Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 44 hír

Miért fontos, hogy az orvosok rákérdezzenek az étrendkiegészítőkre?

Női NetCafe
-
  Ma 08:00 Egészség

A mulasztás számos veszélyes gyógyszer-kölcsönhatásnak nyithat teret – taglalja a Patient Education and Counseling oldalain megjelent tanulmány.

Hány évente kell rákszűrésre menned, ha kaptál HPV-oltást?

Női NetCafe
-
  Ma 03:00 Egészség

Noha a HPV oltás segít a méhnyakrák kialakulásának megelőzésében, semmi esetre sem szabad elhanyagolni a rendszeres rákszűréseket – hangsúlyozzák a dallasi UT Southwestern Medical Center munkatársai.

Milyen növényekkel csökkentheted a zsírmáj kockázatát?

Női NetCafe
-
  Tegnap 21:00 Egészség

Mivel az antioxidánsok képesek megvédeni a sejteket a sérülésektől, úgy tartják őket számon, mint a krónikus megbetegedések ellenszereit, egy nemrégiben végzett vizsgálat során pedig arra a felfedezésre jutottak a szakemberek, hogy egy bizonyos antioxidáns a nem alkoholos zsírmáj ellen is védelmet nyújt.

Különleges gyógynövényekkel a rák és a cukorbetegség ellen

Női NetCafe
-
  Tegnap 19:00 Egészség

A cukorbetegség a leggyorsabban terjedő anyagcserezavar a világon. Egy friss kutatás szerint azonban az ausztrál őslakosok és az indiaiak népi gyógyászatában használt gyógynövények hatékonyak lehetnek a kezelésére, ráadásul a rák ellen is bevethetőek.

Hogyan "mászkál" a krónikus fájdalom a testünkben?

Női NetCafe
-
  Tegnap 16:00 Egészség

A Texasi Egyetem munkatársai felfedezték, hogy az az agyi szignál, mely a jutalmazást és a motivációt határozza meg, alapvető szerepet tölt be a krónikus fájdalom közvetítésében is.

Így befolyásolja a tanárok képzettsége a diákok készségeit

Női NetCafe
-
  Tegnap 13:00 Egészség

Az University of California által vezetett kutatás összefüggést talált az oktatók képzettsége és a 7.-12. osztályos angolul tanulók tudományos értekezési képessége között.

Ezért gondolj a párodra is, ha mellrákkal küzdesz

Női NetCafe
-
  Tegnap 08:00 Egészség

Nem csak a betegeket viseli meg a mellrák, de a betegek partnereit is – derül ki egy friss kutatásból.Mint kiderült, a mellrák kezelésével járó stressz nem csak a pácienseket viseli meg, hanem a páciensek partnerét, illetve gondozóit is.

Mi veheti el 8 életéved, és okozhat akár 20 évnyi betegséget?

Női NetCafe
-
  Tegnap 03:00 Egészség

Egy friss kutatás eredményei szerint az elhízás akár nyolc évvel is megrövidítheti az életünket, és akár két évtizednyi betegen töltött időt is okozhat.

Mi veszélyesebb: ha ritkán iszol sokat, vagy gyakran keveset?

Női NetCafe
-
  19.04.24 21:00 Egészség

Mi a veszélyesebb: ha ritkán iszunk, de sokat, vagy ha rendszeresen, de keveset? A szakemberek szerint mindkét alkoholfogyasztási mód problematikus lehet.

A kötőhártya gyulladás fő tünetei és házi gyógymódja

Női NetCafe
-
  19.04.24 19:00 Egészség

Ébredtél már úgy, hogy a szemhéjad összeragadt a szemedből folyó váladék miatt? Esetleg kipirosodott a szemed és olyan érzésed volt, mintha valami idegen anyag lenne a szemedben? Ezek a kötőhártya-gyulladás legjellemzőbb jelei és tünetei.

Ez is segíti a daganatos betegek mielőbbi gyógyulását

Női NetCafe
-
  19.04.24 16:00 Egészség

A testmozgás segít a rákbetegeknek a mielőbbi gyógyulásban, ám egy nemrégiben végzett felmérés szerint a betegek 75 százaléka a diagnózis megszületése után jóval kevesebbet mozog, mint korábban.

Kiderült, miért hizlal a fény

Női NetCafe
-
  19.04.24 13:00 Egészség

A holland Leideni Egyetem Orvosi Központjának és az Akadémiai Orvosi Központ közös kutatásából kiderül, hogy a hosszas fénynek való kitettség súlygyarapodást okoz az egereknél.

Érdekes kapcsolatot találtak a magas vérnyomás és a demencia között

Női NetCafe
-
  19.04.24 08:00 Egészség

Az általános szakmai vélekedés szerint a magas vérnyomás és egyéb szívbetegségek növelik a demencia kialakulásának előfordulását. Egy friss kutatás alapján azonban úgy tűnik, hogy az idős korban kialakuló magas vérnyomás csökkentheti az időskori demencia kialakulásának kockázatát.

4 súlyos betegség, melyek kockázatát fokozza a D-vitamin hiány

Női NetCafe
-
  19.04.24 03:00 Egészség

A 40-80 éves korosztály minden tizedik tagja D-vitamin hiányban szenved – derült ki egy friss kutatásból, amely szerint a legmagasabb D-vitamin szintűek halandósága a legalacsonyabb.

2 hasznos tanács az Alzheimer-kór tüneteinek mérséklésére

Női NetCafe
-
  19.04.23 21:00 Egészség

Egy friss kutatás szerint a meditáció segít abban, hogy az Alzheimer-kór korai szakaszában lévő idősek memóriavesztése visszafordítható legyen – derül ki a West Virginia University friss kutatásából.