Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 28 hír

A nyúlágazatot is elérte a járvány hatása: komoly értékesítési problémákkal küzdenek

A hazai előállítású nyúlhús-termékek 96 százalékát az európai piacokon értékesítik, de az egyes országokban elrendelt korlátozások miatt drasztikusan visszaesett a kereslet.

Újra pusztít a madárinfluenza – már Csongrád megyét is elérte a fertőzés

Két Csongrád megyei pecsenyekacsa-tartó gazdaság állományában is kimutatta a madárinfluenza vírusát a Nébih laboratóriuma. Már mintegy 40 gazdaságban van jelen a betegség.

Poszméhek segítik a beporzást a beltéri farmokon

Agroinform
-
  Tegnap 09:05 Állatvilág

Kölcsönösen előnyös üzlet alakult ki Oroszországban a méhtenyésztők és a kertészetek között.

A csokoládéval etetett holland tehenek tovább élnek

Agroinform
-
  20.03.31 08:47 Állatvilág

Legalábbis ezt állítja egy családi gazdaság, ahol a tehenek csokoládéport kapnak a takarmányukba az egészségük megőrzése és a tejtermelés fokozása érdekében.

Hihetetlen világrekord: egy tehén egy nap alatt 127 kilogramm tejet adott

Agroinform
-
  20.03.30 14:31 Állatvilág

Nem kis mennyiséggel szárnyalta túl a korábbi csúcstartót.

Nyolc ország közösen kérte a lipicailó-tenyésztés felvételét a világörökségi listára

Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Olaszország, Szlovákia és Románia közösen kérte a lipicai lovak tenyésztésének felvételét az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára.

Módosult a PRRS-mentesítésről szóló rendelet

A jelenlegi módosítás számos helyen pontosítja a korábbi rendeletet, és összhangba hozza a tavaly kiadott Nemzeti PRRS Mentesítési Tervvel (NMT 4.0), valamint a szabályozás egyes részletkérdéseit is annak keretei között rendezi.

Létfontosságú árucikké minősítenék a takarmányokat

Agroinform
-
  20.03.27 12:34 Állatvilág

Ez a kategória eddig csak élelmiszerekre vonatkozott.

Tilos állatot hirdetni a Facebookon!

Agroinform
-
  20.03.27 12:05 Állatvilág

A Facebook legújabb üzleti szabályzata szerint a hirdetések nem segíthetik állatok adásvételét – még az erre specializálódott szakmai csoportokban sem!

Csőstül jön a baj: újra megjelent Magyarországon a madárinfluenza

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta március 25-én egy Bács-Kiskun megyei kacsatartó gazdaságban a Nébih laboratóriuma. Az állategészségügyi szakemberek az érintett 32.500 pecsenyekacsa leölését már gyanú alapján megkezdték.

Ebzárlat és legeltetési tilalom: indul a tavaszi rókavakcinázás

Agroinform
-
  20.03.23 09:34 Állatvilág

A rókák veszettség elleni vakcinázása idén tavasszal sem marad el, ezért az előző évek gyakorlata szerint ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe az érintett térségekben. A repülőgépes vakcinázás 2020. április 4-19. között zajlik majd hazánk déli és keleti megyéiben.

Sertésből kevesebbet, baromfiból többet vágtak a magyar vágóhidak 2019-ben

Mintegy 2 százalékkal kevesebb sertést és közel 2 százalékkal több baromfit vágtak a magyar vágóhidakon tavaly az előző évhez képest, míg a szarvasmarhavágás gyakorlatilag azonos szinten maradt.

Új eljárással vizsgálná a méhelhullásokat a hatóság

Agroinform
-
  20.03.20 12:12 Állatvilág

Az elmúlt évek tömeges méhpusztulásai után időszerű volt a méhmérgezések kivizsgálására alkotott, 2012-es eljárásrend átdolgozása.

Tanácsok állattartóknak koronavírus-járvány idején

A koronavírus-járvány miatt kialakult – a mindennapi életvitelt jelentősen megváltoztató – járványhelyzetben a felelős állattartóknak a kivételes helyzetekre is érdemes előre felkészülniük, hogy kedvenceiket biztonságban tudhassák.