Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 44 hír

Ha ilyen orvosod van, te is egészségesebb lehetsz

Női NetCafe
-
  Ma 13:00 Egészség

“Fitt Orvosok” néven indított a NYITCOM (New York Institute of Technology College of Osteopathic Medicine) egy a maga nemében első kutatást, melynek célja az volt, hogy a vizsgálatban résztvevő 120 elsőéves orvostanhallgató napirendjébe egészséges szokásokat integráljon.

Milyen bélbetegség kockázatát növeli az ételmérgezés?

Női NetCafe
-
  Ma 08:00 Egészség

A McMaster Egyetem kutatói által végzett új vizsgálat szerint a Crohn-betegség kialakulásában szerepet játszhatnak bizonyos ételmérgezést okozó baktériumok.

4 életmód-tipp, mely csökkenti a vastagbélrák veszélyét

Női NetCafe
-
  Ma 03:00 Egészség

Az American Cancer Society adatai szerint a vastag-és végbélrák a harmadik leggyakrabban előforduló rosszindulatú daganatos megbetegedés az Egyesült Államokban.

2 életmód-tanács az időskori szembetegség ellen

Női NetCafe
-
  Tegnap 21:00 Egészség

Egy új tanulmány szerint a koffeinfogyasztás és a mediterrán étrend szerinti étkezés csökkentheti az úgynevezett szemfenéki meszesedés, vagy orvosi kifejezéssel időskori makuladegeneráció (AMD) kialakulását.

Ez a cigaretta segít tízezreknek leszokni a dohányzásról

Női NetCafe
-
  Tegnap 19:00 Egészség

Egy a British Medical Journal című lapban közzétett tanulmány szerint 2015-ben nagyjából 18 000 Angliában élő embernek sikerült az e-cigaretta segítségével leszokni a dohányzásról.

Javulhat az egészséged, ha így bánsz a kollégáiddal

Női NetCafe
-
  Tegnap 16:00 Egészség

A kollégákkal való kapcsolatunk fontosabb, mint hinnénk, ausztrál tudósok szerint mindez még az egészségünkre is hatással van.

Miben különbözik az elhízott és a normál súlyú gyerekek bélrendszere?

Női NetCafe
-
  Tegnap 13:00 Egészség

Egy nemrégiben közzétett vizsgálatból kiderül, hogy a túlsúlyos gyerek és tinik emésztőrendszerében másféle baktériumok élnek, mint egészséges súlyú kortársaikéban.

Milyen feladat fokozhatja az orvosok kiégését?

Női NetCafe
-
  Tegnap 08:00 Egészség

Egy új kutatás szerint az Egyesült Államokban nagyon sok időt töltenek az orvosok az elektronikus kartonok kitöltésével és egyéb adminisztrációs feladatokkal, ami hozzájárulhat az egészségügyi szakemberek kiégéséhez.

Minek a fontos jelei a terhességi rosszullétek?

Női NetCafe
-
  Tegnap 03:00 Egészség

Úgy tűnik, a terhesség alatti rosszulléteknek fontos szerepe van. Mintegy 50-75%-kal kisebb a valószínűsége a vetélésnek azoknál a nőknél, akiknél reggeli rosszullét jelentkezik.

Ennek a 3 műtétnek váratlan, pozitív mellékhatása lehet

Női NetCafe
-
  19.02.16 21:00 Egészség

Már csak azért is érdemes átesni a szürkehályog műtéten, mert annak mellékhatásaként nyugodtabban alhat a páciens. Számos egyéb olyan eset is van persze, amikor az operáció váratlan, pozitív következményekkel jár.

Hol rakódnak le a cigi méreganyagai az otthonodban?

Női NetCafe
-
  19.02.16 19:00 Egészség

Hiába szokik le az ember a cigarettáról, a méreganyagok legalább hat hónappal a leszokást követően is otthonunkban maradnak, s így a vizeletből is kimutathatók.

Hogyan előzheted meg a megfázást és az influenzát?

Női NetCafe
-
  19.02.16 16:00 Egészség

A hidegebb hónapokban mindannyian nagyobb eséllyel kapjuk el a szezonális betegségeket. A nátha és influenza kellemetlen tünetei senki számára sem ismeretlenek, de annak érdekében, hogy ez az időszak ne csak a betegségekről szóljon,  érdemes minél jobban megismerni a megelőzés és gyógyítás legfontosabb lépéseit.

Érdemes D-vitamint szedni az asztmásoknak megfázás ellen?

Nem érdemes D-vitamin kiegészítőket szedni az asztmásoknak megfázás ellen – derül ki a University of Wisconsin friss kutatásából.Nem védi a megfázástól a D-vitamin azokat, akik enyhe vagy mérsékelt súlyosságú asztmával küzdenek. A kutatás során több mint 400 résztvevőt vizsgáltak, akik mindannyian a referenciaértéknél alacsonyabb…

Így osztják fel a párok egymás közt a házimunkát

Női NetCafe
-
  19.02.16 08:00 Egészség

A heteroszexuális amerikai párok többsége még mindig hisz a hagyományos nemi szerepek szerinti házimunka elosztásban, míg az azonos nemű párok úgy vélik, hogy a „férfiasabb”, illetve a „nőiesebb” fél legyen felelős a sztereotipikusan „férfias”, illetve „nőies” feladatok elvégzéséért.

Győzd le a megfázást természetes antibiotikummal és immunerősítővel

Női NetCafe
-
  19.02.16 03:00 Egészség

Tavaly, amikor az influenzaszezon tombolt, sokat hezitáltam, hogy beoltassam magam, vagy sem. Azonban a vívódások közepette is szükségem volt egy olyan „gyógyszerre”, mely megvéd a kritikus időszakban. Így találtam rá a grapefruitmag – kivonatra.