Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 94 hír

Több pénzt jelenthet a gazdáknak, ha édesebb a cukorrépatermés

Magyar Nemzet
-
  Ma 06:45 Gazdaság

Bár az ágazati szakértők nyáron még optimistán tekintettek a szezon elé, mára kiderült, hogy a terméshozam nem éri el a várt szintet. 

A szuperkötvény lett a favorit a piacon

Az Államadósság-kezelő Központ harmadik negyedéves, friss adatai szerint mára egyértelműen a Magyar Állampapír Plusz lett a legkeresettebb konstrukció a piacon.

Varga Mihály: Új alapokra helyeződhet Magyarország és az IMF kapcsolata

Krisztalina Georgieva megválasztásával kapcsolatban Varga Mihály úgy vélekedett: az IMF-nek egy Európát, különösen Közép- és Kelet-Európát értő vezetője lett.

Sokan hagyják el a belső pesti kerületeket

Magyar Nemzet
-
  Tegnap 14:27 Gazdaság

Mintegy hatezerrel többen mentek el tavaly a fővárosból, mint amennyien állandó lakosként odaköltöztek, Pest megyében viszont az állandó lakosok száma 15 ezer fővel nőtt.

Lelassult a bővülés Kínában

Magyar Nemzet
-
  Tegnap 12:24 Gazdaság

Kialakult az a vélekedés, hogy Kína a világgazdaság motorja: ha gyorsabban növekszik, húzza az egész világot, ha lassabban, akkor viszont baj van. A helyzet ennél azért összetettebb.

Százezren képzettség nélkül

Magyar Nemzet
-
  Tegnap 10:48 Gazdaság

A technológiai beruházásokkal és a digitalizációval ki kellene váltani az élőmunka egy részét, és szükséges lenne csökkenteni az alvállalkozói láncok áttételeit az építőiparban.

Jól fogynak itthon a külföldi utazások, töretlen a bizalom

Magyar Nemzet
-
  Tegnap 08:34 Gazdaság

A bőséges nyári idény után is kedvező utószezoni forgalomra számítanak az utazási irodák. Egyes mediterrán térségekben a nyárhoz képest kellemesebb időjárásban telhet a nyaralás.

Nem vált rabszolgává a munkavállaló

Magyar Nemzet
-
  Tegnap 06:45 Gazdaság

A munkáltatók elenyésző része élt a januártól megemelt túlórakeret bevezetésével – tudta meg a Magyar Nemzet a munkaadói és munkavállalói képviseletektől.

Lehet jelentkezni a Modern gyárak éjszakájára

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium harmadik alkalommal rendezi meg a Modern gyárak éjszakáját 2019. november 15-én, a programra már lehet jelentkezni – hívta fel a figyelmet a szaktárca.

Három napelemparkot állítottak üzembe 18,4 megawatt kapacitással

Magyar Nemzet
-
  19.10.18 17:08 Gazdaság

Százhalombattán az olajfinomító területén, Tiszaújvárosban és Füzesgyarmaton állított üzembe napelemparkot, összesen 18,4 megawatt teljesítménnyel a Mol – közölte a vállalat ügyvezető igazgatója.

A kormány elkötelezett az agrártámogatások megóvása mellett

A dohánnyal foglalkozó gazdák számára kedvező uniós szerkezetátalakítási támogatás 2014-es kivezetésével új ágazati dotációkat vezetett be a kormány.

Étel- és italeldorádó lesz a Balatonnál

Az üdülőhelyi önkormányzatok, a turisztikai egyesületek, a vendéglők, éttermek, pincészetek összefogásából született kulináris eseményekhez az időjárás is kegyesnek tűnik.

Kimcsi és hanbok Szöulban

Magyar Nemzet
-
  19.10.18 15:06 Gazdaság

Dél-Korea és Magyarország harminc éve vette fel egymással a diplomáciai kapcsolatot, ám ez idáig nem volt közvetlen légi összeköttetés a két főváros között. A LOT ezen a helyzeten változtatott.

Csúcson a részvénypiacok

Magyar Nemzet
-
  19.10.18 13:36 Gazdaság

A gazdaság állapotát jelző egyik érzékeny műszer a tőzsde. Márpedig a fejlett világ részvénypia­cain az árfolyamok a magasban, némelyiken az örökös csúcson vannak.

Tudományos parkok nyílnak hazánkban

Magyar Nemzet
-
  19.10.18 12:42 Gazdaság

Napjainkra egyértelművé vált, hogy hatalmas lehetőségek vannak a hazai egészségiparban, amelyek nemcsak gazdasági előnyt jelenthetnek, hanem a gyógyításban is fontos szerepük van.