Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 18 hír

Csontváry folytatható mítosza

Magyar Nemzet
-
  Ma 07:45 Kultúra

A veterán képzőművészektől a kevéssé ismert, de szakmailag rég beágyazódott mestereken át az ígéretes pályakezdőkig a szakma minden szintjét reprezentálja a tárlat.

Különleges skandináv krimi

Magyar Nemzet
-
  Tegnap 15:19 Kultúra

A jól megválasztott közeg, az érdekfeszítően megrajzolt karakterek és az ijesztő gyilkosságok ellenére A dinoszaurusz tolla mégis sok mindenben különbözik egy hagyományos krimitől.

„Én mindig az életről írok”

Magyar Nemzet
-
  Tegnap 08:04 Kultúra

Sissel-Jo Gazan dán írónő A dinoszaurusz tolla című krimije idén jelent meg a Jaffa Kiadó gondozásában. A korábban kutató-biológusként és kulturális újságíróként is dolgozó szerző Budapestre látogatott.

A Kilimandzsáró hava

Széchenyi Zsigmond vadászszenvedélyéről készült munka egyszerre természetfilm és egy deklasszált nemzedék látlelete a huszadik század lángokban pusztuló képeivel.

Miniszobrok szabadságból

Magyar Nemzet
-
  19.10.18 05:40 Kultúra

Kolodko Mihály alig tíz négyzetméteres műtermében, Vácon születnek azok az apró szobrok, melyeknek mára nagy rajongótábora van: többen szoborvadászatot is szerveznek.

Emléktáblát avattak Harry Hill Bandholtz tábornok tiszteletére a Múzeumkertben

Magyar Nemzet
-
  19.10.17 16:38 KultúraUSAMúzeum

Harry Hill Bandholtz az amerikai katonai misszió parancsnokaként kiválóan látta el feladatát Budapesten egy nehéz időszakban – idézte fel David B. Cornstein.

Tízmillió forint a külhoni magyar kultúrának

A pályázatok fő célja a nemzeti összetartozás tudatának és a határon túli, magyarok lakta régiók egymás közötti kulturális kapcsolatainak erősítése.

Bizony van még remény

Magyar Nemzet
-
  19.10.17 06:55 Kultúra

Sok fiatal nagyon megunta, hogy olyan science fiction filmeket kell néznie mostanában, amelyekben nincs kosz, maszat, némi kis kopás az űrrepülő műszerfalán.

Szőke színművész helyett vörös démon

Magyar Nemzet
-
  19.10.16 12:27 Kultúra

Mezei Mária, aki száztíz éve, 1909. október 16-án született Kecskeméten, mindig is színésznő akart lenni. Apja azonban hallani sem akart erről.

Gazdag programmal magyar napok kezdődtek Tel-Avivban

Benkő Levente magyar nagykövet hangsúlyozta, hogy talán még az országok közötti jó politikai kapcsolatok építésénél is fontosabb a két nép közötti személyes és közösségi kapcsolatok ápolása.

Egy kitérők tarkította pálya

Megújult a „Ki vagyok én? Nem mondom meg…” – Petőfi választásai című kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban, amelyet 2011 óta félmillióan láttak.

Döbrögi és Libás Matyi kalandjai avantgárdiában

Idén jelent meg CD-n Deák-Sárosi László költő, gitárművész, esztéta Libás Matyi című hangjátéka, klasszikus Lúdas Matyink eddigi legmerészebb földolgozása.

Megújult a Petőfi Irodalmi Múzeum állandó Petőfi-kiállítása

„A kiállítást az elmúlt nyolc évben több mint félmillióan látták, termeiben mintegy négyezer múzeumpedagógiai foglalkozást tartottak” – mondta Demeter Szilárd, a PIM főigazgatója.

A gyermekkor keresése

Magyar Nemzet
-
  19.10.15 07:04 Kultúra

November 24-ig látogatható Sylvia Plachy Dalok fekete-fehérben című fotókiállítása a Műcsarnok kamaratermében. Képek, amelyek megragadják a pillanatot, magukba zárnak egy történetet.

Mi van akkor, ha megtörténik a valóság?

Magyar Nemzet
-
  19.10.14 15:39 Kultúra

A címben szereplő kérdés elsőre ellentmondásosnak tűnő gondolatára épít Laurent Obertone ultrarealista regénye, a Gerilla. A helyszín Franciaország. És, hogy mikor? Valamikor a jelen közelében.