Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Új kalászos gombaölő szert vezet be a Corteva Agriscience a szeptória ellen

Agroinform
-
  Ma 15:42 Gazdaság

15 éve ez az első természetes eredetű gombaölő szer a gabonatermesztők számára, amely kifejezetten a szeptória ellen biztosít védelmet.

HumicQuattro, négyszeres erő a növénykondícionálásban

Magro
-
  Ma 15:42 Gazdaság

A változékony időjárási anomáliák minden évben egyre nagyobb kihívást jelentenek a gazdáknak. Erre kiváló példa az idei március, amikor is mindenki tapasztalhatta az akár napok alatt 15-20 fokokat csökkenő, vagy éppen növekvő hőmérséklet káros hatásait. Ez nem csak az emberi, de a növényi szervezet számára is nagyon megterhelő.

Élelmiszerek: durva áresés

Majdnem 20%-os csökkenés is elfordul…!

Jelentős értékesítési problémák a nyúlágazatban

A korlátozások miatt a kereslet drasztikusan visszaesett, emiatt a fogyasztói árak is jelentősen csökkentek.

Fertőzött volt a holland vetőburgonya

A burgonya baktériumos hervadását és barna gumórothadását okozó Ralstonia solanacearum károsítót mutatott ki az egyik holland származású vetőburgonya-tételben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az azonos fémzárszámú tételből két Somogy megyei céghez szállítottak – 47.500 kg, illetve 3.750 kg…

Egy jó henger a gazdaság mindenesévé válhat – hogyan válasszunk?

Agroinform
-
  Ma 15:20 Autó-motor

Milyen feladatra és talajtípusra, milyen hengert válasszunk? Milyen műveleteket érdemes hengerezéssel egymenetben elvégezni?

Lassan indul(na)! – az eperszezon…

Szamócaértékesítési problémák Európa-szerte.

Extra támogatásokkal segítené a gazdákat az EU

Agroinform
-
  Ma 15:12 Gazdaság

Legalábbis a hírek erre engednek következtetni.

Kegyelemdöfés a gyümölcsös gazdáknak

Agrotrend
-
  Ma 15:05 Otthon

Csizmadia Györgyöt kérdeztük gyümölcstermelő szakértőnket mi a helyzet a hajnali fagyokkal.

Virágos erkély mozgalom a kertészetek megmentéséért

Interneten lehet megrendelni és házhoz szállítják a növényeket annak, aki részt vesz a most meghirdetett Virágos erkélyek elnevezésű mozgalomban, Olaszországban. A kampányt azzal a céllal indították, hogy színt, szépséget és reményt vigyenek a nehéz napokba és enyhítsék a virágkertészek veszteségeit.

Megfelelő intenzitással dolgoznak a mezőgazdasági járművek

A mezőgazdasági járművek az egy évvel ezelőtti időszakhoz hasonló intenzitással dolgoznak. Ez derül ki a flottakövetési szolgáltatást is nyújtó i-Cell járműkövető rendszerének adatai alapján. Az adatok természetesen az i-Cell ügyfeleinek járműmozgását mutatják, így tendenciákra lehet belőlük következtetni, de nem tekinthetők országosan…

Csalók koronavírus elleni „csoda tejet” árulnak

A csalók kreativitása nem ismer határokat. Most COVID-19 „gyógyító” tejet árulnak csillagászati összegekért Lengyelországban. A tejkamara tiltakozik.

Csökkentek az élelmiszerárak a koronavírus miatt

Olcsóbbak lettek az élelmiszerek a nemzetközi kereskedelemben a COVID-19 világjárvány okozta keresletcsökkenés és az olajár-zuhanás miatt, továbbá közrejátszott ebben az egészségügyi helyzet miatt hozott korlátozó intézkedések esetleges negatív gazdasági hatásától való félelem is – írja a FAO közleménye.

Megtudtuk: ilyen hatással van a gabonaszállításra és az áruforgalomra a koronavírus

A járványügyi helyzet és az ahhoz kapcsolódó intézkedések ellenére is folyamatos az áruforgalom a mezőgazdasági termékek tekintetében. A gabona és más szemes termények szállítása, ki- és betárolása is az év ezen időszakában megszokott módon zajlik. A vasúti forgalomban egyáltalán nem érezni a változást, a közúti fuvarozók is…

Güttler henger: sokoldalú eszköz az ideális talajszerkezet kialakítására (Videóval)

GépMax
-
  Ma 13:46 Mezőgazdaság

Hengerek a juhok lábának mintájával: Güttler gépbemutató Pázmándon.