Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 49 hír

Állati Halloween tökök

Legkedveltebb állatos tök a bagolymintás, de mutatunk őzikés, cicás, rókás, félelmetes pókos, sőt kutyaportrés tököket is.

Tengerimalac kisokos: test, látás, hallás, szaglás, szükséglet

Háziállat
-
  Tegnap 18:15 Állatvilág

Hány foga van a tengerimalacnak? Milyen a szaglása? Hány lábujja van? Mekkora, amikor megszületik? Ha érdekelnek a válaszok, olvass tovább!

Halloween a Fővárosi Állatkertben

Október 23-tól november 3-ig változatos Halloween-programokkal is várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert, amelyet az iskolai szünetben a 14 éven aluli gyermekek kedvezményesen látogathatnak.

Macska kezdőcsomag: az első bevásárlókörút

Háziállat
-
  19.10.21 19:40 Állatvilág

Végre elhatároztuk magunkat: magunkhoz veszünk egy cicát! No igen ám, csak még nincs semmi felszerelése az új jövevénynek. Indulhatunk tehát egy kisebb bevásárlásra, hogy kis barátunk semmiben se szenvedjen hiányt.

Rágcsálóirtó szerek okoztak sasmérgezést Magyarországon

Háziállat
-
  19.10.21 10:27 Állatvilág

A nem megfelelően alkalmazott rágcsálóirtó szerek miatt ismét ragadozómadarak pusztultak el Magyarországon, ezért a Magyar Madártani Egyesület (MME) felhívja a gazdák figyelmét arra, hogy az előírásokat betartva, csak zárt térben vagy zárt etetőállomásban használják a mérgező készítményeket.

A téli madáretetési szezon bevezetője az őszi odúkihelyezés

Háziállat
-
  19.10.21 08:47 Állatvilág

A téli madárvédelem korántsem merül ki a madarak táplálék- és vízutánpótlásának biztosításában. Ennél jelentősen többet tehetünk az odúköltő énekesmadarakért azzal, ha odúkat is telepítünk az etetők közelébe.

Ősszel és télen is védekezni kell az élősködők ellen

Háziállat
-
  19.10.18 15:34 Állatvilág

Azt hihetnénk, hogy az ősz beköszöntével, és a hőmérséklet csökkenésével kedvenceik már nincsenek kitéve a külső élősködők által jelentett veszélyeknek. Habár a természet már készül a téli hibernációra, ez nem jelenti azt, hogy minden rovar és állat csökkenti aktivitását. Valójában a kullancsok és a bolhák csak a hűvösebb, őszi, olykor esős…

Tévhitek a csivaváról

Háziállat
-
  19.10.18 11:43 Állatvilág

A csivava a legkisebb termetű kutyafajta, nyomban utána a yorkie kutya következik. Megnyerő, bájos, szeretetteljes természetének és természetes finnyásságának köszönhetően népszerű társa lehet az embernek; legfőképpen a városi környezetben örvend nagy népszerűségnek. 

A gyógyító állatok sokféleképpen segíthetnek

Háziállat
-
  19.10.17 06:33 Állatvilág

Az állatterápia, vagy az állatokkal segített terápia során állatok segítenek a speciális szükségletű emberek rehabilitálásában és gyógyulásában. A terápiás állatok segíthetnek szellemileg, érzelmileg vagy fizikailag sérült embernek is. 

Újabb horrortanya: kutyák, szurikáták, ormányos medve a "díjnyertes" tenyészet telepén

Vad- és háziállatok is sínylődtek azon a gödi telephelyen, ahonnan állatvédő szervezetek közel száz állatot menekítettek ki a koszból, bűzből, éhínségből. Sajnos ez nem az első olyan szaporítótelep, ahol méltatlan körülmények között tartanak állatokat. Az állatmentő szervezetek beszámolóiból kiderül, hogy a egyik polc tele volt díjakkal, melyeket a

Gyönyörű kis vadmacskát találtak Barcs környékén

Barcs külterületén találtak az állatra, akiről először azt hitték, hogy házi macska. A kölyköt a helyi állatmenhely vezetője találta, aki ideiglenes gazdihoz adta az állatot.

Mit tegyünk, ha a macska válogat és finnyás?

Háziállat
-
  19.10.15 15:20 Állatvilág

Az ember mellett élő macskák többsége általában finnyás és válogatós. Többségük nem hajlandó enni, ha az étel nem elég friss, ha túl meleg, túl hideg, ha valami zavaró körülmény van a közelben...

Ha a kiskutya füle lekonyul, hogyan állítsuk fel?

Háziállat
-
  19.10.14 13:07 Állatvilág

A fülporc fiatal kutyáknál még erősödhet. Ahhoz, hogy ismét felálljon a kiskutya füle ajánlatos megfelelő Ca/P kiegészítőket adagolni... 

Szemkápráztató az őszi daruvonulás - Több mint 150 ezren a Hortobágyon

Háziállat
-
  19.10.14 12:46 Állatvilág

Egyik legszebb őszi látványosság a daruk vonulása a lemenő nap fényében. Idén is már több mint 150 000 daru gyüleketik a sekély vizes éjszakázóhelyen.

Kutyás critical mass képekben

Háziállat
-
  19.10.14 11:04 Állatvilág

Rendben lezajlott a hétvégi közös kutyás felvonulás Budapesten. Fotók a nagy falkáról.