Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 216 hír

Ez az oka, hogy a klímaváltozás megnyirbálja a fülemülék szárnyait

Promotions
-
  Ma 09:09 Állatvilág

Spanyol kutatók megállapították, hogy jelentős fizikai változást idézhet elő a fülemüléknél a felmelegedés.

A fehér színű tojások kevésbé agresszív tyúkoktól származnak?

Egy téves hiedelem miatt a brit vásárlók évtizedek óta előnyben részesítik a barna színű tojásokat a fehér színűekkel szemben, a tojás színe az azt tojó tyúkok fajtájától függ. Általánosan fogalmazva, a fehér tollú tyúkok fehér tojást raknak, míg a barna színűek barnát, bár a fül színe megbízhatóbb indikátor.

Mezőgazdaság vs koronavírus

Hogyan hat a járvány az egyes mezőgazdasági ágazatokra? Mi lesz a tavaszi munkálatokkal? Milyen lépéseket tesznek az ágazat szereplői a stabil, magas minőségű termelés megőrzéséhez? Hogyan birkóznak meg a vállalatok, családi gazdaságok, őstermelők a nehéz helyzettel? Ezekre a kérdésekre választ talál itt, a "koronavírus" aloldalunkon. A…

A koronavírus ismét a padlóra küldött egy ágazatot

A magyarországi nyúltenyésztés legnagyobb felvevőpiaca Németország, Svájc és Olaszország, ahol a járványhelyzet hatására visszaesett a kereslet. A takarmányárak ugyanakkor növekedtek, a felvásárlási árak csökkentek, a megmaradó húst hűtve be kell tárolni, ami komoly költségtöbbletet jelent. A magyar nyúl 96%-a exportra kerül, jelen…

Így lehetsz egyedül a Balatonon – újra engedélyezett a csónakos horgászat

Itt a legújabb balatoni horgászrendi enyhítés, melyet a vírushelyzetre való tekintettel hozott meg a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Részlegesen feloldják az áprilisi csónakos tilalmat, de lesznek olyan helyek, ahol továbbra is tilos a pecázás. Az érintetteknek érdemes végigolvasni a közleményt.

Meglepő dolog derült ki a terápiás kutyákról

Sokkal önállóbbak és jobb problémamegoldók a terápiás kutyák, mint a képzetlenebb társaik, amelyek inkább a gazdáiktól remélnek segítséget.

Segítő mancs: kutya viszi házhoz az élelmiszert az idős szomszédnak, aki önkéntes karanténba vonult

A kedves golden retriever házhoz viszi a leveleket és az élelmiszert az idős asszonynak, cserébe nem kér mást, csak egy kis szeretetet.

Önállóbbak a segítő munkára képzett kutyák mint a családi kutyák

Az ELTE TTK Etológia Tanszék kutatóinak legújabb tanulmánya szerint a segítő- és terápiás kutyák sikeresebben oldják meg a feladatokat, mint a képzetlen és a más feladatokra képzett családi kutyák, de bármilyen kiképzés kedvezően hat az önállóságra: a kutatók által adott feladatban a képzetlen kutyák egyáltalán nem tudtak jutalmat…

A klímaváltozás megnyirbálja a fülemülék szárnyait

Jelentős fizikai változást idézhet elő a fülemüléknél a felmelegedés - állapították meg spanyol kutatók, akik az apró énekesmadarak szárnyfesztávolságának csökkenését észlelték az általuk vizsgált két populációban.

Új pókfajt fedeztek fel: olyan a mintája, mint egy Van Gogh-festmény – képek

Promotions
-
  Tegnap 20:31 Állatvilág

Összesen hét különleges pókra bukkantak Ausztráliában.

Az 5 legjobb lovas film karantén idejére

Háziállat
-
  Tegnap 19:46 Állatvilág

Összegyűjtöttük a legjobb lovas filmeket, melyeket most a karantén idején megnézhettek. Nektek melyik a kedvencetek?

Ugyanúgy öregedhetnek a csimpánzok, mint az emberek

444
-
  Tegnap 19:39 Állatvilág

20 évnyi kutatómunka után derült ez ki.

Kedves Gazdik!

Ittlakunk
-
  Tegnap 18:53 Budapest 19. ker

Összegyűjtöttünk néhány fontosabb tudnivalót, valamint a jelen helyzet következtében rendelőnk működésére vonatkozó változtatást, kérést, amiben szükségünk van az Önök együttműködésére is.(A további, esetleges változásokról naprakész információkat Facebook-oldalunkon és honlapunkon olvashatnak.)Az állatok orvosi ellátása a jelenlegi…

Ennél a koala közvetítésnél most nincs aranyosabb a neten

Travelo
-
  Tegnap 18:22 Állatvilág

Ha valamivel muszáj elfoglalni magunkat home office után, akkor miért ne lehetnének azok a koalák.

Megszállták a kecskék a koronavírus miatt kiürített üdülőhelyet

Kasmírkecskék szálltak meg egy walesi tengerparti nyaralóhelyet, miután a várost a koronavírus-járvány miatt lezárták és az utcái elnéptelenedtek. A kecskék a közeli fennsíkon szoktak legelészni, ám most bemerészkedtek Llandudnóba, és az elmúlt napokat a kertekben és a virágágyások között ugrándozva töltötték.