Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 135 hír

Kalifornia szerint Trump politikai bosszút állt

Kalifornia pert indított a szövetségi kormány ellen a kipufogógáz-kibocsátásra vonatkozó döntés miatt - jelentette be Xavier Becerra kaliforniai államügyész pénteken Sacramentóban.

Megindult a leszámolás a lakáskiadókkal

Komolyan szigorítottak Bécsben a turisztikai célú lakáskiadások szabályozásán, s most már a hatóságok elkezdtek büntetni is. Ha szigorúan betartatják a szabályokat, Bécs belvárosában vége az apartmanok kiadásának.

Betámaszt az áruházaknak a lengyel kormány

Napi
-
  Ma 07:20 Külföld

Lengyelországban immáron büntetéssel számolhatnak azok az áruházak, amelyek pazarolják az élelmiszereket, azaz nem kötnek szerződés jótékonysági szervezetekkel, amelyek átveszik a kidobásra ítélt, de még fogyasztható termékeket.

Egészségügyről is tárgyalt Kásler Miklós - Montenegróban

A kultúra és az egészségügy területén megvalósítható együttműködési lehetőségekről tárgyalt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pénteken Podgoricában.

Milliókat mozdított meg világszerte a diákok által szervezett klímatüntetés

Több száz ezer diák választotta világszerte iskola helyett a 16 éves svéd Greta Thunberg által útjára indított klímatüntetés sorozatot. A szeptember 27-ig tartó egyhetes klímasztrájkhoz Brazíliától Pakisztánig több mint 150 országból csatlakoztak - írja az Index.

Adócsökkentéssel marasztalnák a befektetőket a szomszédban

Napi
-
  Tegnap 20:45 Külföld

A befektetők számára kedvezően módosítaná a román kormány a fekete-tengeri földgáz kitermelését lehetővé tevő törvénytervezetet, az erről szóló módosító indítványt pénteken tette közzé a román energiaügyi minisztérium az intézmény honlapján az MTI híre szerint.

Hatalmas a készültség Párizsban - 7500 rendőrt mozgósítanak

A francia hatóságok bejelentése szerint jelentős rendőri készültség várható szombaton Párizsban a kormányellenes sárgamellényes tüntetők újabb megmozdulásán, amely egybeesik a kulturális örökség napjával és egy éghajlatvédelmi rendezvénnyel.

Beérik Putyin nagy manővere

Napi
-
  Tegnap 19:09 Külföld

Kiszivárogtak az orosz-fehérorosz integráció szorosabbra fűzésének részletei, bár egyelőre csak gazdasági összefonódásról lenne szó, egy belorusz szakértő úgy látja, Oroszország rövid időn belül le fogja nyelni a hazáját.

Indulhat Merkel utolsó nagy programja

Hónapokig tartó előkészítés és egy maratoni, 19 órás tárgyalás után elfogadta pénteken a német szövetségi kormány a 2030-ra kitűzött klímavédelmi célok elérését szolgáló tervét.

Jó hír jött az eurózónából

Javult a fogyasztók bizalma szeptemberben az euróövezetben és az Európai Unióban is - derült ki az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi igazgatóságának (DG ECFIN) felméréséből.

Brexit: "hulladékkal" álltak elő a britek? Nagy a titkolózás

A finomabb szakértői értékelések szerint a friss brit kilépési javaslatok valójában igencsak régiek: 2017 nyarára viszik vissza a tárgyalásokat, a durvábbak szerint hulladékkal állt elő a londoni kormány. Az abszurditás azonban nem ér itt véget.

Aggasztó híreket közölt a német pénzügyminisztérium

A német gazdaság gyengén indította a harmadik negyedévet részben a globális gazdaság növekedésének a lassulása, a brexittel kapcsolatos bizonytalanság és a kereskedelmi konfliktusok miatt, és ez kedvezőtlenül befolyásolja az exportot - áll a német pénzügyminisztérium pénteken ismertetett havi jelentésében az MTI szerint.

Az ENSZ óvhatja meg Venezuela koronaékszerét

Napi
-
  Tegnap 15:29 Külföld

A venezuelai ellenzék az Egyesült Nemzetek Szervezetétől vár segítséget megvédeni az ország legértékesebb külföldi cégét, a Citgo energetikai vállalatot. A kilátástalannak tűnő gazdasági válságban lévő országban a politikai viszálykodás is tetőfokon van, a most felvetett ötlet jó eséllyel újabb nemzetközi ellentétekhez is vezet.

Szövetségest vesztett Tajvan

Napi
-
  Tegnap 14:19 Külföld

Újabb állammal szakadt meg Tajvan kapcsolata, most épp Kiribati állt át a vitatott státuszú szigetállamtól Kína oldalára. Peking ezúttal vélhetően közlekedési eszközök vásárlásával érte el a fordulatot, amivel 15 országra szűkül Tajvan hivatalos diplomáciai hálózata.

Figyelmeztette a politikusokat az ECB következő elnöke

Napi
-
  Tegnap 13:45 Külföld

Az Európai Központi Bank (ECB) soron következő elnöke szerint a globális gazdaság "törékeny" és "veszélyben van" - írja az MTI.