Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Több mint 40 ország sürgeti Kínát, hogy engedélyezze az ENSZ jogvédő vezetőjének beutazását Hszincsiangba

Liner
-
 Ma 03:49Külföld

Az országok komolyan aggódnak az ujgur muzulmánokkal szembeni bánásmód miatt.

Egyre kevesebb amerikai kér munkanélküli segélyt

Csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten, a koronavírus-járvány visszaszorításával párhuzamosan újrainduló gazdaságban a munkaerőpiaci helyzet folyamatosan javul, de akadályozhatja a gyorsabb munkahelyteremtést, hogy nincs elég ember, aki hajlandó dolgozni.

Újabb enyhítések Romániában

Romániában júliustól tovább lazítanak a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozásokon: a rendezvényeken az eddigieknél többen gyűlhetnek össze, az immunizációt pedig a beoltottaknak járó kedvezményekkel bátorítják.

EP: az uniós értékek sérülése az Európai Unió egészét veszélybe sodorja

Az EP-képviselők határozott fellépést sürgettek az uniós értékek megsértésének akadályozására az egyes tagállamokban.

Jön a vihar! Csehországban halálos áldozatok és irtózatos pusztítás a tornádó nyomában

Péntek estére hazánkat is eléri az a hidegfront, amelynek nyomán durva károk keletkeztek Csehország déli részén, és sajnos halálos áldozatok is vannak. Jégesővel kísért tornádó pusztított csütörtök este Dél-Morvaországban, legalább 150 ember megsérült és hatalmas anyagi károk keletkeztek – jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió…

Különleges tangó-opera Lyonban

Euronews
-
 Tegnap 23:51Külföld

Tilos tangót táncolni! Ezt az utasítást kapták a táncosok a Maria De Buenos Aires című tangó-opera próbáin. Az előadás a Fourvière-i Éjszakák zenei fesztiválon látható Lyonban.

Tornádó csapott le Csehországban: rengeteg a sérült, hatalmas az anyagi kár!

Tornádó pusztított csütörtök este Dél-Morvaországban, legalább 150 ember megsérült és hatalmas anyagi károk keletkeztek - jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió (CT24). A térségben rendkívül ritka, nagy erősségű szélvihar a legnagyobb károkat Hodonín és Breclav városok környékén okozta.

Az EU célzott gazdasági szankciókat vezet be Fehéroroszország ellen

Az uniós tagállamok kormányait tömörítő Tanács csütörtökön megkezdte az szankciók bevezetését a fehérorosz gazdaság kulcsfontosságú ágazatait érintően, fokozva a nyomást az Aljakszandr Lukasenka vezette rezsimre.

Varga Judit: Hollandia vezetője kiírta magát a civilizált emberek köréből

Az igazságügyi miniszter csütörtök este a Facebookon reagált Mark Rutte holland miniszterelnöknek a magyar pedofilellenes törvénnyel kapcsolatban elhangzott kritikáira

„Távozni is lehet az EU-ból” – többen ezt is jelezték Orbánnak a melegellenes törvény miatt az Európai Tanácsban

Telex
-
 Tegnap 23:05Külföld

Szankciókat hoztak Belarusz ellen, beszéltek a járványkezelésről és a migrációról, a különböző források szerint a legélesebb vitát mégis a magyar melegellenes törvény váltotta ki. Állítólag csak a lengyel és a szlovén kormányfő állt ki Orbán mellett.

Európai Parlament: Az uniós értékek sérelme az EU egészét veszélybe sodorja

A jelentés elítéli a Magyarországon és Lengyelországban folytatott politikai nyomásgyakorlást.

Áder János elrendelte a pedofilellenes törvény kihirdetését

Magyar Szó
-
 Tegnap 22:53Külföld

Áder János köztársasági elnök szerdán elrendelte a pedofil bűnelkövetőkkel kapcsolatos törvény kihirdetését, miután értékelése szerint a törvény a 18 év felettiek alkotmányos jogait nem korlátozza, a 18 év alattiak védelmére vonatkozó alkotmányos kötelezettséget viszont kiteljesíti.

Éves emlékeztető oltásra lehet majd szüksége a veszélyeztetett csoportokba tartozóknak a WHO szerint

A legjobb forgatókönyv szerint minden készülő védőoltás engedélyt kaphat, így jövőre bőven lesz elég vakcina az igazságos globális elosztáshoz.

Miami-épületomlás: túlélők hangjait hallják a romok alól a mentőcsapatok

Liner
-
 Tegnap 22:48Külföld

Folytatják a mentés a kiérkező csapatok, a törmelékek alól tűlélők segítségkérését hallják.

Itt a döntés: gazdasági szankciókat vetett ki az EU Fehéroroszországra

Az uniós tagállamok vezetőit tömörítő Európai Tanács az emberi jogok súlyos megsértése és az elnyomás fokozódása, valamint a Ryanair járatának minszki kényszerített leszállása miatt kiterjesztette a Fehéroroszországgal szemben bevezetett megszorító intézkedések hatályát, és gazdasági szankciókat hagyott jóvá - közölte az Európai Tanács…