Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 15 hír

Halálos mérgű viperának álcázza magát a kongói óriásvarangy, hogy meg ne támadják

Először mutatták ki, hogy a kongói óriásvarangy Afrika legnagyobb és legveszélyesebb viperájának álcázza magát, hogy ne támadják meg.

Mérgezés! Veszélyben a sasok a rágcsálómérgek miatt

A nem megfelelően alkalmazott rágcsálóirtó szerek miatt ismét ragadozómadarak pusztultak el Magyarországon, ezért a Magyar Madártani Egyesület (MME) felhívja a gazdák figyelmét arra, hogy az előírásokat betartva, csak zárt térben vagy zárt etetőállomásban használják a mérgező készítményeket.

Világszerte egyre gyakoribb a mérgező édesvízi algavirágzás a tavakban

Az elmúlt három évtizedben világszerte súlyosbodott az édesvízi nagy tavakat érintő nyári algavirágzás - állapították meg a washingtoni Carnegie Tudományos Intézet és az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) munkatársai a témában készített eddigi leghosszabb távú, globális tanulmány keretében.

Amerikából jöttem: eddig ismeretlen inváziós fűfaj hódit hazánkban

Ecolounge
-
  19.10.15 15:39 ÁllatvilágUSA

Egy új, veszélyes észak-amerikai inváziós faj, a homoki prérifű egyre jelentősebb hazai elterjedését vizsgálják a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) és a Debreceni Egyetem (DE) Lendület Funkcionális és Restaurációs Ökológiai Kutatócsoport és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai.

Hová vándorolnak a fülemülesitkék?

Az énekesmadarak Albánia és Olaszország közötti átkelését vizsgálják magyar kutatók egy albán és olasz részvétellel zajló madár- és természetvédelmi expedíció keretében.

19 milliárdból újul meg a Balaton vízlevezető rendszere

Korszerűbbé válik a Balaton levezető rendszere, a mintegy 19 milliárd forintból 2022 végére megvalósuló beruházás javítja a fenntartható vízkészlet-gazdálkodás és a tó vízszintszabályozásának feltételeit.

"Suttognak" a bálnák, ha ragadozó van a közelben

Ragadozók közelében úgy védelmezik kicsinyeiket az északi simabálnák nőstényei, hogy "suttogva beszélnek" hozzájuk.

Káros turistalátványosság: csökkenteni kell a madridi barátpapagájok számát

Az őshonos madárfajok védelmében a madridi önkormányzat leszámolna a közparkokban élő népes papagájkolóniákkal.

Országos program indul a füves élőhelyek védelméért!

Ecolounge
-
  19.10.07 21:24 Állatvilág

Az Európai Unión belül Magyarországon a legnagyobb a gyepek változatossága, amely a homokpusztai és szikes gyepektől, az erdős sztyeppen és az ártéri kaszálókon át a dombvidéki legelőkig és a hegyi kaszálórétekig terjed. E gyeptípusok egy része hazánktól nyugatra már nem is található meg. Éppen ezért fordítanak a jövőben kiemelt…

Elkezdődött a rókák éves veszettség elleni vakcinázása

Ismét oltják a rókákat veszettség ellen, a vakcinákat október 5-től repülőgépről szórják az érintett területekre. No de miért van szükség rá, és pontosan hogyan történik? Röviden a veszettségről.

A vadkereskedelem felelős a legtöbb faj eltűnéséért

A szárazföldi gerinces fajok 18 százalékát adják-veszik legálisan vagy illegálisan világszerte - állapították meg amerikai és brit kutatók, akik szerint ez az arány nagyjából 50 százalékkal magasabb, mint azt eddig gondolták.

344 éves teknős?

Elpusztult egy 344 évesnek mondott teknős Nigériában.

Lezárás helyett ezerdolláros "tagsági díjat" szednek a turistáktól a Komodo-szigeten

Az indonéz hatóságok a korábbi tervvel ellentétben nem zárják le az idegenforgalom elől januártól a veszélyeztetett komodói sárkányok lakóhelyéül szolgáló Komodo-szigetet, hanem ezerdolláros (307 ezer forintos) "tagsági díjat" szednek majd a turistáktól.

40 milliárd forint jut erdősítésre

Több mint 106 milliárd forint támogatás jut az erdőgazdálkodás fejlesztésére, ebből közel 40 milliárd forintot fordítanak erdősítésre a Vidékfejlesztési programban.

Itt az ősz - veszélyben a sünök!

Ecolounge
-
  19.09.28 00:30 Állatvilág

Az őszi kerti munkálatok veszélyesek lehetnek a téli alvóhelyüket kereső sünökre nézve.