Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 120 hír

Koronavírus: válságstábok tanácskoznak Európa-szerte

Hétfőn válságstábot hívott össze a koronavírus európai terjedése miatt Sebastian Kurz osztrák kancellár. Klaus Iohannis román államfő ugyanezért szerdán tanácskozik a Legfelsőbb Védelmi Tanáccsal, Horvátország és Szlovénia is fokozott készenléti állapot vezetett be a koronavírus-járvány elkerülésére - adta hírül az MTI.

Új terápiát fedeztek fel mesterséges intelligencia segítségével

Először találtak egy új típusú antibiotikumot mesterséges intelligencia (MI) segítségével amerikai tudósok. Szakértők jelentős áttörésnek tartják a felfedezést a gyógyszerrezisztencia elleni küzdelemben - számolt be róla a BBC News az MTI szerint.

A koronavírus egy súlyos mellékhatása kezd körvonalazódni

Napi
-
  Ma 19:10 Külföld

Az olasz gazdaság várhatóan recesszióba hanyatlik a koronavírus-járvány ottani terjedése miatt, mivel már korábban is rosszul muzsikált, amire rápakol egy nagy lapáttal az új baj. Az sem kizárt, hogy negyedévről negyedévre egy százalékkal zsugorodik a GDP.

Tuti módszer a fiatalok otthon tartására

Napi
-
  Ma 18:58 Külföld

A lengyelországi parasztpárt államfőjelöltje sajátos ösztöndíjat kezdeményezett az egyetemi hallgatóknak: a pénzért cserébe hazájukban kellene ledolgozniuk tíz évet.

Koronavírus: ennyit szán a járvány visszaszorítására az EU

Az Európai Unió 232 millió eurót (mintegy 76,5 milliárd forint) különített el a vírus világméretű elterjedésének megelőzésére és a járvány visszaszorítására, valamint a felkészülés fokozására - jelentette be Janez Lenarcic válságkezelésért felelős uniós biztos hétfőn Brüsszelben.

Koronavírus: a WHO szerint még nincs pandémia, de fel kell rá készülni

A pandémia, azaz a több kontinensre kiterjedő világjárvány kifejezés használata nem felel meg a tényeknek - közölte genfi sajtótájékoztatóján hétfőn az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója a tüdőgyulladással járó, COVID-19 nevű új koronavírus terjedésével kapcsolatban.

Koronavírus: rohamosan zsugorodik a mobiltelefon-piac

Kínában közel harmadával estek a mobiltelefonok kiszállítások januárban, részben a koronavírus miatti keresletcsökkenés miatt - írta az MTI.

Koronavírus: kivételes helyzet Olaszországban - képek MIlánóból

Rendkívüli intézkedéseket vezettek be Észak-Olaszországban a koronavírus-járvány miatt. Képek, kommentár nélkül.

Koronavírus: újabb országokban jelent meg a betegség, Olaszországban már öt halott van

Több országban, Kuvaitban, Bahreinban és Afganisztánban is megjelent a kínai Vuhanból indult koronavírus, közben pedig az illetékes francia miniszter bejelentette: az olaszországi fertőzések miatt nem látja szükségesnek a francia-olasz határ lezárását.

Koronavírus: rendkívüli lépés tett az EU-tól

Napi
-
  Ma 12:04 Külföld

Meghalt a negyedik koronavírusos beteg is Észak-Olaszországban - jelentette a la Rebubblica az Index.hu szerint. Az osztrák-olasz határon viszont újra járnak a vonatok, miután a hatóságok szerint egyelőre úgy tűnik, nincs vírusveszély. Az észak-olaszországi régiókban hatalmas a készültség.

Újabb sortűz az uniós vezetőkre Magyarország és Lengyelország miatt

Az EP-frakciók vezetői - köztük a Néppárttal - levélben kérik a Magyarország és Lengyelország ellen indított 7. cikk szerinti eljárások gyorsítását. A levélben hangot adnak a jogállami eljárás eredménytelenségével kapcsolatos aggályaiknak - írja a Népszava.

Koronavírus: szinte mindenhol pánikolnak

Napi
-
  Ma 10:25 Külföld

A koronavírus-járvány világszintű elterjedésének lehetősége miatt egyre idegesebbek a befektetők. Aggodalmaikat csak fokozta, hogy a hét végén Hszi Csin-ping kínai államfő, aki videokonferenciáján arra szólította fel a kommunista párt 170 ezer vezetőjét, hogy minden erejükkel lépjenek fel a kór terjedése ellen.

Koronavírus: megjött a legjobb hír?

Napi
-
  Ma 07:34 Külföld

Miközben Észak-Olaszországban szigorú intézkedéseket hoztak a koronavírus-járvány miatt, Kínában javult a helyzet.

Lezárhatják a határokat - lakat kerülhet Milánóra

Napi
-
  Ma 06:54 Külföld

A koronavírus-járvány miatt rendkívüli intézkedéseket hoztak Olaszországban, az ott élők elképzelhetőnek tartják, hogy Milánót is lezárják, ha rosszabb lesz a helyzet.

Koronavírus-járvány: az osztrákok felfüggesztették Ausztria és Olaszország között a vonatközlekedést

Az osztrák határon vasárnap este megállítottak egy Velencéből Münchenbe tartó vonatot, miután az olasz állami vasút értesítése szerint két utas is lázas tüneteket produkált - írja a Sky News híre alapján az Index.