Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 341 hír

Ebben a fél évben 264 munkabaleset történt a mezőgazdaságban

Habár a munkabalesetek száma emelkedett, a halálos kimenetelűeké csökkent.

Aszályhelyzet Európában: Magyarországon nincs változás a zöldítésben

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy az Európa szerte tomboló aszály által jelentős mértékben érintett tagállamok kérésére átmeneti időre könnyít a zöldítési előírások egy részén. Magyarországra azonban ez nem vonatkozik. A Greenpeace keményen bírálta az intézkedést.

Drónokkal irtják a kokaültetvényeket Kolumbiában

A precíziós gazdálkodás vívmányait használja a kolumbiai kormány a kokaültetvények felszámolásához. A kísérleti programban drónok segítségével juttatnak gyomirtót azokra a földekre, ahol illegális növénytermesztés folyik.

Bulgária sem talált jobb módot, ott is kerítés épül

Magro
-
  Ma 16:03 Gazdaság 

Bulgária hamarosan befejezi annak a 133 kilométeres kerítésének a kiépítését, amelyet a bolgár-román határszakaszon húznak fel. A kerítés megépítésének ugyanaz az oka, amiért az már Lengyelországban és Dániában is felmerült: az afrikai sertéspestis vírusának (ASP) Romániából történő bejutását próbálják megakadályozni.

Kistermelők dilemmája: hol adjuk el?

A helyi termelők portékáinak piacra jutását segítheti a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete által kidolgozott Balatoni Gazdapiac koncepció, amiről az ötletgazdák szerdán somogyi kistermelőkkel beszélgettek Siófokon. Termelői piac létrehozása, a házhozszállítás és a falusi vendégasztal szolgáltatás kérdése is felmerült, a gazdapiac…

Még mindig demonstrálnak az almatermelők

Agrotrend
-
  Ma 16:00 Otthon  Tüntetés

A gazdák az alma 25 forintos felvásárlási áráért demonstrálnak, de még nincs megegyezés.

Népszerűek a rehabilitációs kert és bevásárló közösség termékei

Második alkalommal rendezett Lecsó Partyt a tatabányai Gördülő Kosár Bevásárló Közösség csütörtökön. Helyi, saját terményekből főztek lecsót a vendégeknek.

Legalább hárommilliárd eurós kárt okozott az aszály a német gazdáknak

Legkevesebb hárommilliárd euró (966 milliárd forint) kár érte a német mezőgazdasági termelőket az utóbbi hónapok csapadékszegény időjárása miatt a betakarítás után készített első becslések szerint – írták hétfőn német lapok.

Meg kell óvni mindazt, amit elődeink hagytak ránk

Agrotrend
-
  Ma 15:15 Gazdaság 

Farkas Sándor miniszterhelyettes szerint ezt összefogással és szorgalommal lehet elérni.

Ha ott a parlagfű, keresztet vethet a támogatásra

Magro
-
  Ma 15:03 Gazdaság 

A parlagfűvel szennyezett területeket kizárják az agrártámogatásból, ha a támogatási szerv tudomására jut a nem megengedett mértékű fertőzöttség, például a helyszíni ellenőrzések során - közölte Nagy István agrárminiszter.

Nem mindennapi koncert a Gemenci erdőben

Már megkezdődött Gemencen a világhírű gímbikák szerelmes koncertje, a szarvasbőgés. Akit érdekel ez a nem mindennapi előadás, augusztus 25. és szeptember 8. között személyesen is meghallgathatja. A Gemenc Zrt. szervezésében lovas fogattal és kisvasúttal is megközelíthetők azok az erdőrészletek, amelyek közelében jelentősebb bőgés…

Lóval őrölnek Szarvason

Befejezték a Szarvasi Szárazmalom felújítását, az épületet múlt pénteken adták át amikor is két lovat bekötve, hónapok elteltével újra beindulhatott az őrlés.

Újabb medvét lőttek ki, ezúttal egy iskola udvarán

Levadászott egy kecskét, majd az iskola udvarán lelte halálát egy barna medve Csíkszeredán. A székelyföldi Hargita megyében az év eleje óta kilenc személy került kórházba medvetámadás következtében. A medvék túlszaporodása 2016-tól vált nyilvánvalóvá.

Ezekkel a fejlődési rendellenességekkel találkozhatunk a karfiolon

Agroinform
-
  Ma 14:10 Gazdaság 

A klímaváltozás károsan hat a karfiolok termesztésére, egyre nehezebb jó minőségű, piacképes árut nevelni. De mit tehetünk?

A szokásosnál is nagyobb a balhé a hazai almapiacon

Magro
-
  Ma 14:03 Gazdaság  Tüntetés

Félpályás útlezárással, tüntetésekkel tiltakoznak az almatermelők az ipari alma alacsony felvásárlási ára miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban és Anarcson kedden.