Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Bíróság: a német hadseregnek jogában áll elbocsátani a szélsőjobboldaliakat

A német hadseregnek, a Bundeswehrnek jogában áll megválni azoktól a munkatársaktól, akik szélsőjobboldali nézeteket vallanak - döntött szerdán a berlini munkaügyi bíróság.

Megöltek három török diplomatát, a támadó bement az étterembe és szitává lőtte őket

ATV
-
  Tegnap 21:38 Külföld

Ismeretlen fegyveres agyonlőtt legalább egy embert, egy török diplomatát szerdán Erbílben, az észak-iraki Kurdisztán székhelyén - derült ki hírügynökségi jelentésekből szerdán.

Theresa May: Világszerte durvul a politikai közbeszéd

ATV
-
  Tegnap 20:55 Külföld

Theresa May távozó brit miniszterelnök szerint világszerte terjed a más véleményen lévőket lealacsonyító, a saját véleményt "abszolutizáló" politikai magatartás, és emiatt folyamatosan durvul a politikai közbeszéd hangneme.

Tragédia: Lefejeztek több embert a Sínai-félszigeten

ATV
-
  Tegnap 19:53 Külföld

Ismeretlen fegyveresek lefejeztek szerdán négy embert az Egyiptomhoz tartozó Sínai-félszigeten - derült ki hírügynökségi jelentésekből.

A jószándék köntösébe bújtatott ENSZ-bürokratákról beszélt Szijjártó Péter

Elfogadhatatlannak nevezte szerdán Szijjártó Péter az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsának ülésén elhangzott felszólalásában azt a javaslatot, amely szerint az illegális migránsoknak ugyanolyan egészségügyi ellátást kell biztosítania egy tagállamnak, mint saját állampolgárainak.

Ötven évvel ezelőtt indult el az Apollo-11

ATV
-
  Tegnap 18:27 Külföld

Ötven éve járt először ember a Holdon, ebből az alkalomból több megemlékezést is tartanak a héten az Egyesült Államokban. Elsőként Neil Armstrong lépett a Hold felszínére, ő hét éve meghalt. Buzz Aldrin volt a második, ő még él, és azt mondta, nagy baj, hogy a tudomány megrekedt, már ami a holdraszállásokat illeti.

Női miniszter helyett női miniszter: átvette kinevezését Ursula von der Leyen utódja

Ursula von der Leyen hivatalos lemondását követően szerda délelőtt átvette védelmi miniszteri kinevezését a berlini államfői palotában Annegret Kramp-Karrenbauer.

Korábban vietnámi kommunistáknak, ma amerikai sportolóknak készít ruhákat egy gyár

ATV
-
  Tegnap 17:38 Külföld

Híres amerikai sportolóknak is készít ruhákat Hanoiban egy gyár, ami a vietnámi háborúban még az amerikaiak ellen küzdő kommunistákat szolgálta ki. Nagy nemzetközi cégek beszállítójaként a gyár az amerikai, kanadai és dél-afrikai olimpiai csapat ruháit készítette az elmúlt években. A 2020-as tokiói olimpiára is ők készítik el ezeknek a…

Élete végéig, és még 30 évig börtönben marad a Köpcös

ATV
-
  Tegnap 17:06 Külföld

Életfogytig és további 30 évig tartó börtönbüntetésre ítélték a Köpcös (El Chapo) néven ismert mexikói Joaquín Guzmán volt drogbárót szerdán New Yorkban.

Vétlen családra törték rá az ajtót a kommandósok

ATV
-
  Tegnap 16:50 Külföld

Az eset Szlovákiában történt, ahol a kommandósok véletlen rossz házba törtek be hajnal 5-kor. A szervezet igazgatója kész levonni a következtetéseket.

Az oroszok több mint kétharmadának nincs semmi baja Ukrajnával

Az oroszok 68 százaléka kedvezően viszonyul Ukrajnához - derült ki a VCIOM orosz állami közvélemény-kutató intézet szerdán nyilvánosságra hozott felméréséből.

Hiába a botrányok, Trump népszerűsége nő

ATV
-
  Tegnap 16:20 Külföld

Igaz, csak a republikánusok körében. Összességében azonban nem változott, tehát nem is csökkent az amerikai elnök népszerűsége a sokak által rasszistának titulált elszólása előtti héthez képest.

Megalakult a magyar ellenzéki kerekasztal az Európai Parlamentben

ATV
-
  Tegnap 16:12 Külföld

Erről Ujhelyi István számolt be Facebook-oldalán.

Az új bizottsági elnökkel javulnak Magyarország pozíciói? - Szavazzon

Ön szerint javulnak-e Magyarország uniós pozíciói Ursula von der Leyen bizottsági elnökké választásával?

Így simogat cicákat az olasz miniszterelnök-helyettes

Matteo Salvini fontosnak tartja az állatkínzás elleni küzdelmet, ezért ellátogatott Róma legnagyobb macskafarmjára.