Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 161 hír

Tízből négy gyerek császármetszéssel születik

Egy év alatt 1 százalékkal, 10 év alatt 9 százalékkal nőtt a császármetszések aránya Magyarországon. Tavaly a szülések 42,3 százaléka végződött császármetszéssel, ez 83 750 szülésből 35 431 eset – írja a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) adataira hivatkozva a Világgazdaság.

Jön az új fizetési rendszer a bankoknál - sok szolgáltatás nem indul majd el

Az azonnali fizetés elindul ugyan március 2-án, de a többi extrára, a fizetési kérelemre és a QR-kódos fizetésre várniuk kell az ügyfeleknek.

Egészségügy: új betegfogadási rendszer készül

Napi
-
  Ma 06:40 Belföld

Az egészségügy szervezeti struktúraváltása megkezdődött - mondta az IME egészségügyügyi szaklap tegnapi konferenciáján Szigeti Szabolcs, az Emmi egészségfinanszírozási és rendszerfejlesztési helyettes államtitkára, aki konkrétumokról egy szót sem ejtett, 2012-es és 2014-es adatokról azonban többet is. Az átalakításról végül annyit árult el,…

Minden korábbinál nagyobb összeget költenek kormánypropagandára

A korábbiakhoz képest is vastagon fogott a kormány ceruzája, amikor aláírta a legutóbbi kommunikációs keretmegállapodást: az állami megrendeléseket összefogó Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH)- írja a G7.hu.

Váratlanul drágulhatnak a nyugdíjasotthonok - csendben módosított a kormány

Egy 2020-as kormányrendelet-módosítás alapján a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásoknál a térítési díjakat emelni lehet - értesült a 24.hu. Van, ahol már díjat emeltek, de egyelőre még nem tudni, hogy a drágulás összesen hány intézményt érinthet.

Audi-bértárgyalás: most a szakszervezetnél pattog a labda

Napi
-
  Tegnap 17:32 Belföld

Az Audi Hungaria átadta második ajánlatcsomagját a munkavállalói tárgyalódelegációnak. Közleményükben azt írták, hogy ebben a munkavállalók követeléseit, illetve a korábban meghatározott közös célokat tartják szem előtt. A vállalat az autóipar jelenlegi helyzetét figyelembe véve továbbra is négy évre szeretné a bérmegállapodást…

Sikergyógyszerek lesznek receptkötelesek májustól

Napi
-
  Tegnap 15:28 Belföld

Szerdától kikerült a receptköteles tabletták köréből az egyik legnépszerűbb magyar fájdalomcsillapitó, az Algopyrin és több más azonos hatóanyagú gyógyszer. Májustól receptkötelessé válik viszont több, szintén láz- és fájdalomcsillapításra használt készítmény.

Év terméke díj: a hatóság nem hagyja, hogy becsapják!

Napi
-
  Tegnap 14:54 Belföld

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta a Product Of The Year Hungary Kft. díjazási rendszerére és annak kommunikációja módosítására vonatkozó vállalásait, amellyel a fogyasztók számára egyértelművé válik majd az Év Terméke Díj tartalma - közölte a GVH, amely a cég kötelezettségvállalására tekintettel nem szabott ki bírságot.

Kiderült, miért veszélyes a síelés

Napi
-
  Tegnap 13:20 Belföld

Éjszaka síeltek, belehaltak. Sokan még nappal sem tudják felmérni, mire képesek sílécen, hogyan kell viselkedni a pályán és mi az, ami határozottan tilos a hegyoldalon. A CLB biztosítási alkuszcég összeszedte a síbalesetek leggyakoribb okait.

Újabb patinás folyóirat szűnhet meg

Napi
-
  Tegnap 12:59 Belföld

Az Ezredvég című folyóirat munkatársai adományokat kérnek, hogy a 29 éves kiadvány továbbra is működni tudjon - számolt be a Media1.

Adómentességet kapnak a méhészek - itt a bejelentés!

A méhészek támogatását a klímavédelmi intézkedések fontos alappillérének nevezte Nagy István agrárminiszter, egyúttal bejelentette, hogy a méhészeti termékek értékesítéséből származó bevételek személyijövedelemadó-mentességet élveznek majd.

Szolgáltat a minisztérium: kiderítették, melyik a legjobb mosogatószer

Napi
-
  Tegnap 11:56 Belföld

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vegyipari laborja 16 mosogatószert ellenőrzött, és valamennyit megfelelőnek találta. Az ár-érték arany szempontjából azonban van különbség a termékek között, tíz tányér elmosogatásának költsége ugyanis a tesztelt mosogatószerek használatával 1 és 9 forint között mozgott.

Újabb átcsoportosítások az idei költségvetésben

Napi
-
  Tegnap 11:45 Belföld

A kormány központosított több mint 10 milliárd forint színházi támogatást és tízmilliárdokat csoportosított ás sportberuházásokra.

Még ezekkel a számokkal is trükközik a kormány

A mentők kiérkezési idejét nem a hívástól számítják, hanem a gépkocsik indulása és a helyszínre érkezés között rögzítik - írta meg a Népszava.

Már ötmilliárd forint az ötöslottó főnyereménye

Mivel 33 hete nem vitte el senki az ötöslottó jackpotját, így már 5 milliárd forint a várható főnyeremény, ez a lottó történetének harmadik legnagyobbja.