Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 37 hír

Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át

A kullancsok által terjesztett fertőző betegségek komoly veszélyt jelenthetnek kedvenceinkre és ránk nézve is! Sétát, kirándulást követően vizsgáljuk át alaposan kutyánk testét, különös figyelmet fordítva e kiemelt területekre!

Motorja után kötötte kutyáját egy férfi - a bűncselekmény négylábú áldozatát egy rendőr fogadta örökbe

Eljárás indult egy férfi ellen, aki motorja után kötötte kutyáját, majd mikor az elesett, tovább vonszolta. Szerencsére a kutyához időben érkezett segítség.

Egy karcolás nélkül megúszta a kutya, hogy elütötték

Nem csak hogy az ütközést megúszta, de hosszú kilométereken át “utazott” a balszerencsés állat az autó lökhárítójába szorulva.

Elzárást és pénzbüntetést kapott két állatkínzó

Kutyabarát Helyek
-
  19.10.21 11:30 Állatvilág

Jogerősen 90 napi elzárásra, illetve 180 ezer forint pénzbüntetésre ítéltek két zalai állatkínzót pénteken - közölte a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője az MTI-vel.

Te biztonságosan utazol kutyáddal?

A hazai kutyatartók sok esetben veszélybe sodorják négylábú barátaikat és saját magukat is autós utazásaik során – derül ki a Groupama Biztosító legfrissebb országos kutatásából. Pedig a nem megfelelően rögzített állat, legyen akár ölben, akár szabadon az utastérben, komoly veszélyben van. A biztosító számára fontos a…

Orrvérzés kutyáknál - mire utalhat és mit tegyünk?

Kutyabarát Helyek
-
  19.10.18 06:30 Állatvilág

Rendkívül ijesztő látvány, ha kutyánk orra vérezni kezd. Hogyan segíthetünk rajta, és mikor forduljunk állatorvoshoz?

Egy út széléről mentett pit bullról készültek a legcukibb kutyás kismama fotók

Kutyabarát Helyek
-
  19.10.17 15:15 Állatvilág

Egy mentett pit bull bájos képeitől olvad az internet. Az út mentén bóklászó magasvemhes kutyát az állatvédők szedték össze, hogy biztonságban lehessen a kicsik érkezésekor.

12 év után lett meg egy család eltűnt kutyája

Kutyabarát Helyek
-
  19.10.17 06:30 Állatvilág

Megható hazatérés: több mint tíz év után szólalt meg a család telefonja az örömhírrel. A régen elveszett kutyusukat közel 2000 kilométerrel odébb találta meg egy állatvédő szervezet.

Vad- és háziállatokat szaporító telepet számoltak fel az állatvédők

Borzalmas körülmények fogadták az állatvédőket és rendőröket a gödi háznál. A legkülönbözőbb fajú állatok voltak összezárva embertelen körülmények között, betegen, vemhesen…

Kalifornia állam betiltotta a szőrmekereskedelmet

Kutyabarát Helyek
-
  19.10.14 12:00 Állatvilág

Egy lépéssel közelebb egy együttérző jövő felé - Kalifornia államban elfogadták a törvényjavaslatot, mely a szőrmekereskedelem betiltását javasolta.

5 tipp a kullancsmentes kertért!

Kutyabarát Helyek
-
  19.10.14 06:30 Állatvilág

Az enyhe telek hatására ugrásszerűen megnőtt a kullancsok száma, ezáltal a veszély is, melyet ránk és kedvenceinkre nézve jelentenek. Ezekkel a tippekkel olyan környezetet teremthetsz a kertedben, mely nem éppen “kullancs-barát”.

Miért kergeti a kutya a farkát?

Kutyabarát Helyek
-
  19.10.12 13:30 Állatvilág

Kölyökkorban szórakoztató, és nem is szembetűnő, ha a négylábú gyakran lohol a farka után. Mozgásába beleszédülve elesik, nagyot gurul a földön, majd alszik egy kicsit. Hiszen a farok kergetés fárasztó móka. Gondoljuk, majd kinövi, nem lesz ilyen bolondos…

Parvo-vírus terjed Ausztriában

Kutyabarát Helyek
-
  19.10.12 08:00 Állatvilág

Az ÖKV a parvo-vírus terjedésére figyelmezteti a kutyásokat. A betegség Alsó-Ausztria északi területeit érinti főként.

Óriási kutyás tömeg vonul fel Budapest utcáin a hétvégén

Kutyabarát Helyek
-
  19.10.11 12:00 Állatvilág

A felmérések szerint Magyarországon minden harmadik ember kutyás. Ez hatalmas szám - rengetegen vagyunk kutyások, akiknek nagy része városban lakik. De mennyire vannak erre felkészülve a városok? Mennyire veszik figyelembe a kutyások igényeit a városokban? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk a ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi…

Az emberi beavatkozás a kutyák agyát is formálta a tenyésztés során

Kutyabarát Helyek
-
  19.10.11 06:30 Állatvilág

Gondoltad volna, hogy a kutyák agyfelépítése szoros összefüggésben áll azzal is, hogy milyen feladatokra tenyésztették ki a fajtát?