Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 133 hír

Költészet, valóság, Édes Anna a Városmajorban

Fidelio
-
  Tegnap 22:20 Színpad

Az Édes Annát hozza a Miskolci Nemzeti Színház a Városmajori Szabadtéri Szemle versenyprogramjába. A rendező, Rusznyák Gábor és a társulat 2017-ben szintén egy klasszikus magyar regény színpadra állításával nyerte el a Színikritikusok Díján a legjobb előadásnak járó elismerést.

A Kádár-kor legszenzációsabb bűncselekménye a Városmajorban

A Városmajori Szabadtéri Színpad idei saját bemutatójaként készül el Fejes Endre nagysikerű regényének színpadi adaptációja, A jó estét nyár, jó estét szerelem. A július 18-i bemutatót követően még egy alkalommal, július 19-én láthatja a közönség az új adaptációt.

Éjidő

Magyar Szó
-
  Tegnap 19:23 Határtalan

.

Itt a 14. Büki Gyógy-Bor Napok időrend szerinti részletes programja (júl. 17-21.)

Vaskarika
-
  Tegnap 18:15 Színpad

Ha nem akarsz elveszni nyolc színpad programjának összenézésében, ha takkra tudni akarod, mikor mi lesz a gyógybornapokon, akkor ez a Te híred!

Marton Éva kapja a Kennedy Center Művészeti Arany Medálját

Marton Éva operaénekes a Kennedy Center Művészeti Arany Medálját (Gold Medal in the Arts) vette át kedden az Egyesült Államok nagykövetének budapesti rezidenciáján. Az Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban működő Kennedy Központ 2005 óta ítéli oda a Gold Medal in the Arts elnevezésű kitüntetést olyan személyeknek, akik…

“Szinte bolondjai lettünk egy álomnak” – Nagy Viktor válaszolt

SzínházOrg
-
  Tegnap 15:31 Színpad

Tizennegyedik évadát kezdi a Kultkikötő. Nagy Viktor alapító-igazgatóval a kezdetekről, a “fejbe vágó” előadásokról és a jövőbeli tervekről is beszélgetett a Demokrata. A Demokrata cikkéből: “Tizennégy évvel ezelőtt a kaposvári Csiky Gergely Színház tagja voltam mint színjátszó, és a barátaimmal találtunk egy elhagyott élményteret a Balaton…

Megdöbbent a Poszt igazgatója

24
-
  Tegnap 15:06 Színpad

A Magyar Színházi Társaságnak kisebbségi tulajdonosként nem áll módjukban megfelelően gyakorolni tulajdonosi és ellenőrzési jogukat, ezért kiléptek a fesztivált szervező cégből.

Négy nap zene, és színház a váci Duna-parton - VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

Idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó a váci Duna-parton 2019 július 4-7. között, ahol az idén Csehországból, Lengyelországból, és Szlovákiából és érkeznek társulatok. A zenei frontot pedig többek közt a Vad Fruttik, a Follow The Flow, a Szabó Balázs Bandája, a Margaret Island, az…

Kreatív kategóriában díjazták a Káva Színházat

A Káva Kreatív kategóriában megnyerte az Edisonplatform díját, és így Magyarország legjobb, gyerekeket fejlesztő kezdeményezései közé került. Április elején indította el a Bridge Budapest Egyesület az Edisonplatform elnevezésű kezdeményezést, amely a gyerekek jövőre való felkészítésére fókuszál, és célja, hogy a gyerekek jövőjével…

Megdöbbenéssel fogadta a Magyar Színházi Társaság kilépését a POSZT vezetése

Fidelio
-
  Tegnap 14:20 SzínpadFesztiválok

Magyar Attila, a POSZT-ot szervező cég ügyvezető igazgatója arra reagált, hogy hétfőn az egyik színházi szakmai érdekképviselet bejelentette, lemondanak tulajdonrészükről, mivel nem áll módjukban megfelelően gyakorolni tulajdonosi és ellenőrzési jogukat.

POSZT-igazgató: megdöbbenéssel fogadtuk a Magyar Színházi Társaság kilépését

HVG
-
  Tegnap 13:56 SzínpadFesztiválok

A vezetésnek nincs ráhatása a tulajdonviszonyokat érintő kérdésekre – mondta.

POSZT-igazgató: Megdöbbenéssel fogadtuk a Színházi Társaság kilépését

Magyar Attila értetlenül áll a bejelentés előtt, mert a szakmai együttműködésben semmilyen egyoldalú változtatás nem történt. “Megdöbbenéssel és szomorúan fogadtuk a Magyar Színházi Társaság bejelentését, miszerint kilépnek a fesztivált szervező cégből” – közölte Magyar Attila, a Pécsi Országos Színházi Találkozó igazgatója arra reagálva,…

Magyar színházi premier Rómában

Kultúra
-
  Tegnap 13:42 Színpad

Június 24-én, hétfőn 21.00 órakor a római Trastevere Múzeum udvarában kerül bemutatásra Csehov Három nővér című darabja a beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház közreműködésével, Vidnyánszky Attila rendezésében. Az előadást magyar nyelven olasz felirattal játsszák.

Pénteken indul a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évada

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Hullámzó Világ című táncjátékának bemutatójával pénteken elkezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok évadja, a Dóm téren már felépült az ország legnagyobb színpada és a négyezer fős nézőtér is - közölte Herczeg Tamás igazgató szerdán a Tisza-parti városban.