Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 216 hír

A nagy találkozás: a karcagi horrortelepről került elő másfél éve eltűnt kutyájuk

Archie egyike volt annak a 148 kutyának, amiket állatvédők és a rendőrök szabadítottak ki egy szaporítótól.

A cápák mentik meg az emberiséget: bennük található a koronavírus ellenszere

BorsOnline
-
  Ma 19:15 Állatvilág

Félmillió példányt gyilkolhatnak le a gyógyszerért.

Az urbanizáció terjeszkedésével egyre több vadon élő állat alkalmazkodik az ember életmódjához

Az elmúlt évtizedekben a városi vadvilág alkalmazkodott a forgalomhoz, a zajhoz, az emberek életmódjához egy nemzetközi kutatócsoport szerint, amelynek kutatásában Garamszegi László Zsolt, az Ökológiai és Botanikai Intézet igazgatója is részt vett.

Az egyetlen őshonos magyar nyúlfajta

Az egyetlen őshonos nyúlfajtánk, a magyar óriásnyúl kialakításának históriája több mint 100 évre nyúlik vissza. Szerepe elsősorban gazdasági haszonnyúlként jelentős. Bátran ajánlható a családi önellátó gazdaságoknak, akik ezzel a fajtával indíthatják a nyúltenyésztést. A magyar óriásnyúl fajtát 1994-ben őshonossá, majd 2004-ben nemzeti kinccsé…

24 év után került meg egy elveszett kereru

NLC
-
  Ma 14:24 Állatvilág

A meglepetés annál is nagyobb volt, mert a kereruk 15-25 évig élnek, a megkerült madár most 29 éves.

24 év után került elő egy óriási gyümölcsgalamb

thevip.hu
-
  Ma 14:22 Állatvilág

Általában 15-25 évig élnek csak ezek a részeges madarak. A 24 év után került elő egy óriási gyümölcsgalamb bejegyzés először VIP-én jelent meg.

Egyre több a vadállat a városokban, és erről az ember tehet

Az urbanizáció terjeszkedésével az elmúlt évtizedekben egyre több nem háziasított állat kezdett emberközelben élni. A városi vadvilág alkalmazkodott a forgalomhoz, a zajhoz, az emberek életmódjához egy nemzetközi kutatócsoport szerint, amelynek kutatásában Garamszegi László Zsolt, az Ökológiai és Botanikai Intézet igazgatója is részt vett.

Így add be kutyádnak a gyógyszerét: ezek a módszerek működnek

Sokszor előfordul, hogy kutyádnak szilárd állagú gyógyszert vagy vitamint kell beadnod. Mivel magától nem jellemző, hogy bevenné, neked kell rábírnod. Mutatjuk, hogyan.

Méghogy a kutyák utálják a postásokat?! Egy brazil postás szívmelengető szelfikkel cáfolja a tévhitet

A kutyák és postások viszonya meglehetősen hírhedt. Valamiért a kutyák nem szeretik a levélhordókat, az érzés pedig gyakran kölcsönös. Vannak azonban üdítő kivételek: mint például az a postás Brazíliában, aki az utóbbi hetekben vált híressé az interneten - nem véletlenül!

Végül megoldódott a botswanai tömeges elefántpusztulás rejtélye

ZooZoo
-
  Ma 12:50 Állatvilág

A vízben lévő cianobaktériumokból származó méreganyagok végeztek több mint 300 elefánttal idén Botswanában – jelentették be a hatóságok hétfőn, amikor beszámoltak a hónapok óta tartó nyomozás eredményéről. A cianobaktériumok mikroszkopikus méretű organizmusok, megtalálhatóak általában a vízben és esetenként a talajban is. Nem…

Városi vadvilág alkalmazkodott az ember életmódjához

Az urbanizáció terjeszkedésével az elmúlt évtizedekben egyre több nem háziasított állat kezdett emberközelben élni.

Közel 100 ezer daru megjött már a Hortobágyra

thevip.hu
-
  Ma 12:15 Állatvilág

Ugrásszerű növekedés történt az egyedszámban az elmúlt napokban. A Közel 100 ezer daru megjött már a Hortobágyra bejegyzés először VIP-én jelent meg.

Hősiességéért aranymedállal tüntettek ki egy bombakereső óriáspatkányt

Hősiességéért aranymedállal tüntettek ki egy bombakereső óriáspatkányt. A Magawa nevű gambiai óriáspatkány (Cricetomys gambianus) karrierje során 39 aknát és 28 fel nem robbant lőszert szagolt ki. A PDSA (People’s Dispensary for Sick Animals – Beteg állatokról gondoskodó emberek szervezete) jótékonysági szervezet jutalmazta meg…

Íme, a zöld tej, amit sejtekből nyernek, tehenek nélkül

Magro
-
  Ma 11:42 Állatvilág

A tejipar fenntarthatóságának javítása érdekében egy kis laboratórium valódi tejet készít a sejtekből anélkül, hogy állattenyésztéssel vagy állatokkal foglalkozna. De vajon helyettesítheti-e a celluláris mezőgazdaság a hagyományos tejtermelést?

Városi vadvilág alkalmzkodott az ember életmódjához

Az urbanizáció terjeszkedésével az elmúlt évtizedekben egyre több nem háziasított állat kezdett emberközelben élni. A városi vadvilág alkalmazkodott a forgalomhoz, a zajhoz, az emberek életmódjához egy nemzetközi kutatócsoport szerint, amelynek kutatásában Garamszegi László Zsolt, az Ökológiai és Botanikai Intézet igazgatója is részt vett. A…