Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

A gyerekeid jövője: a streamingszolgáltatók kultúrkampfja a fiatal generációk lelkéért

Ha a fogyasztói társadalmak kulturális öngyarmatosításának katalizátora a globalizáció, a világegységesítéssel terjedő „píszífasizmus” leghatékonyabb közvetítő médiumai ma alighanem a streamingszolgáltatók. Ám míg az Amerikában létrejött újmozgalmi tébolydák szellemisége – érintettség hiányában – jó eséllyel nem forgatja fel a magyar…

Tarolt az Elfelejtett nemzedék, és még újabb díjakat söpörhet be

Veol
-
 Ma 07:00Kultúra

A legjobb operatőrnek és a legjobb színésznek járó elismerést hozta el Csehországból Aracsi Norbert filmje, az Elfelejtett nemzedék, melyet a Pákozdi Katonai Emlékparkban forgattak.

Szálinger István a Bánfai história három kötetével állít emléket

Zaol
-
 Ma 07:00Kultúra

„Nagy, fekete felhők érkeztek Kapornak irányából… éjszakai sötétség borult a temetőre…, a mennyeiek is siratták az elhunyt grófnőt.”

Munkában a rafinált pesti csalók: a francia trükk, a halottbörze és az eladott utcaburkolat

Pénzhamisítás, bankbotrány, halottakkal kereskedés, a Rottenbiller utca burkolatának eladása és ingyenkonyha üzemeltetése – munkában a századelő legnagyobb és egyben legrafináltabb gazdasági bűnözői. A kár hatalmas volt, több millió pengő vándorolt ezáltal a feketegazdaságba. Az Osztrák-Magyar Monarchia aranykorának tartják a…

Sziklay Szeréna buzdítására ma is szükségünk van

Szinyei Bélával, a Magyar hiszekegy szerzőjének a legidősebb unokájával Tószegen beszélgettünk, a családi házukban, ahol egy kis múzeumot rendezett be az őseik emlékére.

Ön hordaná az újragondolt göcseji parasztpolgári viseletet?

Zaol
-
 Ma 06:50Kultúra

Van, hogy a múlt dolgait leporolva a jelenbe menekíthetjük s a jövő nemzedékének megőrizhetjük kultúrkincseink darabkáit. A Zala Megyei Népművészeti Egyesület most arra vállalkozott, hogy a göcseji paraszt­polgári női viseletet újjáélessze, visszatanítsa.

A magyarországi indiánozás nyomába ered a Pim online tárlatvezetése

A indiánozás, azaz az indián – vagy annak vélt – hagyományok őrzésének és megélésének sokrétű magyarországi történetébe vezet be a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) Rézbőrű volt az alkony című, nemrég megnyílt kiállítása, amelyet immár Wirth Imre kurátor online tárlatvezetésén keresztül is megismerhet a közönség. A PIM legújabb…

Még több Adria a paradicsomban

Index
-
 Ma 06:09Kultúra

Győrfi András elsősorban festő, de ír, vélekedik, utazik, tanul, tanít.

Az első tudós

Anaximandrosz jelentősége nem is elméleteinek igazságában rejlik, sokkal inkább a világ jelenségeinek vizsgálatát meghatározó felfogásában.

Nagyon sokat kellett várni rá, de végre megnyílik június elsején az első szálloda Roosevelt Islanden

Roadster
-
 Ma 04:00Kultúra

A Graduate Roosevelt Island egy tizennyolc emeletes, 224 szobás szálloda lesz.

Kína nagyon „megérkezett”

Kína nagyon „megérkezett”. Európába és hazánkba is. Beköltözött a világ mindennapjaiba, nálunk is. Sinopharm – ezen a néven jön a vakcina a Covid-19 halálos veszedelmeinek a kivédésére, ami jó egy éve szintén Kínából tört rá a világra. Kínai vasútépítésről tudunk Budapest és Belgrád között, tervezett kínai egyetemi Campusról…

„FOTÓszintézis” - Fotópályázat a Föld Napja alkalmából

A Föld Napja alkalmából fotópályázatot hirdet az AGORA Szombathelyen lakó vagy a városban látogatóként, vendégként megforduló, fotózni szerető alkotók részére "FOTÓszintézis" címmel. Beadási határidő: április 19.

Vasárnap se hagyd ki ezeket a programokat!

port.hu
-
 Ma 00:00Kultúra

Ha még nem döntöttétek el, mit csináltok ma, de szeretnétek valami nagyon izgalmasat látni, akkor ez a programajánló nektek szól!

A magyarországi indiánozás nyomába ered a PIM online tárlatvezetése

Az indián mint metafora, életalakító tényező, gyerekkori emlék nemzedékek sorát kötötte össze Magyarországon.