Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 30 hír

Új korba lépett a csillagászat

Magyar Idők
-
  Ma 08:02 Vélemény 

A gravitációs hullámok megfigyelése egy teljesen új ablakot nyitott a világegyetemre. A segítségükkel érzékeljük az amúgy teljesen láthatatlan fekete lyukak jelenlétét az univerzumban. Sőt ezek a mindennapi élethez látszólag a legkevésbé sem kapcsolódó jelenségek máris választ adtak egy olyan, fundamentális kérdésre, hogy honnét is…

Weinstein és Hollywood

Magyar Idők
-
  Tegnap 11:00 Vélemény 

Áll a bál Hollywoodban, Amerika álomgyárában. A napokban a New York Times olyan interjút készített, amelyben világhírű színésznők beszélnek arról, hogy az egyik legnagyobb hatalmú hollywoodi producer, Harvey Weinstein szexuálisan molesztálta őket.

Az Európára zárt cellaajtó

Magyar Idők
-
  Tegnap 08:59 Vélemény 

Van egy pontja az eseményeknek, amikor az ember kénytelen eldönteni, hogy érintett embertársai tényleg ennyire hülyék, esetleg elmebetegek, vagy „csak” a céljaik kívül esnek az emberi értelem határain. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a nácik és a kommunisták áldozatainak döntő többsége sem engedte meg magának, hogy elhiggye, amíg rá…

Szabadságnemzet

Magyar Idők
-
  Tegnap 07:00 Vélemény 

Ahogy mennek az évek, az 1956-os megemlékezéseken egyre kevesebb szó esik magáról az október 23-án kitört forradalomról. Nemcsak a szónokok, maguk az ünneplők is egyre ritkábban beszélnek a történelemformáló eseményről, jóval többet a „napi áthallásokról”.

Megtévesztő gerillaromantika

Magyar Idők
-
  17.10.20 12:00 Vélemény 

Kolumbia. A szó hallatán kokain, gerillák és Pablo Escobar jut az ember eszébe. Puskaporos dzsungel, marihuánaültetvények, gépkarabélyos őrök és millió dolláros emberrablások. A béke a legnagyobb gerillaszervezettel csak tavaly köttetett meg.

Brüsszeli keringő dashikiben

Magyar Idők
-
  17.10.20 10:42 Vélemény  Migráció Belgium

Áll a bál Brüsszelben az újabb, októberi migrációs EU-csúcs kapcsán. Az EU vezetése az elhíresült kvótapert követően a migráció ügyében a parkett energikus, jóvágású ördögeként táncolna és táncoltatná a tagállamokat.

A disznófejű nagyúr és a dívák

Magyar Idők
-
  17.10.20 09:30 Vélemény 

Egy gigavulkán erejével rengette meg a világot a hír, hogy a szórakoztatóipar világában erkölcstelen dolgok is előfordulnak. Azóta is hüledezünk a meglepetéstől, hiszen még csak nem is gyanítottuk, hogy a szereposztás nem mindig tehetségalapon történik.

A józan ész pártján állva

Magyar Idők
-
  17.10.20 08:00 Vélemény 

Centenáriumok évada kezdődik. Noha száz éve még „csak” a harcok 1200. napja táján jártunk, a háború végét még nem lehetett látni, de a visszaemlékezések már megkezdődtek. Közép-Európa népei a maguk szemszögéből már értékelik a nagy háború következményeit.

Maffiózók

Magyar Idők
-
  17.10.20 06:00 Vélemény 

Nehéz értelmezni az uniós vezetők bevándorláspolitikáját. Szavakban az illegális bevándorlás megállítására törekszenek, tettekben az Ázsiá­ban és Afrikában élőket vonzzák Európába. Berlinben, Brüsszelben és Strasbourgban a külső határok védelmének fontosságáról beszélnek.

Vitray is beleállt

Magyar Idők
-
  17.10.19 15:29 Vélemény 

A Mediapiac kiadvány fűnek-fának propagálja önmagát, most egy kiöregedett nagyhallal. Egyelőre csak részleteket közöltek abból az interjúból, melyet Vitray Tamás adott a lapnak.

Romeltakarítás és újraépítkezés

Magyar Idők
-
  17.10.19 12:02 Vélemény 

A napokban a jegybank elnöke a Figyelő Top 200 konferenciáján összegezte azokat a gazdaságpolitikai fordulatokat, amelyek révén Magyarországon gazdaságtörténeti jelentőségű változások mentek végbe, és megteremtődtek az ország gazdasági felzárkózásának alapjai.

DK-plakát csendőrpertuval

Magyar Idők
-
  17.10.19 10:50 Vélemény 

A Keleti pályaudvarral szemben, a Verseny utca 2. szám fölött figyeltem fel először a Demokratikus Koalíció legújabb plakátjára, amelyen ez áll: Orbán vagy Európa? A DK európa parlamenti képviselői Európát ajánlják.

És a múlt felütötte náci fejét…

Magyar Idők
-
  17.10.19 09:20 Vélemény 

Ausztria megannyi szégyellni való emberpéldánya. – Dialektikus értelemben nem is szükségszerű, hogy a demokrácia névjegyzékben testesüljön meg! – magyarázta Lendvai.

Új korszak kezdődik Ausztriában

Magyar Idők
-
  17.10.19 08:00 Vélemény 

Sebastian Kurzcal tehát azért kezdődik egy új korszak Ausztria életében, mert hosszú évtizedek mellébeszélései és megfeleléskényszerei után újra valóságos, hús-vér vitákra kerülhet sor a politika és a közélet szereplői között.

Saját forrásból

Magyar Idők
-
  17.10.19 06:00 Vélemény 

Elapadt hát a német vérvonal is. Miként korábban a holland, majd a spanyol (portugál mellékérrel táplálva). De mi itt maradtunk a tudást szomjazva.