Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Magyarország az elmúlt évszázadban csaknem megduplázta erdőterületét

Mintegy 11 ezer hektárnyi új erdő létrehozásához járulhat hozzá a közeljövőben a Vidékfejlesztési program, az eddig elnyert pályázatoknak köszönhetően az elmúlt években közel 6500 hektáron valósultak meg telepítések – írta a Magyar Nemzet szerdán.

„Önellátóak vagyunk a vetőmag és a nemesítés tekintetében” – A KWS 20 éve veti a jövőt Magyarországon

A Kws 160 éve dolgozik azon, hogy az európai termelők a lehető legjobb minőségű vetőmagot juttassák a talajba, húsz éve pedig Magyarországon is nagyon komoly nemesítői, fejlesztői és értékesítési munka indult el a vállalaton belül. Ezt a jubileumi évfordulót ünnepelte partnerei körében a Kws Magyarország Kft. december elején, Budapesten.

Bodrogkeresztúri riolittufa

A riolittufa őrleménye igen jelentős nyomelem- és ritkaelem-tartalmú kőportrágya.

Tömeges állatbetelepítéssel csinálnának legelőket: gigászi akcióterv készül

Az észak-sarki tundra nagytestű növényevő állatokkal való betelepítésével helyre lehetne állítani az egykori mamutlegelők ökoszisztémáját, és mérsékelni a globális felmelegedés hatásait - vélik az Oxfordi Egyetem kutatói, akik a tervet gazdaságilag életképesnek tartják.

Tudatos tápanyag-utánpótlás és növénykondicionálás az őszi káposztarepce-termesztésben

Magro
-
  Ma 15:06 Gazdaság

A tipikus szántóföldi növények között talán az őszi repce az egyik leginkább tápigényes. Természetesen elengedhetetlen az őszi induláskor egy olyan alap, melynek segítségével a repce megfelelően indul, majd sikeresen kitelel, de hasonlóan fontos a kora tavaszi időszak is. A tél befejeztével a repce tápanyagigénye robbanásszerűen megnő. A…

Január 31-én lejár az élelmiszerlánc-felügyeleti díj befizetésének határideje

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja az érintettek figyelmét, hogy a 2019. évi bevalláshoz kapcsolódó felügyeleti díj második részletének fizetési határideje 2020. január 31. napja. A díj átutalása kizárólag az e célra elkülönített fizetési számlára teljesíthető.

Átszervezik a nemzeti parkokat

Tájegységi szervezetekkel bővülve újulnak meg a nemzeti parkok igazgatóságai.

Február 1-jétől ismét igényelhető a fiatal erdők támogatás

Agroinform
-
  Ma 14:05 Gazdaság

A támogatásra március elejéig lehet pályázni.

Baktériumok: csak finoman a kijuttatással!

A Phylazonit - mint élő szervezeteket tartalmazó mikrobiológiai készítmény – kijuttatásakor fontos, hogy olyan agrotechnikai műveletet válasszunk, amellyel biztosítható a baktériumok számára optimális élettér.

Változások 2020 – évnyitó kertészeti konferencia

Idén is megrendezésre kerül a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács immár hagyományosnak tekinthető évnyitó kertészeti konferenciája 2020. február 27-én, Változások 2020 címmel.

Rohamtempóban pusztulnak a magyar fenyvesek

Magro
-
  Ma 13:37 Gazdaság

Az ötödére csökkent a fenyvesek területe Magyarországon 20 év alatt, a feketefenyő-állomány tizede tavaly pusztult el. A 20 évvel ezelőtti 2400 négyzetkilométerről mára mindössze 500 négyzetkilométerre csökkent a fenyvesekkel borított magyar terület, miközben ez idő alatt az összes hazai erdő mérete nőtt. Az Agrárminisztérium adatai szerint…

Minden gazda ilyen traktorokról álmodik: ezek most a legmenőbb gépek a piacon

2020. január 22-25 között rendezték meg a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban a 38. AgromashExpo Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítást, valamint a 10. AgrárgépShow Mezőgazdasági Eszköz-és Gépkiállítást, amire az Agrárszektor is ellátogatott. A szakmai rendezvényen csaknem 350 kiállító mutatta be…

Dübörög az erdőtelepítés

Mintegy 11 ezer hektárnyi új erdő létrehozásához járulhat hozzá a közeljövőben a Vidékfejlesztési Program, az eddig elnyert pályázatoknak köszönhetően az elmúlt években közel 6500 hektáron valósultak meg telepítések - írta a Magyar Nemzet szerdán.

Támogatás a vadvilág fellendítéséért és a klímaváltozás ellen

Az új angol mezőgazdasági törvény szerint a gazdálkodóknak a „közjóért”, például a vadvilág fellendítéséért és a klímaváltozás megakadályozásáért fizetnek.

Agrárminiszter: Kiemelten kell foglalkozni nemzeti parkjainkkal (Videó)

Agrotrend
-
  Ma 12:58 Tudomány

Az Agrárminisztérium számos olyan intézkedést eszközölt, amelyek közelebb viszik az embereket a természethez.