Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 14 hír

Veszélyben vannak a méztermelők!

Az európai méztermelők nem kapnak elegendő védelmet a jelenlegi európai mézpolitikától.

Sertéspiac: A globális termelés 9 százalékos csökkenése várható!

Az olyan afrikai sertéspestis-vírus által érintett régiókban, mint Ázsia, Kelet-Európa és Afrika, várhatóan csökkentik a termelést.

Mennyire biztonságos a takarmányokban található tejsav és kálcium-laktát?

Agroinform
-
  20.01.26 18:29 Állatvilág

Az Európai Bizottság felkérése alapján az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság állásfoglalást készített a tejsav és a kálcium-laktát biztonságosságáról.

Útmutatókat készített a Nébih a szarvasmarha-gümőkór elleni védekezéshez

Agroinform
-
  20.01.25 13:00 Állatvilág

Elérhetőek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján a szarvasmarha-gümőkór elleni védekezéshez támpontot nyújtó útmutatók.

Országszerte zártan kell tartani a baromfit

Az országos főállatorvos elrendelte a baromfik zárva tartását Magyarország teljes területén annak érdekében, hogy tovább csökkenjen a vadon élő madarakkal az érintkezés lehetősége, és ezáltal a baromfiállományok madárinfluenza vírussal történő fertőződésének kockázata – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a…

Teljesült a sertéstartók régi vágya: elismert fajta lett a fekete mangalica

Agroinform
-
  20.01.15 11:47 Állatvilág

Az egykor kihaltnak hitt fekete mangalicát 2019 júniusában az Agrárminisztérium önálló fajtának ismerte el januártól pedig védett őshonos fajta lett.

Aggasztó hírek! Hajdú-Biharban is megjelent a madárinfluenza!

Egy létavértesi kacsatartó gazdaságban is madárinfluenza jelenlétét igazolta a Nébih laboratóriuma január 14-én. A vizsgálatok ezúttal is a betegség H5N8 altípusát mutatták ki. Az állategészségügyi szakemberek a mintegy 115.000-es állomány leölését már gyanú alapján megkezdték.

Az anyatehéntartás-támogatáshoz kapcsolódó szaporítási események bejelentése

A 2019. évi egységeskérelem-felületen benyújtott termeléshez kötött anyatehéntartás-támogatás (uniós), valamint az átmeneti nemzeti anyatehéntartás-támogatás esetében a támogatási évet követő év január 30. napjáig be kell jelenteni minden érintett szaporítási eseményt.

Madárinfluenza Komárom-Esztergom megyében!

Madárinfluenza vírus jelenlétét mutatta ki a Nébih egy Komárom-Esztergom megyei nagy létszámú pulykát tartó gazdaságban. A hatóság a szükséges intézkedéseket haladéktalanul megtette, a vírus elterjedésének megakadályozása érdekében az állatokat állami kártalanítás mellett leölik.

A 2019-es év rosszul zárult a méhészek számára

Agroinform
-
  20.01.10 10:53 ÁllatvilágMéhMéz

Az árak nyomottak és a tavalyi termés csak közepes lett.

Nem igaz, hogy a tanyasi csirkék „boldogabbak”?

A közhiedelemmel ellentétben nem okoz az állatoknak stresszt a zárt tartástechnológia, sőt, leginkább így biztosíthatók számukra az ideális feltételek – állítja az európai állattenyésztési ágazat szervezeteiből létrejött csoport.

Véget érhet az afrikai sertéspestis rémuralma?

Agroinform
-
  20.01.06 12:36 Állatvilág

Amerikai kutatók oltóanyagot dolgoztak ki az afrikai sertéspestis megfékezésére.

A madárinfluenza-vírus továbbra is veszélyt jelent a baromfiállományokra

Szórványosan továbbra is előfordult idén magas patogenitású madárinfluenza házi és vadon élő madaraknál Európa több országában. Legutóbb december közepén az Egyesült Királyságból jelentettek kitörést. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ezúton is felhívja az állattartók figyelmét a telepek járványvédelmi zártságának…