Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

A Vajdahunyadvárnál történtekre emlékeztek

Az 1956-os forradalom és szabadságharc idején s az azt követő napokban fontos események helyszíne volt a Vajdahunyadvár, amelynek bejáratánál Nagy István agrárminiszter és Estók János, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár főigazgatója helyezett el koszorút az emléknap alkalmából.

A mesterséges levél környezetbarát üzemanyagot termelhet

Agroinform
-
  Ma 10:00 Gazdaság

A Cambdrige-i Egyetem kutatói "mesterséges levelet" hoztak létre, amely napfény, szén-dioxid és víz felhasználásával képes előállítani egy fenntartható folyékony üzemanyagot, amely a benzin alternatívája lehet.

Ez dióburok-fúrólégy rejtekhelye, itt lecsaphatunk rá!

Sokaknak okozott idén bosszúságot a nyugati dióburok-fúrólégy. Ha megértjük, honnan támad, hol telel át és mikor bukkan fel újra, időben lecsaphatunk rá. Ehhez írt praktikus tanácsokat Oláh Richárd az agroforum.hu oldalán.

Az EU mezőgazdasági biztosa meg akarja védeni a gazdákat

Agrotrend
-
  Ma 09:38 Gazdaság

Janusz Wojciechowski lengyel jelölt válhat az EU mezőgazdasági biztosává. A Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Bizottság második meghallgatásán a lengyel jelölt meggyőzően szerepelt. Meg akarja védeni az uniós gazdákat.

A mezei pocok egyedsűrűsége gyümölcsösökben is elérheti a kritikus szintet

A héten tovább folytatódott a nyárutót idéző csendes, az ilyenkor megszokottnál melegebb időjárás. Az időjárási frontok nagy ívben elkerülték a Kárpát- medencét, így említésre méltó csapadék továbbra sem esett. A talajok hetek óta tartó kiszáradása miatt egyre nehezebb jó minőségű talajmunkát végezni a földeken. Az éjszakai erős…

Fűts okosan! Te is tehetsz a légszennyezés ellen!

Nagyrészt a helytelen lakossági tüzelés felel a légszennyezettségért – hangsúlyozta az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára.

A szarvasbőgés kezdetén trófeaszemlét is tartottak

Az ősz első hónapja a szarvasbőgés ideje. A végén a bakonyaljai községben, Rédén rendezte meg a látványos trófeaszemlét, kiállítást a Vértesi Erdő Zrt.

Jó eredménnyel zárult a madarak számlálása

Agrotrend
-
  Ma 09:06 Gazdaság

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság (Kmnpi) a korábbi évekhez hasonlóan idén is bekapcsolódott az Európai Madármegfigyelő Napok programjába. A megyei szakemberek a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Békés megyei csoportjával közösen szerveztek madárszámlálással egybekötött túrát a Kmnpi Kis-Sárrét…

Harmadával csökkentené a növényvédő szerek környezeti hatását a Bayer

Magro
-
  Ma 09:00 Gazdaság

40 ország előadói és résztvevői gyűltek össze a Bayer 2019-es Future of Farming Dialogue konferenciáján, amit a „Tomorrow belongs to all of us” („A holnap mindannyiunké”) szlogen jegyében rendeztek meg. A kétnapos eseményen gazdálkodók, felsőoktatási szakemberek, vezető nemzetközi iparági szakértők tartottak előadást és egyeztettek az…

Agrárminiszteri elismerést kaptak a világbajnok magyar fogathajtók

Miniszteri szakmai elismerést kapott a magyar fogathajtósport több kiemelkedő versenyzője.

Rangos elismerést kaptak október 23-a alkalmából

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja, október 23-a alkalmából 74-en vehették át szakmai elismerésüket az Agrárminisztérium díjátadó ünnepségén. Az eseményen Nagy István agrárminiszter a forradalmi hősöket méltatva úgy fogalmazott, az országnak ma is nagy szüksége van példaképekre, köztük azokra a szakemberekre,…

Megmérgeztük a Földet, halálra ítéltük önmagunkat (Videó)

Agrotrend
-
  Ma 08:49 Tudomány

Az ember 11 ezer éve foglalkozik földműveléssel, és körülbelül 2 és fél ezer év mióta ekét is használ. 1950-re a világ termőföld készletének a fele termesztésre alkalmatlanná vált az egyre intenzívebb mezőgazdasági technológia miatt. 2010-ig további 30 százalékot tettünk tönkre.

Kétmilliárd dollár befektetés a klímaváltozást csökkentéséért

A Syngenta bejelentette, hogy a következő öt évben kétmilliárd dollárt költ arra, hogy segítsen a termelőknek a klímaváltozás okozta kockázatok csökkentésében.

Nyomtatott húst ettek az Űrállomáson

Először állítottak elő húst az űrben egy 3D biológiai nyomtató segítségével.

A nyarat idézi a mai nap is

Agrotrend
-
  Ma 07:54 Időjárás

Csapadék biztosan nem lesz és az ilyenkor szokatlan meleg is elérheti a 28 fokot.