Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 17 hír

Aszály idején a cirok jó megoldás, de etethetjük-e cirokszilázzsal a teheneket?

Agroinform
-
  19.05.17 12:36 Állatvilág

Lecserélhető-e a kukoricaszilázs cirokszilázsra egy 30 kg tejtermelésű csoportban?

Idén továbbfejlődött a tenyészállat-felhozatal Hódmezővásárhelyen

Agroinform
-
  19.05.17 10:44 Állatvilág

Az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon, mint az OMÉK társrendezvényén több mint 500 szakmai kiállító, több mint 1000 tenyészállattal vett részt, 29 országból 53 000 látogatót fogadva.

Újabb kiállítás, amit velünk is bejárhatsz: Animal TECH Brno

Virtuális sétára hívjuk olvasóinkat! “Kis Hannover”-ként is emlegetik a gazdálkodók a brnói vásárvárost – nem hiába! Óriási területen, rengeteg tenyészállattal és kiállítóval várja a látogatókat 05.15-éig az ANIMAL TECH nemzetközi állattenyésztési szakkiállítás és vásár Csehországban.

Körkérdés: Milyen modern eszközök tehetik hatékonyabbá a marhatartást?

Agroinform
-
  19.05.09 15:49 Állatvilág

A kézi munkaerő kiváltására, a szarvasmarhatartás hatékonyabbá és ezáltal jövedelmezőbbé tételére manapság már sokféle eszköz és technológia áll rendelkezésre.

Megnyílt a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

Az állattenyésztők támaszkodhatnak a kormány és az Agrárminisztérium segítségére – jelentette ki az agrártárca parlamenti államtitkára csütörtökön Hódmezővásárhelyen.

Együttműködési megállapodás a Hód- Mezőgazda Zrt. és Szent István Egyetem között

Stratégiai együttműködési megállapodást ír alá a Hód- Mezőgazda Zrt. és a Szent István Egyetem a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon 2019.05.09-én.

XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

A 2019-es XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár időpontja 2019. május 9-10-11, azaz csütörtök-péntek-szombat.

A kínai sertéspestisből profitálhatnak az uniós tenyésztők, a fogyasztók annál kevésbé

Agroinform
-
  19.05.07 13:31 Állatvilág

Az afrikai sertéspestis kínai megjelenésének rövid távon haszonélvezői lehetnek az európai uniós, és így a magyar sertéstenyésztők is – mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeriparért felelős országos alelnöke.

Valószínűleg a sertés- és a baromfihús ára is emelkedni fog

Agroinform
-
  19.05.03 14:14 ÁllatvilágAfrika

Az ok az afrikai sertéspestis Kínában történő megjelenése.

Haszonállat-szépségverseny, akár 2 millió forintos nyereményért

Keresik az ország legszebb haszonállatait az Alföldi Állattenyésztési Napokon.

Hajdú-Bihar megyében is kimutatták az afrikai sertéspestist!

Hajdú-Bihar megyében is megjelent az afrikai sertéspestis, a megye megfigyelés alatt álló területén három elhullott vaddisznóból mutatta ki a betegség vírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma – közölte a Nébih.

500 forint támogatás jár méhcsaládonként a méhészeknek

Agroinform
-
  19.04.30 16:18 ÁllatvilágMéhMéz

Hatszázmillió forintot biztosít idén a kormány a méhcsaládok egészségügyi állapotának megőrzésére, amelyre a méhészek a kérelmeket a tervek szerint nyáron nyújthatják majd be elektronikusan – jelentette be Nagy István agrárminiszter kedden, a Méhek napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

A méhekre nem veszélyes szerek is felelhetnek a méhpusztulásért?

Agroinform
-
  19.04.29 11:37 ÁllatvilágNébih

A nem mézelő méhek száma világszerte megtizedelődött. Hazánkban a tavaly nyári méhpusztulás borzolta a kedélyeket, amelyet az OMME elnöke szerint a külön-külön méhekre nem veszélyes vegyszerek együttes hatása is okozhatott.

Margó tehén története – avagy a családtenyésztés kiváló példája

Agroinform
-
  19.04.28 15:19 Állatvilág

MARGÓ tehenet megörökítő képzőművészeti alkotás született, amelyet a Hód-Mezőgazda Zrt. telephelyének felújított főépülete előtt tekinthet meg a nagyközönség. De mi is a MARGÓ tehenek története és mitől olyan különleges a teljesítményük?

Hortobágyi kihajtás miniszteri köszöntővel

A mai magyar állattenyésztést, a mezőgazdaságot őseink kitartó, szorgalmas munkájukkal a Hortobágyon alapozták meg, az innen fejlődésnek indult értékeinkre büszkék vagyunk - mondta az agrárminiszter a szombati Szent György-napi kihajtási ünnepségen.