Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Az agráriumnak fontos a generációváltás és a szakemberek utánpótlása

Nagy István: Az elkötelezett és magas szakmai tudással rendelkező vállalkozásoknak köszönhető a magyar agrárium sikere és stabilitása.

Nagy István: az agráriumnak fontos a generációváltás és a szakemberek utánpótlása

A miniszter látogatást tett az egyik sajtgyártással foglalkozó újcsanálosi őstermelőnél a megyaszói Harangod-Mag Kft. és a Szerencsi Mezőgazdasági Zrt. üzemeiben.

Nagy István: az agráriumnak fontos a generációváltás és a szakemberek utánpótlása

Kisalföld
-
  Tegnap 19:30 Mezőgazdaság

A miniszter látogatást tett az egyik sajtgyártással foglalkozó újcsanálosi őstermelőnél a megyaszói Harangod-Mag Kft. és a Szerencsi Mezőgazdasági Zrt. üzemeiben.

Zivatarokkal robban be az ősz: aprószemű jég és felhőszakadás kísérheti a viharokat ezekben a megyékben

Nagyjából az ország közepén, Börzsöny-Budapest-Kecskemét-Szabadka vonalon halad egy kb. 350km hosszú lánc. Az előrejelzéseknek megfelelően beindultak a záporok és zivatarok, a délután első felére az ország középső sávján egy nagyjából 350 km-es szakaszon alakultak lánccá a zivatarok. Az országon két zivatarlánc vonul kelet, északkelet…

Ma az áldozatot a teremtett természeti környezetünk hozza

vasárnap.hu
-
  Tegnap 17:10 Mezőgazdaság

– A ’60-as évek kollektivizálása óta egyre nagyobbak a mezőgazdasági táblák és egyre homogénebb a táj. Ez okozza a méhek...

Az egyetlen őshonos magyar nyúlfajta

Az egyetlen őshonos nyúlfajtánk, a magyar óriásnyúl kialakításának históriája több mint 100 évre nyúlik vissza. Szerepe elsősorban gazdasági haszonnyúlként jelentős. Bátran ajánlható a családi önellátó gazdaságoknak, akik ezzel a fajtával indíthatják a nyúltenyésztést. A magyar óriásnyúl fajtát 1994-ben őshonossá, majd 2004-ben nemzeti kinccsé…

Októberben esedékes feladat, ha támogatást igényelne galambbeszerzés kapcsán

Agrárágazat
-
  Tegnap 16:15 Mezőgazdaság

Vegyen 100 vagy több galambot, és igényelje vissza a vásárlási összeg 75%-át!

Egerészölyv, vörös vércse - Tollas segítőink

A határban leggyakrabban megfigyelhető ragadozó madarak az egerészölyv és a vörös vércse. Nap mint nap láthatjuk őket vitorlázni, egy helyben szitálni, majd lecsapni, mégis keveset tudunk róluk, pedig a hasznunkra lehetnek.

A belga burgonyaipar a koronavírus következményeivel küzd

Agrofórum
-
  Tegnap 15:47 Mezőgazdaság

A sült krumpli országában, Belgiumban a koronaválság rányomta bélyegét az egyik kiemelten fontos élelmiszeripari szegmensre, a burgonyaiparra.

A Kite Zrt. rendkívül fontosnak tartja a járványügyi intézkedések betartását

Agrotrend
-
  Tegnap 15:45 Gazdaság

A KITE Zrt. rendkívül fontosnak tartja, hogy - igazodva a kialakult járványügyi helyzethez-, előrelátó módon, közösen, minden lehetséges erőfeszítést megtegyen munkavállalói és partnerei egészségének és vállalatuk folyamatos működésének megőrzése érdekében. Ennek érdekében újabb szigorító intézkedéseket vezettek be, melyek a lehetséges…

Felemás érzések: így látják az idei szüretet a szekszárdi borászok

Jó minőségű, de közepes vagy annál kisebb mennyiségű szőlőre számítanak a szekszárdi borvidéken, ahol a szüret felénél tartanak a termelők. Az Mti által megkérdezett borászok arról számoltak be, hogy szinte kivétel nélkül magas cukortartalommal szüretelik a szőlőt.

Milliós bírságot szabott ki a Nébih az ukrán fatermékek ellenőrzése során

A Nébih EUTR részlege kiemelt figyelmet fordít a harmadik országokból, főként az Ukrajnából importáló piaci szereplők ellenőrzésére is. A nyár folyamán végzett vizsgálatok súlyos hiányosságokat tártak fel, melyeknek összesen több millió forint bírság és sok esetben a tevékenység gyakorlásától való eltiltás lett az eredménye.

A Magyarország Legszebb Birtoka különdíját idén is az Erste Bank támogatta

Agrotrend
-
  Tegnap 15:24 Gazdaság

Fórián Zoltán, az Erste Agrár Kompetencia Központ vezetője elmondta a Magyarország Legszebb Birtoka különdíj támogatójaként, hogy nagyon fontos stratégiai jelentőségű kiemelt ágazat az agrárium, így mindenképpen fontos az ilyen rendezvények mellé támogatással odaállni.

Magyar partnereket keres egy horvát halfeldolgozó

Agrotrend
-
  Tegnap 15:12 Gazdaság

Magyarország egyike a három legnagyobb európai pontyelőállító országnak, ennek ellenére hiányoznak piacáról a frissen csomagolt pontytermékek. A piackutatások azt mutatják, hogy növekszik a kereslet a fix súlyú friss termékek (filé és steak) iránt a környező országokban. Éppen ezért egy horvát vállalat magyar partnereket keres.

Selyemakác: a kedvelt díszfa gyógynövény is

A perzsa selyemakácot (Albizia julibrissin) egyre több kertben ültetetik díszfaként. Ennek oka, hogy viszonylag gyorsan látványos méretűvé nő, de utána növekedési üteme lassul és sokára növi ki a kertet. Lombozata is látványos, ám virágzási időben még szebb, ráadásul virágai több hullámban nyílnak így a virágpompája júniustól szeptember végéig…