Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 81 hír

Videó: ez volt a polgármesteri fogadóórán

Ittlakunk
-
  Tegnap 13:19 Budapest 08. ker

A polgármester legutóbb kedden, 26-án tartott online fogadóórát. Ha lemaradtatok róla (na és persze ha érdekel), akkor itt megnézhetitek:Azokra a kérdésekre, amikre nem jutott idő, Pikó András levélben válaszol. 

Új közétkeztetési közbeszerzést kell kiírni

Az önkormányzat új  közétkeztetési közbeszerzési eljárást fog lefolytatni, mert érvénytelen a korábbi szerződés, ami alapján a Klassz Menza Kft. végezte a szolgáltatást egyes józsefvárosi intézmények számára - írja a hivatal oldala.A kerületi óvodák, az iskolák, valamint a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Családsegítő központ számára…

Pikó reakciója a nyilatkozatra, ami szerint "elvette a kerületi...dolgozók...lakását”

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője azt nyilatkozta, hogy „Józsefvárosban Pikó András elvette a kerületi egészségügyi dolgozók, rendőrök, tűzoltók lakását”. A polgármester Facebook-oldalán reagált, szerinte "ez a kijelentés minden alapot nélkülöz." Íme a bejegyzés:

Videó: Pikó András a Józsefvárost érintő elvonásról

Ittlakunk
-
  20.05.25 17:13 Budapest 08. ker

A polgármesterrel a momentumos Donáth Anna beszélgetett arról, hogy a kerülettől elvont pénz miben és mennyiben befolyásolja a terveket, működést. Íme az erről készült videó:

Videó: Pikó András az elmúlt hetekről

Ittlakunk
-
  20.05.25 16:58 Budapest 08. ker

A polgármester az elmúlt hetekről beszélt a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Az utóbbi heteket ugye a járvány elleni védekezés határozta meg, erről beszél Pikó András is, illetve arról, hogy az önkormányzat hogyan vette/veszi ki a részét ebből a munkából, de szóba kerül a Józsefvárostól átcsoportosított támogatás is. Íme a videó:

Rajzpályázat kerületi gyerekeknek

Ittlakunk
-
  20.05.25 16:34 Budapest 08. ker

Kijárási korlátozás alatt készült józsefvárosi gyermekrajzokat vár az önkormányzat a most hirdetett pályázatra. A legszebbeket kiállítják és nyereménnyel jutalmazzák - írták. A rajzokat június 15-éig várják a reszvetel@jozsefvaros.hu e-mail címre.

Itt a következő polgármesteri online fogadóóra

Ittlakunk
-
  20.05.22 13:08 Budapest 08. ker

Kedden, május 26-án 18 órától tartja következő (online) fogadóóráját Pikó András polgármester. A kérdéseket a reszvetel@jozsefvaros.hu címre várja. Azokra a kérdésekre, amelyekre a fogadóóra alatt nem marad idő, írásban fog választ adni. A videós fogadóórát élőben közvetítik a Facebookon, ez később is visszanézhető lesz.

Így változik a Teleki téri piac nyitvatartása a 65 éven felüliek számára

Ittlakunk
-
  20.05.21 18:03 Budapest 08. ker

A Teleki téri piac látogathatósága az alábbiak szerint változik a 65 év felettiek számára május 22-étől, péntektől.A 65. életévüket betöltött vásárlók:hétköznapokon 7-9 óra közöttszombaton 6-9 óra között látogathatják a piacot.Az arcmaszk továbbra is kötelező - írta az önkormányzat Facebook-oldala. 

Klímavédelmi konzultáció: várják a válaszaitokat

Ittlakunk
-
  20.05.21 11:31 Budapest 08. ker

Az önkormányzat Zöld8 programjának célja programjának célja, "hogy tájékoztatást nyújtson a lakosoknak a helyi klímavédelem szükségességéről, lehetőségeiről, továbbá feltérképezze az itt élők klímaváltozáshoz való hozzáállását, ahhoz kapcsolódó problémáit, és támogassa a klímatudatos kezdeményezéseket." - írta az önkormányzat…

Mária utcai szálloda: a befektetőknek kedveznek a kerületiekkel szemben?

Ittlakunk
-
  20.05.20 14:28 Budapest 08. ker

A Mária utcai Vasudvar szállodává alakítására tavaly készültek el az első tervek. A Sára Botond által kinevezett főépítész sem támogatta a tervet. Azóta az építési engedélyezés felelőse Sára Botond lett, egy kormányrendelet pedig " az eddigi terveknél jóval nagyobb léptékű beruházást tett lehetővé, amely a városképet és a környéken lakók…

Nem kaptunk adatokat az önkormányzattól

Ittlakunk
-
  20.05.15 18:40 Budapest 08. ker

Írtunk volna egy rövid összeállítást arról, hogy a járvány mennyiben befolyásolja a kerület költségvetését. A jegyzőnek a következő kérdéseket küldtük:2020-ban várhatóan / minimálisan mennyivel csökkenhet a kerület költségvetése?Mennyivel csökkennek a kerület bevételei a gépjárműadó elvétele miatt, koronavírus idején a parkolás…

Kocsis Máté szerint Pikó elkótyavetyélte a kerület támogatását, Pikó válaszolt

Józsefváros "álcivil" polgármestere "elkótyavetyélte" a támogatást, amit a kerület kapott - mondta Kocsis Máté. A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint Pikó csúsztat, hergeli az embereket és tényeket hallgat el, mikor az egymilliárd forintos elvonásról beszél. A polgármester ugyanis nemrég jelezte, hogy a kormány a járvány elleni…

Videó: a Józsefvárost érintő elvonásokról

A polgármesterrel (is) csinált műsort a Partizán a kerületet érintő elvonásról. "A 4. perctől kezdődik az összeállítás - amelyből részletesen kiderül, hogyan érinti kerületünket a milliárdos nagyságrendű büntetés." - írta Pikó András a videóhoz.

Baranyi+Pikó videó: politikai bosszúból vettek el pénzt Józsefvárostól és Ferencvárostól

Ittlakunk
-
  20.05.11 17:07 Budapest 08. ker

Baranyi Krisztina ferencvárosi és Pikó András józsefvárosi polgármester közös videót készített. Ebben azt mondják, hogy a járvány elleni védekezésre való hivatkozással Józsefvárostól elvett több mint egymilliárd és a Ferencvárostól elvett 400 millió forintnyi fejlesztési pénz tulajdonképpen Kocsis Máté politikai bosszúja. Íme a videó:

Hétvégén nyitva a józsefvárosi terek és parkok

Ittlakunk
-
  20.05.08 16:09 Budapest 08. ker

A május 9-10-i hétvégére a kerületi polgármesterek nem kaptak a kormánytól plusz jogot a kijárási korlátozások további szigorítására, ezért a 8. kerületi parkok és közterek a nem veszélyhelyzeti nyitvatartási rend szerint tartanak nyitva - írta az önkormányzat Facebook-oldala. A játszóterek továbbra is zárva lesznek. Ajánlják a tereken, parkokban a