Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 46 hír

Mennyi idő alatt ronthatja le egészségünket egy rossz állás?

Női NetCafe
-
 Tegnap 23:10Egészség

A 20-as éveink végén és 30-as éveink elején tapasztalt munkahelyi elégedettség egy friss kutatás szerint összefügg a kora 40-es éveink általános egészségi állapotával.

Mely rákbetegség kockázatát fokozza napi fél liter sör?

Női NetCafe
-
 Tegnap 20:05Egészség

Egy friss kutatás során már napi 5 dl sör elfogyasztása is mintegy 23 százalékkal növeli a prosztatarák kialakulásának kockázatát. Mindez azt jelenti, hogy ha rákról van szó, nincs precíz egészségügyi határérték ivás tekintetében, ami még garantálná a biztonságot.

Bajt is okozhat a túl sok D-vitamin

Női NetCafe
-
 Tegnap 16:09Egészség

A magas D-vitamin szint növeli a szív- és érrendszeri okok miatt bekövetkező halálozás kockázatát – derül ki egy friss dán kutatásból.

Egyes étrendkiegészítők fokozhatják is a rákkockázatot

Női NetCafe
-
 Tegnap 14:08Egészség

A napi ajánlott beviteli mennyiség túllépése káros lehet az egészségre – derül ki egy friss kutatásból, amelynek szerzői hozzáteszik, hogy az étrendkiegészítőknek „valójában nincs jótékony hatásuk”.

Súlyos tünet jelentkezhet a csontritkulással élőknél

Női NetCafe
-
 Tegnap 12:39Egészség

A csontritkulás gyakran hirtelen, átmeneti hallásromlással jelentkezik egyszerre – mutattak rá az érdekes összefüggésre tajvani szakemberek. Ha ezt tapasztalod, azonnal orvoshoz kell fordulni.

Összefüggést találtak a bélflóránk és a hangulatunk között

Női NetCafe
-
 Tegnap 08:09Egészség

A szerotonin az egyik legjobban ismert központi idegrendszeri molekula, amely hatással van az érzelmekre és a viselkedésre, elégtelen termelése pedig hozzájárulhat a depresszió kialakulásához.

Mi jobb a babának: a kész bébiétel vagy a házi koszt?

Női NetCafe
-
 21.05.17 23:10Egészség

Az Archives of Disease in Childhood című lapban nemrég közzétett egyik tanulmány szerint a kifejezetten csecsemők számára elkészített, otthon főzött ételek nem minden esetben jobbak, mint a boltokban kapható bébiételek.

Egy légzéstechnika, mely csodákat tesz a testtel

Női NetCafe
-
 21.05.17 20:05Egészség

Mindenki hallotta már a mondatot, hogy vegyen egy mély lélegzetet, és szedje össze magát. A tudomány szerint egyáltalán nem véletlenül: a mély lélegzetvétel valóban csodákat tesz a testünkkel.

Mely élelmiszereket tanácsos kerülni endometriózis esetén?

Női NetCafe
-
 21.05.17 16:09Egészség

Az endometriózis akár minden tizedik, termékeny korú nőt érinthet. Hogyan érdemes táplálkozni, ha ez a baj: mit együnk, és minek a fogyasztását kerüljük el?

Könnyebb a teherbeesés vakbél nélkül?

Női NetCafe
-
 21.05.17 12:39Egészség

Amikor az ember műtétre készül, az orvosok automatikusan figyelmeztetik a veszélyekre. Arról azonban viszonylag ritkán esik szó, hogy milyen pozitív mellékhatásai lehetnek annak, ha valaki kés alá fekszik.

Hogyan előzd meg a vesekő kialakulását?

A szív, az agy és a tüdő után az egyik legfontosabb szervünk a vese. A statisztikák szerint Magyarország mégis vezető helyet foglal el a szív- és érrendszeri betegségek listáján, az agyunkat és idegrendszerünket nyugtatókkal manipuláljuk, a vesekő pedig ma már köztudottan népbetegségnek számít. Hogy hogyan tehetsz ellene? Hogyan előzd meg a…

Mit kortyolj lefekvés előtt, ha jól akarsz pihenni?

Női NetCafe
-
 21.05.17 04:38Egészség

Érdemes este tejet inni, ha nyugodtabban szeretnénk elaludni. Ugyanakkor csak akkor működik igazán a trükk, ha este fejték a tehenet, mivel sötétedés után a tej triptofánban és melatoninban gazdagabb, vagyis jobban alszunk tőle.

Mit határoz meg a gyermek első ezer napja?

Női NetCafe
-
 21.05.16 23:10Egészség

A gyermekek első ezer napja határozza meg a későbbi egészséget, a teljesértékű életre való alkalmasságot. Születéskor hozunk magunkkal adott genetikai információkat, de a környezeti tényezők nagymértékben átalakíthatják ezeket. 

Mi az egyértelmű jele annak, ha valaki vonzódik hozzád?

Női NetCafe
-
 21.05.16 20:05Egészség

Az emberek szeme általában kitágul, ha olyan embert látnak, aki szexuálisan vonzó számukra. Mindezt még az sem befolyásolja, hogy ruhában van-e az illető, vagy épp ruha nélkül – derül ki a University of Kent friss kutatásából.

Mi enyhíthet a depresszión, ha a gyógyszer nem hat?

Női NetCafe
-
 21.05.16 16:09Egészség

Létezik egy légzésközpontú meditáció, a Sudarshan Kriya jóga, amely segít a súlyos depresszió tüneteinek kezelésében olyan esetekben is, ahol az antidepresszánssal történő kezelés kudarcot vallott.