Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 223 hír

Így készüljön a húsvétra járvány idején: ezekkel a hasznos tanácsokkal segít a Nébih

Blikk
-
  Ma 03:00 Belföld

Árnyékot vet a kereszténység legnagyobb ünnepére a koronavírus-járvány. A húsvéti készülődés idén jelentősen más lesz, mint az elmúlt években, hiszen most, hiába a gyönyörű idő és az ünnep, a szabadban sétálás véresen komoly járványveszélyt jelent.

Megszólalt a tüdőgyógyász: ennyi koronavírus-fertőzöttnél alakul ki tüdőgyulladás

A koronavírus-fertőzött betegek öt százalékánál alakul ki különböző súlyosságú tüdőgyulladás – közölte Madurka Ildikó aneszteziológus, intenzív terápiás orvos, tüdőgyógyász az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Durva csapást mérhet a koronavírus Európára: ezzel a tervvel menthető meg a csődtől

Blikk
-
  Tegnap 21:58 Belföld

Kritikus ponthoz érkeztünk a COVID-19 elleni védekezésben, mindannyiunk közös erőfeszítésére van szükség, hogy a világot megőrizhessük egy biztonságos helynek – jelentette ki Tedros Ghebreyesus, a WHO igazgatója.

Döntött a parlament: így változnak a magyar személyi igazolványok

Blikk
-
  Tegnap 21:31 Belföld

– Az országgyűlés kormánypárti javaslatra lehetővé tette, hogy a jövőben – a születés helye mellett – az a település is feltüntethető legyen a személyi igazolványokon, ahonnan az állampolgárok származnak.

Koronavírus: elözönlötték Tihanyt a felelőtlen turisták, besokallt a polgármester, ezt a döntést hozta

Blikk
-
  Tegnap 21:03 Belföld

A berobbant tavasznak köszönhetően rengetegen indultak a hétvégén a szabadba, fittyet hányva a járvány miatti kijárási korlátozásokra. Így történt ez Tihanyban is, ahol ellepték a turisták a Balaton legszebb fekvésű településének belvárosát, már-már áldatlan helyzeteket idézve elő. Tósoki Imre, Tihany polgármestere az alábbi hivatalos közleményt ad

Karácsony az ingyenes parkolásról: olyanok ültek autóba, akik eddig otthon maradtak

A koronavírus-járvány miatt a kormány által hétfőtől bevezetett teljes körű ingyenes parkolást a kerületi polgármesterek nem támogatták, és a díjmentesség hatására a közösségi közlekedés kihasználtsága nem csökkent, viszont az elmúlt hetekhez képest érdemben nőtt a közúti forgalom Budapesten – írta Karácsony Gergely…

Válságcsökkentő intézkedések: így segíti az önkormányzat az I. kerületben élőket a koronavírus idején

Blikk
-
  Tegnap 19:49 Belföld

V. Naszályi Márta, Budapest első kerületének polgármestere kerületi intézkedéscsomagot adott ki az ott élők számára, amely a koronavírus miatti munka- és bevételhiány miatt jött létre.

Áder János kinevezte Varga Judit anyósát: ezt a tisztséget tölti be

– Áder János (60) köztársasági elnök hétfőn kinevezte Erőss Mónikát az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökhelyettesi tisztségére.

Újragondolja pénzügyi terveit a Bkk a brutális bevételkiesés miatt

– A koronavírus-járvány miatt újragondolja idei üzleti tervét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Nektek szól a taps! – Egész Európa az egészségügyiseket ünnepli, köszöntsük mi is őket holnap este 20 órakor

Blikk
-
  Tegnap 18:57 Belföld

Minden évben van ugyan egészségügyi dolgozók világnapja, de a szakmán kívül alighanem kevesen kísérték figyelemmel.

Megállapodott a kormány és a főváros a színházak működéséről

– A kormány és a fővárosi önkormányzat hétfőn megállapodást kötött a budapesti színházak működésének biztosítása érdekében. A megállapodás 2024. december 31-ig szól – olvasható Gulyás Gergely (38) Miniszterelnökséget vezető miniszter és Karácsony Gergely (44) főpolgármester közös közleményében.

Volt Eu-vezető: az unió a túlélésre játszik, de ez nem lesz elegendő

Az új koronavírus-fertőzés teremtette vészhelyzet sem lesz elegendő az Európai Unió felébresztésére, minőségi előrelépés helyett pedig Brüsszel továbbra is a „túlélésre játszik majd” Romano Prodi korábbi olasz kormányfő, az Európai Bizottság volt elnöke szerint.

Elképesztő magyar találmány: napelemekből álló burkolatot épített egy hazai cég

Blikk
-
  Tegnap 18:46 Belföld

Napelemekből álló burkolatot épített egy hazai cég egy kecskeméti családi ház kocsifeljárójára, a 10 négyzetméteres járdarész egy átlagos otthon éves energiaszükségletének felét biztosítja.

Palkovics: több mint 1200 milliárd forint jut a munkahelyek védelmére és újak teremtésére

– A kormány és a munkáltatói, munkavállalói érdekképviseletek közös célja, hogy legalább annyi munkahelyet teremtsünk, mint amennyit a járvány miatt elveszítünk – hangsúlyozta Palkovics László (55) innovációs és technológiai miniszter a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) videókonferencia keretében…

Megkezdték a városok közterületeinek fertőtlenítését az országban

A nagyvárosokban, de kisebb településeken is megkezdték – a koronavírussal kapcsolatos veszélyhelyzetre tekintettel – forgalmasabb közterületek fertőtlenítését. Többnyire permetezőgépekkel szórják ki a tisztító-, fertőtlenítő koncentrátumot buszmegállók, közintézmények, üzletek közelében.