Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 73 hír

Egyre több várost zárnak le a vírusmutációk terjedése miatt Olaszországban

Olaszország egyre több térségét és városát zárják le ismét az új koronavírus-variánsok erőteljes terjedése miatt, ami újból nagy nyomásként nehezedik a kórházakra. Eközben a halottak száma túllépte a 97 ezret az egészségügyi minisztérium péntek esti adatai szerint.

Továbbra is jelentősen javul a járványhelyzet Nagy-Britanniában

A nagy-britanniai koronavírus-járvány terjedésének további jelentős lassulását mutatják a pénteken közzétett új mérőszámok.

Egy év alatt a lakosság négy százalékánál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Romániában

A húszmilliós Romániában a betegség megjelenése óta eltelt egy évben a lakosság négy százalékánál, csaknem 800 ezer embernél mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést, közülük több mint húszezer ember meghalt - derült ki a stratégiai kommunikációs törzs pénteken közzétett adataiból.

Valóságos csoda: tengeri szemétbe kapaszkodva élte túl a 14 órás hánykolódást a Csendes-óceánba zuhant mérnök

BorsOnline
-
 Tegnap 12:45Külföld

Az óceánban 14 órán keresztül hénykolódó litván férfi életét egy szemétdarab mentette meg.

Döbbenet: embereket adna vakcináért cserébe a Fülöp-szigetek

Nagy a vakcinahiány a Fülöp-szigeteken, ezért oltóanyagért cserébe egészségügyi dolgozókat ajánlana fel az ország.

Az antitest-vizsgálatok már jelzik: az oltás hatékony!

Az átlagon belül a 30 évesnél fiatalabbak 100 százalékának, a 60 évesnél fiatalabb beoltottak 95,5 százalékának, a 80 év felettiek 88 százalékának szűrővizsgálata jelezte az antitestek termelődését az oltás két dózisának beadása után.

Csehországban minden eddiginél szigorúbb korlátozásokat vezethetnek be

Csehországban szerdán 13 657 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki a szűrések, ami 2700-zal több az egy hete regisztráltnál. A kórházakban mintegy 7000 covidos beteg fekszik, közülük 1400 állapota súlyos.

Egy nagymintás tanulmány szerint a Pfizer vakcinája 94 százalékos hatékonyságú

Izraelben csaknem 600 ezer embernek adták már be a Pfizer oltóanyagát.

Az ígértnél is magasabb hatékonyságot mutat a kínai Sinopharm koronavírus-elleni vakcina

Egyre nagyobb a bizalom a keleti koronavírus elleni vakcinával szemben, hiszen sorra érkeznek a biztatóbbnál biztatóbb eredmények. A kínai Sinopharm oltóanyag a hivatalos statisztikai adatok alapján igen biztonságos, ráadásul a vártnál is hatékonyabbnak bizonyult.

Rekordszintre emelkedett a súlyos koronavírusos esetek száma Csehországban

Rekordmagasra nőtt a kórházban kezelt súlyos koronavírus-betegek száma Csehországban - közölte a cseh egészségügyi minisztérium.

Megszavazták a halálbüntetés eltörlését Virginia államban

Az amerikai Virginia állam parlamentje megszavazta hétfőn a halálbüntetés eltörlését, ami egy hatalmas fordulat annak az államnak a történetében, amelyben a legtöbb elítéltet végezték ki az amerikai államok közül.

Micsoda meglepetés: Tanzánia mégsem győzte le imádkozással a koronavírust

Miután több magas rangú politikus is életét vesztette a koronavírus-járványban, Tanzánia elnöke már nem is tartja rossz ötletnek a maszkhasználatot.

Már több mint 200 millió adag oltást adtak be világszerte

Több mint 200 millió adag koronavírus elleni oltást adtak be szerte a világon, ennek 45 százalékát a G7 csoportban tömörülő legfejlettebb ipari országokban - írta szombati összesítésében az Afp francia hírügynökség.

Lassan elfelejthetjük a brit variánst – már a norvég koronavírus-mutációra figyel a világ

A norvég variánsról egyelőre még nem tudni, pontosan mennyire fertőző. – épp ezért igen nagy figyelem irányul az új koronavírus-variánsra.

Polgár Krisztáék életveszélybe kerültek a texasi otthonukban

Az államra lecsapó elképesztő hóvihar és extrém hideg elől nem volt menekülés, milliók maradtak áram és fűtés nélkül. Kriszta a férjével felváltva aludt, hogy melegen tudják tartani a kisgyerekeiket.