Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 33 hír

Kína robotszondát indított a Holdra

Az ősi kínai holdistennő nyomán Csang'o-5 nevet viselő űreszközt a Hosszú Menetelés-5 hordozórakéta segítségével lőtték fel a dél-kínai Hajnan-szigeten található Vencsang felbocsátóközpontból.

Az alumíniumdoboz a legjobb megoldás

A csomagolóanyag visszaválthatósága, újrahasznosíthatósága csak egy részét képezheti a környezetvédelemnek, az egyes termékek környezetükre gyakorolt hatását valójában a teljes életciklusuk idejére érdemes kimutatni. A nemzetközi tanulmányok alapján pedig bebizonyosodott, hogy az italcsomagolások életciklus-elemzése és eredménye…

Több százan jelentkeztek vérplazmadonornak

A felhívás óta már több mint 350-en jelentkeztek vérplazmadonornak – közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) szakmai főigazgató-helyettese hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

A tünetek jelentkezésekor és utána öt napig a legfertőzőbb a beteg

888.hu
-
 20.11.20 19:54Tudomány

Az erről szóló új, nagy léptékű tanulmányról a BBC hírportálja számolt be.

Négy asztronauta indult az űrállomásra a SpaceX első teljes értékű missziójában

Elindította első teljes értékű űrmisszióját vasárnap Elon Musk amerikai high-tech vállalkozó SpaceX nevű űrhajózási magántársasága, négy asztronautát küldve a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) fél éve kipróbált Crew Dragon űrhajójában.

A cukorbetegek kétszer akkora eséllyel halnak bele a koronavírus-fertőzésbe

Egy friss tanulmány szerint a cukorbetegségben szenvedők esetében legalább kétszeres a Covid-19 miatti halálozás kockázata.

A tudomány szerint a transzszexualitás pszichológiai rendellenesség

888.hu
-
 20.11.12 17:00Tudomány

Dr. Filip Furman szociológus szerint az orvosi technológia egyszerűen nem képes rá, hogy egy embernek ténylegesen megváltoztassák a nemét.

Semmire sem jó a baloldal csodafegyvere, a tömeges ingyenes tesztelés

888.hu
-
 20.11.09 17:15Tudomány

A baloldali ellenzék szerint az a kormány, amely nem tesztel ingyen tömegesen, az már sírba is küldte állampolgárait. Na hát akkor nézzük, hány olyan ország teljesít jobban hazánknál, ahol széles körben elérhető az ingyenes tesztelés, akár tünetek nélkül is.

Száznál több beteget gyógyított meg a vérplazma-terápia

Már száznál több beteget gyógyítottak meg vérplazmakezeléssel, most újabb donorok jelentkezését kéri az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által támogatott kutatócsoport – tájékoztatta a tárca szombat reggel az MTI-t.

Matematikusok: Nem létezhet, hogy Biden michigani eredményei természetes eredetűek legyenek

Biden választási eredményei a legvitatottabb ütközőállamban nem mentek át a Benford-teszten, amely 99,9 százalékos biztossággal megállapítja, hogy történt-e választási csalás.

Magyar felfedezés: a bodorrózsa-kivonat segíthet a koronavírus elleni harcban

Áttörés lehet, ugyanis a bodorrózsa-kivonat gátolja az új koronavírus szaporodását.

Egyre több magyar takarékoskodik a járványhelyzet miatt

Minden harmadik ember (31 százalék) kifejezetten a járványhelyzet miatt kezdett el takarékoskodni, 44 százalék már korábban is spórolt, és ezt a szokását továbbra is fenntartja, a takarékoskodók így a magyar népesség háromnegyedét teszik ki – közölte az MTI-vel a takarékossági világnap alkalmából közzétett kutatásának eredményét a CIB Bank.

Megszületett az első féltékenységre is képes házi robot Japánban

Egyre nagyobb az igény Japánban az olyan robotok iránt, amelyek enyhíthetik az emberi kapcsolatok hiányát és az elszigetelődés érzését a koronavírus-járvány idején.

Breaking – Amit idáig biztosan nem tudtál a koronavírusról

A londoni King's College egyetem szakértőinek kutatása eddig még nem ismert jellemzőire derítettek fényt a koronavírusnak. A kutatás főként a vírus hosszú távú tüneteit vizsgálta meg, amiből kiderült, hogy mely társadalmi csoportoknál van nagyobb esély az úgynevezett „long covid”ra.