Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Öt család, öt történet. Megjelent tavaszi lapszámunk!

Mostani lapszámunk első felében kivétel nélkül családi vállalkozások szerepelnek. Van köztük sok hasonlóság. Mindegyikük megért már pár évtizedet, felcseperedtek, átlépték a milliárdos árbevételi határt, de van olyan is köztük, amelyik a 10 milliárdosat is. Így – vagy úgy családi vállalkozások.  

Érdemes idén is számolni a részvényalapokkal, abszolút hozamú alapokkal – Generali Alapkezelő

A 2021-ben nyolcadszorra átadott Klasszis díjak kategóriái közül a Generali Alapkezelő kettőben is dobogós helyezést ért el, Munkácsi Dávid pedig Az Év Feltörekvő Portfóliómenedzsere lett. A cég befektetési területének vezetője adott rövid helyzetértékelést.

Ismét áramszünet lesz a kerület több utcájában

Ismét karbantartást végez az ELMÜ a kerületben!Áramszünetre kell számítani az alábbi utcákban:Április 19-én, hétfőn reggel 8 és délután 3 óra között a Bécsi út 102.b és c, 103., 105–107., 110.a, b és a 112., a Podolin utca 3., a San Marco u. 3–9., a Szomolnok utca 12–14. és a Tímár utca 27–31. számú házakban.Április 20-án, kedden reggel…

ICOMOS-díj 2021 – Kastélytól a kis emlékházig díjazták a műemléki helyreállításokat

Az év top műemléki rehabilitációit díjazta idén is az ICOMOS, csakúgy, mint azokat a személyeket, akik aktívan tevékenykedtek az épített örökségvédelem területén. A pozitív példák statuálása mellett idén elmaradt a Citrom-díj kiosztása, habár azt az átadón azért hangsúlyozták: lehetett volna rá érdemes jelölt.

Április 21–23-án rendezik a Budapest Startup Safarit

A Budapest Startup Safarit, Magyarország eddigi legnagyobb online konferenciáját április 21–23 között rendezik, az eseményen több mint 150 előadással, workshoppal és interaktív programmal várják az érdeklődőket.

Milyen vis major eseményeket jelenthet be a gazdálkodó, hogy mentesüljön bizonyos támogatási feltétel teljesítése alól?

A támogatásokhoz kapcsolódóan előfordulhatnak olyan váratlan események, amelyek ellehetetlenítik a támogatásokban vállaltak teljesítését.

2021 sok szempontból fordítottja lesz a tavalyinak – Hold Alapkezelő

A 2021-ben nyolcadszorra átadott Klasszis díjak közül a Hold Alapkezelő kettőt is elnyert, és az egyik fődíj is náluk landolt - a cég igazgatóságának elnöke, befektetési igazgatója adott rövid helyzetértékelést.

Felfüggeszthető-e a nyugdíj folyósítása?

„Felfüggesztették nyugellátásomat” – panaszolta olvasónk. Az eljárás jogszerűségéről Winkler Róbert nyugdíjszakértő tájékoztatott.

2022-től Miami is Forma-1-es helyszín

Az időpont itt is nagyban függ majd a járványhelyzettől.

Jövőre már Miami is benne lesz a Forma-1-es versenynaptárban

Persze az időpont itt is nagyban függ majd a járványhelyzettől. 

Hétfőtől újraindulnak a drónos vizsgák

A KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont a járványügyi védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásához, az erről szóló jogszabályokhoz igazodva 2021. április 19-én újraindítja vizsgáztatási, vizsgálati és utánképzési tevékenységeit. A múlt hónapban bevezetett korlátozásokkal összhangban a KAV Közlekedési Alkalmassági és…

Akkor is sikeres lehet egy IIoT beruházás, ha sikertelen

Bármennyire ellentmondásosnak tűnik a cím, tényleg lehet értelme egy meg nem valósuló, de megkezdett beruházásnak ezen a területen.

Hónapok múlva derülhet ki, hány vendéglátós tudott talpon maradni

Jövő héten kinyitnak a vendéglátóhelyek teraszai, egy hónapon belül talán az éttermek is újra fogadhatnak vendégeket. A vendéglátók ipartestületének elnöke óvatos újranyitásban bízik. Kérdés, mekkora lesz a kereslet, és a nyitást követő eufória lecsengése után hány vendéglátóhely tud életben maradni.

Forradalmi lépés a környzetvédelemben Erdélyben

Egy Kolozsvári irodaház Romániában elsőként kapta meg a nulla hulladék termeléséről szóló tanúsítványt, amely meglepő módon nem igényelt költséges beruházást.

Egy nehéz évben emelkedett csúcsra a kezelt vagyon a CIB Alapkezelőnél

A 2021-ben nyolcadszorra átadott Klasszis díjak közül az CIB Alapkezelő két elismerést is begyűjtött - a cég vezérigazgatója adott rövid helyzetértékelést.