Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 18 hír

Szilágyi Péter: A fiatalok a magyarság jövőjének zálogai a Kárpát-medencében

A nyári táborok és szabadegyetemek szerte a Kárpát-medencében azért is fontosak, mert lehetőséget biztosítanak arra, hogy „közös ügyeinkről tudjunk beszélni” – jelentette ki a politikus.

Kortárs és keresztény

Magyar Nemzet
-
  Ma 16:08 Kultúra

Evezz a mélyre címmel a Kecskeméti Katona József Múzeum kortárs keresztény művészeti gyűjteményének 56 darabja lesz látható augusztus ­25-ig a tihanyi bencés apátságban.

Végső búcsút vettek Horváth Ádám rendezőtől

Végső búcsút vettek Horváth Ádámtól családtagjai, barátai, kollégái és tisztelői. A Kossuth-díjas rendező, a Magyar Televízió egykori elnöke június 19-én, 89 éves korában hunyt el.

Pénteken ismét benépesül a Művészetek Völgye

A 29. Művészetek Völgye középpontjában a fenntarthatóság és a környezetvédelem áll: bevezetik a repohár rendszert, a tányérok és az evőeszközök pedig lebomló anyagokból készülnek.

Európát védtük, de nélkülük

Magyar Nemzet
-
  Tegnap 15:27 Kultúra

Konstantinápoly eleste után csak idő kérdése volt, mikor mérnek hasonló csapást a törökök Magyarországra. Nándorfehérvárnál csaknem háromhetes küzdelemben Hunyadi János legyőzte a legyőzhetetlent.

„Akár az erdőben a vadnyom”

Magyar Nemzet
-
  Tegnap 13:57 Kultúra

Kifelé bámult a vonatablakon, orrát az üveghez nyomta, és alig kivehetően motyogta el József Attila Talán eltűnök hirtelen című versét Ternyák Zoltán.

A babok pokla az, ha mennek a levesbe

Hiánypótló a Magyar Nemzeti Filmarchívum három DVD-ből álló kiadványa. Az első a 60-as, a második a 70-es, míg a harmadik a 80-as évek legfontosabb rövidfilmjeit tartalmazza.

Újjászületik a püspöki palota Nagyváradon

Magyar Nemzet
-
  19.07.14 09:15 Kultúra

Az épület főhomlokzatának egy részét már restaurálták, a 2017 végén elkezdett munkálatok jó ütemben, a menetrend szerint haladnak.

Vivátszalag és Európa szövete

Az Iparművészeti Múzeum félévente nyit majd meg új tárlatot: a Szubjektív – Az Iparművészeti Mú­zeum új szerzeményei a Várkert Bazárban című kiállítást január végéig lehet megtekinteni.

Birodalom a határon

Noha még nem született róla döntés, azért vonták ki a Hadrianus-palotát a dunai limes világörökségi pályázatból, mert így nem lehetne újjáépíteni a korabeli épületet.

Lengyel filmsorozatot vetít minden vasárnap este az M5 kulturális csatorna

Az M5 kulturális csatorna kiemelt figyelmet fordít arra, hogy képernyőjén megjelenjen a lengyel kultúra, a tudomány és az oktatás.

Jogszerűen gazdálkodik a Nemzeti

Magyar Nemzet
-
  19.07.11 12:28 Kultúra

A teátrum sajtóközleményt adott ki válaszul arra, hogy az elmúlt napokban az intézményt negatív színben feltüntetni szándékozó írás járta körbe az ellenzéki médiumokat.

Valószerűtlen színkavalkád

Magyar Nemzet
-
  19.07.11 10:22 Kultúra

Máriási Masznyik Iván festőművész nem nyugat felé nézett, műveiben nem érezhető trendkövetés, őszinte, kereső utat járt be.

Tusványoson egy a tábor!

A hagyományokhoz híven Orbán Viktor miniszterelnök az idén harmincéves Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapja előtt, július 27-én tartja meg előadását.

Újabb idők focija

Magyar Nemzet
-
  19.07.10 12:27 Kultúra

A tavalyelőtt súlyos betegségben elhunyt Burger Barna fényképész a kortárs magyar fotóművészet nagy alakja volt, fotóit több mint negyven kiállításon mutatták be.