Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 29 hír

A századik kiállítás

Jubileumi kiállítást rendez a leányfalui Aba-Novák Galéria a névadó művész születésének 125. évfordulója alkalmából, huszonöt kortárs munkáinak kiállításával.

Munkácsy-emlékérmeket bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank

Magyar Nemzet
-
  Tegnap 18:32 KultúraMúzeum

Az 5-5 ezer példányban kibocsátott érmék első oldalán a Krisztus Pilátus előtt című kép egy jelenete látható, az érme hátlapja pedig a festőművész arcképét ábrázolja.

Munkácsy Mihály születésének 175. évfordulójára emlékeztek Békéscsabán

Fekete Péter kiemelte: a békéscsabai múzeum állandó tárlatán a Munkácsy-életmű rendkívül fontos és jelentős alkotásai is megtalálhatók, az emlékszoba pedig megidézhetővé teszi a festő mindennapi életét is.

Versek és érdekes háztartási cetlik

Magyar Nemzet
-
  Tegnap 14:17 Kultúra

Gyimesi Emese Szendrey-kutató szerint az, hogy a költőnő művei feledésbe merültek, a köztudatba nem igazán ivódtak be, azzal is indokolható, hogy női szerzőről van szó. De nem csak ezzel.

Száz éve nem volt ennyi forrása a Szépművészeti Múzeumnak

Száz éve nem vásárolt olyan értékes festményt a Szépművészeti Múzeum mint most: van Dyck flamand festő Stuart Mária Henrietta portréját.

Keresd a női mosolyt!

Magyar Nemzet
-
  Tegnap 12:29 Kultúra

Leonardo da Vincinek egyetlen szobrát sem ismerjük, bár számtalan dokumentum utal arra, hogy a reneszánsz mester készített szobrokat.

Aki nem találta helyét a rendben

Magyar Nemzet
-
  Tegnap 10:41 Kultúra

Hervay Gizella erdélyi író, költő és műfordító idén októberben lenne 85 éves, és több mint három és fél évtizede döntött úgy, hogy elég volt számára a földi lét megpróbáltatásaiból.

Hercegnő Van Dyck módra

A múzeum 2,1 milliárd forintért vásárolta meg a festményt a Christie’s aukciósház decemberi árverésén. Az utóbbi száz évben ez a Szépművészeti legnagyobb értékű vásárlása.

Hetedik alkalommal tartják meg a magyar konyha hetét Kárpátalján

A február 28. és március 3. között megrendezett eseményen 30 étterem és vendéglátóhely kínálja a megye hat járásában kedvezményes áron magyar ételeit.

A francia kultúra ünnepe

Magyar Nemzet
-
  19.02.19 16:01 Kultúra

A magyar kormány számára is nagyon fontos, hogy a frankofón kultúrát és a francia nyelvet hazánkban népszerűsítse.

Reprezentatív válogatás jelent meg a tavalyi év legjobb novelláiból

Az év novellái 2019 című kötet szerkesztője a könnyedebb hangvételű írások közül a Magyar Nemzet két munkatársának művét is külön kiemelte.

Tizenötször élhetjük át újra a borzongást

Magyar Nemzet
-
  19.02.19 14:13 Kultúra

Az Alien-sokalógia olyan sci-fi történet, amely a legősibb emberi félelemre alapoz, a szexualitást helyezi egészen merész szögben megtörő fénybe.

Séta egy ismerős kertben

Két helyszínen, a Pesti Vigadóban és a Bálna Budapest Művészeti Központ Piactér kiállítóterében is kiállítás nyílt Badacsonyi Sándor grafikus- és festőművész munkáiból.

Fodor Gergely: Legyen újra a magyarok mindennapjainak része a Budai Vár

Magyar Nemzet
-
  19.02.19 12:02 Kultúra

Fodor Gergely kiemelte: a Nemzeti Hauszmann Program következő hároméves ciklusában rendbe teszik a várbeli sétányokat, parkokat és kerteket.

Új kulturális programokat indít a kormány

A Lázár Ervin program idei megvalósításához hatmilliárd forintot, 2020-tól beépülő jelleggel 5,5 milliárd forintot biztosít a határozat.