Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 122 hír

Abe Sindzó kormányfő pártja nyerte a japán választásokat

Magyar Idők
-
  Ma 13:49 Külföld  Japán

A jelenlegi kormányfő pártja nyerte a vasárnapi előrehozott parlamenti választásokat Japánban a szavazókörök zárása után közzétett exit poll eredmények szerint.

Szigorúbban ellenőrzik az ausztrál repterek dolgozóit

Ausztráliában megszigorítják a repülőtéri dolgozók biztonsági ellenőrzését, így a többi között a poggyászkezelőket, az utasellátókat, a mérnököket és a karbantartó személyzet tagjait vetik alá robbanószerek kimutatására alkalmas és egyéb vizsgálatoknak – jelentette be az ausztrál kormány vasárnap.

Az '56-os hősök emléke ma is csillagként ragyog

Magyar Idők
-
  Ma 12:11 Külföld  Emmi

A hősök emléke ma is fontos, a jóban és a küzdelemben is egyaránt osztozunk, hogy a megpróbáltatásokból végül megerősödve kerüljünk ki – emelte ki Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára Tallinnban, az 1956-os forradalom évfordulójára rendezett…

Nehézségekbe ütköznek a szerbiai utazók

A szerbiai polgárok aggodalommal és többnyire felháborodással fogadták a hírt, miszerint a nyugat-balkáni országok polgárainak a schengeni határ átlépéséhez előzetes engedélyt kell kérniük az Európai Unió illetékes szolgálatától.

Brüsszel a bevándorlók betelepítésén dolgozik

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, létezik a terv Kötelező, vég nélküli, állandó és felső határ nélküli elosztási kvótát akarnak bevezetni Ezzel a döntéssel Európa biztonságának totális feladása történt Az elmúlt két évben Európában 27 jelentős terrorcselekmény történt – emlékeztetett Szijjártó Péter Az Európai…

Jószolgálati nagykövetnek nevezné ki Mugabét a WHO

Nagy felháborodást keltett Zimbawéban, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az ország elnökét, Robert Mugabét jószolgálati nagykövetnek nevezné ki, miközben Zimbabwe egészségügyi rendszere súlyos problémákkal küzd. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO főigazgatója szerdán jelentette be, hogy Mugabét a szervezet…

A katalán elnök parlamenti ülést hív össze, hogy választ adjanak Madridnak

A katalán parlament összehívását jelentette be szombat esti televíziós beszédében Carles Puigdemont katalán elnök, hogy „megvitassák és eldöntsék” a választ a spanyol kormány Katalóniában tervezett intézkedéseire. A spanyol kormány szombati rendkívüli ülésén döntött arról, hogy az alkotmány 155-ös cikke alapján, törvény és…

Andrej Babis szerint az ANO nem jelent veszélyt a cseh demokráciára

Az ANO Európa-párti mozgalom, és nem jelent veszélyt a demokráciára – mondta szombaton este Prágában Andrej Babis, a hétvégi csehországi képviselőházi választások győztese. A sajtótájékoztatója elején elhangzott nyilatkozatával Andrej Babis nyilvánvalóan azokra a cseh és külföldi médiában megjelent véleményekre reagált, amelyek…

18 illegális bevándorlót fogtak el a rendőrök

Tizennyolc migránst fogtak el a rendőrök az M1-es autópályán a Komárom-Esztergom megyei Bábolna térségében – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában. Az M1 információi szerint egy szerb embercsempész vitte az autójában a migránsokat, akik pakisztáni, illetve indiai állampolgárnak vallották magukat.

Közel félmillió ember tüntetett Barcelonában

Mintegy 450 ezren tüntettek a katalán függetlenség mellett szombaton az 1,6 millió lakosú Barcelonában a helyi rendőrség szombat esti tájékoztatása szerint. A függetlenség híveinek tömege délután lepte el a belvárosi utcákat, katalán függetlenségi zászlókat lobogtatva, a szabadság és a függetlenség szavakat skandálva.

Cseh választás: az EU- és bevándorláskritikus jobbközép magasan nyert

Magyar Idők
-
  Tegnap 16:42 Külföld  Csehország

Az Andrej Babis vezette jobbközép ANO mozgalom magabiztos győzelmet aratott a hétvégi csehországi képviselőházi választásokon – derült ki a véglegeshez közeli részeredményekből. A független Csehországban ilyen nagy arányú győzelmet még egyetlen párt sem aratott parlamenti választáson.

Pszichésen zavart német állampolgár a müncheni késes támadó

A bajor rendőrség őrizetbe vett egy 33 éves német állampolgárságú férfit a szombat reggeli müncheni késes támadások ügyében – közölte a rendőrség. A hatóságok azt feltételezik, hogy a támadó zavart elmeállapotban követte el tettét.

A spanyol kormány kezdeményezi a katalán kormány feloszlatását

Magyar Idők
-
  Tegnap 14:32 Külföld  Katalónia

A spanyol kormány kezdeményezi a katalán kormány feloszlatását és előrehozott parlamenti választások megrendezését Katalóniában – jelentette be Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök Madridban szombaton, a kabinet rendkívüli ülését követően.

Szélsőségesek elleni rajtaütésben vesztette életét több tucat egyiptomi rendőr és katona

Magyar Idők
-
  Tegnap 14:19 Külföld  Egyiptom

A korábban közölteknél jóval több rendőr és katona halt meg Egyiptomban egy szélsőségesek ellen indított, balul elsült rajtaütésben – közölték szombaton helyi biztonsági források, egyes híradások szerint 30, más jelentések szerint 52 rendőr és katona haláláról beszámolva.

Választásokkal intenék csendre Katalóniát

Magyar Idők
-
  Tegnap 13:42 Külföld  Katalónia

Sorsdöntő nap lehet a mai a katalán függetlenedés szempontjából, ugyanis a spanyol kormány egy rendkívüli ülésen az alkotmány 155. cikkelyének aktiválásáról – azaz Katalónia önrendelkezésének felfüggesztéséről – dönthet.