Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 9 hír

Európai Gyógyszerügynökség: "összefüggés van az AstraZeneca és a vérrögképződés között"

Összefüggés van az AstraZeneca brit-svéd gyógyszercég és az Oxfordi Egyetem által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina és a vérrögképződéses esetek között - jelentette ki Marco Cavaleri, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vezető tisztségviselője egy kedden megjelent olasz lapinterjúban.

Ne aggódjon, ha ezeket a mellékhatásokat tapasztalja az oltás után: jót jelentenek

ATV
-
 21.04.06 07:01Tudomány

Rengetegen aggódnak a vakcinációt követő mellékhatások miatt, azonban ezek nem minden esetben jelentenek rosszat, sőt.

Alkoholfogyasztás, gyógyszerek? Ezekre figyeljen az oltást követően

Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfői tájékoztatása szerint már szerdán elérhetjük a 2,5 millió beoltottat. Az amerikai járványügyi hatóság szakértői összeszedték, mire érdemes odafigyelni a vakcinációt követően.

Az Északi-sark olvadó jege lehet az európai szélsőséges havazások oka

ATV
-
 21.04.01 21:52Tudomány

Az Északi-sarkvidék jegének olvadása közvetlenül hozzájárul ahhoz, hogy több a szélsőséges havazás Európában. Egy csütörtökön megjelent tanulmány szerint a 2018-as hideghullám nyomán hullott hó mintegy 90 százaléka erre vezethető vissza.

Pfizer: már kísérleti szakaszban a gyermekek számára is beadható vakcina

A fiatalabb korosztály számára kevésbé jelent veszélyt az új típusú koronavírus a statisztikák szerint, azonban akár halálos kimenetelű is lehet a fertőzés bizonyos esetekben.

Orbán Viktor levélben gratulált Lovász Lászlónak az Abel-díj elnyeréséért

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Lovász László Széchenyi-díjas matematikusnak, a Magyar Corvin-lánc tulajdonosának, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnökének az idei Abel-díj elnyeréséhez - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtök délután.

Európai Gyógyszerügynökség: Biztonságos az AstraZeneca oltóanyaga

Biztonságosnak minősítette az Európai Gyógyszerügynökség az AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari vállalat és az Oxfordi Egyetem közösen kifejlesztett koronavírus-elleni vakcináját, de további vizsgálatokat tart szükségesnek - közölte az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő ügynökség csütörtökön.

Lenyűgöző videót mutatott be a NASA a marsjáró landolásáról

ATV
-
 21.02.23 06:40TudományVilágűrMars

Az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) bemutatta kedden az első jó minőségű videót, amelyet a Perseverance marsjáró készített napokkal korábbi leszállásakor.

Történelmi pillanat: a legmodernebb űreszköz landolhat a Marson

ATV
-
 21.02.18 18:48TudományVilágűrMars

Magyar idő szerint este 9 óra 55 perckor létrejöhet az eddigi legkomplexebb landolás a Marson a NASA eddigi legmodernebb marsjárója segítségével. A mintegy 2,5 milliárd dollárból fejlesztett Perseverance, azaz Kitartás az ősi marsi élet jeleit kutatja, valamint ismereteket gyűjt a bolygó talajának összetételéről is.