Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 292 hír

Életének 71. évében elhunyt dr. Balogh Gábor

Diplomás jogászként vették őt fel a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, Adám Ottó első rendező osztályába járt. Már főiskolásként segédkezett Lengyel György Régimódi történetének rendezésénél Debrecenben, s több évig hű maradt a civis városhoz. Később rendezett, Veszprémben, Miskolcon és Békéscsabán. “Intelligenciája és franciás…

Vidnyánszkyék szerint „nem szép dolog” őket felelőssé tenni a POSZT megszűnéséért

Szerdán azt mondták, a színházi fesztivál „elfáradt”, ezért megszűnik, csütörtökön kiadtak egy közleményt, amelyben Pécs ellenzéki önkormányzatára tolnák a felelősséget.

Magyar Teátrumi Társaság: „A vándorfesztivál a helyes forma a POSZT számára”

A Magyar Teátrumi Társaság a Pécsi Országos Színházi Találkozó megszűnése kapcsán adott ki közleményt, amit az alábbiakban teszünk közzé: „A Magyar Teátrumi Társaság (MTT) számára fontos, hogy évente legyen egy, a legkiválóbb magyar színházi előadásokat bemutató, versenyeztető, díjazó országos színházi fesztivál. Az elmúlt évek során az…

Idén is megrendezésre kerül a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Idén sem marad el a Btf, vagyis a Budapesti Tavaszi Fesztivál, ám most rendhagyó módon, az online térben kerül megrendezésre az esemény, április 9-18. között. A szervezők ezzel a kulturális élménysorozattal segítenek a hónapok óta korlátozások között élők számára elviselni a bezártságot, egyben folytatják a felbecsülhetetlen értékű fővárosi…

Ismét gyorssegéllyel támogatja az EJI a jövedelem nélkül maradt művészeket

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület a vírusjárvány kezdete óta harmadik alkalommal döntött rendkívüli szociális támogatási keretről. Ennek értelmében 60 millió forintot különített el a pandémia miatt meghosszabbított hatósági korlátozó intézkedések következtében nehéz helyzetbe került előadóművészeket megsegítésére. A megítélhető…

Eltűnik Psota Irén szülőháza, irodaház lesz a helyén

Még idén eltűnik a józsefvárosi Tömő utca két háza – derül ki az Index szerda esti cikkéből.

Elhunyt Palcsó Sándor operaénekes

Életének 92. évében, 2021. március 4-én elhunyt Palcsó Sándor kétszeres Liszt Ferenc-díjas operaénekes, a Magyar Állami Operaház Örökös Tagja.

A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az Akváriumban énekel

Megvan a Christmas Home című széria? A második évadban Dagny Norvoll Sandvik norvég dalszerző-énekesnő is feltűnik, mi több, Bye Bye Baby című dalának akusztikus változata is megszólal a filmben. Dagny 2022. január 27-én lesz látható-hallható az Akvárium Klub színpadán.

Megszűnik a POSZT, de Pécs kitart a fesztivál megszervezése mellett

A pécsi városvezetés kiemelt figyelmet fordít tradicionális színházi fesztiváljának megszervezésére és feltételeinek megteremtésére - közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) jövőjéről kiadott sajtóközleményében. A helyhatóság emlékeztetett arra, hogy a fesztivál korábban a pécsi…

Woody Allen, Durica Katarina és színészek személyes történetei 

Márciusban a budapesti kőszínházak stream előadásait ajánljuk. A válogatásban új, online premiereket, régóta futó előadásokat és baráti hangvételű beszélgetéseket is összegyűjtöttünk.

POSZT – Pécs elkötelezett a fesztivál megszervezése mellett

A fesztivál korábban a pécsi önkormányzat cége, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. és a Magyar Teátrumi Társaság tulajdonában lévő Pécsi Országos Színházi Fesztivál Közhasznú Nonprofit Kft. (POSZF Nkft.) közreműködésével valósult meg.

Elhunyt Palcsó Sándor operaénekes

Életének 92. évében, 2021. március 4-én elhunyt Palcsó Sándor kétszeres Liszt Ferenc-díjas operaénekes, a Magyar Állami Operaház Örökös Tagja.

Online közvetítésekkel folytatja a munkát a Kecskeméti Nemzeti Színház

Nem hagyja színházi élmény nélkül közönségét a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. Online közvetítések sugárzása mellett döntött a vezetőség, eleget téve ezzel a számtalan megkeresésnek, miszerint a nézők már nagyon hiányolják az előadásokat.