Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 47 hír

Mi az oka, hogy egyre többen halnak meg rákban?

Női NetCafe
-
  Ma 16:09 Egészség

 Míg 2002-ben az USA csupán két államában volt vezető halálok a rák, 2014-re ez a szám 22 államra nőtt. Korábban a szívbetegség számított az ország legnagyobb ellenségének. Vajon mi okozta a változást?

A legújabb fitnesszkütyü tényleg felrázza a tulajdonosát

Női NetCafe
-
  Ma 14:08 Egészség

A Pavlok nevű karkötő beépített érzékelők segítségével tartja számon a mozgásmennyiséget, és apró elektrosokkal jelzi, ha nem sikerült elérni a kívánt mennyiséget.

A túl sok gondolkodás árt az egészségnek?

Női NetCafe
-
  Ma 12:39 Egészség

 Manapság a legtöbb ember – különösen a nők – hajlamosak arra, hogy túlagyaljanak dolgokat, és belelovalják magukat egy-egy dolog negatív végkifejletébe anélkül, hogy bármi lényeges is történt volna. A szakemberek szerint mindez veszélyesebb, mint hinnénk: meddőségtől a hajhulláson át a depresszióig egy sor egészségügyi problémát…

A leggyakoribb influenzavírusok minden évben változnak

Női NetCafe
-
  Ma 08:09 Egészség

Az idei influenzaszezon a szokványosnál súlyosabbnak ígérkezik, ezért a szakértők még inkább hangsúlyozzák a gyógyszeres kezelés fontosságát.

Hogyan kerülheted el az influenzát?

Női NetCafe
-
  Ma 04:38 Egészség

 Az influenzajárvány egyre több országon söpör végig, így ideje végiggondolni, milyen óvintézkedésekkel lehet megelőzni a fertőzést – figyelmeztetnek az amerikai szakemberek.

Hogyan akadályozd meg a WC-baktériumok terjedését?

Női NetCafe
-
  Tegnap 18:08 Egészség

Számtalan baktérium és vírus terjedését előzhetjük meg, ha lehajtjuk a WC fedelét, de még azelőtt, hogy lehúznánk azt - állítják a kutatók.

Miből van túl sok a gyorséttermi menükben?

Női NetCafe
-
  Tegnap 16:09 Egészség

A legtöbb amerikai étteremlánc gyerekmenüire ráférne egy egészségügyi reform, mivel túl sok kalóriát tartalmaznak – derül ki egy friss kutatásból, amely a Nutrition Today című szaklapban került publikálásra.

A felesleges prosztata-kezelések fő oka

Női NetCafe
-
  Tegnap 14:08 Egészség

A szorongás az oka annak igen gyakran, hogy egyes prosztatarákkal küzdő páciensek olyan kezeléseket vesznek igénybe, amelyekre igazából nem is volna szükségük – derül ki egy friss kutatásból.

Milyen bajt okozhat a terhesség alatti alkoholfogyasztás?

Női NetCafe
-
  Tegnap 12:39 Egészség

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a terhesség első heteiben történő alkoholfogyasztás tartós károsodást okozhat a még meg sem született gyermek egészségében.

Jelzi a daganatot a Google új szupereszköze

Női NetCafe
-
  Tegnap 08:09 Egészség

A mesterséges intelligenciát a tudományos-fantasztikus filmekben gyakran ördögi találmányként ábrázolják, holott a valóságban emberéletek millióit menthetik meg gépek.

Mit esznek a legegészségesebb emberek?

Női NetCafe
-
  Tegnap 04:38 Egészség

A jó közérzet és egészség összefügg azzal, hogy mennyi zöldséget és gyümölcsöt eszünk.

Melyik gyógyszer csökkentheti a hasnyálmirigyrák kockázatát?

Női NetCafe
-
  20.01.19 18:08 Egészség

Bizonyítást nyert, hogy a naponta szedett kis dózisú aszpirin csökkenti a hasnyálmirigy daganat kialakulásának kockázatát – derül ki egy nemrégiben a Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention kiadványban megjelent kutatásból.

Szükséges műteni a korai mellrákot?

Női NetCafe
-
  20.01.19 16:09 Egészség

A Brigham and Women Kórház (Boston, Egyesült Államok) munkatársai nem találtak különbséget a DCIS-es betegek túlélésében, akár volt műtét, akár nem.

Életbevágó, hogy tisztában legyünk szívünk teljesítményével

Női NetCafe
-
  20.01.19 14:08 Egészség

A legtöbb ember tisztában van azzal, hogy fontos, hogy a magasságát, a súlyát, a vérnyomását és a koleszterinszintjét érdemes rendszeresen megmérnie. Egyes szakemberek szerint a kardiorespiratikus fittség ennek a rutinellenőrzésnek ugyanígy szerves része kellene, hogy legyen.

A cukorlöket hiperaktívvá teszi a gyermeket?

Női NetCafe
-
  20.01.19 12:39 Egészség

Pszichológusok szerint a szülők a bulikon összetévesztik gyermekük jó kedvét és hiperaktivitását az édességek okozta állítólagos cukorlökettel.