Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Történelemhamisítással vádolja Orbán Viktort az orosz külügyminisztérium

ATV
-
  Ma 14:34 Külföld

"Durván kiforgatta a történelmi igazságot" Orbán Viktor miniszterelnök, amikor a "szovjet megszállás emlékművének" nevezte a budapesti Szabadság téren felállított obeliszket, Moszkva fellép a "történelemhamisítás" ellen - közölte az orosz külügyi szóvivő.

Tízezrek tüntettek a francia elnök ellen Bangladesben

Több tízezren tüntettek Bangladesben pénteken azt követően, hogy az előző napi nizzai merényletre válaszul Emmanuel Macron francia elnök fogadalmat tett: megvédi országa értékeit és a vallás szabadságát.

A német GDP 8,2 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben

Németország hazai összterméke (GDP) minden korábbinál nagyobb mértékben, 8,2 százalékkal nőtt az idei harmadik negyedévben az előző három hónaphoz képest - közölte pénteken a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis).

Válságos állapotban van a nizzai merénylő

Lampedusán keresztül érkezett Európába, majd az olasz Vöröskereszt papírjaival jutott el Franciaországba október elején a nizzai merénylő, akit jelenleg kórházban ápolnak, az állapota válságos - közölte csütörtök esti sajtótájékoztatóján francia terrorelhárítási ügyész.

Legalizálhatják az eutanáziát Új-Zélandon

Az eutanázia legalizálására szavaztak Új-Zélandon, de továbbra is tilos maradhat a marihuána rekreációs célú használata - derül ki az ország választási bizottságának pénteki, a referendum részeredményeire hivatkozó bejelentéséből.

Csaknem ötvenezer új fertőzöttet jelentettek Franciaországban

ATV
-
  Tegnap 21:53 Külföld

Az elmúlt 24 órában 47 637 új megerősített koronavírus-fertőzöttet jelentettek Franciaországban a szerdai 36 437 és a vasárnapi, rekordnak számító 52 010 fertőzött után - közölték az egészségügyi hatóságok csütörtökön.

A szomszédban minden harmadik koronavírus-teszt pozitív lett

ATV
-
  Tegnap 21:39 Külföld

A horvát fővárosban, Zágrábban minden harmadik új koronavírusteszt pozitív lett, miközben az országban ismét megdőlt a korábbi csúcs az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek számában - derült ki a válságstáb csütörtöki jelentéséből.

Luxemburgban éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el péntektől

A luxemburgi parlament péntektől érvényes éjszakai, 23 óra és reggel 6 óra közötti kijárási tilalomról, valamint számos további korlátozás bevezetéséről, egyebek mellett a magánjellegű összejövetelek létszámának csökkentéséről döntött a koronavírus-járvány megfékezésére - jelentette a helyi média csütörtökön.

Svédországban új csúcsot döntött a járvány

Svédországban a csütörtöki legfrissebb adatok szerint újabb csúcsot ért el a koronavírus-járvány terjedése, és emiatt több körzetben azt tanácsolják a lakosoknak, hogy ne használják a tömegközlekedést és a közösségi helyszíneket.

Putyin terrorellenes együttműködést ajánlott fel Macronnak

Moszkva együttműködését ajánlotta fel Párizsnak a terrorizmus elleni küzdelemben Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki táviratban fejezte ki együttérzését francia hivatali partnerének, Emmanuel Macronnak a Franciaországban történt merényletek miatt.

A koronavírus új mutációja terjedhet villámgyorsan Nyugat-Európában

Egy friss kutatás arra mutatott rá, hogy a koronavírus új, eredetileg spanyol mezőgazdasági munkásoktól eredő mutációja terjedt el: a briteknél például tízből nyolc betegnél már ez a variáns okozza a tüneteket.

Kinevezték az új cseh egészségügyi miniszter

A cseh társadalom koronavírus-járvánnyal kapcsolatos helyzetértékelését és a társadalomban uralkodó hangulat mihamarabbi megváltoztatását tartja legfőbb feladatának Jan Blatny új cseh egészségügyi miniszter, akit csütörtökön nevezett ki hivatalába Milos Zeman államfő.

Romániában soha nem volt akkor nyomás a kórházakon, mint most

Romániában a koronavírus-járvány újabb rekordjai dőltek meg csütörtökön, de a hatóságok egyelőre csak helyi korlátozásokkal számolnak.

Gyűlöletesnek nevezte a nizzai merényletet a francia katolikus egyház

ATV
-
  Tegnap 15:03 Külföld

Elítélte a késelést a francia katolikus egyház és több külföldi vezető.

A legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget Franciaországban

Franciaországban a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget a csütörtöki nizzai támadást követően - jelentette be a francia miniszterelnök. Jean Castex hozzátette: a kormány határozott és könyörtelen választ ad a "gyáva és barbár" tettre.