Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 79 hír

IMF-igazgató: olyan gazdasági recesszió jön, amire a nagy gazdasági világválság óta nem volt példa

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetője szerint a koronavírus-járvány olyan gazdasági recessziót okoz majd, amire az 1930-as évek elején lefutott nagy gazdasági világválság óta nem volt példa.

Nézze, mi történt este a forinttal

Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon csütörtökön.

Policy Agenda: visszaesés, hiány és vállalati létbizonytalanság várható

ATV
-
  Tegnap 11:14 Gazdaság

A Policy Agenda legfrissebb elemzésében a magyar gazdaság válság utáni állapotával foglalkozik, a helyzet képlékenységére tekintettel több forgatókönyvet is készítettek. Az elemzőcég szerint ez a válság teljesen más lesz, mint a legutóbbi volt.

Hatalmas visszaesést várnak az idén német gazdaságkutatók

A koronavírus-járvány következményei miatt az idén a gazdasági teljesítmény jelentős csökkenésére, majd jövőre annak pozitív korrekciójára lehet számítani - tájékoztatta szerdán a DIW Belrin gazdaságkutató intézet az MTI-t a vezető német gazdaságkutató intézetek közös prognózisának szerdán publikált eredményéről.

Ifj. Lomnici Zoltán szerint külső támadás okozta a forint gyengülését

A feltárt jelek azt mutatják, hogy külső támadás okozta a forint gyengülését - jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Nézze, mi történt a forinttal reggel

ATV
-
  20.04.07 09:46 Gazdaság

Gyengült a forint szerda reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben. A forint mintegy 0,5 százalékot adott le a közel 2 százalékos előző napi nyereségéből.

A német iparszövetség szerint különösen komoly recesszióra lehet számítani Európában

A német iparszövetség (BDI) hétfőn közölt előrejelzése szerint 0,5-3 százalékkal csökkenhet idén a világ hazai összterméke (GDP).

Tanulmány: az EU történetének legnagyobb gazdasági válságára lehet számítani

A vírusjárvány megfékezésére hozott intézkedések maximális betartása mellett az ipari termelés mihamarabbi újraindítását javasolja a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének a tanulmánya, figyelmeztetve, hogy máskülönben országonként több száz milliárd eurós termeléskiesés mellett az EU történetének legnagyobb gazdasági…

Nem fogja kitalálni, melyik terméket veszik a legkevésbé az emberek a koronavírus miatt

ATV
-
  20.04.01 09:15 Gazdaság

Az biztos, hogy a koronavírus gyökerestől felforgatta a vásárlási szokásiankat. Egyszerűen nem költünk korábban megszokott dolgokra, például nem utazunk, nem járunk szórakozni, nem megyünk moziba.

Újabb történelmi mélyponton a forint

ATV
-
  20.04.01 08:48 Gazdaság27 hír a témában

Az előző esti árfolyamához képest vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerdára virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben. A forint történelmi árfolyammélypontja közelében állt az euróval szemben, aztán tovább edett.

Este újabb történelmi mélypontra süllyedt a forint

ATV
-
  20.04.01 08:03 GazdaságÁrfolyam

A napok óta tartó pesszimista forintpiaci hangulat kora délután új történelmi mélypontra nyomta az euróval szembeni árfolyamot. A kora esti órákban érkező újabb lökés már el 361 fölé lökte az árfolyamot.

Ismét történelmi mélypont közelében a forint

ATV
-
  20.03.31 12:46 GazdaságÁrfolyam

Kedd reggel ismét 359 forint fölött volt az euró árfolyama, vagyis a forint újra közeltáncolt egy történelmi mélyponthoz.

KSH: 375 ezer forint az átlagkereset

ATV
-
  20.03.31 10:24 GazdaságKSH

Januárban a nemzetgazdasági szintű bruttó átlagkereset 375 ezer 200 forint volt, 9,2 százalékkal több az egy évvel korábbinál, a közfoglalkoztatottak nélkül számolva 385 ezer 300 forint volt, 8,8 százalékkal nőtt - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A keresetek emelkedésének üteme tavaly április óta először volt egyszámjegyű.

Nézze, mi történt a forinttal este!

ATV
-
  20.03.31 09:46 Gazdaság6 hír a témában

A forint az euróval és a frankkal szemben erősödött, viszont a dollárhoz viszonyítva gyengült a bankközi piacon csütörtök késő délután a reggeli szintekhez képest.

Előrejelzés: 14 százalékkal csökken idén az autóeladás

ATV
-
  20.03.30 18:28 GazdaságKoronavírus

A Moody's jelentősen rontotta a globális autóeladásra vonatkozó idei előrejelzését elsősorban a koronavírus terjedése miatt megcsappant kereslet hatására.