Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Öt könyv, amelynek a filmváltozata 2021-es

hirado.hu
-
 Ma 20:13Könyv

A koronavírus ellenére sem állt le a filmipar, és idén is elővettek néhány könyvet, amit érdemes feldolgozni. Felsoroltunk ötöt, aminek a filmváltozata 2021-ben jött ki vagy fog kijönni.

A könyvtárosok világnapja: április 14.

Mottó: „Minden könyv hozzánk tesz valamit.”/Karafiáth Orsolya/ – Az American Library Association (Amerikai Könyvtárak Szövetsége – ALA) és az International Federation of Library Associations and Institutions (Könyvtári Egyesületek és Intézmények Nemzetközi Szövetsége – IFLA) kezdeményezésére április 14. világszerte a könyvtárosok…

Gyurcsány Ferenc Hugh Granttől hallaná az őszödi beszédet

A forgatókönyv magyar szakember munkája, de egy angol rendezőt kértek fel.

Októberben jelenik meg a Harry Potter írójának új könyve

A gyerekeknek szóló történet egy kisfiúról és az ő életre kelő játékairól szól majd.

A Harry Potter szerzője ismét gyerekkönyvvel jelentkezik

J.K. Rowling új meséje október 12-én jelenik majd meg, a magyar változaton Tóth Tamás Boldizsár, a Harry Potter-könyvek fordítója dolgozik – de vajon lesz köze a Potter-univerzumhoz?

Októberben érkezik J.K. Rowling új gyerekkönyve

2021. október 12-én több mint 20 országban egyszerre jelenik meg J. K. Rowling legújabb, gyerekeknek szóló regénye, a The Christmas Pig. A történet a Harry Potter sorozat óta az első, amelyet kifejezetten a gyermekközönségnek írt az író, Magyarországon az Animus Könyvek gondozásában vásárolható majd meg.

Újra fellángolt az erőszak Észak-Írországban

Április elején Belfastba, Észak-Írország fővárosába visszatért a több évtizede nem látott erőszak – írta a 444. A Nagy-Britanniához hű protestánsok lakta Shankill Road és az Írországhoz húzó katolikusok által lakott Springfield Road találkozásánál minden éjszaka fiatal fiúk randalíroztak, esetenként akár több százan is. Könyvek hírek mellé.

Nyáry Krisztián: Petőfivel szívesen találkoznék

Márciusban indult el Szabados Ágnes új műsora, a Mutasd a könyvespolcod!, amelyben híres emberek mesélnek féltve őrzött könyveikről. A legújabb részben Nyáry Krisztián mutatta meg a könyvespolcát és azt a három könyvet, amely a legfontosabb számára.

Elérhető a kecskeméti könyvtár rendezvénysorozatának legújabb előadása

Baon
-
 Ma 16:12Könyv

Már elérhető a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár „Nem középiskolás fokon…” rendezvénysorozatának legújabb előadása.

Mit adjunk a kamaszok kezébe? – Könyvek tizenéveseknek

kultura.hu
-
 Ma 14:00Könyv

Szubjektív válogatás friss kötetekkel.

Miért viselt 2-es számot az első debreceni troli?

Dehir
-
 Ma 13:31Könyv

Debrecen – Ez is kiderül a debreceni helytörténeti folyóirat munkatársainak könyvbemutatójából.

Szabó T. Anna: Ady tanított meg arra, mennyire változhatatlan a halál

Adyról, Kosztolányiról, Petőfiről, Szendrey Júliáról és Wohl Jankáról is mesélt Szabó T. Anna az Írókkal kötetlenül a Fiumeiben című sorozat első részében. A Nemzeti Örökség Intézete és a Magvető közös irodalmi sétáján híres írók sírhelyeit járta körbe Szegő Jánossal. A járvány miatt a sétát online formában tartották meg, így…

Egyedülálló vers- és regényadatbázist hoztak létre az Elte kutatói

Fidelio
-
 Ma 12:35Könyv

A különleges gyűjtemény a szerzői jogi védelem alatt már nem álló, a Magyar Elektronikus Könyvtár állományában megtalálható magyar műveket listázza és elemzi nyelvi jellemzőik alapján.

Az élet halála – Philip K. Dick: A jövő orvosa

Mapopkult
-
 Ma 11:30Könyv

„Az időutazás a definíciójánál fogva olyan felfedezés, amely ha lehetséges lenne, már megtörtént volna.” (41) De mi van akkor, ha már régen megtörtént, csak mi nem tudunk róla? A jövő orvosa Dick egy 1954-es novellájának a Time Pawn-nak a továbbgondolásából született. Már ebben a korai művében felsejlik az alternatív történelmi…

Könyv jelent meg Diego Maradona életéről

Az isteni Diego Maradona címmel jelent meg életrajzi könyv a