Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 52 hír

A tájszólás megmentheti a világot a szürkeségtől

Magyar Nemzet
-
  Ma 06:50 Kultúra

Összetett magyarázata van annak, hogy a nyelvjárás hogyan szorult ki a nyilvános beszédből, és addig talán fel sem tűnik a hiánya, amíg valaki fel nem rúgja ezt a konvenciót.

Teljessé vált a VeszprémFest programja

Idén július 14-18. között rendezik a 17. VeszprémFestet, amelynek az utóbbi évek hagyományának megfelelően a szervezők fokozatosan jelentették be a fellépőit, köztük a brit Dido-t.

Székely Aladár fotográfiáiból nyílik kiállítás a Magyar Fotográfiai Múzeumban

Székely Aladár többek között megörökítette Babits Mihályt, Móricz Zsigmondot, Eötvös Józsefet vagy a festő Rippl-Rónai Józsefet, de a fiatal Bartók Bélát is. Közismert Ady Endréhez fűződő mély barátsága.

Navracsics Tibor: A VeszprémFest egyre erőteljesebben járul hozzá a veszprémi identitáshoz

Veszprém polgármestere szerint a fesztiválnak nagy szerepe van abban, hogy a város felkerült Európa térképére mint 2023 Európa Kulturális Fővárosa.

Csibészség és kreativitás

Magyar Nemzet
-
  Tegnap 13:03 Kultúra

Huszadik alkalommal rendezik meg február 26. és április 8. között a Frankofón Fesztivált. Az egy hónapos programsorozat nyitó eseménye február 26. és március 7. között zajlik az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Kubai kémek szivarfüstben

Magyar Nemzet
-
  Tegnap 10:21 Kultúra

Hiába tűnik el a kommunizmus Kelet-Európából az emberek örömére az 1980-as évek legvégén, hiába omlik össze a Szovjetunió döbbenetesen rövid idő alatt, Kubában Fidel Castro és kommunista diktatúrája kitart.

Ma kezdődik a mohácsi busójárás

A Maszkot ölt apraja-nagyja című farsangi készülődéssel megkezdődik csütörtökön a mohácsi busójárás, amelynek keretében hat napon át minden eddiginél több, 1750 maskarás űzi a telet a Duna-parti városban.

Végső búcsút vettek Andorai Pétertől, a nemzet színészétől

Eperjes Károly színművész a búcsúztatáson felidézte: Andorai Péterrel még fiatalon megegyeztek egymással abban, hogy ha az egyikük túléli a másikat, akkor a másik mondja az búcsúbeszédet.

Pély Barna: A Dal 2020-ban a legfontosabb zsűri a közönség

Pély Barna szerint a legfontosabb zsűri a közönség, ezért jó döntés volt, hogy átalakították A Dal pontozási rendszerét, amelyben a nézők a korábbinál nagyobb szerepet kapnak.

Táncház, csobánolás, bál

Huszonnegyedik alkalommal rendezi meg a Csángó bált a Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány és a Válaszút Népművészeti Egyesület szombaton a budapesti Millenáris Parkban.

Gyászistentisztelet keretében vettek búcsút a Kossuth-nagydíjas költőtől

Makkai Ádámtól tisztelői, pályatársai, barátai, családja búcsúzott, a szertartáson részt vett Orbán Viktor miniszterelnök és Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár is.

Megtévesztő egyszerűség

Magyar Nemzet
-
  20.02.19 10:32 Kultúra

Amikor különböző műfajokban alkotó képzőművészek közös tárlattal jelentkeznek, sokszor a találkozás igénye és a közösségépítés szándéka munkál a kezdeményezés mögött.