Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Hatórás űrsétát hajtottak végre a Nemzetközi Űrállomáson

Több mint hatórás sikeres űrsétát hajtott végre szombaton a Nemzetközi Űrállomás (ISS) két asztronautája, a küldetés során megszüntették a szivárgást a sötét anyag és antianyag után kutató alfa-mágneses spektrométer egyik hűtőcsövén.

A világon ötödikként ültettek be egy új eszközt Szegeden egy idős, Parkinson-kórban szenvedő betegnek

Új mélyagyi stimulációs eszközt ültettek be egy előrehaladott Parkinson-kórban szenvedő betegnek szerdán a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE), a Kelet-Közép-Európában elsőként alkalmazott eljárás az agyi elektromos aktivitás valósidejű detektálására és rögzítésére is alkalmas.

Eddig is bajban volt, most kritikus helyzetbe került 100 állat- és növényfaj Ausztráliában

HVG
-
  Tegnap 16:03 Infotech

Több mint 100 fenyegetett állat- és növényfaj természetes élőhelyének legalább 50 százalékára kiterjednek az Ausztráliában tomboló bozót- és erdőtüzek, amelyek az érintett fajok egy részének a kihalását is okozhatják – derült ki az ausztrál környezetügyi minisztérium előzetes elemzéséből.

130 perc és rengeteg türelem kellett az első űrkeksz megsüléséhez

Óriási türelemjáték révén végül két óra alatt sikerült többé-kevésbé normális kinézetűre megsütnie egy csokis kekszet a Nemzetközi Űrállomás (ISS) egyik asztronautájának, aki ezzel elsőként sütött nyers alapanyagból ennivalót az űrben.

Magyar mesterséges intelligencia segít felbecsülni a szívelégtelenségben szenvedők kockázatait

HVG
-
  Tegnap 10:03 Infotech

Mesterséges intelligencia segíti a szívelégtelenségben szenvedő betegek kockázatbecslését, a rizikóbecslő rendszer a betegek klinikai adatai alapján nyújt segítséget a kezelőorvosnak a magasabb halálozási kockázattal bíró szívelégtelen betegek azonosításában.

Tudja, mi történt 2,2 milliárd éve?

HVG
-
  Tegnap 08:03 Infotech

Tudósok szerint 2,2 milliárd éve történt a legrégebbi aszteroida-becsapódás, amelynek feltehetően egy jelentős éghajlatváltozás volt a következménye.

Már dolgoznak rajta, de így is legalább egy év, mire elkészül az új koronavírus elleni védőoltás

A jövő járványaival foglalkozó nemzetközi szervezet, a CEPI támogatásával három kutatócsoport megkezdi a kínai járványt okozó új koronavírus elleni vakcinák kifejlesztését.

Az ausztrál bozóttüzek miatt még tovább emelkedik a légköri szén-dioxid-szint

HVG
-
  20.01.24 18:03 Infotech

Meglesz a hosszabb távú hatása a hónapokig tartó ausztrál bozóttüzeknek a brit meteorológiai szolgálat egy új számítása szerint.

Emberszerű robotot küld az űrbe India, megnézik, mi történik vele

HVG
-
  20.01.24 17:03 Infotech

India nem szeretné kockára tenni legénysége életét, ezért először egy emberszerű robotot küld a magasba. A szerkezet beszélni is tud.

Soros: A Facebook azon mesterkedik, hogy újra Trump legyen az elnök

A magyar származású milliárdos, Soros György ismét kritizálta a Facebookot. A közösségi oldal szerinte összejátszik a republikánus elnökkel.

Mostantól bárki képes lehet "betanítani" a Boston Dynamics robotkutyáját

HVG
-
  20.01.24 14:03 Infotech

A Boston Dynamics kiadta az első olyan eszközt, amely segítségével különböző feladatok elvégzésére lehet beprogramozni a Spot nevű robotkutyát.

Szülőbarát szűrők érkeznek a Chrome-bővítményekhez

HVG
-
  20.01.24 12:03 Infotech

Hamarosan új szűrők érkeznek a Chrome-ba, amelyek megakadályozzák, hogy a gyerekfiókot használók felnőtteknek szóló kiterjesztéseket és témákat telepítsenek.

Mini-atomerőműveket gyártana a Rolls-Royce

HVG
-
  20.01.24 11:18 Infotech

2029-ig akár 15 reaktort is létrehozhat Angliában az autógyártó. Állítják: a „tömeggyártott atomerőművek” biztonságosak és olcsók lesznek.

Biobankot nyitnak Szegeden

Korszerű biobankot alakítanak ki a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE), és a felsőoktatási intézmény csatlakozik az európai biobankokat összefogó kutatási hálózathoz.

Koronavírus: a WHO szerint még nincs globális vészhelyzet

HVG
-
  20.01.24 09:03 Infotech

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakemberei szerint egyelőre nem egyértelmű, hogy ki kell-e hirdetni a globális vészhelyzetet a kínai koronavírus miatt.