Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Retrókritika: X-Men Origins Wolverine Uncaged (2009)

Nerdblog
-
  Ma 15:06 Könyv

Disclamier: ezt a cikket eredetileg több, mint 10 évvel ezelőtt kellett volna megírnom, a játék májusi premierjéhez időzítve, az Index Tech rovatába, amikor még a neves online lap Kult rovatában dolgoztam. Hogy végül miért nem készült el, arról már csak homályos emlékeim vannak. Talán megrettentem attól, hogy az a Stöki–Hancu-páros fogja…

4+1 gondolatébresztő könyv a szürke, őszi estékre

Dívány
-
  Ma 14:57 Könyv

Történetek jelenről és jövőről, valóságról és képzeletről.

Ki is volt valójában Darwin?

Magyar Hang
-
  Ma 14:43 Könyv

A nagy természettudós harcosan ellenezte az állatkínzást és a rabszolgaság intézményét, de semmi problémát nem látott a dél-amerikai indiánok elleni háborúkban. Könyvajánló.

Fodor Ákos-estet rendeznek a Müpában

WeLoveBudapest
-
  Ma 14:33 Könyv

Az, hogy valaki a legnépszerűbb, mindig gyanakvásra ad okot. Ki dönti el, minek alapján, és mit áldozott fel az illető népszerűsége érdekében? Fodor Ákos (1945-2015) esetében minden bizonnyal nem az a legérdekesebb, hogy miközben húszegynéhány könyve többnyire csekély visszhangot keltett, páratlanul népszerű a Facebookot…

Lőrinc László: 25 szelfi az Árpád-korból

Aki olvassa a kritikáimat az tudja, hogy a szépirodalmi, valamit szórakoztató irodalmi könyveken túl az ismeretterjesztő könyveket is nagyon szeretem. Legutóbb Tittel Kingától olvastam a Várnegyed titkait. Továbbra is maradtam a történelemnél, mégpedig most Lőrinc László: 25 szelfi az Árpád-korból című könyvét olvastam el. Ahogyan azt a cím is…

Lenyugodna, relaxálna? Próbálja ki itt a színezést

HVG
-
  Ma 11:03 Könyv

Már többször is bizonyították, mennyire megnyugtató a színezés (igen, felnőttkorban). Szép számmal kaphatók már színező könyvek, azonban aki nem akar ezekre költeni, az számos kiszínezni való ábrát talál az alábbi oldalon.

Iron Man 2020 - Tony Stark testvére saját sorozatot kap

GameStar
-
  Ma 10:48 Könyv

Arno Stark, azaz Iron Man 2020 végre főszerephez jut a Marvel képregényeiben.

Itt a gyerekét egyedül nevelő pasiról szóló Rubin Pöttyös regény magyar borítója!

Sorok között
-
  Ma 10:43 Könyv

Hamarosan érkezik magyarul az első Jay MaCLean regény, aminek a főhőse egy gyermekét egyedül nevelő deszkás srác. A felütés nagyon érdekes, ráadásul a borító is mutatós. Íme!

Aidan Gillen: Aztán kidobtak a repülőből

Népszava
-
  Ma 10:20 Könyv

A kék könyv-projekt című sorozatot nem véletlenül hasonlítják az X-aktákhoz, csak éppenséggel annak ötvenes évekbeli, kosztümös verzióját láthatjuk benne: egy ex-katonai pilóta és egy tudós jár utána az UFO jelenségeknek. Utóbbit alakítja Aidan Gillen, akit telefonon értünk utol.

Trump és a Brexit az ügynököket is próbára teszi le Carré új regényében

KönyvesBlog
-
  Ma 10:00 Könyv

A világpremierrel egy időben jelenik meg itthon is John le Carré új regénye, az Ügynök a terepen. A 87 éves szerző műveiben mindig is kiemelt szerepet kaptak a világpolitika főbb történései, aminek a legékesebb példái a hidegháború idején született, mára már klasszikussá vált kémregényei, A kém, aki bejött a hidegről és a Suszter, szabó, baka,…

Párkapcsolatok a múlt bűneinek tükrében

24
-
  Ma 08:00 Könyv

Virginia Sol A belső vad – Fogság című regénye két pár történetét meséli el, akiknek a sorsát múltbeli bűnök kötik össze.

Bereményi Géza és Járai Márk megidézte Cseh Tamást a Hadikban

Librarius
-
  Ma 07:59 Könyv

Bereményi Géza történetekkel, Járai Márk önálló koncerttel idézte fel Cseh Tamás emlékét a Hadik Irodalmi Szalon 103. estéjén.  

Hogyan fog átalakulni az ember keze a távolabbi jövőben?

Magyar Hang
-
  Ma 07:11 Könyv

Asmund H. Eikenes könyvéből többek között azt is megtudhatjuk, képesek leszünk-e valaha pótolni az ujjunkat, ha netán egy baleset során elveszítenénk.

Csodálatos ez a mérhetetlen embergyűlölet - Kritika Michel Houellebecq Szerotonin című regényéről

Index
-
  Tegnap 23:44 Könyv

Korunk egyik legnagyobb irodalmi botrányhőse, Michel Houellebecq új könyve most az iszlám térhódítása helyett egyszerűen arról szól, hogy az élet elviselhetetlen.

Borítóleleplezés: Colleen Hoover – November 9

Sorok között
-
  Tegnap 20:37 Könyv

Amikor elkezdtem borítókat tervezni a Könyvmolyképző Kiadónak álmomban sem gondoltam volna, hogy egy ennyire híres és imádott imádott írónő könyvéhez tervezhetek borítót, mint amilyen Colleen Hoover! Nos, úgy tűnik, ez most megtörtént, alább ugyanis az én tervem nézhetitek meg ???? Az írónő már látta a borítót, és ez volt rá a reakciója:…