáretetési szezon bevezetője az őszi odúkihelyezés

A téli madárvédelem korántsem merül ki a madarak táplálék- és vízutánpótlásának biztosításában. Ennél jelentősen többet tehetünk az odúköltő énekesmadarakért azzal, ha odúkat is telepítünk az etetők közelébe.

Utolsó kép: ez az állat már több mint 100 millió éves, de nagy veszélyben van

Promotions
-
  Ma 07:30 Állatvilág

Az ember imádja a húsát, így előszeretettel vadásszák.

Hihetetlen! Ki nem találnád, miből készül a jövő szupertakarmánya

100 ezer dolláros támogatást fog kapni a Cawthron Institute az új-zélandi kormánytól, hogy segítséget nyújtson egy nagyszabású projektben. A projekt célja olyan állati takarmánykiegészítőt készíteni egy, Új-Zéland partjainál őshonos vörös hínárfajból, amely csökkenti a szarvasmarhák üvegházhatású gáz-kibocsátását.

Így szelfiznének a macskák utazás közben

Gondolkodtál már azon, hogy mit csinálhat a macskád a távollétedben? Lehet, hogy utazgat és felfedezi a világot. Ha pedig már utazás, akkor kötelező a fényképezés, ugye? Megmutatni másoknak, hogy merre is jártunk. Ha ilyen képeket találsz a fényképezőgépeden, biztos lehetsz benne, hogy a cicád nem a gombolyagjával játszik, amíg te…

Ősszel is lesben állnak az élősködők

A kisállat-tulajdonosok közül sokan azt gondolják, hogy az őszi-téil időszakban kedvenceik már nincsenek kitéve a külső élősködők által jelentett veszélyeknek. Bár a természet már készül a téli hibernációra, ez azonban nem jelenti azt, hogy minden...

A méhek is kedvelik a kávét, de válogatósak

Vannak növények, melyek koffeint is felkínálnak nektárjukban, hogy még inkább magukhoz vonzzák a méheket. A házi méhek jól reagálnak erre a csábításra, viszont az eddig vizsgált fullánktalan méhek nem pazarolják energiájukat az alacsony minőségű nektárra. A mainz-i Johannes Gutenberg Egyetem kutatói Brazíliában végeztek kutatásokat a…

14 lakásban is tartható apró méretű kutyafajta

Bien
-
  Ma 04:31 Állatvilág

Az apró termetű kutyafajták a legjobb választás a panel-lakók számára, de feltétel, hogy a kiskedvenc megkapja a számára szükséges napi mozgást.