Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 89 hír

Tállai András: 155 ezer ügyfelet segített a NAV támogató ellenőrzése

Idén augusztus 31-ig 90 ezer hagyományos revíziót, és 155 ezer úgynevezett támogató jellegű ellenőrzést indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a támogató eljárások 11 milliárd forint bevételt hoztak – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-vel.

Sokmilliárdos fejlesztés dunántúli megyeszékhelyeken

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) biztosított több mint négymilliárd forintból korszerűsíti egészségügyi, szociális és oktatási-nevelési intézményeit Zalaegerszeg önkormányzata, a munkálatok jelentős része már le is zárult – tájékoztatta a zalai megyeszékhely polgármestere az MTI-t.

Jóval olcsóbbak a vidéki új lakások

Magyar Idők
-
  Ma 08:49 Gazdaság 

Látványosan fellendült a megyei jogú városokban is a társasházépítés, de a jelek szerint a budapesti árak töredékéből kihozzák a lakásokat az ottani fejlesztők. Jelenleg országosan már minden hetedik új építésű lakóház átadása csúszásban van.

Segítik a versenyelőnyt a nemzeti értékek

A magyar kormány már számos módon, saját forrásból is tudja támogatni a magyar cégek megerősödését – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy pénteki díjátadón. Szerinte versenyelőnyt jelenthetnek a nemzeti értékek, de a stabilitás és a megfelelő gazdaságpolitika is fontos.

Sokan meglepődnek majd az inflációs adatokon

Magyar Idők
-
  Tegnap 16:58 Gazdaság  Infláció

A Magyar Nemzeti Bankot látszólag nem aggasztja, hogy a növekvő gazdaságok jegybankjai mostanra szinte mindenhol a feltételek szigorításával, illetve a szigorítás előkészítésével foglalkoznak. Magyarország még most is a további lazítás felé halad. Azonban egyre több közgazdász látja úgy, hogy meglepetések lehetnek az infláció…

Cél a határon túli magyarság gazdasági megerősítése

A magyar kormány egységes Kárpát-medencei gazdasági térben kezdett gondolkodni – hangsúlyozta Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) gazdasági és önkormányzati szakbizottságának pénteki budapesti ülésén.

Csalásgyanús a MOSZ hevesi listája

Tisztességtelen eszközökkel indulhatott az agrárkamarai választásokon a MOSZ. A szervezet Heves megyei listájára ugyanis úgy kerülhetett fel egy jelölt neve, hogy az érintett ehhez nem járult hozzá, sőt kifejezetten elzárkózott a jelöléstől. A választási bizottság szerint az eset okirat-hamisítás gyanúját veti fel.

Csath Magdolna: bíznak a befektetők a magyar gazdaságban

A befektetők láthatóan bíznak a magyar gazdaságban – mondta Csath Magdolna szombat reggel az M1 aktuális csatornán. A közgazdász szerint a befektetők azt láthatják, az államháztartás stabil, a hiány folyamatosan csökken, ahogy az adósság mértéke is.

Belföldi utazásra ösztönöz az új turisztikai kampány

Magyar Idők
-
  Tegnap 10:38 Gazdaság  Gasztro Bor

Több szakmai szervezet csatlakozott ahhoz a belföldi utazást népszerűsítő őszi kampányhoz, amelyben a Magyar Turisztikai Ügynökség hazánk sokszínű kínálatát a borvidékek, a kulináris élmények, a kirándulási lehetőségek, valamint a Szent Márton- napi hagyományok által mutatja be a nagyközönségnek. A kampány idején számos akció várja az…

Informatikusok képzéséhez indít programot a nemzetgazdasági tárca

Magyar Idők
-
  Tegnap 09:35 Gazdaság  Állás

Négy év alatt legalább 4 ezer informatikai fejlesztő állhat munkába a most induló Informatikai fejlesztői karrier start programnak köszönhetően – jelentette be Varga Mihály az MTI-nek adott nyilatkozatában. A nemzetgazdasági miniszter szerint a projekt során kiképzett szakemberek munkába állítása már rövid távon csökkentheti az IT területen…

Könnyebb lesz átszállni Kaposváron

Magyar Idők
-
  Tegnap 08:30 Gazdaság 

Közös helyszínre kerül Kaposváron a vasúti és a közúti közösségi közlekedés csomópontja. Az intermodális centrum tervezését és kivitelezését a Swietelsky végezheti nettó 11,9 milliárd forintért.

Újabb milliárdok óvodákra

Óvodaépítésre és meglévő intézmények fejlesztésére fordíthatják a Pest megyei települések az újabb, hatmilliárd forint keretösszegű támogatást. Rákossy Balázs államtitkár lapunknak azt mondta, a pályázati felhívás a hazai forrású, 80 milliárd forintos Pest megyei program része.

A vártnál is több pénzt kapnak a baromfitartók

Újabb vidékfejlesztési pályázat sorsáról döntött a Miniszterelnökség, ezúttal 22,6 milliárd forint európai uniós támogatást ítéltek oda a nyertes gazdálkodóknak. A keretből 207 baromfitartó valósíthatja meg állattartó telepének korszerűsítését.

Az erős bankok segítik az előremenetelt

A hazánk hosszú távú érdekeit szem előtt tartó, erős pénzügyi szektor nagymértékben segítheti Magyarország előre­jutását – jelentette ki tegnap Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter (képünkön) a Magyar Általános Hitelbank (MÁH) alapításának 150.

Varga Mihály: a nemzetek sikere a gazdaság rugalmasságán múlik

A nemzetek sikere egyre inkább azon múlik, hogy meg tudják-e teremteni saját alkalmazkodó- és versenyképességüket, azon, hogy gazdaságuk mennyire rugalmas – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten egy díjátadó ünnepségen.