Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 19 hír

Még időben vagyunk! - A madarak költési ideje előtt érdemes elvégezni a kerti munkákat

A madarak költési időszaka előtt szükséges elvégezni a természetvédelmi szempontból érzékeny munkákat, amelyek áprilistól tilosak, mivel veszélyt jelentenek az állatokra és a biológiai sokféleségre.

Galápagosi expedíció - Felkutatják a kihalt teknősök rokonait

Ecolounge
-
  20.01.27 18:51 Állatvilág

A galápagosi óriásteknős két kihaltnak tekintett fajának rokonai után kutatnak a szakemberek egy tíznapos tudományos expedíció keretében a csendes-óceáni szigetcsoporton - jelentette be a Galápagosi Nemzeti Park (PNG).

"Forrástól torkolatig expedíció" - Teljes hosszában feltérképezik idén a Tisza szennyezettségét

A PET Kupa hét éves története alatt 70 tonna hulladéktól mentesült a Tisza és annak ártere. A Felső-Tisza- és a Tisza-tó környéke fellélegezni látszik, de sok terület vár még beavatkozásra. Nem tudjuk pontosan, mennyi műanyag halmozódott fel az elmúlt évtizedekben, és csak sejtéseink vannak arról, hogy hol találhatóak az érintett területek. A…

Már az ősemberek is nagy hatással voltak a természetre

Az emberi tevékenység évmilliók óta hatással van a természetre, egy új kutatás szerint ez a hatás jóval jelentősebb és hosszabb ideje tart, mint amit valaha elképzeltek a tudósok.

Hol telelnek a fülesbaglyok? - Indul az országos felmérés!

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) ismét országos erdei fülesbagolytelelőhely-felmérést hirdet a lakosság számára; a péntek és vasárnap közötti akció célja az erdei fülesbagoly védelme.

Divat szerint csiripelnek a madarak

Ecolounge
-
  20.01.20 12:51 ÁllatvilágMTA

A madárénekek is divatszerűen változhatnak - mondta Garamszegi László Zsolt, az MTA, Ökológiai és Botanikai Kutató Intézet igazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

A délkelet-ázsiai macskafélék egy részét is a kihalás fenyegeti - megóvásukra akciótervet dolgozott ki a WWF

Ecolounge
-
  20.01.19 12:50 Állatvilág

A világ 36 macskaféléjének egyötöde egyetlen délkelet-ázsiai vidéken található, azonban a WWF friss jelentése szerint ezeknek a fajoknak egy részét is egyre jobban fenyegeti a kihalás.

Ausztrál tűzvész - Több százezer hal pusztult el a Macleay folyóban

Több százezer őshonos hal pusztult el Új-Dél-Wales Szövetségi Állam északi részén az után, hogy a heves esőzések belemosták az Ausztráliában hónapok óta pusztító tűzvészek hamuját és üledékét a Macleay folyóba.

Tudósoknak sikerült a kihalás szélén álló északi szélesszájú orrszarvú újabb embrióját létrehozniuk!

A fajnak már csak két képviselője él, mindkettő nőstény. A laborban fogant, életképes embrió a harmadik, amelyet a nőstényekből kinyert petesejtekből és az elpusztult hímek lefagyasztott ivarsejtjeiből alkottak, hogy az alfajt megmentsék a kihalástól.

Indonézia még mindig tartogat meglepetéseket - 10 új madárfajt fedeztek fel a szigeteken

Az énekesmadarak tíz új faját és alfaját azonosították a kutatók három apró indonéz szigeten az elmúlt több mint száz év legnagyobb ilyen jellegű felfedezésének keretében.

A növények is meghódítják a Mount Everestet

A világ legmagasabb hegycsúcsa, a Mount Everest térségében és a Himalája hegységben is egyre jobban terjednek a növények az Exeteri Egyetem új tanulmánya szerint.

A szilveszteri tűzijáték-tilalom óta több vízimadár maradt a tatai Öreg-tavon található élőhelyén

Ecolounge
-
  20.01.08 17:24 ÁllatvilágTata

A december 31-én számolt 4600 vadlúdhoz képest újév hajnalán 5800 lúd volt látható a helyszínen.

Videóra vették, ahogy a vadon visszahódítja a fukusimai atomerőmű környékét

Csaknem egy évtizeddel a fukusimai atomerőmű-baleset után "virágzik" a vadvilág a sugárszennyezettség miatt lakatlanná vált területeken - állapították meg a Georgiai Egyetem kutatói.

Erdei fülesbagoly és keresztes vipera - Megvan az év madara és hüllője

Az erdei fülesbaglyot választotta egy tavalyi internetes szavazáson a lakosság az idei év madarának, az év hüllője pedig a keresztes vipera lett.

Az orkanagymamák segítik az unokáik életben maradását

Ecolounge
-
  20.01.06 11:27 Állatvilág

Akárcsak az embereknél, az orkáknál is működik a "nagymamaeffektus", vagyis az, hogy a nagymamák segítik a gyerekeik és az unokáik életét - állapítja meg egy friss brit tanulmány.