Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 14 hír

Online workshop indul a hazai juhtenyésztőknek

A EuroSheep projekt első magyarországi online workshopját 2020. november 4-én rendezik, amelyen tapasztalataikat bővíthetik a résztvevők – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Rovarlárvák sertéstakarmánynak – már nem kell sokat várni rá

Agroinform
-
  20.10.26 09:21 Állatvilág

A FarmInsect német startup vállalat a Müncheni Műszaki Egyetemmel (TUM) együttműködve komplett technológiát dolgozott ki rovarlárvák (elsősorban a fekete katonalégy lárváinak) tenyésztésére sertés- és baromfitakarmányokban való felhasználás céljából.

A madárinfluenza továbbra is folyamatos veszélyt jelent a baromfiállományokra

Magas patogenitású madárinfluenza-vírust (H5N8) mutattak ki egy bütykös hattyúból vett mintában Hollandiában. Ez az eset is rávilágít, hogy a betegség továbbra is fokozott és folyamatos veszélyt jelent a baromfiállományokra. A Nébih felhívja az állattartók figyelmét, hogy állataik védelme érdekében kiemelten fontos a járványügyi előírások betartása

Ilyen még nem volt! Rekordszámon a magyar tenyészbika-állomány

Agroinform
-
  20.10.22 16:15 Állatvilág

A de minimis támogatásoknak köszönhetően kiugróan magas a tenyésztésbe vont szarvasmarha bikák száma – tájékoztat a Magyar Állattenyésztők Szövetsége.

Antibiotikum helyett citruskivonat a malactakarmányban?

Agroinform
-
  20.10.19 08:45 Állatvilág

Amerikai kutatók megállapították és kísérletekkel igazolták, hogy a választási malacok takarmányába kevert citruskivonatok kedvező hatást fejtenek ki az állatok egészségi állapotára, és tulajdonképpen helyettesíthetik az antibiotikumok használatát.

Létrehozták a szuperkecskét!

Agroinform
-
  20.10.19 08:05 Állatvilág

A brit és amerikai kutatók újabb kísérleteinek eredményeképpen jött létre az új genetikai csoda: a szuperkecske. A világszintű élelmiszerhiány kezelésében is szerepet kaphat a felfedezés.

Utópia vagy apokalipszis? – Mi lenne, ha mindenki vegán lenne?

Agroinform
-
  20.10.10 14:00 Állatvilág

Hogy nézne ki a mezőgazdaság, ha a világ vegán lenne? Hogy alakulna a piac és az agrotrendek?

Vándormadarakkal érkezhet egy újabb madárinfluenza-fertőzés Európába

Agroinform
-
  20.10.07 13:07 Állatvilág

A német gazdák mostantól újra feszültségben élik dolgos hétköznapjaikat, hiszen a H5(N8) altípusú madárinfluenza vélhetően a vándormadarakkal együtt újra felütheti fejét a gazdaságokban és mivel tudjuk, hogy ezek a fajok nem ismernek határokat itthon is érdemes hasonlóan elővigyázatosnak lenni.

Spermafestéssel ellenőrizhető a termékenyítőanyag minősége

Miként lehet ellenőrizni a gazdasági állatok mesterséges termékenyítéskor használt spermájának minőségét? Milyen lehetőségek vannak az eljárások automatizálására? E kérdéseket járta körül kutatásai során Dr. Nagy Szabolcs Tamás egyetemi tanár, a Szent István Egyetem (SZIE) Georgikon Campus tudományos és innovációs…

Figyelmeztet a Nébih: csak legális forrásból vásároljunk állatgyógyászati készítményt!

Agroinform
-
  20.10.07 09:13 ÁllatvilágNébih

A nem legális forrásból származó, valamint a rosszul megválasztott és helytelenül adagolt készítmények rendkívül kockázatosak lehetnek az állatok egészségére, ezért az alkalmazásuk semmiképpen sem javasolt, és mindezek mellett jogszabályba is ütközik!

Nagy kárt okozhat a borjúhasmenés – előzzük meg a bajt!

Agroinform
-
  20.10.06 10:15 Állatvilág

Az újszülött borjak hasmenése drága mulatság. A hasmenéssel összefüggő anyagi veszteségek az orvosi vizsgálat és azt azt követő gyógykezelés költségeiből, az elmaradt súlygyarapodásból, valamint az esetleg egyedveszteségből tevődnek össze.

Az állattartók egy része elmulasztotta ezt az adategyeztetési kötelezettségét

2020. július 15-ig volt lehetőségük az állattartóknak az adategyeztetési kötelezettségük teljesítésére. A Nébih nyilvántartása alapján az érintettek egy része elmulasztotta az adatszolgáltatást, amelynek pótlásához a hivatal adategyeztetési javaslatok útján kíván segítséget nyújtani.

Mostantól miniszteri biztos felel az állatvédelemért

Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Ovádi Pétert Nagy István, az agrártárca vezetője.

Hat, jól eladható halfaj termeléstechnológiáját dolgozták ki magyar kutatók

Az akvakultúra területén történő innovációt ösztönző MAHOP-projekt támogatásával új technológiai eljárásokat fejlesztettek ki, melyek készen állnak a közvetlen piaci bevezetésre és gyakorlati felhasználásra.