Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 167 hír

Szegeden nyáron a kisebb színpadon játszanak majd

Az Újszegedi Szabadtéri Színpad műsorát – a szokásosnál kevesebb nézővel – szándékaik szerint – megtartják – mondta Herczeg Tamás. A Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója hozzátette: hatvan éve először a Dóm téren nem lesznek nyári előadások.

Elmarad a Szegedi Szabadtéri Játékok

Az újszegedi színpad előadásainak megmentésén fáradoznak a szervezők.

Félbeszakadt évadát folytatja a Vörösmarty Színház

Csütörtök esti online évadzáró társulati ülésén a színház művészeti vezetése ismertette a 2020/2021-es évadra tervezett előadásokat. A társulat augusztus elején kezdi meg az új évad munkáit.

Élőben játszik otthonából Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter

A rendkívüli helyzetre való tekintettel a Madách Színház egy világszinten is új műfajt teremt a kultúra világában. A „Madách Színház élőben az Ön otthonában” című internetes előadássorozatban az intézmény két vadonatúj darabbal lepi meg a közönséget, melyeket a színészek a saját otthonaikban adnak elő élőben.

Játékos jazz az Akusztik színpadán

hirado.hu
-
  Ma 14:28 Színpad

A hétvégi adásban a Szőke Szandra Quintet.

Újra nyitva a Tolnay Klári Emlékház

Megújított kiállítással júniustól újra látogatható a Tolnay Klári Emlékház Mohorán. Balla István elmondta: kifestették a ház szobáit, rendszerezték a fényképeket és átrendezték a tárlatot; a korábbi 400 helyett – a több mint ezer darabos gyűjteményből – 450 fotót mutatnak be Tolnay Klári életéből. Júniusban képzőművészek csoportos kiállítását rende

Nagyobb eséllyel lennének nézők a szabadtéri színházakban, ha az osztrák példát követnénk

Magyar Hang
-
  Ma 13:55 Színpad

Noha már tarthatóak szabadtéri rendezvények, nem biztos, hogy megéri kinyitni a színházaknak, hisz minimális nézőszámmal működhetnek. Ráadásul az ültetési rend előírásai miatt nem biztos, hogy lesz kedvük az embereknek jegyet váltani.

Kihirdették az István, a király iskolába megy program győzteseit

A szereposztás kihirdetésével lezárult a Kárpát-medence magyar ajkú általános iskolásai számára elindított István, a király iskolába megy program versenyszakasza. A klasszikussá érett rockoperára épülő össznemzeti identitáserősítő program ezzel újabb állomásához érkezett: a kiválasztott külhoni és anyaországi kisdiákok részvételével…

Szerdánként online előadások a Játékszíntől

Június 3-tól szerdánként találkozhat a közönség a színház újranyitása óta műsorra tűzött, ám színpadon már nem látható produkciókkal. A 2012-es újranyitás óta megújult a Játékszín repertoárja, számos előadást váltottak fel újdonságok. Az online elérhető kínálatban drámák, filmadaptációk és klasszikus vígjátékok egyaránt találhatók, a főbb…

Próbál az Orlai Produkciós iroda is

Szépen lassan újrarendeződik az élet a kulturális szférában is, számos társulat kezdte már meg a héten a munkát, nem kivétel ez alól az Orlai Produkciós Iroda sem: szerdán tartották legújabb bemutatójuk, a Hamis hang című darab olvasópróbáját. Didier Caron drámája koprodukcióban készül a Szentendrei Teátrummal, bemutatóját augusztus…

Boeing, Boeing, Koccanás és Mágnás Miska – Évadot hirdetett a Vörösmarty Színház

Ami félbetört, azt összeillesztjük – hangsúlyozta Szikora János igazgató a Vörösmarty Színház online évadzáróján május 28-án. A rendhagyó virtuális találkozón a társulat művészeti vezetése ismertette a 2020/21-es évad bemutatóit is.

A Dóm téren nem lesz Szegedi Szabadtéri Játékok, a szervezők azt kérik, aki megteheti, ne váltsa vissza belépőjét

A fesztiváligazgató bízik abban, hogy az 1500 néző befogadására alkalmas Újszegedi Szabadtéri Színpadon megtarthatók az előadások.

Szabadtéri: remélik, hogy az újszegedi színpadon megtarthatók az előadások

Jövőre az idei évre meghirdetett előadásokat rendezik meg a Dóm téren.