Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Van, ahol már nem nyitnak ki a sulik ebben a tanévben

Az idei tanévben már nem nyitnak ki újra az iskolák Kaliforniában a koronavírus-járvány miatt - jelentette be Gavin Newsom, a tagállam kormányzója.

Még nincsenek meg az átdolgozott tankönyvek, folyamatosan frissül a könyvlista

A 2020/21-es tanévben használatos iskolai tankönyvek rendelése a korábbi években megszokott ütemezés szerint április 1-jén kezdődött - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Vezető állású munkavállaló kártérítési felelőssége

Az Mt. 208.§ (1) bekezdése szerinti vezető állású munkavállalókra nézve az általános munkavállalói kártérítési felelősségre vonatkozó szabályok az irányadóak, ezért a munkáltatót terhelte annak bizonyítása, hogy a vezető állású alperes nem úgy járt el, ahogy az az adott esetben általában elvárható.

Még a héten dönthetnek az érettségikről, de mi lesz a felvételivel?

A diákok egyre jobban várják a választ: mi lesz az idei érettségivel. Egy, a helyzetre rálátó forrás a hvg.hu-nak azt mondta, a kormány ezen a héten bejelentheti a döntést - írja az oldal.

Definiálni kell a nemzetiségi oktatás fogalmát – az Összefogás találkozott az új oktatási államtitkárral

ma7.sk
-
  Ma 07:00 Karrier

A Magyar Közösségi Összefogás küldöttsége szerdán Filip Mónikával, az oktatási minisztérium államtitkárával tárgyalt.

Ingyenes matek távoktatás elsőtől az emelt szintű érettségiig, a Matek Oázistól

Ingyenes matematika távoktatási programot állított össze első osztálytól az emelt szintű érettségiig a Matek Oázis, az egyik legnépszerűbb digitális távoktatási portál. A szolgáltatás teljes körű felkészülést tesz lehetővé a legnehezebb témakörökből, az iskolai matematika távoktatás kiegészítéseként. Az Ingyenes Matek Oázis Tudástár a…

Tízből csak egy gyereknek öröm a tanulás - itt a 2019-es gyermekjogi jelentés

Eduline
-
  Ma 06:36 Karrier

Megjelent a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány éves jelentése, amiben nem csak statisztikákat gyűjtenek össze, hanem közvéleménykutatások eredményeivel is foglalkoznak. Íme a 2019-es évre vonatkozó adatok.

Több mint 9 százalékkal nőttek a bérek januárban

Januárban a nemzetgazdasági szintű bruttó átlagkereset 375 ezer 200 forint volt, 9,2 százalékkal több az egy évvel korábbinál, a közfoglalkoztatottak nélkül számolva 385 ezer 300 forint volt, 8,8 százalékkal nőtt - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Ezek lesznek a legfontosabb dátumok áprilisban

Eduline
-
  Ma 05:03 Karrier

Milyen fontos dátumokra és határidőkre kell figyelnetek ebben a hónapban? Itt az áprilisi lista.

Újabb hat egyetem átszervezéséről döntött a kormány

A kormány újabb hat egyetem működési és finanszírozási modellváltásáról döntött – nyilatkozta Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára az MTI-nek szerdán. Az államtitkár jelezte: az ezzel és a további átszervezésekkel kapcsolatos törvénymódosítást kedden…

Részletek derültek ki a pedagógusképző kar jövőjéről

Hiros
-
  Tegnap 19:58 Karrier

A tervek szerint június 30-án válik a Károli Gáspár Református Egyetem részévé a Pedagógusképző Kar és a Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda - derül ki a református egyetem rektorának szerdai közleményéből. Mint korábban megírtuk, a jövőben alapítvány működteti tovább a kecskeméti Neumann János Egyetemet, immár a…

Nyilvános a következő év tankönyvlistája, újabb hat egyetem alakul át: itt vannak a mai nap hírei

Eduline
-
  Tegnap 18:54 Karrier

Kevesebb, mint 24 óra leforgása alatt több mint 50 ezer szavazat érkezett a kérdésre: mi legyen a 2020-as vizsgákkal. Újabb hat egyetem működési és finanszírozási modellváltásáról döntött a kormány, nyilvánosságra hozták a tankönyvlistát. Itt vannak a mai nap legfontosabb oktatási hírei.

600 ezer magyar időst a teljes magányra kárhoztat a járványhelyzet

Forbes
-
  Tegnap 17:43 Karrier

Az MTA kutatása szerint a legveszélyeztetettebb korcsoport tagjainak 60 százaléka most szinte egyáltalán nem élhet társasági életet.

Egyre több iskola ablakában látni ilyen üzeneteket - ez most a diákoknak szól

Eduline
-
  Tegnap 16:39 Karrier

Újabbnál újabb iskolák üzennek a diákoknak ablakra ragasztott üzenetekkel.

Fontos: az idén gyerekek nélkül zajlik az iskolai beiratkozás

ma7.sk
-
  Tegnap 16:33 Karrier

Idén gyerekek nélkül zajlik az iskolai beiratkozás. Az iskolaigazgatók szerint ez nem ideális, de alkalmazkodni kell a koronavírus terjedése miatt kialakult helyzethez.