Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 114 hír

A franciáknál is romlik a helyzet: emelkedik az intenzív osztályon ápoltak száma

Napi.hu
-
 Ma 22:46Külföld

Franciaországban megemelkedett hétfőn az intenzív ellátásra szoruló koronavírusos fertőzöttek száma, a helyzet elsősorban a fővárosi régióban vált kritikussá, ahol a hatóságok a nem sürgős beavatkozások negyven százalékának elhalasztására kérték a kórházakat.

Járvány: két szomszédos országban is megjelent a brazil mutáns

Ausztriában, Salzburg városban hétfőn azonosították az első brazil vírusmutánst - értesült a Der Standard című osztrák napilap. Romániában is megjelent a koronavírus brazil mutációja - jelentette be hétfőn a közegészségügyi intézet (INSP), néhány nappal azután, hogy egy egészségügyi szolgáltató kimutatta a dél-afrikai vírusvariánst is két…

Tovább enyhül a járvány szorítása Nagy-Britanniában

Napi.hu
-
 Ma 19:51Külföld

A brit egészségügyi minisztérium hétfőn ismertetett adatai szerint az elmúlt 24 órában országszerte 65-en haltak meg a koronavírus-fertőzés okozta Covid-19 betegségben.

Kétségbeejtő jóslat érkezett az oltásokról

Napi.hu
-
 Ma 18:59Külföld

Miközben vannak olyan államok, amelyek vezetői azt ígérik, hogy országuk lakosság néhány hónapon belül megkapja az első szúrást a koronavírus-oltásból, egy német szállítmányozási szakértő, aki rálát a vakcinák gyártására is, úgy véli, a helyzet messze nem ilyen rózsás.

Nekiesnek a héten az EP-ben a magyaroknak, a lengyeleknek és a szlovénoknak is

A szexuális jogok és a médiaszabadság is napirenden lesz a héten az Európai Parlamentben. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a nemzettömörülés jövőjét előirányzó nyilatkozatot is aláírja.

Orosz vakcina: az EU-s gyógyszerügynökségnél még nagyon nem tanácsolják az engedélyezést

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) egyik vezetője arra kérte az európai uniós tagországokat, hogy tartózkodjanak az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyag engedélyeztetésétől, amíg az ügynökség nem vizsgálta meg biztonságosságát és hatékonyságát - írja az MTI-re hivatkozva a hvg.hu.

Kétes maszkbeszerzés miatt mondott le egy CDU-s képviselő

Lemondásra kényszerült a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) egyik képviselője, miután kiderült, hogy cége rengeteg pénzt keresett maszkbeszerzéssel - írja a Deutsche Welle (DW).

Kínos dolog derült ki az oroszokról

Napi.hu
-
 Ma 16:21Külföld

Úgy tűnik, az oroszok picit mintha le lennének maradva, ha a női egyenjogúságról van szó. A nők inkább ne akarják élni a saját életüket - gondolják a férfiak.

Oltás: Törökország lekörözte a németeket

Törökországban hétfőn meghaladta a 10 milliót a SARS-CoV-2 koronavírus ellen, a tömeges immunizálás keretében beadott oltások száma - derült ki a török egészségügyi minisztérium oldalán található számlálóból.

Németországban lazítottak, többhavi mélyponton a napi halálesetek száma

Lazítottak hétfőn Németországban az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) terjedésének lassítására bevezetett korlátozások rendszerén, a vírus okozta betegséggel (Covid-19) összefüggő halálesetek napi száma pedig többhavi mélypontra süllyedt - írja az MTI.

A vártnál jobban javult a befektetői bizalom az euróövezetben

Márciusban a vártnál jobban alakult, tavaly február óta a legmagasabb szintre emelkedett a Sentix gazdaságkutató intézet euróövezeti befektetői bizalmi indexe.

Mi lesz a legfontosabb a járvány után?

Napi.hu
-
 Ma 11:54Külföld

A koronavírus-járvány jobban elkaszálta a nőket, mint a férfiakat, amit figyelembe kell venni a pandémia utáni helyreállítás során. Az USA Hawaii államában három megye úttörő kezdeményezésekkel állt elő ennek szellemében.

Mosómedve-támadások miatt figyelmeztetik a torontóiakat

Megszaporodtak a mosómedve-támadások Torontóban: a korlátozások óta 62 százalékkal nőtt a mosómedve-ember konfliktusok száma Kanada legnagyobb városában - számolt be róla a The Guardian online kiadása.

Koronavírus: jó hír érkezett Nagy-Britanniából

A vasárnap ismertetett adatok szerint tavaly nyár óta nem mért mélypontra csökkent a Covid-19 betegség okozta halálozások száma Nagy-Britanniában.

A csehek nagy része bevesz minden zöldséget

Napi.hu
-
 Ma 06:20Külföld

A csehek kétötöde elhiszi a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban az interneten keringő összeesküvés-elméleteket kezdve a vírus mesterséges előállításától az chipbeültetésig.