Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 10 hír

Tovább drágulhat a sertéshús

Tovább nőhet a sertéshús és a belőle készülő készítmények ára az elkövetkező hónapokban, mivel a sertések felvásárlási ára szárnyal az afrikai sertéspestis miatt – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-vel.

A Bizottság is támogatja a hosszú távú élőállat szállításokra vonatkozó magyar intézkedéseket

Az Agrárminisztérium 2019. június 21-től ismét megtiltotta a hosszú távú, Magyarországról Törökországba tartó kérődzőállat-szállítmányok indítását a megfelelő klímaberendezéssel nem rendelkező járművek esetén.

Nehéz helyzetbe került a magyar sertéságazat a sertéspestis kínai terjedése miatt

Az afrikai sertéspestis távol-keleti elterjedése miatt jelentősen átrendeződött a világ sertéspiaca. Az elmúlt hónapokban az élősertés árak jelentős mértékben emelkedtek az irányadó külföldi piacokon és így Magyarországon is; ugyanakkor a húsipari termékek árai nem követték az alapanyag önköltségének növekedését. Mindez sok hazai…

Ismét illegálisan telepítettek át a Dunából egy méretes pontyot

A Duna Adonyi-mellékágából egy 20 kg-nál nagyobb tömegű ponty került az egyik Fejér megyei horgásztóba. Nébih Állami Halőri Szolgálatának vizsgálata során bebizonyosodott az illegális áttelepítés, így a hatóság zár alá vette a méretes egyedet, továbbá elrendelte annak eredeti élőhelyére történő visszaszállítását.

Megváltoztak a méhtartás regisztrálására vonatkozó előírások

Agroinform
-
  19.06.27 09:48 Állatvilág

A méhtartókat is érinti a Tenyészet Információs Rendszerre (TIR) vonatkozó jogszabályi környezet módosulása.

Ha méhpusztulást tapasztal, azonnal jelezze a Nébih Zöld Számán!

Hamarosan megkezdődik a napraforgó virágzása, amikor a méhészek gyakran tapasztalják a méhcsaládok gyengülését, pusztulását. Tavaly ebben az időszakban jelentett több méhész is jelentős pusztulást a méhállományban.

Szigorodnak az állatszállítás feltételei a hőség miatt

Az Agrárminisztérium, az időjárási előrejelzések ismeretében, az extrém hőségre való tekintettel, 2019. június 21-től további utasításig – a tavalyi évhez hasonlóan – ismét megtiltja a hosszú távú, Magyarországról Törökországba tartó kérődzőállat-szállítmányok indítását.

Folyamatosan bővül a magyar szarvasmarha-állomány, a tejágazat növekedő pályán van

A piaci válságok és járványok ellenére sikerült stabilizálni az állattenyésztés helyzetét az elmúlt években hazánkban – jelentette ki Nagy István agrárminiszter csütörtökön Dunaharasztiban a Magyartarka Szakmai Napon.

Szigorodtak az állatszállítás feltételei a rendkívüli hőség miatt

Agroinform
-
  19.06.21 15:19 Állatvilág

Megtiltotta az Agrárminisztérium (AM) az állatok szállítását a klímaberendezéssel nem rendelkező járművekben, emellett az előrejelzett rendkívüli hőség miatt ismét tiltja a hosszú távú, Magyarországról Törökországba tartó kérődzőállat-szállítmányok indítását péntektől további utasításig – közölte a Nébih a honlapján.

Óriási lehetőség a magyar halgazdaságoknak! Felkarolja az akvakultúrát az EU

Hatalmas lehetőséget jelentenek a magyar akvakultúra ágazat számára az uniós halászati támogatások 2020 utáni elosztására vonatkozó szabályok, amelyeket a Mezőgazdasági és Halászati Tanács elfogadott – közölte Nagy István agrárminiszter Luxembourgban.