Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 341 hír

Európa legjobb tévéfilmje lett a magyar Memo

Híradó
-
  Tegnap 21:53 Film  Fesztiválok

Európa legjobb televíziós filmjének választották Tasnádi István író-rendező filmjét a pénteken véget ért Prix Europa fesztiválon. "Teljesen meg vagyok lepve és le vagyok döbbenve, hogy mi kaptuk ezt a díjat. Ez azt jelenti, hogy Európa legjobb televíziós filmje a Memo" - mondta a rendező péntek este, a díjátadó után az MTI-nek.

Django - Premier előtti vetítés Palya Bea koncertjével

Híradó
-
  Tegnap 19:15 Zene  Október 23. Mozi

Palya Bea koncertjével kiegészítve tartják meg Etienne Comar Django című filmjének premier előtti vetítését október 24-én a Budapesti Francia Intézetben; a magyar énekesnő a világhírű jazzgitáros, Django Reinhardt életét feldolgozó, francia filmben is feltűnik.

Négyen jutottak a Mikrofonpróba című tehetségkutató középdöntőjébe

Híradó
-
  Tegnap 18:31 Kultúra 

A Muzsikáló délután című magazinműsorban jelentették be péntek délután annak a négy versenyzőnek a nevét, aki a tíz fiatal pályázó közül a Bartók Rádió szerkesztőinek és műsorvezetőinek szavazatai alapján bejutott a csatorna által meghirdetett műsorvezetői tehetségkutató középdöntőjébe.

Indiában is sikeres Enyedi Ildikó filmje

Híradó
-
  Tegnap 18:25 Film  Varsó Mozi

Közönségdíjat nyert Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje Mumbai nemzetközi filmfesztiválján - tájékoztatta az MTI-t pénteken a Magyar Nemzeti Filmalap, amely támogatta az alkotás elkészítését. Az összegzés felidézi, hogy India nagyszabású "vörös szőnyeges" filmünnepe október 12. és 18. között 49 országból 220 filmet vonultatott fel.

Kötettel ünnepelte fennállásának negyedszázadát a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia

Híradó
-
  Tegnap 17:36 Kultúra  2 hír a témában

A jubileumi ünnepség előtti sajtótájékoztatón Ferencz Győző, a testület ügyvezető elnöke elmondta: a Huszonöt év című, csaknem 700 oldalas kötet fényképekkel és adatokkal gazdagon illusztrálva mutatja be a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia negyed évszázados tevékenységét.

Százharmincöt éve hunyt el Arany János

Híradó
-
  Tegnap 17:33 Kultúra 

Október 22-én, vasárnap lesz 135 éve, hogy elhunyt Arany János (Nagyszalonta, 1817. március 2.–Budapest, 1882. október 22.) költő, a Kisfaludy Társaság igazgatója, a Magyar Tudományos Akadémia egykori főtitkára, a magyar irodalom kiemelkedő alakja.

Hegedű mesterkurzusok indulnak Budapesten

Híradó
-
  Tegnap 17:33 Zene 

Klasszikus, népi és cigányprímás stílusokban hegedű mesterkurzusokat tartanak Budapesten október 30-tól kezdődően kitüntetett hegedűművészek vezetésével.

Ünnepi műsorokkal készül a közmédia A szabadság napjára

Híradó
-
  Tegnap 17:09 Kultúra 

Október 23-án hétfőn a szabadságunk hőseire emlékezünk országszerte. A Duna csatornán a közmédia nézői élőben követhetik az 7.58-tól az ünnepélyes zászlófelvonást, majd 15 órától a Duna és az M1 is élőben közvetíti Orbán Viktor ünnepi beszédét.

Jótékonysági estet rendeznek az Erkel Színházban

Híradó
-
  Tegnap 13:08 Zene  Színház

Liszt, Schubert és Mozart művei szólalnak meg vasárnap a budapesti Erkel Színházban a Zongoraáriák című esten.

Kiállítással ünnepel a 20 éves Harry Potter

Az első HP-kötet megjelenésének huszadik évfordulója alkalmából nyílik pénteken kiállítás Londonban, amelyen J. K. Rowling varázsvilágának számos relikviája mellett a varázslás történetével kapcsolatos dokumentumok és műtárgyak is szerepelnek. A Harry Potter: A History of Magic (Harry Potter: A mágia története) című kiállítást a British…

Igazi kuriózumok a CAFé Budapest záróhétvégéjén

Híradó
-
  17.10.19 15:53 Kultúra  Fesztiválok

Meghökkentő helyszínek, rendhagyó kísérletek várják a közönséget a vasárnap záruló 26. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál utolsó négy napján szerte a városban. Szoftverek és gépek zenéje, táncosok egy irodaház üvegfalán, koncert a repülőtéren, filmzenék és filmremekek, Anima Sound System-koncert, visszhangra komponált művek,…

Kamarakiállítás a Nemzeti Galériában – Madarász Viktor halálának centenáriumán

Híradó
-
  17.10.19 15:13 Kultúra  5 hír a témában

Egy kultuszkép története címmel kamarakiállítás nyílt a magyar festészet emblematikus alakja, Madarász Viktor munkáiból a Magyar Nemzeti Galériában.

Ez aztán a fordulat, Evita!

Híradó
-
  17.10.19 14:38 Kultúra  Humor

Groteszk, humorral átszőtt rockopera lett az Evitából. Pénteken premier Zalaegerszegen.

Ők esélyesek az Európai Filmdíjra

Híradó
-
  17.10.19 13:45 Film  Bulgária

Francia, bolgár, brit, spanyol és német alkotás rendezője esélyes idén a legjobb elsőfilmeseket elismerő Európai Filmdíjra - közölte az Európai Filmakadémia (EFA).

Ennio Morricone Budapesten koncertezett

Híradó
-
  17.10.19 11:08 Zene  Koncert

Ennio Morricone koncertet adott október 18-án a Papp László Budapest Sportarénában, ahol a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar és a magyar Kodály Kórus kísérte a világhírű filmzeneszerzőt.