Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Mást mond a botanika a paradicsomról, mint amit az iskolában tanultunk róla

A paradicsom egy megosztó növénynek számít, ha azt kérdezzük vele kapcsolatban, hogy zöldség vagy gyümölcs. Helyes válasz bármelyik lehet, attól függően, hogy a növénytant vesszük magyarázatul, vagy a konyhai felhasználási szokások alapján soroljuk be ezt a népszerű növényt.

Garamvári Vencel pezsgő élete

Garamvári Vencel ismert üzletembert, borászt és pezsgőkészítőt balatonlellei szőlőbirtokán látogattuk meg, hogy gratuláljunk neki a Magyar Bor Akadémia által neki ítélt életműdíjhoz.

Agrokerti Party tele újdonsággal

Agrárágazat
-
  Tegnap 17:00 Mezőgazdaság

Az Agrokerti Party-n munka közben láthatták a vendégek a világbajnok láncfűrészes fafarargót

Sörben fuldoklik az ország: ezek a gyártók szakítják belőle a legnagyobbat

Agrárszektor
-
  Tegnap 16:35 Mezőgazdaság

A 2017-es enyhe visszaesés után 2018-ban jelentősen - 21 milliárd forinttal - növekedett a magyar sörgyártók árbevétele. A hazai piacot jelenleg négy cég, a Dreher Sörgyárak Zrt., a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt., a Pécsi Sörfőzde Zrt., és a Borsodi Sörgyár Kft. uralja, amelyek közül a legkisebb, a Pécsi Sörfőzde az egyetlen, amelynek csökkent…

A korai tavasz miatt lekésik a méhek a virágzást

A túl korai hóolvadás miatt korábban virágoznak egyes növények, a méhek azonban még nem ébrednek fel, hogy beporozzák őket. Így viszont csökken a virágok maghozama.

Gabonatábla és kombájn lángolt Győrben

Háromhektáros területen égett ma délután a tarló és a lábon álló gabona Győr külterületén, Somosmajornál. A tűz egy kombájnra is átterjedt.

Elárulta a Gyulahús: durván nőtt a társaság árbevétele tavaly

Csaknem 13 százalékkal növelte árbevételét az elmúlt évben a Gyulahús Kft. - közölte Daka Zsolt, a társaság ügyvezető igazgatója szerdán az MTI-vel. Elmondta: a tavalyi árbevételük elérte a 6,5 milliárd forintot, ami 750 millió forinttal több mint az előző évben.

Emelkedtek a bérek az agráriumban

Az első negyedévben 15 százalékkal emelkedtek a nettó átlagkeresetek a mezőgazdaságban, miközben a foglalkoztatottak száma csaknem 6 százalékkal csökkent éves összevetésben – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első negyedéves nemzetgazdasági összesítéséből.

Rapool-Repcék. Phoenix CL ÉS Clavier CL

Agrotrend
-
  Tegnap 14:57 Gazdaság

Új szintre emelik a Clearfield-hibridek teljesítményét.

Hogyan döntsük el, érett-e a dinnye?

Agroinform
-
  Tegnap 14:43 Gazdaság

A görögdinnye vásárlásakor mindig van az emberben egy kicsi bizonytalanság: vajon érett, jó ízű lesz? A finom, érett gyümölcs kiválasztásához egy nagy adag szerencse is kell, de vannak praktikák, amik segíthetnek a döntésben.

Képes beszámolónk a Landau-ból

Agrárágazat
-
  Tegnap 14:25 Mezőgazdaság

Gyárlátogatás Landauban, a Horsch Leeb permetezőgép-gyárban.

Innováció a mezőgazdaság szolgálatában

Agrárágazat
-
  Tegnap 13:44 Mezőgazdaság

A Kite technológiájával akár a foszfor 80 százaléka is hasznosulhat.

Kite-technológiával a legnagyobb hozamokért

Mezőhír
-
  Tegnap 13:33 Mezőgazdaság

A Kite Zrt. bemutatta a repce és kalászosok technológiáját és fajtasorát.

Így tanítják salátaszedésre az első robotot

Agrárszektor
-
  Tegnap 13:30 Mezőgazdaság

Még lassabb és pontatlanabb, mint az ember, de gyorsan tanul a salátaszedő robot. Már 91 százalékos biztonsággal kiválasztja a szedésre érett fejeket, viszont 38 százalékban ponttalanul metszi el a tövet. Egy fejen még sokáig ügyködik: 32 másodpercbe telik, mire leszedi és a tárolóba rakja.

Kállay László: Gondos szülő

Kállay László Egerben él. Még kisgyermek volt, amikor édesapja megismertette az akkor elérhető filmes fotózási technikával, amatőr laborálással. Főként a természet részleteit örökíti meg, de szívesen készít portrékat, szociofotókat, életképeket, sportfelvételeket és összetett mondanivalókat sugárzó montázsokat.