Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 96 hír

A nukleáris hulladékok könnyebb kezelését szolgáló eljárást dolgoznak ki

Magyar Nemzet
-
  Ma 16:39 Gazdaság

Palkovics László kiemelte: Magyarország érdeke, hogy az energia előállítása mellett hatékony megoldást találjon a keletkező nukleáris hulladék kezelésére is.

Hármas együttműködés a Tisza hulladékmentesítéséért

A tavaszi árhullámokat követően eddig nem látott mennyiségű, becslések szerint 8000 tonnát meghaladó kommunális és növényi eredetű hulladék torlódott össze a Kiskörei vízlépcső felvízi oldalán.

Nyugta kell a lángos mellé a Balatonon

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ezen a héten ismét átfogó ellenőrzést kezdett a tó környéki településeken.

Kigördült az első KISS emeletes motorvonat a Dunakeszi Járműjavító gyártócsarnokából

Tuzson Bence kiemelte, a most elkészült KISS emeletes motorvonat mutatja azt is, hogy a Dunakeszi Járműjavítónak megvan a képessége bármilyen vasúti jármű gyártására.

PM-államtitkár: Folyamatosan csökken a munkanélküliség Magyarországon

Bodó Sándor elmondta, hogy már öt százalék fölött van a gazdaság teljesítménye, és több mint 4,5 millióan dolgoznak, miközben a munkanélküliségi ráta 3,4 százalékra mérséklődött.

Az Európai Bizottság is támogatja az élőállat-szállításokra vonatkozó magyar lépéseket

Magyarország ismét megtiltotta a hosszú távú, Magyarországról Törökországba tartó kérődzőállat-szállítmányok indítását a megfelelő klímaberendezéssel nem rendelkező járművek esetén.

Kihívója akadt a népszerű kölcsönnek

A babaváró hitel és a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránti jelentős érdeklődés ellenére nem csökken a piaci kamatozású lakáshitelek népszerűsége.

Az elmúlt három évben folyamatosan bővült az építőipar

„Megnyugtató, hogy a növekedésben a raktárépületek és az ipari épületek játsszák a legfontosabb szerepet, valamint a mélyépítések, amelyeken belül az út és vasútépítések tűnnek ki.”

Kisebb teher a háztartásoknak a rezsi

A kétkeresős háztartások villamosenergia- és földgázköltsége az átlagos jövedelmükhöz képest júniusban 3,4 százalékra mérséklődött a korábbi időszak 4 százalékos értékéről.

Tetőzik az új lakások átadása

Magyar Nemzet
-
  Ma 07:32 Gazdaság

Miközben a befektetői vásárlások visszaesése látszik, az ügyleteket a kedvezményes áfa kivezetése körüli kérdések is nehezítik.

Jön a Futár a pályaudvarokra

Magyar Nemzet
-
  Ma 05:50 Gazdaság

A stratégia szerint fontos szempont a fejlesztésben az energiatakarékos technológiák használata és a környezettudatosság is.

Óránként négyezer autó zúdul az M7-esre hétvégén

Szinte nincs nyári hétvége balatoni óriásdugók nélkül, ám az M7-es sztráda bővítése jelenleg nincs napirenden. A legzsúfoltabb időszakban megnyithatják a leállósávot is a forgalom előtt.

Palkovics László: A magyar és a cseh szuperlézerközpont közös kutatási konzorciumot hoz létre

A prágai és a szegedi lézerközpontok a fizikusokon és a biokémikusokon kívül a tudomány más ágai képviselőinek is kitűnő feltételeket biztosítanak kutatásaikhoz – emelte ki a miniszter.

Nem mostanában kezd lassítani a hazai építőipar

Magyar Nemzet
-
  Tegnap 16:57 Gazdaság

Az építőipar – részben a ritka enyhe és csapadékmentes időszaknak köszönhetően – jóformán repülőrajtot vett az év elején. Februárban éves alapon 48, márciusban pedig 68 százalékkal nőtt a termelés.

Biztonságban lehet a saját nyaraló

Magyar Nemzet
-
  Tegnap 15:45 Gazdaság

Jóllehet a leggyakrabban nyáron használják, a biztosítások zömét mégis ősszel kötik meg ingatlanjaikra a nyaralótulajdonosok.