Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 66 hír

Ezrek mondanak fel Magyarországon - mégsem aggódik a szaktárca

A kormány célja a bürokrácia csökkentése, hogy csak annyian dolgozzanak az államnak, amennyinek feltétlenül szükséges – reagált az elmúlt időszakok kilépési hullámára a Miniszterelnökség.

Gyorsan fogy a magyar - riasztó számok érkeztek

Idén az első két hónapban a születések száma 5,1 százalékkal kevesebb, a halálozásoké viszont 11 százalékkal több volt, mint 2018 azonos időszakában - adta hírül előzetes adatait a KSH.

Tévúton jár az Orbán-kormány?

Napi
-
  Ma 07:44 Belföld

Szétszedték a szakemberek a kormány családvédelmi akciótervét a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) konferenciáján - számolt be a Népszava.

Egyre többen kériik a nyelvvizsga után járó támogatást

Már csaknem 14 ezren igényelték idén a nyelvvizsga után járó támogatást - írta a Magyar Hírlap.

Családvédelmi terv: erre számít a kormány

A családvédelmi akciótervnek komplex hatása lesz, amellett, hogy kedvezően befolyásolja a lakásépítést, a beruházásokat és ezáltal a GDP-bővülést is, a munkaerőpiaci helyzetet is javítja, és az intézkedéseknek köszönhetően nőhet a születések száma - vélekedett Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyi államtitkára a Budapesti…

Javított növekedési előrejelzésén a Raiffeisen

Napi
-
  Tegnap 20:38 BelföldRaiffeisen

A Raiffeisen Bank elemzői a korábbi 3,4 százalékról 3,7 százalékra emelték az idei magyarországi gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzésüket - mondta Török Zoltán vezető elemző a bank csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Így hathat egy következő gazdasági világválság a bankszektorra

Egy esetleg bekövetkező gazdasági világválság hatásai lényegesen kisebbek lehetnek a magyar pénzügyi szektorra, mint a 2007-2008-as globális krízisé volt - erről beszélt Pleschinger Gyula, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának tagja csütörtökön a 13. Pécsi Pénzügyi Napok csütörtöki nyitónapján.

Rabszolgatörvény: ledöbbentek a németek

Napi
-
  Tegnap 16:41 Belföld

Az úgynevezett rabszolgatörvényt nem német cégek kérésére fogadta el az Országgyűlés, és várhatóan egyik vállalatuk sem fogja alkalmazni – mondták a 168 Óra munkatársának a Bundestag, a német törvényhozás alsóháza munkaügyi és szociális bizottságának tagjai.

Váratlan eredményt hozott a hajléktalantörvény

A hajléktalanok körében végzett február 3-ai országos felmérés szerint a hajléktalan emberek kis részét érintette közvetlenül a szabálysértési törvény múlt évi módosítása, a közterületen élők közül viszonylag sok embert figyelmeztettek, de csak kevesen mentek ennek hatására szállásra.

Sziget: állami támogatás nélkül is jól boldogulnak

Napi
-
  Tegnap 15:57 Belföld

A kormány mindenféle sportrendezvényt milliárdokkal támogat, a nemzetközileg is sikeres Sziget fesztivált viszont csak egészen minimálisan. Így is a legnagyobb neveket tudják Budapestre csábítani a szervezők.

Étrend-kiegészítők: melyiknél a legnagyobb a rizikó?

Napi
-
  Tegnap 14:24 Belföld

A vitaminoknál és probiotikumoknál alacsony, a fogyasztószereknél viszont jóval magasabb a kockázat.

Nyugdíjasok százezrei kapnak kedvezményt a kormánytól

Több unoka után több nagyszülői gyed (gyermekgondozási díj) is igénybe vehető lesz január 1-jétől - mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Nagy a baj? Meghökkentő dolog derült ki a magyar betegek gyógyszereléséről

Napi
-
  Tegnap 12:55 Belföld

A 2008-as gyógyszerkasszához viszonyítva reálértéken ma 20 milliárddal kevesebbet költ gyógyszerre az állam, a visegrádi országok jelenlegi átlagos költéséhez képest további 20 milliárd hiányzik a büdzséből. Ha ez a 40 milliárd megjelenne a rendszerben, az összes, régóta befogadásra váró innovatív terápia elérhetővé válna - mondta az Innovatív…

A XXII. századba lép egy magyar település

Napi
-
  Tegnap 11:58 Belföld

A Monor okosváros projekt megvalósításához szükséges feladatok első ütemének támogatására 1 milliárd 50 millió forintot hagyott jóvá a kormány. Az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg.

Nagy a baj: vészterhes évek várnak a magyar nyugdíjasokra

Napi
-
  Tegnap 11:47 BelföldOTP

A boldog nyugdíjaskor helyett nehézségekkel teli idős évek várhatnak a magyar lakosság nagy részére. Szerencsére az emberek kezdik felismerni a problémát - derül ki az OTP öngondoskodási indexéből.