Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 48 hír

Milyen betegséget okozhat a halakban lévő higany?

A higanyban gazdag halak és egyéb tengeri herkentyűk rendszeres fogyasztása megnövelheti az amyotrophias lateralsclerosis (ALS) nevű súlyos neurodegeneratív betegség kialakulási valószínűségét, állapította meg a Hannoveri Dartmouth College’s Geisel School of Medicine.

Melyik vitamin gátolhatja a vastagbélrák növekedését?

A Weill Cornell munkatársainak korai fázisú tanulmánya szerint az igen nagy dózisú C-vitamin gátolja az agresszív biológiai viselkedésű vastag- és végbélrákok növekedését.

Felfedezték a szívroham egy ritka okát

A legújabb tudományos felfedezés szerint egy ritka genetikai mutáció közel duplájára növelheti egyesekben a középkorban bekövetkező korai szívroham kockázatát.

A nagyvárosi lét 5 hatása a céljainkra

A zsúfolt nagyvárosokról a többségnek az a képzete, hogy az ott élők folyton nyüzsögnek, rohannak, állandóan csinálnak valamit, pedig az Arizona Állami Egyetem nemrégiben közzétett kutatás ennek éppen az ellenkezőjét mutatta ki.

A szuperalvók fáradtabbak, mint gondolnák

Női NetCafe
-
 Tegnap 23:10Egészség

Azok az emberek, akik állandóan azzal dicsekszenek, hogy elég nekik csupán néhány óra alvás, a valóságban sokkal fáradtabbak, mint azt hinnék – derül ki egy friss kutatásból.

Hogyan csökkenti a szívbetegség kockázatát az avokádó?

Női NetCafe
-
 Tegnap 20:05Egészség

Jelentősen csökkenti a koleszterinszintet az avokádó, aminek eredményeként a szívbetegségek kialakulásának esélye is kisebb.

Veszélyes is lehet a napi kalciumpótlás

Női NetCafe
-
 Tegnap 16:09Egészség

Idősebb nőknek a kezelőorvosok előszeretettel javasolnak kálciumot és D-vitamint, ám a Menopause című lapban nemrégiben közzétett egyik tanulmány szerint egyes nőkben ezek fokozott kálciumkiválasztást, illetve túl magas vérszintet okozhatnak. 

Mely agybetegségek gyakoribbak a magasabb végzettségűeknél?

Női NetCafe
-
 Tegnap 14:08Egészség

A jómódú, magas végzettségű, ún. fehérgalléros munkakörben tevékenykedők körében gyakoribbak bizonyos agybetegségek, mint a kétkezi munkások körében.

Mi a sebellátás legkönnyebb módja?

Női NetCafe
-
 Tegnap 12:39Egészség

Egy új felfedezés jó hírt hoz mindazoknak a gyerekeknek, akik eddig visítottak és fészkelődtek, miközben egyik gondos szülőjük csípős fertőtlenítővel kezelte a sebüket. A tanulmány szerint a sérülések ellátásának legjobb eszközei a tiszta víz és a szappan.

Heti 3-5 ilyen itallal csökkentheted az infarktus kockázatát

Női NetCafe
-
 Tegnap 04:38Egészség

Heti három-öt ital segít abban, hogy a szívelégtelenséget és a szívinfarktust elkerüljük. A szakemberek szerint mindegy, hogy bort, sort vagy éppen röviditalt fogyasztunk, a lényeg, hogy ne essünk túlzásokba. Ha erre ügyelünk, a szesz az egészséges életmód fontos pillérévé válhat, állítják.

Mi segíti a daganatos betegek gyógyulását?

Női NetCafe
-
 21.01.21 23:10Egészség

A testmozgás segít a rákbetegeknek a mielőbbi gyógyulásban, ám egy nemrégiben végzett felmérés szerint a betegek 75 százaléka a diagnózis megszületése után jóval kevesebbet mozog, mint korábban.

Ezt minden nőnek ismerni kell: a "néma infarktus" 6 tünete

Női NetCafe
-
 21.01.21 20:05Egészség

A nők gyakran figyelmen kívül hagyják saját szívük egészségét. Ha ismert magas vérnyomással állunk szemben, kifejezetten fontos ennek kontrollja stresszes időszak alatt, hiszen gyakoriak a vérnyomás kiugrások és súlyos esetekben stroke is kialakulhat.

Kevesebb cigi, kevesebb légúti fertőzés

Női NetCafe
-
 21.01.21 16:09Egészség

A dohányzás károsan hat az orr-, arc-, homloküreg állapotára, de egy nemrégiben közzétett vizsgálat szerint, ha valaki felhagy ezzel a szenvedélyével, a tünetei tíz éven belül megszűnnek.

Innovatív módszer a gluténérzékenység legyőzésére

Női NetCafe
-
 21.01.21 14:08Egészség

Az Albertai Egyetem kutatása szerint a tojássárgájában lévő antitesteket fel lehet használni arra, hogy beburkoljuk velük a szervezetünkön áthaladó glutént, így megakadályozva a vékonybél irritációját.

A telefonunktól is megbetegedhetünk

Női NetCafe
-
 21.01.21 12:39Egészség

Egy friss kutatás szerint az emberek 75 százaléka a vécén is használja telefonját, ami kimondottan aggasztó hírnek számít, hiszen így veszélyes baktériumok milliói telepednek meg a készüléken, amit később magunkkal hurcolunk.