Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 51 hír

Kíváncsi vagy a jövő otthonaira? Kukkants beléjük!

Női NetCafe
-
  Ma 14:00 Életmód

Mi jut eszedbe, ha a jövő otthonáról hallasz? Óceán alatti buborékotthonok, lebegő városok a Marson vagy a filmekből ismert beszélő és utasításokra működő lakberendezési tárgyak? Ezek jó része fantázia szüleményei és fényévekre vagyunk tőlük, de talán észre sem vesszük, hogy más szempontból a jövő már itt kopogtat az előszobában.

Milyen műsorok miatt nassolnak többet a gyerekek?

Női NetCafe
-
  Ma 12:00 Életmód

Egy friss kutatás szerint azoknak az óvodásoknak a körében, akik rendszeresen nézik a Szezám utca című sorozatot és így az azt megszakító reklámokat is, megnőtt az ott hirdetett sós rágcsálni valók fogyasztása.

Milyen plussz jár a diplomához, aminek nem fogsz örülni?

Női NetCafe
-
  Ma 09:00 Életmód

A hallgatók a diploma mellett mást is kapnak az egyetemtől. A tanulmányi évek alatt átlagosan  5 kg-ot szednek fel, mely fokozott egészségügyi kockázatot jelent – derül ki egy nemrégiben megjelent kutatásból, mely a Journal of Nutrition Education and Behavior című kiadványban jelent meg.

5 tipp, hogy spórolj a háztartásodban

Női NetCafe
-
  Ma 07:04 Életmód

  Rengeteg a kiadásod, és azt gondolod, nem tudod sehogy sem csökkenteni a költségeidet? Fogadd meg tippjeinket, és meglásd, sikerülni fog a spórolás!

Hogyan könnyítjük meg idegeneknek, hogy kitalálják a jelszavainkat?

Női NetCafe
-
  Ma 04:00 Életmód

Veszélyes dolog ugyanazt a jelszót több helyen is felhasználni, pedig sokan cselekednek így – derül ki a Lancaster University friss kutatásából.  A brit és kínai biztonságtechnikai szakemberek segítségével készült kutatásból kiderült, hogy rengeteg online platformon használt jelszó erősen sebezhető, vagyis könnyen kitalálható.

Hány betegségtől óvhat meg napi egy marék dió?

Női NetCafe
-
  Tegnap 20:00 Életmód

Több kiterjedt kutatás is bizonyítja, hogy azok az emberek, akik napi legalább 20 gramm diót fogyasztanak, lényegesen kisebb eséllyel kapnak szívbetegséget, rákot, és egy sor egyéb probléma is elkerülhető így.

A 7 legfőbb biztonsági tanács, ha játékot vásárolsz a gyermekednek

Női NetCafe
-
  Tegnap 17:00 Életmód

Tízből kilenc szülő tisztában van a gyermekeknek szánt játékokon feltüntetett jelölések jelentésével, ám csak minden második esetben kerül az előírásoknak megfelelő, biztonságos termék a kosárba.

Hogyan válhat jó matekos a gyermekedből?

Női NetCafe
-
  Tegnap 14:00 Életmód

Szakemberek szerint a korai matematikai készségek talán még az írástudásnál is fontosabbak, és nagyobb mértékben meghatározzák a gyermek későbbi iskolai teljesítményét, sőt majd a felnőttkori fizetését is, mégis sokkal kevesebb tanulmány foglalkozik azzal, hogy a szülők miként tudják segíteni gyermekük ezen készségének…

Sosem hinnéd, mennyi cukros italt isznak meg a tinik egy év alatt

Női NetCafe
-
  Tegnap 12:00 Életmód

Egy átlagos brit tinédzser 11 és 18 éves kora között nagyjából egy fürdőkádnyi cukros italt fogyaszt el egy év alatt – derül ki egy friss kutatásból.

Duplázódik a balesetkockázat, ha ennyit alszol

Női NetCafe
-
  Tegnap 09:00 Életmód

Azt eddig is tudtuk, hogy alváshiány esetén nő a balesetek kockázata, az azonban új információ, hogy már az egy-két órával kevesebb pihenés megduplázhatja a balesetek számát.

Természetes szépségápolási tippek 40 év felett

Női NetCafe
-
  Tegnap 07:18 Életmód

Mutatunk neked 5 egyszerű tippet, hogyan legyél szép, és természetes 40 év felett is, úgy ,hogy nem költesz pénzt drága krémekre és kozmetikumokra.

Ez a 2 változtatás már 1 nap alatt átalakíthatja az anyagcserédet

Női NetCafe
-
  Tegnap 04:00 Életmód

Egy újabb tanulmány szerint az alacsonyabb mennyiségű szénhidrátbevitel és a jól időzített testmozgás már rövidtávon egészséges változásokhoz vezet anyagcserénkben.  A tanulmány vezetője, Katarina Borer szerint vizsgálatuk a legjobb bizonyíték arra, hogy már aprócska változtatásokkal is eredményt lehet elérni, ha az egészségünkről van szó.

Ezek a legjobb futócipők a sérülések kockázatának csökkentésére

Női NetCafe
-
  19.02.16 20:00 Életmód

Egy újabb tanulmány szerint azok a futók, akik olyan edzőcipőben futnak, mely alig vagy egyáltalán nem párnázott (úgynevezett minimalista futócipő), így futáskor nem a sarkukra, hanem a középtalpukra érkeznek, lényegesen kisebb terhelésnek teszik ki testüket, mint a hagyományos edzőcipőt viselő társaik.

Az ilyen munkarend jelentősen megterheli a szívet

Női NetCafe
-
  19.02.16 17:00 Életmód

Komoly hatással van a szívre a 24 órás műszakokhoz köthető alváshiány – derül ki egy friss német kutatásból.  A Bonni Egyetem munkatársai szerint már a 24 órás műszak keretein belül történő rövidtávú alváshiány is komoly teher a szervezet számára, mivel jelentősen nő a szívösszehúzódások száma, ahogyan a vérnyomás is emelkedik a…

Hogyan tudod javítani gyermeked alvásminőségét?

Női NetCafe
-
  19.02.16 14:00 Életmód

Egy nemrégiben végzett kutatás szerint a gyerekek alvásminőségét azzal lehet a legjobban javítani, ha a szülő alvásminősége is javul. A vizsgálatok kimutatták, hogy ha a szülő többet alszik, annak hatására a gyermeke alvásmennyisége is megnő.