Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 223 hír

Világszínvonalú projektek futnak a Szent István Egyetemen: fókuszban az állattenyésztés

A kutatói közösség és az ipari szereplők szervezett együttműködésének, a nemzetközi szinten is versenyképes fejlesztéseknek ad teret nyolc, részben Eu-s, részben pedig hazai forrásból létrejött Felsőfokú és Ipari Együttműködési Központ (Fiek) hazánkban, amelyek közül kettőnek a Szent István Egyetem (Szie) campusai adnak otthont. A legutóbbi…

Fejlesztések a Szent István Egyetem háza tájáról

A Kaposvári Campuson az állattenyésztés, a növénytermesztés témaköreiben, illetve a klímaváltozást érintő kutatásokban is világszínvonalú fejlesztések zajlanak.

Fagyálló mérgezés: milyen tünetei vannak, hogyan kezelhető?

Az egyik leggyakoribb mérgezés elsősorban macskáknál, de egyre többször kutyáknál is a fagyálló mérgezés, amely már nagyon kis dózisban is halálos. A macskák sokkal érzékenyebbek az etilén-glikolra, nekik 2 órájuk, a kutyáknak pedig 8-12 órájuk van arra, hogy állatorvoshoz kerüljenek és azonnal megkezdjék a kezelésüket.

Ezek az adalékanyagok károsak kutyád számára: figyeld az apróbetűs részt!

Szép is volna, ha minden gazdi képzett dietetikusként készíthetné kedvencének a legfinomabb lakomákat nap mint nap, de ez sajnos sokunk számára nem kivitelezhető feladat.

Háborognak a magyar vadászok: akadályozzák a gazdák a hatékony védekezést

Egy kívülálló könnyen azt gondolhatja, hogy nincs is más dolguk a vadásztársaságoknak, mint az állatok elejtése, pedig a háttérben a vadászoknak számos problémával kell megbirkózniuk. Az egyik ilyen nagy kihívás volt, hogy a koronavírus-járvány miatt nem jöhettek Magyaroszágra az elmúlt esztendőben jól fizető külföldi vadászok, így a…

Vissza a lótenyésztéshez

A Festeticsek Fenékpusztán található egykori épületegyüttese nemcsak őrzi a múltat, hanem a jövőt is magában hordozza. Az egykori majorság mintegy 1,4 milliárd forintból újulhat meg egy vissza nem térítendő uniós támogatásnak köszönhetően.

Ne posztoljanak majmos szelfiket még a tudósok sem, figyelmeztet az IUCN

A Természetvédelmi Világszövetség arra kéri az amatőr és a profi természetbúvárokat, továbbá a kutatókat is, hogy mellőzzék a főemlősökkel közös fotók és videók megosztását, mert azzal keveset használnak, de jóval többet ártanak a veszélyeztetett fajok védelmének.

Hogyan gondozzuk télen a kutyánkat?

A friss hó játszani hív minket és ebünket is, azonban az önfeledt mókázás után gondoskodjunk arról, hogy a fagyos időjárás minél kevésbé viselje meg kutyánkat.

A Brexit után szabad a méhgyilkolás

A neonikotinoidok használata veszélyes a rovarokból táplálkozó madárfajokra is. A A Brexit után szabad a méhgyilkolás bejegyzés először VIP-én jelent meg.

Így lesz hatékony az atkakezelés: kontroll, protokoll, b-terv (2. rész)

Az atka kezelési eljárásrend/protokoll alapelvei, fő kérdései, összeállítása;

Kutyacipő: milyen típusút válasszunk, mikor lehet hasznos?

A legtöbb kiskutya nem tűri meg tappancsain a kutyacipőt, pedig télen a jeges, sós aszfalt kikezdheti a kistestű fajták futóművét.

Kétméteres, 56,5 kilós szürkeharcsát fogtak ki tilalmi időszakban, elkapták őket a rendőrök

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt két tiszaburai lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi Kiskörénél, a Tisza folyó 392. folyamkilométerénél csónakból horgászott 2021. január 23-án 13 óra körül. Ott a folyóból egy 56,5 kg súlyú, 212 cm hosszú…

Már elérhető a vaddisznóállomány szabályozásáról szóló Nemzeti Akcióterv

Minden tagállamot a vaddisznóállomány szabályozásáról szóló nemzeti akcióterv összeállítására kötelezte az EU-s afrikai sertéspestis (ASP) stratégia tavaly áprilisi módosítása. Az akcióterv célja, hogy a világszerte hatalmas kárt okozó betegséget sikerüljön ellenőrzés alatt tartani és mielőbb felszámolni az EU területén. A nemrég…

Hogyan választják ki, hogy kiből lesz rendőrkutya? Kutyavásárt tartott a rendőrség

Kiválasztási eljárást tartott a rendőrség Dunakeszin, melynek során a jövő nyomozókutyáit keresték. A civilek által felvezetett ebekből válogatták ki azokat, akikből egy nap rendőrkutya válhat.

Napról napra egyre nagyobb rajongói klubja van ennek a kanadai lúdanyónak

A fotó elkészítésekor összesen 47 fióka úszott a nyomában, a liba anyukának azonban napról napra egyre több követője van.