Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 17 hír

Hiperokos hüllők: a kéknyelvű szkinkek

Egy ausztrál kutatás kimutatta, hogy már szinte a kezdetektől fogva felnőtt módjára képesek tanulni a fiatal ausztrál kéknyelvű szkinkek (Tiliqua scincoides).

Fényszennyezés: kihalás szélén a bohóchalak

A tengeri élőlényekre a part menti mesterséges fény, így a városok LED-fényei, a kikötői világítás, valamint a tengerjáró hajók fényei is negatív hatással vannak.

Korábban nem tapasztalt természeti tüzek tombolnak az Északi-sarkvidék térségében!

Ecolounge
-
  19.07.14 13:03 Állatvilág

Az elmúlt másfél hónapban bozót- és erdőtüzek keletkeztek az Északi-sarkvidék térségében, amelyre a Meteorológiai Világszervezet (WMO) hívta fel a figyelmet.

Trump környezetvédelmi hivatala engedélyezte a méhgyilkos rovarirtó szert

Ecolounge
-
  19.07.13 15:03 Állatvilág

Az amerikai Agriscience vállalat által gyártott sulfoxaflor nevű, neonikotinoid alapú rovarirtót korábban már kivonták a forgalomból, miután bizonyítást nyert, hogy alkalmazása egész méhkolóniák pusztulását idézte elő.

Veszély! Szuperbaktériumokat hordoznak az ausztrál sirályok

Antibiotikumoknak ellenálló szuperbaktériumokat hordoznak a sirályok szerte Ausztráliában.

Madártani Egyesület: Ne etessük a vízimadarakat!

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) az embereket, hogy ne etessék a vízimadarakat, hiszen etetésük nemcsak felesleges, de veszélybe is sodorja az állatokat.

40 milliárd forintnyi pályázati lehetőséghez jutottak a nemzeti parkok

Az uniós fejlesztési forrást természetvédelemre, illetve a parkok látványosságaira fordíthatják. A nemzeti parkok összesen mintegy 100 ezer hektárnyi területen újítják meg a zöld területet, a természetet.

Igen magas áron keltek el a kereskedelmi célú bálnavadászatból származó húsok egy Japán árverésen

Ecolounge
-
  19.07.07 21:00 Állatvilág

Japán 30 év után június 30-án kilépett a Nemzetközi Bálnavadászati Bizottságból (IWC), hogy folytathassa a kereskedelmi célú vadászatot. Az első hajók hétfőn ki is rajzottak az ázsiai szigetország körüli vizekre.

Tömeges erdőtelepítéssel megmenthető Földünk?

A Zürichi Műszaki Egyetem (ETH Zürich) kutatóinak új tanulmánya szerint az eddig véltnél sokkal több, nem kevesebb mint 900 millió hektárnyi területet lehetne fásítani világszerte, aminek eredményeként 25 százalékkal csökkenne a légköri szén-dioxid mennyisége.

Fiókáját csikkel etető madár egy természetfotón

Fiókáját csikkel etető madarat fényképezett egy természetfotós egy floridai tengerparton. Környezetvédők arra figyelmeztetnek, hogy a madarak összetévesztik a táplálékot a szeméttel, aminek súlyos következményei lehetnek.

Hat veszélyeztetett északi simabálna pusztult el júniusban a kanadai partoknál

Hat veszélyeztetett északi simabálna pusztult el júniusban a kanadai Szent Lőrinc-öbölben, a cetek védelmében korlátozták környéken a nagyobb hajók sebességét és megtiltották a rák- és homárhalászatot.

Június 29-én a Dunát ünnepeljük

Ecolounge
-
  19.06.29 00:42 Állatvilág

Június 29-én tartjuk a Nemzetközi Duna Napot. Európa egyik legnagyobb folyórendszerére az emberi tevékenység miatt számos veszély leselkedik, az utóbbi időben azonban néhány jó gyakorlatnak köszönhetően pozitív változások várhatók a folyó ökoszisztémáiban.

Ritkaság! Mesterséges környezetben keltek ki szalakótafiókák a mályi madármentő állomáson

Ritka esemény történt a Miskolchoz közeli Mályi természetvédelmi egyesület madármentő állomásán csütörtökön, szalakótafiókák keltek ki tojásaikból.

Az afrikai elefántbikák ahogyan öregszenek, egyre növelik a párzásra fordított energiájukat

Ecolounge
-
  19.06.26 23:33 Állatvilág

Nőstények után kutatva sok faj hímje lelassul, ahogyan öregszik. Ez azonban nem áll fenn az elefántok esetében. Az Oxfordi Egyetem kutatóinak vezetésével készült tanulmány ugyanis felfedte, hogy az elefántbikák növelik a párzásra fordított energiájukat, ahogyan öregszenek.

Újabb bizonyíték az óceánok "elműanyagosodására": a part menti sziklákon műanyagkéreg képződik

Portugál kutatók új tanulmányukban mutatják be azt a műanyagrészecskék alkotta kéregképződést, melyet az óceánok szennyezettsége okoz. A leginkább használt rágógumira vagy kinyomott fogkrémre emlékeztető foltok nem csupán aggasztó jelei az óceánokban felhalmozódó hulladék problémájának, hanem fenyegetést jelentenek a sziklákon élő…