Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 375 hír

Sikeres volt az országos húsmarhatenyésztési tanácskozás

új korszak kezdődik novembertől a tenyésztés-szervezésben, a tagországokban ugyanis életbe lép az Európai Unió új állattenyésztési rendelete.

Konferenciát tartottak a kockázatértékelésről és -kezelésről

Agroinform
-
  Ma 12:00 Gazdaság 

A Szlovák Agrár- és Élelmiszeripari Kamara meghívására a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) delegációja részt vett az OECD szakosított programjából finanszírozott, 2018. október 17-18-án Pozsonyban megtartott, „Kockázatértékelési és kockázatkezelési eszközök az agrár- és élelmiszer-szektorban” című konferencián.

Etetés vagy táplálás?- Hetedik rész

A ló szervezete és a külső környezet között határvonalak húzódnak, ilyen a bőrön kívül egyebek között a gyomor is. Kapcsolatot teremtenek, de egyben el is választanak, védelmet adnak.

A vegetarianizmus az egyik kulcs a klímaváltozás ellen

A növényi eredetű ételekben gazdag, de húsban szegény flexitáriánus étrendre való áttérés, az élelmiszerhulladék felére csökkentése, valamint a mezőgazdasági termelés fejlesztése a három kulcslépés, hogy az emberiség fenntartható jövőt építsen ki magának 2050-re. A húsfogyasztás visszafogása sokat segíthet az emberiség…

A repce őszi növekedésszabályozása Conatra készítménnyel

Agrotrend
-
  Ma 10:08 Gazdaság 

Az időben, augusztus végén-szeptember elején elvetett repcék esetében mára már megkerülhetetlen technológiai elemmé vált a növekedésgátlás (retardálás).

Már a gyapjú sem a régi

Hetek óta esik a gyapjú ára Ausztráliában, amely mára a 20 dolláros lélektani határ alá is benézett. A nagy birkatartónak számító ország egyre komolyabb versenytársakkal néz szembe.

Végre igazi balatoni hal kerülhet a vendéglátóhelyek asztalára

A Balatoni Halászati Zrt.-t beolvasztanák a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-be (BHN), aminek eredményeként tisztán saját előállítású halakkal lehetne biztosítani a balatoni haltelepítéseket, és ki lehet alakítani egy olyan kereskedelmi értékesítési láncot, amely minőségi balatoni hallal látja el az éttermeket.

A Közös Agrárpolitika forrásait a jelenlegi szinten tartaná az Agrárminisztérium

Az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának (KAP) forrásait legalább a jelenlegi szinten kell tartani, mivel a források csökkentése az élelmiszerárak emelkedését, a választék csökkenését, vagy akár a minőség romlását is eredményezheti - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára egy brüsszeli…

Ezek a minidrónok úgy néznek ki, mint a muslicák

Agrárszektor
-
  Ma 08:19 Gazdaság 

Muslicákhoz hasonlító robotrovarokat fejlesztettek ki, amelyek a várakozások szerint helyettesíthetik a növénybeporzó méheket. A minidrónok tesztelése még csak ezután kezdődik.

Tradus a nehézgépek eladásának és vásárlásának globális piactere

Magro
-
  Ma 08:03 Gazdaság 

A Tradus a használt haszongépjárművek és az ezekhez kapcsolódó berendezések eladásának és vásárlásának globális piaca. Egy internetes oldalon összehasonlíthatja a használt gépeket és járműveket a világ minden tájáról, legyen az szállító, mezőgazdasági, építőipari jármű vagy berendezés, esetleg pótalkatrész. Ezeket a járműveket…

Egymást érik az akciók

Agroinform
-
  Ma 08:00 Autó-motor 

Gépészet rovatunk heti cikkeiben most induló akciókról adtunk hírt, de beszámoltunk gépbemutatóról, és folytattuk az idei ősz gépújdonságainak bemutatását is, többek között.

A világ legnagyobb "hajója" a halgazdálkodást is forradalmasíthatja

2020-ra hatalmas, hajó alakú lazacgazdaság készül el: a vízi alkalmatosságot Norvégia partjainál horgonyozzák majd le, s a tervek szerint 10 ezer tonna hal tárolásának tehet eleget. A speciális hajó a legzordabb körülményeknek is ellen tud majd állni.

A lóbab felhasználásáról és termesztéséről

Agrofórum
-
  Ma 06:48 Mezőgazdaság 

A lóbab (öregbab, disznóbab, tótbab, babó) az egyik legrégibb kultúrnövény, génközpontja Délnyugat-Ázsia, valamint Nyugat-Európa és a Földközi-tenger vidéke. Felhasználását, termesztését kő-, vas- és bronzkori leletek igazolják. Egyes szerzők szerint étkezési, takarmányozási célokat szolgált, ugyanakkor zöldtrágyázásra is használták.

Elbujdokol a nap

Agrotrend
-
  Ma 06:32 Időjárás 

A felhőzet inkább jellemző lesz a mai napunkra, de azért sok esélyünk lehet helyenként a felhőtlen napsütésre is.

Nem hordunk össze tücsköt, bogarat! – Nagy lehetőség rejlik a rovarfarmok létesítésében

Agrofórum
-
  Ma 06:07 Mezőgazdaság 

A napokban látott napvilágot a hír, miszerint minden támogatást megkapnak a magyar hatóságoktól azok a vállalkozók, akik idehaza rovarfarmot létesítenek. A hír számos kérdést vet fel, tudtuk meg Bársony Pétertől, a Debreceni Egyetem és Mék Takarmány- és Élelmiszer Biotechnológiai Tanszék adjunktusától, aki szerint a rovarfehérje…