Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 22 hír

Sebes György: Visszhang

168 Óra Online
-
  20.09.23 18:00 Vélemény

Mindenki találkozhatott már ezzel a tipikusan magyar jelenséggel, aki csak egy kicsit is érdeklődik a napi politika iránt. A működési elve nagyon egyszerű. A vezér kijelent valamit, hűséges megmondóemberei pedig attól kezdve a lehető legtöbb alkalommal elismétlik. Nehogy bármelyik magyar ember lemaradjon róla.

Somfai Péter: Üzenet a gólyáknak

168 Óra Online
-
  20.09.23 18:00 Vélemény

Ad az állam tízmillió forint vissza nem térítendő kölcsönt három gyerek után, de nem ad garanciát arra, vajon merjenek-e gyermeket vállalni azok, akik nem látják, holnap lesz-e munkájuk. Aki belevág a babaprogramba, tíz év múlva is tud enni adni a gyermekeinek?

Somfai Péter: Mossák kezeiket

168 Óra Online
-
  20.09.16 19:00 Vélemény

Miből futja majd a Lánchíd felújítására? A városi rendelők jobb felszerelésére? Útjavításra? A víz- és csatornahálózat rekonstrukciójára, amire ők a maguk idejében alig költöttek?

Latyák Balázs: Papírból nem lesz...

A napokban láttak napvilágot az első feltételezésen alapuló számok, miszerint a halmozottan hátrányos helyzetű iskolások 20-30 százaléka lemorzsolódott, lemaradt a tanulásban a tavaszi COVID-járvány okozta kijárási korlátozás ideje alatt. Sok tízezer olyan gyerek, aki egyszerűen csak rossz helyre született.

Dr. Beck István: Demokráciadeficit az MSZP-ben

Egy 4-5 százalékos párt már nem vonz túl nagy figyelmet. Talán ezért is gondolhatta Tóth Bertalan, hogy nem lesz túl feltűnő, ha az összes Pest megyei szervezetet kivágja a pártból. Tévedett.

Barát József: A civilek nélkül nem megy

Hiába hiszi a hatalom, hogy a központosított rendszer mindenható. Nem az. Életek százezrei, generációk folynak ki a rései között. Mert állandó jelenlét, együttérzés, elköteleződés, áldozatvállalás nélkül ez nem megy.

Morális zavarban az MSZP?

168 Óra Online
-
  20.09.04 14:33 Vélemény

Belpolitikai értelemben kicsit még uborkaszezon van, mert a Covid visszatérésén és a Vidnyánszky féle színházi totalitarizmuson kívül számottevő események nem történnek, így már az is érdekessé válik, hogy az utóbbi évben teljesen marginalizálódott MSZP tisztújítást tart szeptember 18-adikán.

Mátyás Győző: A tenger ringó hullámain

168 Óra Online
-
  20.08.31 11:00 Vélemény

Bizony az fáj nekik, hogy a miniszter úrnak van barátja. Ezek a sötét gazemberek azt szeretnék, hogy a miniszter úr magányosan tengődjön egy lyukas gumicsónakban a tenger ordas hullámai között.

Somfai Péter: ELEGY

168 Óra Online
-
  20.08.26 12:47 Vélemény

Ismét a szétforgácsolt ellenzéket kellene közös nevezőre hozniuk azoknak az embereknek, akik egy másik Magyarország álmát kergetik.

Mátyás Győző: Egy levél margójára

168 Óra Online
-
  20.08.23 08:20 Vélemény

Hát persze, hogy azon nyomban tehetségtelen lett. Meg “kevéssé ismert színésznő”, aki „pimaszkodó levelet” merészelt írni mai színházi életünk pápájához.

Sebes György: Musical

168 Óra Online
-
  20.08.19 14:31 Vélemény

Puskás már volt hatalmas tehetség és száguldó őrnagy, disszidens és hazaáruló, világfi és nemzeti hős, minden, amit csak akarunk. És mostantól musical is.

Mátyás Győző: Az üldözött főkurátor

168 Óra Online
-
  20.08.16 12:35 Vélemény

Nincs már olyan terület a kultúrában, tudományban, amelynek intézményeit a rezsim el nem foglalta vagy meg nem semmisítette volna, és lám, a hatalmi pozícióból mégis mindig a sértettség hangja hallatszik.

Buják Attila: Gyerekek, elfogyott a lé!

Korántsem biztos, hogy Magyarországon elsöprő népszerűség övezi az egyre iparszerűbb, barbár és tékozló viadalokat.

Mátyás Győző: Elszakítva

168 Óra Online
-
  20.08.09 08:40 Vélemény

A Siess haza, vár a mama című dokumentumfilmről.

Kárpáti János: Egyszer használatos iszonyat

A kölcsönös nukleáris elrettentés egyfajta biztonságot teremtett, ezért senki nem akart igazán felelősséget vállalni a két japán városban legyilkolt százezrekért.