Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Könyvkritika: Ava Dellaria – Hazatérés

Sorok között
-
  Ma 21:10 Könyv

Az írónő debütáló regénye, a Kedves halottak csodálatos emlékként maradt meg bennem, így kérdés se volt bennem, hogy el akarom-e olvasni a második művét, a Hazatérést. Szerencsére itt nem történt meg az, hogy egy csodálatos debütáló könyv után csalódjak a másodikban. A Hazatérés is elképesztően jó lett és felemelő érzés volt olvasni. A…

Nyerd meg a nyári könyvtáradat!

Fidelio
-
  Ma 20:40 Könyv

Egy könyvcsomag hat szóért vagy ötven kötet egyetlen vásárlásért. Júliusban több kiadó is segít, hogy akár egész évre elég olvasnivalónk legyen.

Brigitte Riebe: Csodás idők – Berlin nővérei II.

Nagyon kedvelem Brigitte Riebe könyveit, jó párat olvastam már közülük, amelyek mindig fordulatos, történelmi témájú, csipetnyi romantikával megfűszerezett regények. Azaz tökéletes olvasmányok nyaraláshoz, téli bekuckózáshoz, vagy amikor egyszerűen csak valami könnyed, de izgalmas könyvet olvasnánk kikapcsolódásként. A Csodás idők,…

Megjelenésre várva: Cursed

Filmsor
-
  Ma 18:00 Könyv

Az egyik kedvenc mítoszom Arthur királyé.

Frizurába álmodott élet

Duol
-
  Ma 18:00 Könyv

A dunaújvárosi A József Attila Könyvtár munkatársa, Takács Eszter ajánlja Vidal Sassoon: Vidal – Az önéletrajz című kötetét.

A történetekbe zárt elme címet kapta a könyv

Teol
-
  Ma 12:30 Könyv

Megjelent az Akadémiai Kiadó gondozásában Prof. dr. Szécsi Gábor új könyve A történetekbe zárt elme: Adalékok a narrativitás filozófiájához címmel.

Marék Veronika: Boribon mackói

Ekultura
-
  Ma 10:00 Könyv

Ötven éve „született” Boribon, a mackó, akkor jelent meg az első róla szóló könyv Boribon és Annipanni címmel. A Boribon mackói pedig a 16. kötete a sorozatnak, és hogy még mindig népszerű,...

Salman Rushdie-val Hegedűs Claudia beszélget – Az Élet és Irodalom 2020/28. számából

Librarius
-
  Ma 09:59 Könyv

Az Élet és Irodalom új számát a kulturális cikkek rövid részleteivel ajánljuk. Interjú „Bolondok hajójában evezünk” Salman Rushdie-val Hegedűs Claudia beszélget „Még azok is hallottak róla, akik egyetlen könyvét sem olvasták. Bár Az éjfél gyermekei című nagyregényével 1981-ben elnyerte a Booker-díjat, mégis a hét évvel később megjelent Sátáni…

Már kész a Tron 3 forgatókönyve?

GameStar
-
  Ma 07:40 Könyv

Lassan egy évtizede "dolgoznak" a Tron 3-on és már olyan pletykák is keringtek korábban, hogy a Disney kukázta az egészet. Most úgy tűnik, hogy mégsem.

csoda

Dunszt
-
  Ma 00:41 Könyv

Regényrészlet

Készül a Ready Player One folytatása

Még idén megjelenik a Ready Player Two, Ernest Cline nagy sikerű regényének folytatása.

Kiszámolták a tudósok, mi történne a Földdel, ha nem kerülne több káros anyag a légkörbe

HVG
-
  Tegnap 20:03 Könyv

A norvég kutatók nemrég arra keresték a választ, mi történne a Földdel, ha csökkentenénk az üvegházhatású gázok kibocsátását. Kiderült, az optimista forgatókönyv szerint is sokat kellene várni, hogy javuljon a helyzet.

Jön a Ready Player One folytatása

Könyvben, nem filmben, de ez is óriási hír. Sőt, talán még jobb is így.

Ha mindent elveszített

Duol
-
  Tegnap 19:00 Könyv

A dunaújvárosi A József Attila Könyvtár munkatársa, Pokornyi Orsolya ajánlja Monica Hesse: A kék kabátos lány című regényét.

Nehéz egy tömeggyilkosnak új életet kezdeni – Elolvastuk a Shadow Fall regényt

Ziro
-
  Tegnap 19:00 Könyv

A kötet hamisítatlan háborús regény, mely remekül reflektál a harcok váratlan fordulataira, s hogy csatadöntő lehet az, hogy a parancsnokok mennyire képesek rögtönözni és új stratégiákat kovácsolni. Ez a cikk Nehéz egy tömeggyilkosnak új életet kezdeni – Elolvastuk a Shadow Fall regényt a Ziro.hu-n jelent meg először.