Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 345 hír

Holdingban Mészáros Lőrinc agrárcégei

VG
-
  Ma 05:00 Mezőgazdaság

Közös szakmai vezetés alá vonják és konszernbe szervezik a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó mezőgazdasági cégeket, amelyek Csák Gyula, a vállalatcsoportot irányító Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója szerint ötéves távlatban négy-öt üzletágban is jelentős feldolgozókapacitással és növekvő piaci részesedéssel fognak rendelkezni.

A méh, akinek két apja van

A mézelő méhek szaporodása máshogy működik, mint amit az emlősöknél megszoktunk. Ezért fordulhat elő, hogy egyes egyedeknek több apja és egy anyja van, vagy éppen két apja, de anyja egy szál sem.

Megjelent az első agrármesekönyv

A héten jelent meg az első mezőgazdaságról szóló magyar mesekönyv. A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ kiadványának célja, hogy népszerűsítse a mezőgazdaságot mint szakmát és mint életformát is. A BÚZA ÚTJA – Kis barátok nagy küldetésben címet viseli a 47 oldalas kiadvány, amely elsősorban óvodásoknak és…

Így viszik le az újszülött bárányokat az alpesi legelőkről a völgybe

Agroinform
-
  Tegnap 14:00 Állatvilág

Számíthatnak a szamarak segítségére a juhászok.

Figyelem! – Változások a zöldítésben

A rendeletbeli változások kitérnek a forgatás nélküli talajművelésre, továbbá az ökológiai gazdálkodásban résztvevő szántóterületekre.

Elég hal lesz az ünnepekre, az árak tavaly óta 5-7 százalékkal emelkedtek

Elegendő hal lesz idén az ünnepekre, a közepesnek mondható haltermés ellenére, az árak tavalyhoz képest csak mintegy 5-7 százalékkal emelkednek – közölte a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) szóvivője az MTI érdeklődésére.

Jön a farkasordító hideg

Agrotrend
-
  Tegnap 13:46 Időjárás

Havazásra továbbra is lehet számítani és az éjszakai hideg is elérheti akár a mínusz 15 fokot az ország több pontján.

Így dolgozik a magyar erdőkben a legújabb finn fakitermelő gép

Agrofórum
-
  Tegnap 13:29 Mezőgazdaság

A megszokottnál is nagyobb volt a nyüzsgés szerda reggel a Kozák-Trans Kft. kiskunhalasi telephelyén. A fakitermelő vállalkozás ugyanis egy Ponsse ScorpionKing harvesterrel bővítette gépparkját, amit még az udvaron felmatricáztak, és üzembe helyeztek a forgalmazó, a Forest Power Kft. szakemberei. A rövid műszaki ismertetés után kezdődhetett az…

Tovább nőhet az ázsiai országok szén-dioxid-kibocsátása

Agroinform
-
  Tegnap 13:24 Tudomány Kína India

Tovább nőhet a legnagyobb légkörszennyező országok, elsősorban India és Kína szén-dioxid-kibocsátása, mivel erőműveik közül sok még csak mostanában áll üzembe – mondta Juhász Árpád geológus az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

Az USA és Kína közötti háború 90 napra elnapolva

Magro
-
  Tegnap 13:03 Gazdaság

Az USA és Kína közötti kereskedelmi háborút 90 napra felfüggesztették a G20 találkozón. A termény fronthavi jegyzése megközelítette a 340 dollárt tonnánként a chicagói árutőzsdén december első részében. Az európai térségben továbbra is az USA-ból származó áru maradt a legversenyképesebb.

Modern lakásba modern karácsonyfa

Lakások és belső berendezésük folyamatosan változnak, egyre modernebbek, és minimalistábbak, ezért a hagyományos karácsonyfák nem mindig illenek hozzájuk. Több olyan lehetőség közül választhatunk, amely egyedi hangulatot ad a belső térnek és illeszkedik a modern megoldásokba.

A svájciak idén több szénát importáltak, mint valaha

Az idei tartós aszály oda vezetett Svájcban, hogy az első kilenc hónapban minden eddiginél több széna importjára szorult az alpesi ország.

Módosultak a zöldítési rendelkezések

A rendeletbeli változások kitérnek a forgatás nélküli talajművelésre, továbbá az ökológiai gazdálkodásban résztvevő szántóterületekre.

Módosultak egyes zöldítési rendelkezések

A rendeletbeli változások kitérnek a forgatás nélküli talajművelésre, továbbá az ökológiai gazdálkodásban részt vevő szántóterületekre.

Nyugalmat a vadnak – a saját érdekünkben is!

Agroinform
-
  Tegnap 11:19 Gazdaság Drón

Drónnal készült videofelvételt tett közzé a világhálón a napokban egy videós, amelyen több száz szarvasból álló csapat látható. Az állatok több mezőgazdasági táblán, utakon átvágva menekülnek.