Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 30 hír

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia imádkozik a Srí Lanka-i áldozatokért

A Magyar Katolikus Püspöki Konferenciát (MKPK) fájdalommal tölti el, hogy a húsvét nem múlt el terrortámadás és keresztények elleni atrocitás nélkül, imádkozik az áldozatokért és családjukért – közölte Veres András, a testület elnöke a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett, több mint kétszáz halálos áldozatot követelő merényletsorozat kapcsán az…

Letartóztatták a Máriabesnyőn talált csecsemő anyját

Letartóztatta az illetékes bíróság vasárnap azt a nőt, akit emberölés kísérletével gyanúsítanak, mert magára hagyta csecsemőjét Máriabesnyőn – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Őrizetbe vettek hét embert, három rendőr meghalt

Őrizetbe vettek hét embert vasárnap Colombóban egy házkutatás során, amelyben három rendőr életét vesztette – közölték a Srí Lanka-i hatóságok.

Kétszáz fölé emelkedett a Srí Lanka-i terrortámadás halálos áldozatainak száma

Jelenleg a sebesültek száma 450. A hatóságok már tudják, kik követték el a robbantásokat és azt ígérték, a terroristákat kézre fogják keríteni. Hét gyanúsítottat már el is fogtak.

Huszonhét illegális bevándorlót találtak egy konténerben Kelebiánál

A migránsok sem a személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A nemzetközi közösség elítélte a kegyetlen srí lankai támadásokat

Számos állam- és kormányfő, illetve nemzetközi szervezet vezetője elítélte vasárnap a Srí Lankán keresztény templomok és luxusszállodák ellen aznap elkövetett robbantásos merényleteket, amelyekben 180-nál többen meghaltak és legalább 450-en megsebesültek. Egyúttal valamennyien együttérzésüket, illetve részvétüket nyilvánították az…

Katolikus templomokban robbantottak Srí Lankán – legalább 180-an meghaltak

A támadásokat olyan helyeken hajtották végre, ahol turisták is nagy számban megfordulnak. A halálos áldozatok között legkevesebb 35 külföldi van, köztük egy portugál állampolgár.

Barlangból az égbe

A civilek számára megközelíthetetlen hely volt a Magyar Honvédség Légi Vezetési és Irányítási Központja a Gellért-hegy gyomrában. Az ott dolgozók emberfeletti munkát végeztek.

Őrizetbe vettek két embert az észak-írországi újságíró-gyilkosság miatt

A rendőrség gyanúja szerint az „új IRA” nevű szakadár britellenes katolikus militáns csoportot terhelheti a felelősség. A hatóságok terrorcselekménynek minősítették az esetet.

Kigyulladt egy magyarokat szállító autóbusz Horvátországban, senki sem sérült meg

Kigyulladt egy magyarokat szállító autóbusz Horvátországban Delnice közelében, de senki sem sérült meg – számolt be pénteken online felületén a 24sata nevű horvát napilap.

Tizenegy illegális bevándorlót tartóztattak fel Bács-Kiskun megyében

Tizenegy illegális bevándorlót tartóztattak fel pénteken kora délután Hercegszántó közigazgatási területén a rendőrök – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

Már vádat is emeltek a „benzines palackos” férfi ellen

A férfi két benzines palackkal felszerelkezve akart bejutni a Manhattan szívében fekvő katolikus templomba. Az incidens nagy visszhangot váltott ki.

Megégettek egy bangladesi lányt, aki zaklatással vádolta meg iskolaigazgatóját

A bangladesi nők az erős társadalmi és családi nyomás hatására általában inkább hallgatnak a hasonló ügyekről. Nuszrat azonban családja támogatásával még aznap a rendőrséghez fordult.

Kövér László részvéttáviratot küldött a Német Szövetségi Parlament elnökének

A magyar Országgyűlés nevében őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, a baleset sérültjeinek pedig gyors felépülést kívánt.

Áder János részvétét fejezte ki a madeirai buszkatasztrófa érintettjeinek

„Megrendüléssel fogadtam a hírt a Madeira szigetén bekövetkezett tragikus autóbuszbalesetről, melyben számos német állampolgár vesztette életét” – olvasható a levélben.