Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 75 hír

Határok nélküli bankolás

Magyar Nemzet
-
  Tegnap 10:43 Gazdaság

A hónap elejétől zajló uniós figyelemfelhívó kampány célja a bankszámla-nyitással, pénzpiaci szolgáltatásokkal kapcsolatos ismeretek elterjesztése.

A politika is bevetheti az újabb uniós hatóságot

Magyar Nemzet
-
  Tegnap 08:48 Gazdaság

Korábban több tagállam is a bevándorlók tagállami szétosztásának egyik lehetséges eszközeként emlegette a munkaügyi hatóságot.

Ösztönöznék az együttműködést

Mintegy nyolcezer egyszemélyes cég kezdte meg működését tavaly az építőipar területén, ezzel az ágazati céglétszám meghaladta a százezret.

A kisebb vállalkozásokra épít az exportstratégia

Magyar Nemzet
-
  19.04.20 16:42 Gazdaság

A kicsik lehetőségeit helyi programok is segítik, a jövő héten három hazai városban ismerkedhetnek a cégek az olasz piaci lehetőségekkel.

Kína a régió motorját látja a térségben

Magyar Nemzet
-
  19.04.20 14:42 Gazdaság

A magyar gazdaság jóval az uniós átlag feletti növekedési ütemével, a csökkenő adóterhekkel és versenyképes üzleti környezetével egyre jobb lehetőségeket kínál a befektetők számára.

Háromszoros támogatás ökológiai gazdálkodásra

Ezzel a lépéssel mérföldkőhöz érkezett a hazai biogazdálkodás, az idei pályázat eredményeként összesen 96 ezer hektár terület részesül támogatásban.

Új javaslatok növelnék a versenyképességet

Magyar Nemzet
-
  19.04.20 12:36 Gazdaság

A vállalkozások digitális fejlesztését, illetve a felnőttképzés kiterjesztését érintő javaslatokat vitatták meg a Nemzeti Versenyképességi Tanács (NVT) tagjai legutóbbi ülésükön.

Idén a SZÉP-kártya és a készpénz mellett döntött a munkavállalók többsége

A növekedés nem meglepő, mivel a cafeteria-rendszer év eleji átalakulása nyomán a legnépszerűbb elemek közül egyedül a SZÉP-kártya tarthatta meg adómentességét.

Megteltek a szállodák húsvétra

Magyar Nemzet
-
  19.04.20 10:36 Gazdaság

Úgy a készpénzes, ahogy a Szép-kártyás forgalom is erősnek mutatkozik húsvétkor, a béren kívüli juttatás által még több munkavállaló pihenhet szállodai körülmények között.

Elégedettebbek az emberek

A Központi Statisztikai Hivatal 2018-ra vonatkozó felmérése szerint három év alatt legjelentősebben a lakókörnyezet minőségével és a munkával kapcsolatos elégedettség nőtt.

Jöhet az ukrán gáztranzit utáni időszak az energiaellátásban

Magyar Nemzet
-
  19.04.20 06:45 Gazdaság

Hamarosan minden adott lesz ahhoz, hogy Oroszország Ukrajna megkerülésével lássa el az európai piacait. Az átrendeződéshez Magyarország is alkalmazkodik: együttműködik a Gazprommal.

Több oka is lehet a tavalyi méhpusztulásnak

Magyar Nemzet
-
  19.04.19 16:30 GazdaságMéh

Tavaly júliusban néhány hét alatt több mint háromszáz hazai méhészet jelzett méhpusztulást, a szakma mintegy 10–20 százalékát érintette.

A legtöbb hitelt használt lakásokra vették fel tavaly

Magyar Nemzet
-
  19.04.19 14:30 GazdaságHitel

Tavaly tizedével nőtt a lakáshitel-állomány, a felvett lakáshitelek összege pedig harmadával, a legtöbb hitelt használt lakásokra vették fel.

Gyufát keresni a Holdon

Magyar Nemzet
-
  19.04.19 12:30 Gazdaság

Tudományos szenzációt jelentett az első fekete lyukról — a Szűz csillagképben lévő Messier 87-es óriásgalaxis közepén található képződményről — készült felvétel múlt heti bemutatása.

Olasz exportlehetőségeket mutat be három magyarországi városban a milánói főkonzulátus

A tájékoztatás szerint nem pusztán befektetés-ösztönző kezdeményezésről van szó, céljuk az olaszországi piaci környezet megismertetése, gyakorlati útbaigazítással a vállalkozók számára.