Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 283 hír

Az online térbe várja nézőit az Operettszínház

Szombaton a Vidnyánszky Attila rendezte Csárdáskirálynő látható.

Fantomfájdalom: táncdráma Trianon 100. évfordulójára

A Székesfehérvári Balett Színház trianoni veszteségről készült balettjét mutatja be december elsején az M5 csatorna. A Fantomfájdalom története történelmileg hiteles eseményekre és motívumokra építő fikció, melyben sok valós elem van, akár meg is történhetett volna. A táncdráma két olyan fiatal férfi sorsát követi nyomon, akik a…

A változásra is reflektál Dolhai Attila új lemeze

Fidelio
-
 Ma 10:40Zene

A Visszatérés Cd után két évvel új lemezzel jelentkezik Dolhai Attila. Az előző albummal ellentétben – ahol a színházi élmények egyfajta összefoglalása volt a cél – a színész ezúttal nem mások által megírt szerepek mentén szólal meg, hanem saját szerzeményeit gyűjtötte össze.

“Közelebb hozni a színházat a nézőhöz” – Megalakult a Miskolci Színházbarátok Egyesülete

Közel 200 évvel ezelőtt a miskolci polgárok összefogása és színház iránti szeretete hívta életre a Miskolci Nemzeti Színházat, Magyarország legrégebbi kőszínházát. Most újra összefogtak a helyi színházbarátok, hogy támogassák színházukat, kifejezzék a szeretetet és a tiszteletet, amelyet a teátrum társulata iránt éreznek.

Különleges adventre, közös karácsonyra és fergeteges szilveszteri gálaműsorra készül a kaposvári színház

2020. december 1. és december 31. között különleges adventi forgatással, meghitt dalokkal és versekkel, a legifjabb színházrajongók számára izgalmas mesékkel, valamint kétórás, fergeteges szilveszteri gálaműsorral készül a karácsonyra és az év utolsó napjára közönségével együtt a Csiky Gergely Színház. 

A Fővárosi Nagycirkusz is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

Az előadást népszerűsítő műanyag molinókból használati cikkeket, táskákat készítenek a munkatársak.

Köztünk marad – A Szkéné Színház és a Rakpart3 online színházi játéka

A Szkéné Színház közösségi és ifjúsági műhelyét 2019 szeptemberében indította útjára Szemerédi Fanni, Hodászi Ádám és Szivák-Tóth Viktor. A Rakpart3 sokszínű, komplex foglalkozásai többb eszközzel is segítik és új síkra terelik a nézőkkel történő tudatos kapcsolatépítést.

Zenthe Ferencre emlékezik online az OSZMI

Zenthe Ferenc emlékére rendez beszélgetést az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, amely 2020. december 3-án (csütörtökön) 16 órától érhető el az online térben, az OSZMI Facebook oldalán.

„Nézi a Gerold!”

Idén lett volna 80 éves Gerold László

Titkairól, tapasztalatairól ír Huszti Péter önéletrajzi trilógiájának 3. részében

Október végén került a boltokba a Köszönöm, Prospero!, Huszti Péter önéletrajzi trilógiájának harmadik kötete – hívta fel a figyelmet a Deszkavízió.

Kékben táncol a Szegedi Kortárs Balett

Fidelio
-
 Ma 09:05Színpad

Bár a járványhelyzet a Szegedi Kortárs Balettet is online térbe kényszeríti, új bemutatóra készül Juronics Tamás, aki ezúttal Czár Gergellyel és Kurucz Sándorral együtt vágott bele egy formailag és tartalmilag is érdekes kísérletbe. A három koreográfus narratíváktól mentes koncepcióban gondolkodik, mely a mai társadalom konfliktusaira irányítja a…

Meghalt Pólos Árpád, a kassai Thália Színház ikonikus színésze

63 éves korában elhunyt Pólos Árpád, a kassai Thália Színház ikonikus színésze – közölte a társulat Facebook oldalán.

Különleges advent és közös karácsony Kaposváron

A kaposvári Csiky Gergely Színház a pandémiás időszakban sem engedi el nézői kezét.

Megjelent Huszti Péter önéletrajzi trilógiájának harmadik kötete

Október végén került a boltokba a Köszönöm, Prospero!, Huszti Péter önéletrajzi trilógiájának harmadik kötete. A Srác a kakasülőn (2015) és a Férfikor hajnalán (2017) után idén októberben jelent meg Huszti Péter önéletrajzi trilógiájának zárókötete. A legendás szerepek sokaságát eljátszó színművész életműve – szerencsére – még korántsem…

Már 17 hazai színház kötelezte el magát az fenntartható jövő mellett!

Újabb 7 színház, ill. produkciós iroda csatlakozott a Jövő Nézőiért – Zöld Színházi Projekthez, melyet a Miskolci Nemzeti Színház még az előző évad elején indított el, azzal a határozott céllal, hogy minél több színház számára alapvetés lehessen a környezettudatos gondolkodás a közeljövőben. Az öko-tudatos színházi társulás célja a…