Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Nevet váltott az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége

Nevet váltott az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) ezentúl Felelős Élelmiszergyártók Szövetségeként (FÉSZ) működik tovább - közölte a mintegy 500 hazai élelmiszeripari céget tömörítő szakmai szervezet szerdán az MTI-vel.

Új növény-egészségügyi szabályozás lép életbe

2019. december 14-től kell alkalmazni az Európai Unió tagállamaiban a még 2016 októberében elfogadott, új növény-egészségügyi alaprendeletet.

Erősít az agrárhitelezésben a Takarék Csoport

A következő öt évben öt százalékponttal növelné részesedését az agrárhitelezési piacon a Takarék Csoport - nyilatkozta Hollósi Dávid agrárigazgató a Portfolio közelmúltban megrendezett kecskeméti Agrárium 2019 konferenciáján. A csoport nyitni kíván a nagyobb agrárgazdaságok felé is.

Fontos a tömeges méhpusztulások felderítéséhez kapcsolódó adatszolgáltatás teljesítése!

A Nébih az elmúlt hetekben több mint 12 000 gazdálkodótól kért növénytermesztési technológiai adatszolgáltatást a 2018-as tömeges méhpusztulások felderítése érdekében. Az ügyfélkapuval nem rendelkező termelőktől érkezett visszajelzések alapján a hivatal az adatszolgáltatási határidőt 2019. június 10-ig meghosszabbította.

Növényvédelem a növényvédő szereken túl, I. rész

A hagyományos növényvédelem alternatívája az integrált technológia lehet: a károsítók ellen alkalmazott legalább két eltérő típusú eljárás

Új neve van az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének

Nevet váltott az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (Éfosz) ezentúl Felelős Élelmiszergyártók Szövetségeként (Fész) működik tovább - közölte a mintegy 500 hazai élelmiszeripari céget tömörítő szakmai szervezet szerdán az Mti-vel.

Elkezdődött a parlagfűszezon!

A parlagfű elleni védekezés kezdetét, az átlag ember a médiában elhangzó figyelemfelhívások miatt leggyakrabban a törvényben előírt védekezési kötelezettség elvégzésének az időpontjához társítja.

Több szaporítóanyagot is termelhetnénk

A magyarországi gyümölcsfaiskolai termesztésre jellemző, hogy a tervezett telepítésre vonatkozó információk hiányában alul- vagy túltermelés alakul ki. A szektorra nézve mindkettő hátrányos, hiszen vagy az importnak engedünk teret, vagy a megsemmisítés okoz komoly veszteséget.

Árőrület Japánban: hatalmas összegért adtak el két darab mangót – videó

Magro
-
  Ma 09:03 Gazdaság

Rekordáron, félmillió jenért (1,3 millió forintért) kelt el egy pár mangó Japán Mijazaki prefektúrájában a szezon első piaci árverésén. A vagyont érő mangók, a Taijo no Tamago (Nap tojása) elnevezésű helyi mangómárka gyümölcsei a Mijazaki Mezőgazdasági Szövetség szerint azért különlegesek, mert egyenként legalább 350 grammot nyomnak,…

Ezernél is több bor – 10. VinCE Budapest Wine Show

Agroinform
-
  Ma 09:00 Gazdaság

Nagyszabású sétálókóstolóval, valamint a nemzetközi és a hazai borvilág csillagait felvonultató mesterkurzusokkal várja a látogatókat a 10. VinCE Budapest Wine Show.

KUHN szálastakarmány-betakarító gépek bemutatója – Kemenesszentpéter

Agroinform
-
  Ma 09:00 Autó-motor

Rendképző, bálázóba integrált csomagoló, kaszakombináció, változókamrás bálázó és sok más KUHN gép!

Nevezzük diborkának! Dinnye-uborka hibrid a piacon

Kedvező előjelekkel kerül kereskedelmi forgalomba Olaszországban egy vadonatúj zöldség, a dinnye és az uborka hibridje. A Meloncella di Lecce névre hallgató újdonságot a San Rocco szövetkezetben termesztik 60 hektáron. A Leveranóban működő szövetkezetben az utóbbi évtizedben megduplázódott a különlegesség termesztése, mára eléri a…

Miből áll egy modern, hatékony mérlegház?

Magro
-
  Ma 08:51 GazdaságGabona

Olyan mérlegházat alakítson ki, amely manipuláció mentes, precíz és gyors gabona átvételt tesz lehetővé! De mik is a hatékonyságot leginkább befolyásoló tényezők egy mérlegház kialakításánál vagy átalakításánál?

Ismét drágul a gázolaj!

A benzin ára nem változik

Növényvédelmi előrejelzés: a szárazság nem kedvezett a károsítóknak, mégis megjelentek

Agroinform
-
  Ma 08:39 Gazdaság

A múlt hét sem segített a növényvédelmi helyzeten. Pontosabban segített, stabilizálódott alacsony károsító-jelenléttel. Csak az a baj, hogy ragaszkodva ahhoz a nézethez, mely szerint az elsődleges cél mégiscsak a növénytermesztés mennyiségi és minőségi jó eredménye, ebben a mögöttünk levő hét sem segített. Az Agroinform.hu 2019. 17. heti…